Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Bleach Evreni Genel Güç Seviyeleri ve Parametrelerine Dair Tartışma Başlığı.

Yoruichi'nin gelişimi o arkta durmadı
Aslında ben böyle düşünmemiştim.
Isshin'in FGT bildiğini düşünüyorum.
index.php

index.php
Şu sohbet beni FGT bildiğine ikna etti.
Bu adam Shiba klanının reisiydi heralde bi aralar. Boş yere dğildir yani o.

Yoruichi gelişimine devam etti kısmına katılıyorum. Aizen ilk defa hain olduğunu açıkladığında Soi Fon ile karşılıklı olarak ikimiz de usta değiliz demişti. Sonrasında daha farklı teknikler bile gösterdi.

Bi de sizin 5 tehdit lafınız yanlış bence. Shunsui ve Yama da yoktu o listede.

Isshin favorilerimden olduğundan biraz onu tuttum sanırsam. O zaman suçu Kubo'ya atalım bankai ve feat göstermedi diye :D .

@Nabu @Hanzo7682

Turnuvada son roundda ikiniz de Isshin için fazla oy vermemişsiniz. Acaba Isshin bana niye güçlü geldi bu kadar? Ve ya siz neden bu liglerde bu kadar kaybedeceğini düşünüyorsunuz?

Aizen karşılaşmasında Yoruichi, Urahara, Isshin denk gösterilmişti. Hatta en çok yakın muharebeye giren Isshin'di ve yine de en erken o uyandı. Gitti Ichigo'ya FGT öğrendittirdi.
Ama Yoruichi felan hep üstünddki liglerde?

Mesela round 4 Isshin vs Byakuya
İkiniz de Byakuya demişsiniz neden?
Byakuya deme sebebim isshin’in güçsüz olmasından ziyade Byakuya’nın hayvanlığı. Her ne kadar fan service olsa da aşırı güçlendi.
Bankaisiz 4 vs 1 indirdiği sternritter’lar arasında kyouraku’nun gözünü alan adam vardı. Bankaisini çalan herif byakuya’nın shikai’sini bankai sandı. Baya güçlü döndü.

Shikai zaraki, büyümüş hitsugaya ve yeni byakuya. Bunlar artık kaptan ligini aştı gitti. Byakuya belki aralarındaki en güçsüz kişi gibi görünmüştür. Ama o da tecrübesi sayesinde hitsugaya’dan altta değilmiş gibi görünüyordu. Zaraki de zaten öküz. Byakuya hem kidou ustalığı hem tecrübesi sayesinde bunlarla yan yana durdu. Hem bankaisinin çeşitliliği hem kidouları hem de güç seviyesi öyle yüksek olan tek kaptandı.

Yoruichi, urahara ve isshin kaptanlardan ayrıydı. Ama reiatsu levelleri çok absürt gözükmedi. Hatta yoruichi SS arc’ta soifon’a yenildi nerdeyse. Paslanmış falan denebilir ama bariz bi üstünlük vardı, yoruichi soifon’un kıyafette bişey var sandı. Tabi shunko açınca ezdi sayılır o ayrı. Ama sıfırıncı takıma bakarsan soifon’a speedblitz atıyorlar. Gerard falan da insan boyu haliyle bile sıfırıncı takıma karşı savaşabildi. İlk halleri bile kaptan/sternritter liginden çok ayrıymış gibi konuştular.

Espadalar karşısında da çok güçlü değildi o üçlü. Urahara’nın saldırısını ulqiorra elinin tersiyle kenara attı. Yoruichi 10 numaralı espadanın salınmamış haline vurunca kendi elini yaraladı.
Hatta son arc grimmjow bile urahara’dan kaba kuvvette üstün görünüyordu.

Urahara’yı ayıran şey icatları ve zekasıydı. Yammy’i o şekilde dövüyordu mesela.
Yoruichi’yi ayıran şey shunkoydu. Onlarla da çıkabilecekleri lig sınırlıdır. Kaptan ligiyken shunko ve zekayla ayırmış kendini bunlar.

Urahara her ligde iş yapıyor zekasıyla ve o yüzden savaş potansiyellerindendi. Seviyesi ne olursa olsun hax var. Ama diğer ikisi öyle değil. Yoruichi de kediye dönüşme gücüyle ve shunkosunu daha da ilerleterek iş yaptı son arc. Ve dövdüğü rakip saraydaki en güçsüz rakipti.

İsshin’e baksan tuttuğu Aizen sınırına yaklaşmış bi Aizen’di. Yorgunlaştıkça karakterlerin zayıfladığını çok gördük bleach’te.
Flashback’te de Aizen İsshin’i bankaiye zorlayamadı diye bi hollow’u başarısız deney olarak gördü. Kaptanlardan çok ayrı görmüyormuş onu demek ki. Sadece Aizen değil İsshin’in kendisi de shinigami olarak görüldüğü ilk yerde “kaptan ligi adamlar reiatsularını kontrol etmese kılıçları binalar kadar olur” demişti gücünü kılıçla ölçen bi hollow’a.

