Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Spoiler Kimetsu no Yaiba - Sizce Hashira'ların güç sıralaması nasıl olur ?

Nabu

Ulu Baykuş
Yönetici
Ulu Baykuş
Öncelikle şunu belirteyim seriyi sadece animesinden bilenler ve mangayı okumamış olanlar için ağır spoiler içerir konu. Hiç bulaşmamanızı tavsiye ederim.

latest.png

Efendim, en güçlü Hashira, Taş Hashirası Gyomei ve en zayıfı da Ses Hashirası Tengen. Bu ikisi açıklandı. Fakat bu ikisi arasında sıralama nasıl bunu mangaka çok net çizmedi. Bir tek Sanemi'nin en güçlü ikinciliği, net bir söylemle belirtilmese de anlatım üzerinden ima edildi diyebiliriz. Ancak gerisi belirsiz.

Peki siz bu ikisi arasını nasıl dolduruyorsunuz. Peek çok spekülasyon var.

Kimilerine göre Tengen en zayıf Hashira değil, Shinobu öyle. Kimilerine göre Shinobu öyle çünkü gücü zehirden, zehirde hazırlık yapmaktan geliyor. Kimilerine göre de sırf bu zehir yüzünden Shinobu sadece Tengen'den değil Sevgi/Aşk Sütunu olan Mitsuri'den bile güçlü.

Orta sıralara geldiğimizde ise Rengoku, Kocho ile beraber iblis avcısı mührünü ve kızıl kılıcı uyandıramadan ölen tek Hashira olmasına rağmen. Akaza karşısındaki performansı ve Akaza'dan aldığı övgüler sebebiyle çok güçlü görülüyor. Top 5 hatta Top 3 diyenler var. Ancak öte yandan Giyu iblis katili mührü ve kırmızı kılıç uyandırdıktan sonra Rengoku'dan güçlüdür diyenler de var.

Kimilerine göre Obanai en güçlü 3. isim kimilerine göre ise bir deha olan ve de en güçlü iblis katilinin soyundan gelen Muichiro öyle.

Nitekim, epey tartışma dönüyor. Peki size göre sıralama nasıl ? Geçmiş Hashira'ları ve Yoriichi gibi teşkilat öncesi efsaneleri saymadan. Serideki ana dokuzluyu ele alalım. Ayrıca herkes kendi sıralamasının nedenlerini de yazarsa, böylece farklı düşünme süreçlerini de görmüş ve belki de farketmediğimiz bir şeyi fark eden bir başka forumdaşımızdan öğrenmiş oluruz.

Ben şimdi algı operasyonu olmasın diye kendi sıralamamı henüz paylaşıp, açıklamasını yapmayacağım. Biraz mesaj gelmesini bekleyeceğim.

Gyomei
Sanemi
Rengoku

şu üçlüyü bir ayırıyorum. Bence mentorumuz olması dolayısıyla(kısa da olsa) Urokodaki Sensei'nin de yeri ayrıdır. :)

Rengoku'yu bir de Utkan abinin tavsiyesi ile mührü uyandırsaydı kısmını düşünerek de değerlendiriyorum, uyandırmadan da hali hazırda çok çok güçlü zaten.

Şinobu(Koku babayı çıkartnca en güçlü Kozuki'nin öldürülmesinde en byük sorumlu. Bence daha üstte de olabilir ama üstündeki üçlüden kimseyi alamaz.)
Tokito
Giyu
Yılan abi
Kanroji(Kaşar apla, saygıyla anıyorum.)

Seriyi okuyalı 1,5 sene oluyor bazı şeyleri unutmuşum. Güzel bir deneyimdi ama benim için, finalde tüm iyi karakterlerin ölmesi üzücü olsa da çok tatlı bir mangaydı. Bence yeni nesil seriler arasında gayet temiz.

Rengoku'yu bir de Utkan abinin tavsiyesi ile mührü uyandırsaydı kısmını düşünerek de değerlendiriyorum, uyandırmadan da hali hazırda çok çok güçlü zaten.
Adil olması için ölenleri ölmeden önceki haliyle, yaşayanları da seri sonu halleriyle düşünelim. Ancak daha sonra "şu şöyle olsa bu böyle olurduları" ekleyelim.

:D Bu konu bizim sohbetten mi filizlendi? Yoksa zaten yapmayı düşünüp unuttuğunuz bir şey mi hocam?

Gyomei - Söylendi zaten.
Sanemi - Bunu normalde buraya koymazdım da Nabu'nun ima edildi demesinden dolayı ikiye koyuyorum.
Rengoku - DM açmadan Akaza almak üzereydi. Tabii Akaza arada durup İblis olmaya ikna etmeye çalıştı ama Rengoku da öncesinden yorgundu zaten.
Giyuu - Çok emin değilim yerinden. Daha önce Sanemi'den yukarı koymuştum. Mangada aralarındaki kısa bir dövüşten dolayı.
Oboro - Tanjiro ile beraber Muzan'a tek dalmıştı. Her ne kadar diğerlerine kıyasla kolu bacağı yerinde dövüşmüş ve fazla hasar almamış olsa da etkileyici.
Mitsuri - Aynı şekilde, denk gösterildiği ima edilmiş galiba bu ikisinin de.
Muichiro - Çok aşağıda kaldı gibi ama 5 numarayı tek aldıktan sonra Kokushibo'ya kurban gittiği için pek bilgi yok elde. Buradan aşağı inmez orası kesin. :D
Shinobu - Doma'yı epey zayıflattı ama bu çok önceden yaptığı bir hazırlıkla olduğu için onu saymıyorum. Standart hali en zayıf bile olabilirdi bence ama söylemleri de göz önüne alıyorum.
Tengen - Adam kendi söyledi zaten en zayıf olduğunu.

Bu konu bizim sohbetten mi filizlendi? Yoksa zaten yapmayı düşünüp unuttuğunuz bir şey mi hocam?
Ya senden sonra başka bir yerde gene tartışması oldu. Sonra da youtube buna dair video önerdi. Hepsi üst üste gelince lan dedim bu konuyu biraz dillendirelim :D

Ya senden sonra başka bir yerde gene tartışması oldu. Sonra da youtube buna dair video önerdi. Hepsi üst üste gelince lan dedim bu konuyu biraz dillendirelim :D
Vay be. :D İyi yapmışsınız hocam. Güç listesi yapmak da zevkli.

