Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

En Etkileyici İmparator

Gördüklerimiz Arasındaki En Etkileyici Yonkou

• Dünyanın En Güçlü Adamı, Korsanlar Kralı Olmaya En Yakın Korsan, Beyazsakal, Edward Newgate!

Oy: 7 46.7%
  • Dünyanın En Güçlü Yaratığı, Yüz Canavar Kaido!

Oy: 4 26.7%
  • Yonkou "Koca Ana" Charlotte Linlin!

Oy: 1 6.7%
  • Kızıl Saç Shanks!

Oy: 2 13.3%
  • Beyazsakal'ın katili, Yonkou Karasakal, Teach!

Oy: 4 26.7%
  • Beşinci İmparator, Hasır Şapkalı Monkey D. Luffy!

Oy: 0 0.0%
  • Palyaço İmparator Buggy-sama!

Oy: 3 20.0%
  • Ne yazık ki hepsi sınıfta kaldı.

Oy: 2 13.3%

• Kullanılan toplam oy
    15

Uncle Paulie

Gözcü Baykuş
Gözcü Baykuş
d5ae53b6ad413e63c832c7ac4a40b65193687e7fr1-320-181_00.gif

One Piece'de, Yeni Dünyayı yöneten İmparatorlar. Yani Yonkou'lar. Peki sizce gördüklerimiz arasındaki en etkileyici olanı hangisiydi? Shanks ve Karasakal'ı aşırı detaylı göremedik, ama ikisini de tanıyoruz. Konu sizindir efenim. Listeye "Beşinci İmparator" olarak geçen Luffy'i de ekleyeceğim. Ve tabii ki, gönüllerin imparatorunu, yüce şahsiyeti...

bb2b1e22c129fb5de70a568c20b15f83e786b980_hq.jpg
[/spoiler

Moderatör tarafında düzenlendi:
Buggy gibi troll seçeneklerin bu tip anketlerde olmasını pek sevmiyorum. Çünkü konuyu ciddiye almayan herkesin yaslanacağı bir seçenek oluşuyor. Ayrıca Big Mom hariç hiç biri etkileyici değildi seçeneği de bence gereksiz. Big Mom'a oy veren onu daha etkileyici buluyordur zaten diğerlerini nasıl bulduğu çok önem arz eder mi ?

----------

Açıkçası OP, "etkileyicilik" tanımının içine etme konusunda son 4 yılda msater yaptı. Nerede zaman atlaması öncesi konum sahibi bir kişinin havası nerede şimdi. Şİmdi herkes aşırı güçlü Spandamlara döndü.

WB kesnlikle etkileyici ancak Bleach'deki Yamamoto gibi bu güç ve konum için biraz fazla odun be abi. Yani iyidir, babadır hoştur vs de .. Güttüğü hayat ve seçtiği kariyer ile kararları ve tavırları o kadar çelişiyor ki. O yüzden ona oy veremiyorum.

Big Mom, Kaido, Luffy bu üçü zaten şaka gibi bunlar WB'de etmez. (Kaido edebilirdi ama içine edildi.)

Burada hala gizemini ve bu sebeple de etkileyiciliğini koruyan isimler Shanks ve Karasakal. Oyum bu ikisine gidiyor. Zaten evrenin en korsan gibi korsanları bu ikisi gibi.

@Nabu

Dostum anket seçeneklerini "Wb hariç hiçbiri etkileyici değildi, Kaido hariç hiçbiri etkielyici değildi." şeklinde yapacaktım. Sonra karar değiştirdim, Big Mom da arada kaynamış, onu kaldırmayı unutmuşum olay o yani. :D

Etkileyicilik olarak Karasakal olur sanırım, ardından Shanks ve tabii ki Buggy gelir.

Pek çok kişi sevmese de Big Mom beni bayağı etkiledi tasarım olarak da çok iyi bir karakter.

Buggy ve BM seçenekleri güldürdü. Güzel troll. Ben yaşlı hasta haliyle, bu 2 sözde imparatorun yapamadığının fazlasını yapan WB ve Shanks'a verdim oyumu.

İmparator olarak tanıyamadık daha BB'yi. Hem siz de bir daha bakın da karar verin. @Nabu Wano Arc'ın başında belli olmuş Kaido'nun ne halt olduğu oy değiştirmez ama olsun.

BM'in bile oyu var sözde "1000 Canavar Kaido" , "En Güçlü Yaratık" denen adamın yok. Oda bunu da rezil etmeyi başardı.

Wano arcına gelince cevabımı Kaido olarak değiştireceğim.Şimdilik shanks diyorum gördüğüm yonkolar arasından.

Dünyaya bakıyoruz, 5 büyük devletin adı var, her işte eli var, ama etkileyiciliği yok.
One Piece'e bakıyoruz, 5 yonkou var, her denizde işleri var ama etkileyicikleri yok.

Asrın lideri boşuna demiyor, "Dünya 5'ten büyüktür." diye.

Shanks ve WB. Genellikle tanıdıkça hayal kırıklığına uğruyorsun. Shanks şimdilik gizemli ve etkileyici. Ama ortaya çıkıp da en etkileyici olan Beyaz. Bu yüzden Beyaz diyorum. Teach'i de en son gördüğüm hali İmparator etmezdi. Gene de cesur birisi. Fakat biraz fazla Ace ne kadar dik kafalı, söz dinlemeyen birisiyse ve bundan zarar gördü/gördürdüyse Teach de aptallık derecesinde kendine güveniyor. Shanks gelince geri çekilse de Denizcilere doğrudan kafa tuttu. Garp yaşlı da olsa meyvesiz ve çok güçlü birisiydi. Marco'ya Zoan formunda sağlam hasar bırakan (1 vuruşta) tek karakter. Yanında da Sengoku varken MF dağılsa bile oradan sağ çıkma ihtimali %3 falandı.

Buggy gibi troll seçeneklerin bu tip anketlerde olmasını pek sevmiyorum.
Artık troll bir seçenek değil :D

Konuya gelirsek her ne kadar Kaido sevsemde karakterin içinden geçen Oda yüzünden etkileyici neredeyse kalmadı.O sebebten onun yerine Teach'e vereceğim.Seride ki tek korsana benzeyen adamdır kendisi bence.Final saga da büyük işler yapacaktır bence

Karasakal'ı şu ana kadar ne zaman görsek hep etkileyici olaylar yaşandı,okuması zevkli oldu hep.Timeskip sonrası da oldukça güçlenmiştir.İki meyveyi de tam gücünde kullandığını gördükten sonra güç konusunda net birşey demek daha doğru olur ama kendisi büyük ihtimalle son villain olacak.Imu da olabilir ama 900. bölümlerde gözükmüş biri olacağına Karasakal olsa çok daha iyi olur.Son düşman olursa da büyük ihtimalle en güçlüsü olur.
Oda,Yonko Sagasında çok başarısız oldu bence.Kimse Yonkoların bu kadar küçük düşürüleceğini tahmin etmezdi.Hala kullanabileceği iki Yonko var.Etkileyicilik olarak en çok potansiyel Karasakalda gibi.

Benim için Beyazsakal hâlâ ilk sırada. Marineford'da yaşlı ve hasta olmasına rağmen bıraktığı etkiyi başka bir Yonko bırakamadı bende. Karakterin ölüm şekli bile bir ayrı resmedildi.