Şimdi kendi listemi ve savunmalarımı sunacağım. Önce %100 (ya da %100'e yakın) emin olduğum şeyleri söyleyeyim.

En Güçlü -> Gyomei
En Güçlü 2. -> Sanemi
En Zayıf -> Tengen
En Zayıf 2. -> Shinobu

Bunlardan kesinlikle eminim. Bunlar seride de bence direkt ya da dolaylı olarak en belirgin olan pozisyonlar. O yüzden buna dair çok fazla sunum yapmayacağım bir tek Sanemi'nin 2.liğine dair @Garou nun şüphesi yüzünden biraz değineceğim. Ki bu da çok ilginçtir çünkü yerli, yabancı hiç bir platformda Sanemi'nin 2'den başka yere konduğunu görmemiştim.

Sanemi, "içini gösteren dünya" (see-through world), kızıl niçirin ve de demon slayer mark güçlerinden hiç birini uyandırmadan. Muzan sonrası en güçlü iblis ile 166. sayıdan 168. sayının sonuna kadar dövüşüyor. Üst Altılı denen elit iblis grubunun en tepesindeki isim olan Kokushibo tarafından övgü alıyor. Sanemi için "Fiziksel tekniklerin zirvesinde" diyor. Reflekslerini de etkileyici buluyor. Öyleki onunla dövüşürken kendisinin kılıç tekniklerinin de geliştiğini belirtiyor. Base Sanemi böyle bir etki yaratabiliyor. Kokushibo dediğimiz karakter demon olmadan önce bile belki de en az Sanemi kadar güçlü bir iblis kıyıcısı zaten.

Ayrıca; en güçlü (Muzan hariç) iblis karşısında en güçlü ikiliyi sürdüler karşısına Gyomei ve Sanemi. Bu biraz belirtildi hatta, Kokushibo onlar için "belki de bu ikisi diğer Hashiralardan daha üst seviyededirler." diyor. Sanemi ile tek başına dövüşürken de daha önce böyle bir Hashira ile dövüşmedim demişti. Nitekim dövüştüğü en güçlü Hashiralar Gyomei ve Sanemi ve bu ikisinin de gelmiş geçmiş en güçlü 2 Hashira olması muhtemel.

0171-005.png

Ayrıca Sanemi'nin nefes teknikleri ile kaslarını sıkıp, bağırsaklarının dışarı patlamaması için nasıl da kanamasını durdurup, yaralarını baskıldığını ve bunu dövüş içinde yaptığından bahsediyor Kokushibo. Sanemi Gyomei geldikten sonra zaten kesilen karnını zımbalıyor. O sırada iblis kıyıcı mührünü uyandırıp Kokushibo neredeyse blitz çakıyor.

Ve Kokushibo'ya göre mark açmak bir enerji gerektiriyor. Kokushibo'ya göre hem o aldığı ölümcül yara hem de onun üzerine mark açtığı için çoktan kendinden geçmesi gerekiyormuş. Ancak öyle bişi olmadı. Öyleki Sanemi, Muzan savaşına bile katıldı hatta sağ kalan nadir isimlerdendi.

Nitekim, Rengoku'nun çok ciddi olmayan Akaza'dan aldığı övgüler ya da Akaza karşısında yaptıkları Sanemi'nin liginin epey uzağında. Hatta şöyle diyeyim. Rengoku iblis kıyıcı mührü uyandırsa belki de ancak base Sanemi kadar güçlü olacaktı. O da belki.

Nitekim Sanemi 2. kişi.

Şİmdi neler var elimizde

1- Gyomei
2- Sanemi
.
.
.
.
8- Shinobu
9. Tengen

Gelelim boş kalanlar arasında en kolay yerleştirilecek olana. Bence oldukça küçümsenmesine karşın yine de 7. sıradan çok uzağa gidemeyeceğini düşündüğüm isim. Aşk/Sevgi Hashirası Mitsuri Kanjori.

Mitsuri için şunu diyebilirim 6. sıraya koyacağım kişi ile 8. sıradaki Shinobu arasında bir doğru çizsem Mitsuri 6. sıradakine daha yakın olurdu. Hatta sandığımızdan daha yakın. Mitsuri en çok yönlü Hashiralardan birisi . Kendisi için hem hızı çok övüldü (Ses dalgası şeklindeki ataktan tam dibindeyken kaçmasından tutta yıldırım şeklinde gelen atakları kesmesine kadar. Yıldırım hızında demiyorum zira yapay bir üretim ve yıldırımın net bir hızı yok. Ancak oldukça hızlı). Hem akrobasisi çok övüldü, başkası kullansa kendisini keser denilen şerit şeklindeki kılıcını kendi etrafına dolayıp etrafta taklalar ve spinler atarak sekerek rakibi ile oynayan bir hali var. Ancak öyle maskülen birisi ki o şerit metre bile devasa ağaç ve tahta yapıları ot gibi kesebiliyor. Kas yoğunluğu çok fazla, ince görünen kolları bile devasa kolları olan bir erkeğe denk. Bir de buna Hashira eğitimi ve doğru nefesi ekleyince sonuç belli. Bu kas yoğunluğu ofansif olduğu kadar defansif de. Üst Ay Grubunun 4.sünün en güçlü ataklara sahip klonunun 2 atağını tam dibinden yedi ancak atağı yemeden önce kaslarını sıktığı için ciddi hiç bir şey olmadı. Bunun üzerine bir de iblis kıyıcı mührü uyandırdı.

115-130 arasında geçenleri tekrar okursanız bunları görebilirsiniz.

Şimdi elde ne var ?

1. Gyomei
2. Sanemi
.
.
.
.
7. Mitsuri
8. Shinobu
9. Tengen

Süpeeer şimdi zurnanın zırt dediği yere geldik çünkü bu 3'den 6'ya sıralama zaten en zor kısmı. Buna sonra devam edeceğim.

Eveeeet nerede kalmıştık.

3. sırada kim var. Bu çok ama çok zor bir soru ancak şundan eminim. Kalan isimler arasında 3. sırada olma olasılığı en düşük olan kişi ........................... Ya Giyuu ya da Rengoku :( .

Ancak Base Giyuu'yu onun altında gördüğümü söyleyerek başlamak isterim. Neden ?

Giyu sanırım ekibe en yeni katılan 2. kişi (daha eski olduğu tek kişi henüz 14 yaşındaki Muichiro) . Zaten Giyuu'yu gördüğümüzde 19 yaşında idi. Evet Shinobu 18 yaşında ve daha genç ancak Shinobu Hashira olmadan önce de Hashira olan ablasının sağ kolu idi. Hashiralıktan önceki en yüksek mertebede idi. Nitekim Tecrübe ve birliğe katılma olarak Giyuu'nun önündedir.

Nitekim Giyuu Muichiro gibi özel bir soydan gelmiyor ya da onun kadar dahi de değil. Ve en geç katılan 2. kişi (tahmini) Nitekim biraz tecrübesiz. Hatta bunu Akaza ve Muzan dövüşlerinde de gördük. Diğer Hashira'lara göre biraz daha çabuk kontrolünü kaybedebilen, temposu düşebilen birisi gibi resmedildi. Kılıcını kendisi kızıla çevirmedi. Sanemi kızıla dönen kılıcını, Giyuu'nun kılıcına sert bir biçimde, zımparalar gibi sürttükçe Giyuu'nun kılıcı kızardı. İblis Kıyıcısı Mührünü de en geç uyandıranlardan idi.

Hatta belki bir ipucu bulurum diye Hashiralar için çıkarılan Gaiden bölümlerini okudum.

Giyuu'nun Gaiden'inde Shinobu yardımcı baş rol idi ve buradaki ilişki dinamiğine bakınca İblis Kıyıcıları Birliği tecrübesi olaran Giyuu geride ve daha bilgisizdi. Bu da beni doğrular nitelikte idi.

Nitekim pek çoklarına göre tecrübesiz olması ancak bir deha ya da özel soy mensubu olmaması, güçlerini en geç uyandıranlardan birisi olması. See-Through World Tekniğini uyandıramamış olması gibi sebepler yüzünden sanırım. 6. Sıradaki isim Giyuu. Ancak yine internetteki pek çok kişiye göre de Giyuu daha güçlü özellikle de Rengoku'dan. Çünkü Rengoku ne kızıl kılıç ne See-Through ne de iblis kıyıcısı mührünü uyandırmamış. En base halinde iken. Nasıl bunlardan ikisini uyandırmış ve İblis Kıyıcıları Birliği tarihinin en büyük savaşından sağ çıkmış Giyuu, Rengoku'dan güçsüz olur.

Haksız da sayılmazlar bir açıdan bakınca çünkü Giyuu, Akaza karşısında Rengoku'dan daha uzun süre durabildi ve Rengoku'nun aldığı övgülerin benzerini Giyu'da aldı. Ancak bence Giyuu'yu aşağıya çeken şey şu oldu benim açımdan. Giyuu, Tanjiro için "Hashira seviyesi dedi." Ve o dövüşün ana kahramanı Tanjiro idi, Giyuu destekçilik yaptı. Tanjiro sonra see through world' de ustalaştı üstüne de çok üst bir dövüş tekniği olan öldürme dürtüsünü sildi. Bu iki şeyi uyandırmadan önce bile Tanjiro Hashira level ilan edilmişti.

Nitekim, Rengoku iblis kıyıcısı mühürü uyandırmasa bile yanında Tanjiro kadar güçlü ve Akaza'ya ters bir destek olsaydı. En az Giyuu kadar iş yapabilirmiş gibi geldi. Nitekim bu yüzden mühürsüz bile Rengoku'yu Giyuu'dan biraz üstte görüyorum. Teknik olarak Gİyuu üstündür ancak Rengoku'nun saf gücü ve de savaşma arzusu, Giyuu'nun üzerinde gibi.

Bazıları "Rengoku, Akaza'yı öldürecekti" vs dese de Akaza ciddi değildi ve Rengoku'nun öldürebilme durumu kendisini bir ölüm tuzağına sokup güneşin doğmasını beklemekti. Nitekim rengoku akaza alabilecek birisi değil. Ama Giyuu da değil.

Ee Abi ikisine de hem güçlü hem güçsüz diyorsun final de kim 6. sırada olacak ?

Üzülerek Rengoku demek zorundayım. Rengoku ne Akaza'yı en güçlü atağına zorladı ne tekmelerini kullanmaya zorladı. Ne de Akaza ciddi idi. Öte yandan, Giyuu ve Tanjiro ile dövüşen Akaza, Muzan'a zaman kazandırmak için Muzan'ın emriyle Hashiraları öldürmesi gereken bir Akaza idi.

Base Giyuu'ya bile Rengoku'ya yaptığı övgülerin benzerini yaptı. İblis olmaya davet etti. Tekniklerinin pürüzsüzlüğünü en üst noktada bulduğunu söyledi vs vs.

Nitekim Base Giyuu bile Rengoku'ya bu kadar yakınken , üzgünüm fakat Slayer Mark'ı sonrası Giyuu bir tık daha güçlüdür. Rengoku mark uyandırsa değil sadece Giyuu'dan büyük ihtimalle Obanai ve Muichiro'dan da güçlü olup 3. kişi olacaktı. Fakat durum bu.

Bu arada benim açımdan Muichiro, Rengoku, Giyuu ve Obanai arasındaki skala ; >= şeklinde ilerliyor. Hiç biri bir diğerine fark ciddi bir fark koymuyor. Yani aralarında tier farkı yok ancak aynı tier içinde baştan sona doğru dizliyorlar gibi.

Nitekim 6. ismim ileride Hashiraların kazanacağı hiç bir geliştirmeyi almadığı için Rengoku ... Buna rağmen bu geliştirmelerden birini almış Mitsuri'nin açık ara üstünde olması bile Rengoku Reis'in potansiyelini gözler önüne koyuyor. Çünkü Mitsüri ölümcül yaralıyken Muzan'ın (zayıflamış Muzan'ın) kollarını ve uzantılarını kaparak onu olduğu yere sabitleye bilen ardından da bunları kas gücüyle koparabilen bir manyak. Ancak mühür uyandırmış Mitsuri bile Rengoku'nun çok gerisindedir.

Bu arada şimdiden söyleyeyim See Through World, Kızıl Kılıç. ve İblis Kıyıcısı Mührünü uyandırmış bir Rengoku kesinlikle bariz farkla 3. olurdu. Hatta sırf mührü bile uyandırsa çok az bir farkla gene 3. olabilirdi. Zira onun ölümüne 4. sıraya koyacağım adamın tepkisi Rengoku'nun potansiyelini açıklıyor.

6. Rengoku Reis.

Peki 5. kim ? 5. direkt Giyuu. Seri sonu Giyuu 5. gözümde. Zaten Giyuu'yu Rengoku'yu anlatırken anlattım o yüzden tekrar girmeyeceğim.

Şu an ki durum.

1. Gyomei
2. Sanemi
.
.
5. Giyuu
6. Rengoku
7. Mitsuri
8. Shinobu
9. Tengen

Peki 3 ve 4 kim. Obanai ve Muichiro peki hangisi nerede olacak ve neden bu ikisi bence Giyuu'dan güçlü.

Güçlüler çünkü Mühürlerini ondan önce uyandırdılar, ayrıca Giyuu'nun uyandıramadığı See-Through World formunu da uyandırdılar. Üstelik, bu ikisi öyle Giyuu gibi geçici olarak kılıcını kızartmadı. Özellikle Muichiro gerçekten kılıcını kızıla dönderdi ki bunu büyük savaşta ilk başaran Hashira idi.

Nitekim bu sebeplerle Giyuu'dan üstünler. Evet Obanai, Muzan ile karşılaşmadan önce en az yıpranmış olan Hashira olduğu için Muzan karşısında daha diriydi. Bu yüzden de diğerlerinden iyi görünmesi normal gelebilir. Ancak Obanai en taze olmanın karşılğını boş bırakmadı ve de belki de Muzan'ın etrafında en rahat hareket eden onun ana bedenini en fazla kesen isim de oldu. Kılıcını geçici olarak bir diğer kırmıza kılıca vurarak değil kendiliğinden kızıllaştıran bir kaç isimden biri idi (diğerleri Muichiro, Yoriichi, Tanjiro) .

Muzan ile saatlerce dövüştükten sonra herkesi bir kenara hallaç pamuğu gibi atmıştı Muzan. 188 ile 198 arası bölümlerde görebilirsiniz. Bu isimler arasından en çabuk sahaya geri dönen kör olmasına ve böğründe bir delik olmasına rağmen Obanai idi. Hatta Obanai ile Tanjiro uzun süre solo dövüştü Muzan ile evet Muzan bu noktada zayıflamış ve yaşlandırılmıştı ancak Obanai da ağır yaralı ve de çok düşük bir görüşü vardı.

Ayrıca Muzan'ın Giyuu'dan bir kol ve de Himejima'dan bacağını aldığı ataktan sadece Obanai tek parça çıktı (Sanemi, de öyle ancak Sanemi'nin özel durumu sebebiyle zaten defalarca parçalanan vücudunu geri dikti) ve aralarında olaya en çabuk geri dönen o oldu. Ardından Tanjiro'nun önüne atlayıp muzan tarafından vücudunun yarısını kaplayan bir ısırık aldıktan sonra bile dövüşmeye devam etti.

See-Trough World'u geçici de olsa kendiliğinden aktif etti, kılıcı da kendisi kızarttı (mark'ını uyandırdığı sırada) .

Obanai 4. sırada

3. Sıram ise Muichiro.

Muichiro 2 aylık hashira antrenmanı sonrası hashira olmuş. Bunu tarihte yapan tek kişi tarihin en güçlü hashirası olan Gyomei. Ancak Muichiro bunu çok daha gençken yapıyor.

Muichiro, Yoriichi ve Kokushibo ile aynı kandan gelmekte yani efsanevi güneş ve ay nefeslerini geliştirmiş samurayların klanından.

Muichiro için bir deha olarak bakılıyor. Yani Muichiro 18'ini falan görse Gyomei ile Sanemi'yi aşıp en güçlü Hashira olsa şaşırtıcı olmazdı.

Tengen gibi Hashiraların en yaşlı 2. ve de en fiziksel kuvvette de en güçlü 2. isim olan birisinin 6. Üst Ay ile ölüm tehlikesi yaşadığını ve tek başına yenemediğini öte yandan Muichiro'nun zehirlenmiş halde 5. Üst Ay'ın uyanmış versiyonuna shit diff attığını sonra da zehirli zehir 4. üst ayın 2 güçlü versiyonu ile dövüştü. Bundan sonra da Hashira eğitim arkı başladı ve eğitim arkı sonunda Muzan ve iblisler İblis Kıyıcıları Birliğine saldırdı. Nitekim Muichiro gibi 14 yaşında bir çocuk için çok yoğun ve yorucu geçen bir süreç ardından hayatının savaşına girdi.

Üstelik, Kokushibo karşısında sanki en güçlü 3 Hashira dövüşüyor gibi bir izlenim yaratıldı ve Kokushibo'nun ölümünde en büyük payı oynadı

Muichiro hem iblis kıyıcı mührünü hem de kızıl kılıcı ilk uyandıran isim oldu. Herkes ondan feyz alarak bunu yapmaya devam etti. Ayrıca see-trough world konusunda da Gyomei ve Tanjiro ile beraber ilk uyandıranlar oldular.

Muzandan sonraki en güçlü iblisin karşısında önce dehşete kapılırken aniden kendisini kontrol edip dövüş pozisyonu alan Muichiro için Kokushibo " Ruhani gücün üst seviyede" diyordu. Nitekim Rengoku savaşma ruhuna dair övgüyü Akaza'dan alırken, Muichiro , Kokushibo'dan aldı. Ayrıca, hareketlerini ve ataklarını da oldukça beğendi. Elbette Kokushibo ciddi değildi ancak bu bile seviye göstergesi.

Muichiro'nun tekniklerinin de ne kadar şahane ve görkemli olduğundan bahsediyor. Muichiro rakibinin şeytan iken bile nefes teknikleri kullanabileceğini bilmediği için bir Kokushibo'ya daha dövüşün başında kolunu kaptırıyor. Ancak hemen bunun akabininde kanamasını durduruyor ve yeni atağa geçiyor tabi ki bu sefer Kokushibo onu göğsünden delip bir sütuna saplıyor. Ardından Kokushibo'yu o kadar etkiliyor ki , kendi soyundan olan bu genci şeytanlaştırmak istiyor.

Muichiro kan kaybından yakında öleceğim, zamanım yok dediği bir halde iken bile (ve bir eli de yok) Sanemi ve Gyomei'nin hızına ayak uydurdu onları ortaklaşa bir atağa zorladı ve de Kokushibo'nun ardı arkası kesilmeyen ataklarının arasından bir bacağını kaybederek çıka gelip Kokushibo'yu kılıcı ile deldi.

Daha sonra orada bir kolu, bir bacağı olmadan kalbine yakın yerden göğüs delinmiş olan 14 yaşında bir çocuk bedenindeki Muichiyo, Genya'nın saçmalı atışı tarafından da yaralanıyor (kendisinin de razı olduğuı şekilde) üstüne üstlük, Kokushibo hayatta kalmak için defansif bir form açarken de belinden aşağısı kesilerek ikiye bölünüyor. Yine de sapladığı kılıcı bırakmayıp. Ardından da , See Through World'u uyandırıyor onunda ardından Sanemi ve Gyomei'nin Muzan'a varmadan önce ölmemelerini dileyerek kılıcını kendiliğinden kızıla çeviriyor.

Kızıl Kılıç -> İlk Yapan
İblis Kıyıcısı Mührü -> İlk Uyandıran
See-Through World -> 2. Uyandıran

Muichiro'nun en büyük şansızlığı tecrübesi ve ne kadar bir hashira olarak insan üstü bir güce sahip olsa da diğer Hashiralara kıyasla bir çocuk bedenine sahip olması idi. Ayrıca Muichiro maalesef tüm bu özel güçleri ölüm döşeğinde uyandırdı eğer onları uyandırdıktan sonra dövüşseydi (diğerleri gibi) durum farklı olurdu ve herkes bu teknikleri Muichiro'yu düşünerek ve taklit ederek uyandırdılar. Onun verdiği direktiflere göre.

Gyomei bile, Üst Ay 1'i Muichiro sayesinde yendiklerini itiraf etti.

Nitekim evet, Kokushibo karşısında 2-3 atakta bertaraf edildi Muichiro ancak onun şansızlığı tek olması idi. Rengoku'dan bu yana her hangi bir üst aya karşı tek başına dövüşmüş tek kişi var. O da Muichiro ve bunu 2 kere yaptı. İlkinde 5.'yi aldı ikincisinde de 1. ile dövüşmek zorunda kaldı.

Nitekim Rengoku ve Giyuu'yu Akazadan aldıkları övgüler sebebiyle bu kadar güçlü bulurken. 1. adamın şeytan yapmak isteyeceği kadar özel bulduğu ve de vücudu salata tabağına çevrilmesine rağmen kılıcını kırmızıya çevirmiş Muichiro'yu da güçlü görmek gerekir. Ayrıca Obanai, Muichiro gibi kendiliğinden kılıcını kızıla çevirdiğinde o kadar tükenmişti ki, bir anlığına oksijensiz kalıp bayılmak üzere idi ve arkadaşları kurtartmıştı o sırada.

Muichiro hem see trough world'ü bacağı, kolu yokken ve göğsü delikken

Kızıl Kılıcı da bunların üzerine ortadan ikiye bölünmüşken uyandırdı ve yine de Obanai gibi kendini kaybetmedi.

Muichiro bunları uyandırdıktan sonra Muzan dövüşüne gidebilse eminim Obanai ne yaptıysa aynısını ya da daha fazlasını yapabilirdi. VE gene eldeki verilere göre şunu söylemek zor değil. Muichiro 18 yaşına değdiğinde organizasyonun gördüğü en güçlü Hashira olabilirdi.

Nitekim sonuçta benim sıralamam şöyle;

da9595e66dd3f812b2dcc353cc9ac36600cfbad8.gifv

Gyomei Himejima

24f7556adcc368f9cae05016640ea030ddecaa1c.gifv

sanemi shinazugawa

HiddenHatefulElephant-size_restricted.gif

Muichiro Tokito

iguro-obanai.gif

Iguro Obanai

giyuu-tomioka.gif

Giyuu Tomioka

7a468aa9d4e4295044f02a09bd9da634.gif

Kyojuro Rengoku

mitsuri-demon-slayer.gif

Mitsuri Kanroji

shinobu.gif

Shinobu Kocho

uzui-uzui-tengen.gif

Tengen Uzui

Tierlist şeklinde yapacak olsam da şöyle olurdu;

2Q.png

Sanemi, "içini gösteren dünya" (see-through world), kızıl niçirin ve de demon slayer mark güçlerinden hiç birini uyandırmadan. Muzan sonrası en güçlü iblis ile 166. sayıdan 168. sayının sonuna kadar dövüşüyor. Üst Altılı denen elit iblis grubunun en tepesindeki isim olan Kokushibo tarafından övgü alıyor. Sanemi için "Fiziksel tekniklerin zirvesinde" diyor. Reflekslerini de etkileyici buluyor. Öyleki onunla dövüşürken kendisinin kılıç tekniklerinin de geliştiğini belirtiyor. Base Sanemi böyle bir etki yaratabiliyor. Kokushibo dediğimiz karakter demon olmadan önce bile belki de en az Sanemi kadar güçlü bir iblis kıyıcısı zaten.
Ya benim Kokushibo'yla savaşanları o kadar güçlü görmememin sebebi sanırım kalabalık dövüşülmüş olması. Genya ve Muichiro falan hayatlarını hiçe saydı sırf herifi yavaşlatmak ya da biraz daha hasar vermek için. Bir de Kokushibo neredeyse tüm dövüş boyunca ifadesiz bir şekilde atakları falan karşılamıştı ya. Sanki hiç zorluk çekmiyormuş da fazla kasmadan dövüştüğü için dövüş devam edebiliyormuş gibi gözükmüştü gözüme. :D İblis Kıyıcılardan çok Kokushibo hayvani gözükmüştü gözüme.

Bu arada Himejima'nın DM'yi ne zaman uyandırdığı belirsiz ama o savaşta değildi orası kesin. Hashira antrenmanında Tanjiro demişti uyandırdığını. Sanırım kokusundan anlamıştı. Ama evet on-panel Tanjiro'dan sonra ilk Muichiro göstermişti herhalde DM'yi.

Bu arada Giyuu'nun görece olarak taze bir Hashira olma olayında gözden kaçırdığım flashbackler varmış.

Sağolsun @Garou beni uyardı ancak yine de sıralamamı değiştirecek kadar önemli bir bulgu değil. Sadece paylaşayım dedim.

Gyomei - Söylendi zaten.
Sanemi - Bunu normalde buraya koymazdım da Nabu'nun ima edildi demesinden dolayı ikiye koyuyorum.
Rengoku - DM açmadan Akaza almak üzereydi. Tabii Akaza arada durup İblis olmaya ikna etmeye çalıştı ama Rengoku da öncesinden yorgundu zaten.
Giyuu - Çok emin değilim yerinden. Daha önce Sanemi'den yukarı koymuştum. Mangada aralarındaki kısa bir dövüşten dolayı.
Oboro - Tanjiro ile beraber Muzan'a tek dalmıştı. Her ne kadar diğerlerine kıyasla kolu bacağı yerinde dövüşmüş ve fazla hasar almamış olsa da etkileyici.
Mitsuri - Aynı şekilde, denk gösterildiği ima edilmiş galiba bu ikisinin de.
Muichiro - Çok aşağıda kaldı gibi ama 5 numarayı tek aldıktan sonra Kokushibo'ya kurban gittiği için pek bilgi yok elde. Buradan aşağı inmez orası kesin.
Shinobu - Doma'yı epey zayıflattı ama bu çok önceden yaptığı bir hazırlıkla olduğu için onu saymıyorum. Standart hali en zayıf bile olabilirdi bence ama söylemleri de göz önüne alıyorum.
Tengen - Adam kendi söyledi zaten en zayıf olduğunu.
Bunu biraz değiştiriyorum.

1- Gyomei -> Net en güçlü.

2- Sanemi -> Bana hala çok kesin gelmese de ikinci olarak kabul edeceğim.

3- Obanai -> Muzan'a karşı Tanjiro'yla beraber önceki sefer hepsinin toplamının dayandığı kadar dayandı. Herkes yaralı ama bu ikili de öyleydi zaten.

4- Giyuu -> Akaza'yla teke tek gitti bir süre. Soğukkanlılığını diğerlerine göre biraz daha çabuk yitiyor ama İblis Markı olmadan bile bir şekilde Akaza'yı idare edebiliyordu. İblis Markı'ndan sonra Akaza'nın hemen ayak uydurabilmesinin sebebi Pusula'sıydı. Zaten absürt bir durum olduğu için Tanjiro o sıralar fark etti. Öngörüsü olan adama karşı gayet iyi dayandı.

5- Muichirou -> 5 Numara'ya shit-diff attı ama sonra direk 1 Numara'ya gitti. :D Pek bir şey anlaşılmadı o yüzden. 1 Numara'ya karşı bir varlık da gösteremedi. İblis Markı'yla bile bir dövüş olmadı.

6- Rengoku -> Akaza tek yumruklarıyla dövüştü ama nihayetinde 3 Numara'ya karşı yorgun haldeyken kendini tutabilmeyi başardı.

7- Mitsuri -> Bir üst sıraya da alabilirim çünkü o da 4 Numara'nın ana dövüş formunu domine etmişti. Sonra dövüş uzayınca zor duruma düştü.

8- Shinobu -> Çok söze gerek yok. Tengen'in üstüne koyma sebebim hem Tengen'in kendini en zayıf ilan etmesi hem de Shinobu'nun hızının daha üst seviyede olma ihtimali.

9- Tengen -> En zayıf olduğunu söyledi. :D

Youtube da bir sıralama gördüm Tengen fiziksel olarak 2. en güçlü Hashira idi yani kuvvet olarak. Sonra adamla tartışınca bu fanbook sıralaması dedi, yazarın yaptığı fan işi işte. Aynı sıralamada Tengen için en hızlı denilmişti.

Yazar sıçıp batırınca sonra nefes teknikleri, demon slayer izleri falan dahil etmeden , saf insan halleri ile diye kıvırmıştı. Ancak işte yazarların, bu tarz ranking, scaling işine girmemeleri gerektiğine çok iyi bir örnek olmuş. Yazar baştan güç sistemini ve hiyerarşiyi oturtmuşsa girebilir bu işlere ancak bunlar hikaye içerisinde biraz değişiyorsa babacım bu topa hiç girmeyeceksin.

Çünkü aynı mangaka yazdığı seride Tengen'i kendi ağzından en güçsüz Hashira diye tanıttı. Hatta Obanai'ın Rengoku'nun ölümüne tepkisi ile, Tengen'in kazanmasına verdiği tepkilere bakılırsa Tengen'in zayıf olması , Hashiralar arasında fikir birliğine varılmış bir şey gibi.

Şimdi adam diyor ki fanbook böyle diyorsa böyledir. Yav iyi de , ölümcül yaralanmış, gövdesinin ortasından kol geçmiş Rengoku, 3. Üst Ay olan Akazayı kalan karın kasları ve iki koluyla olduğu yere kitleyebilmişti ve Akaza çıldırıp kertenkele gibi kolunu koparıp kaçmıştı.

Şİmdi bu listeye göre Tengen 2. en güçlü Rendoku 4-5. mi ne kuvvet olarak.

EEe ? Tengen bir ton desteğe sahipken Gyutaro'ya baş gelemiyordu. Evet Rengoku ile Akaza dövüşünün kıran kırana olma sebebi Akaza'nın karakteri ve motivasyonu, istese çok daha hızlı da biterdi ancak aynı durum Gyutaro'da da var. Açık ara en çok konuşan üst ay idi dövüşürken.

Nitekim Tengen hemen her konuda en güçsüz üst altılının bile çok ciddi altında kalıyordu. Kaldı ki Tanjiro+Nezuko+Zenitsu+Inosuke + Karılarından oluşan bir desteğe sahipken bile , Nezuko'nun sağladığı plot armor olmasa, 1 üst ay karşılığında 1 hashira 1 de hashiraya yakın level adam ölmek zorunda kalıyordu.

Kaldı ki Tengen nasıl , bebe yaşta sumo güreşçilerini bilek güreşinde yenebilen Mitsuri'den daha kuvvetli olsun ?

Hıza gelince güya Tengen en hızlı ancak Tengen'in karşısında iken başkalarına blitz atıyor 3 kere Gyutaro.

Bu adamı nasıl Sanemi, Obanai, Rengoku, Muichirou gibilerin önüne koyabiliriz ki.

Muichiro zehirliyken ve yiten hafızasını geri kazanma travmasıyla uğraşırken Üst Ay 5'i shit diff ledi. Hiç destek olmadan.

Herkes Base iken Tengen en hızlı koşan 1. ve en kuvvetli 2. adam olacak ancak bir şekilde en zayıf olacak ve daha karşılaştığı ilk ciddi iblise karşı, onca yardıma rağmen kolunu, gözünü ve nezuko olmasa canını bırakacak ?

Yani cidden yazarlar sıralama yapmasın, puan vermesinler, sadece çizsinler eğer gerçeken ne yaptıkları hakkında çok katı ve sistematik bir fikirleri yoksa.

Youtube da bir sıralama gördüm Tengen fiziksel olarak 2. en güçlü Hashira idi yani kuvvet olarak. Sonra adamla tartışınca bu fanbook sıralaması dedi, yazarın yaptığı fan işi işte. Aynı sıralamada Tengen için en hızlı denilmişti.

Yazar sıçıp batırınca sonra nefes teknikleri, demon slayer izleri falan dahil etmeden , saf insan halleri ile diye kıvırmıştı. Ancak işte yazarların, bu tarz ranking, scaling işine girmemeleri gerektiğine çok iyi bir örnek olmuş. Yazar baştan güç sistemini ve hiyerarşiyi oturtmuşsa girebilir bu işlere ancak bunlar hikaye içerisinde biraz değişiyorsa babacım bu topa hiç girmeyeceksin.
O hız sıralaması daha komedik bir şey zaten ya. Yok Mitsuri yeni yemiş yok Obanai'nin yılan gibi salına salına gitmesi sıralamada geriye düşürüyormuş falan filan. 😄
hashira-ranked-in-overall-speed-v0-xxut3zxa5j1c1.jpeg

Yani bunun zaten pek ciddiye alınması gerektiğini düşünmüyorum.

Güç sıralaması spesifik olarak bilek güreşi için geçerliydi diye hatırlıyorum. Yani bunu dövüşe uyarlamanın pek bir alemi yok.

___
Ayriyeten belirtmek isterim ki Muzan Daki'nin Gyutaro'yu aşağıya çektiğinden söz etmişti. Tengen de zehirlenmesine rağmen Gyutaro'yla eşit seviyede dövüşüyordu. 5. sıradan hemen hiç feat görmedik mesela. Adam vazodan vazoya geçti, biraz su çıkardı, az balık attı, bolca boş yaptı sonra da öldü. 😄 Yanlış anlaşılma olmasın Muichirou'nun yaptığı hala çok etkileyici ve Tengen hala en zayıf Hashira ama değinmeden edemedim. 😄

Ayriyeten belirtmek isterim ki Muzan Daki'nin Gyutaro'yu aşağıya çektiğinden söz etmişti. Tengen de zehirlenmesine rağmen Gyutaro'yla eşit seviyede dövüşüyordu.
>Tengen Gyutaro ile eşit dövüşüyor tam olarak diyemeyiz ya, daha çok anlık olarak atakları takas ediyorlardı. Ancak Tengen çok da destek almıştı ve hazırlık da yapmıştı.

5. sıradan hemen hiç feat görmedik mesela. Adam vazodan vazoya geçti, biraz su çıkardı, az balık attı, bolca boş yaptı sonra da öldü.
5. nin dövüşü çok iyi değildi o konuda katılıyorum ancak Gyutaro ile arasında çok ciddi bir fark olduğu da belliydi. O su hapsi ile 1 hashira'yı shit diff ile alacaktı neredeyse orada biri gelip Tokito'ya nefes vermese bitmişti. Gyutaro asla böyle bir dominasyon sergilemedi. Kaldı ki 5.nin cephanesi de çok çok daha iyi yani kesmek için En az Kinoto ve üstü level iblis kesici gerektiren (hatta boss minion'u için belki kanoe ve hashira) minyonları var, vazolar arası Hiraishin gibi ışınlanıyor ve Kamui gibi o vazolara sonsuz şey depolayabiliyor. Gyutaro'dakinden kaçılması daha zor bir zehir atağı var uzak mesafe atakları var, yakın mesafe var, Su hapsi en azından vasat üstü bir Hashira'ya tek attı.

Üstüne üstlük o tüm beden versiyonunda aşırı hızlı ve vurduğu her şeyi balığa çeviren bir hax'i vardı.

Yani kesinlikle korkutuculuk ve tehdit seviyesi olarak üst 5 ve üst 4 dövüşleri Gyutaro dövüşü kadar tehditkar hissettirmedi buna katılırım ancak bu kadar tehditkar hissettirmemesinin bir diğer nedeni de Buradaki hashiraların Tengen'e göre çok daha fazla ağırlıkları olmalarıydı bence, ee tabi bir de Tanjiro'nun biraz daha güçlenmiş olması vs.

Yani Tengen'e destek olan ekipten Inosuke ile Zenitsu'yu çıkarıp yerine Genya'yı verdi yazar :D Ona rağmen Mitsuri, Tengen'in hayal edemeyeceği şeyler yaptı.

Yani Rengoku'nun olduğu vagonlarda iblis, yolculara 20-30 cm uzaklıkta kollar çıkarmasına rağmen tek bir tanesi bile yolculara dokunmayı başarmazken. Tengen'in önünde karısı blitz yedi ,Tanjiro kendi kendine konuşa konuşa Gyutaro'yu durdurdu ooondan sonra Tengen, Tanjiro Kamado san şükran borcum var deyip araya girebildi. Ki Gyutaro, Tenzen ile uğraşırken başkalarına bulaşması bir kaç kere oldu yani bu adam fiziksel olarak bu kadar güçlü bu kadar hızlı olsa biraz daha fazla dominasyon kurmalıydı.

Bence fanbook listelemeleri saçma sapan ya da Kerhane arkında Tengen'in resmedilişi yanlış, ikisinden birisi yani.

>Tengen Gyutaro ile eşit dövüşüyor tam olarak diyemeyiz ya, daha çok anlık olarak atakları takas ediyorlardı. Ancak Tengen çok da destek almıştı ve hazırlık da yapmıştı.
Yani destek aldığını inkar edemem tabii ki ama Gyutaro'ya karşı yandan atılan birkaç Kunai veya anlık olarak eşini korumak ölümcül bir zehirle uğraşırken Üst Ay 6'yla dövüşmeye karşılık gelmiyor pek. + Tengen de diğerlerini çok kez taşıdı unutmamak lazım. Tanjiro falan kaç kere ölüyordu? 😄

5. nin dövüşü çok iyi değildi o konuda katılıyorum ancak Gyutaro ile arasında çok ciddi bir fark olduğu da belliydi. O su hapsi ile 1 hashira'yı shit diff ile alacaktı neredeyse orada biri gelip Tokito'ya nefes vermese bitmişti. Gyutaro asla böyle bir dominasyon sergilemedi. Kaldı ki 5.nin cephanesi de çok çok daha iyi yani kesmek için En az Kinoto ve üstü level iblis kesici gerektiren (hatta boss minion'u için belki kanoe ve hashira) minyonları var, vazolar arası Hiraishin gibi ışınlanıyor ve Kamui gibi o vazolara sonsuz şey depolayabiliyor. Gyutaro'dakinden kaçılması daha zor bir zehir atağı var uzak mesafe atakları var, yakın mesafe var, Su hapsi en azından vasat üstü bir Hashira'ya tek attı.
Orada Muichirou'yu yakalamasının sebebi Muichirou'nun oradaki çocuğu anlık bir içgüdüyle kurtarması değil miydi? Zehirli iğneleri vs. de sürekli sivillere doğrulttuğu için Muichirou vurulmuştu diye hatırlıyorum. Zaten rehine durumu ortadan kalkınca gördük Muichirou'nun ne yaptığını. 😄 Tabii Demon Mark açtı ama aynı zamanda zehirlenmişti yani pek top performans denemez.

Üstüne üstlük o tüm beden versiyonunda aşırı hızlı ve vurduğu her şeyi balığa çeviren bir hax'i vardı.

Yani kesinlikle korkutuculuk ve tehdit seviyesi olarak üst 5 ve üst 4 dövüşleri Gyutaro dövüşü kadar tehditkar hissettirmedi buna katılırım ancak bu kadar tehditkar hissettirmemesinin bir diğer nedeni de Buradaki hashiraların Tengen'e göre çok daha fazla ağırlıkları olmalarıydı bence, ee tabi bir de Tanjiro'nun biraz daha güçlenmiş olması vs.

Yani Tengen'e destek olan ekipten Inosuke ile Zenitsu'yu çıkarıp yerine Genya'yı verdi yazar :D Ona rağmen Mitsuri, Tengen'in hayal edemeyeceği şeyler yaptı.
Yalnız bu arkta bütün Hashiralar DM da açmıştı o yüzden zaten "en zayıf" diye nitelendirilen Hashira'dan üzerine DM açıp aşırı iyi performans sergilemeleri şaşırtıcı değil.

4 numara baya güçlüydü diye hatırlıyorum da 5 numara da hatırladığım kadar kötü değilmiş sanırım. Saçma sapan dursa da birkaç tane yeteneği var. 😄

Yani Rengoku'nun olduğu vagonlarda iblis, yolculara 20-30 cm uzaklıkta kollar çıkarmasına rağmen tek bir tanesi bile yolculara dokunmayı başarmazken. Tengen'in önünde karısı blitz yedi ,Tanjiro kendi kendine konuşa konuşa Gyutaro'yu durdurdu ooondan sonra Tengen, Tanjiro Kamado san şükran borcum var deyip araya girebildi. Ki Gyutaro, Tenzen ile uğraşırken başkalarına bulaşması bir kaç kere oldu yani bu adam fiziksel olarak bu kadar güçlü bu kadar hızlı olsa biraz daha fazla dominasyon kurmalıydı.
E canım orada aynısını bizimkiler de yapıyordu. 😄 Yani vücudunu tüm trene dağıtmış bir Alt Ay'la Üst Ay 6'nın bizzat kendisiyle kapışmak arasında epey fark var. Gyutaro o attığı kandan slash tarzı atakları yönlendirebiliyordu ayrıca yani hem kendini savunup hem de başıboş oraklarla uğraşmak zor tabii. Dövüş bir de mangada biraz off-panel'di. Yani bir baktık Tengen'in kolu kesilmiş felaket yağıyor falan. 😄 Sonra hiç değinilmedi de orada ne olduğuna.

Bence fanbook listelemeleri saçma sapan ya da Kerhane arkında Tengen'in resmedilişi yanlış, ikisinden birisi yani.
İlkidir ya, pek ciddiye alınmamalı bence yukarıda attığım imajı göz önünde bulundurursak. 😄