İsshin direk kaba kuvvetle dalan biri. Alan kontrolü yok, hile hurda yok. Bu şekilde sıfırıncı takım seviyesiyle veya shikaisi bankai sanılan biriyle uğraşabilmek için çok çok hayvani güçte olması lazım ve o kadar güçlü değildi.

Zaraki shikai’siz haliyle bile byakuya’nın son halini alır mı mesela? Bana yan yana savaşırlarken o kadar fark varmış gibi görünmedi. Ama isshin gibi kaba kuvvete dayalı görülen birinin base zaraki’yi yenmesi imkansızdır mesela.
Bi anlığına potansiyeline ulaşmış zaraki 5 no’ya tek attı kendoyla. Urahara ve yoruichi 10 numaradan bile o kadar üstün değildi.

Kısaca base zaraki isshin’in üst modelidir. Byakuya o zarakinin shikai’li haliyle yan yana savaştı çatıda. Güç farkı olsa da 5 katlık bi durum yoktu.

Aizen’in kabuğunu aşmak da çok etkileyici bişey değil bu arada. Kaptan ligi için anormaldi. Ancak orda yoruichi’nin çatlattığı, İsshin’in kestiği şey zırh bile değil. Aizen o kabuğun içinde evrimleşirken o kabuk vücudu koruyordu. Evrimleşme bitince Aizen o kabuğu kendi çıkardı o kadar değersiz bişey yani. Vücudu değildi o.

Bu arada karakterin gücü değişmiş gibi göründü bana. Final getsuga dendi, dövüşürken getsuga tenshou attı, kılıcının adı (engetsu) zangetsuya baya benziyordu. Ama flashback’te kan içip ateş püskürttü.

Ortalama Kaptanlardan, ss’ye saldıran sternritter’lardan ve çoğu espadadan güçlü olduğu bariz İsshin’in. Ama hiçbir zaman o ligle 1 vs 3-4 falan atacak güçte görünmedi bana.
Byakuya, starrk gibi karakterler yakın dövüşte zaten iyiler. Üstüne byakuya’nın bankaisi ve starrk’ın kurtları var. Böyle bi dövüşte isshin gibi bodoslama dalan birinin kazanabilmesi için baya reiatsu üstünlüğü olması gerekir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Şu sohbet beni FGT bildiğine ikna ett
Tamam da bu adamın FGT'sinin Ichigo'nun ki ile aynı şey olacağını göstermez.

Naruto'dan örnek vermem gerekirse. Gai'nin 8 Kapısı başka bir şey Babası Dai'nin ki bambaşka.
Naruto'nun Rasengan'ı başka bir şey Jiraiya'nın başka, Minato'nun ki ise daha da başka.

Bilmesi demek = Ichigo ile aynı ateş gücüne sahip olmak demek değil.

Bu adam Shiba klanının reisiydi heralde bi aralar. Boş yere dğildir yani o.
Bunun çok bir fark yaratabileceğini düşünmüyorum.

Shunsui ve Yama da yoktu o listede.
Yamaji ölüydü zaten. Shinsui de zaten kendisini özel yapan bir şeye sahip değildi. Her türlü temek şeyde belli seviyede iyi idi. Ideal Shinigami nasıl olur dersen Shunsui bunun sözlük karşılığı gibi. Ancak Urahara'nın yöntemleri, Zarakİ'nin vahşi gücü, Aizen'in reiatsusu ve zekası, Ichigo'nun her güç türünden barındırması. Ichibei'nin ise yine kendine has olayları vardı.

Shunsui böyle biri değil. Kaldı ki o 5'li den herhangi birinden güçlü müdür ? Ondan bile emin değilim. Ama 0 beşliye en yakın şey o kesin.

5 Potansiyel Savaş Gücünden biri olmak >>> Bir zamanlar bir klanın lideri olmak bence.

O zaman suçu Kubo'ya atalım bankai ve feat göstermedi diye
Tabi sonuçta olay buraya bağlanıyor.

Yani bir insanı yeterince feat ve kuvvet göstermediği halde bile çok güçlü bulabilmek için istikrarlı tasvir, olağan dışı bir itibar ve de bunların eşiğinden yüksek bir hype gerek. Bu konuların hepsinde bırakalım Urahara'yı Yoruichi bile daha iyi.

Byakuya gibilerine velet diyen biri Yoruichi. Unohana 'dan sonra Shunshui ve Ukitake ile yaşıt bir tip olabilir Yoruichi .Ve Queen of The Flash Step diye geçiyor. Shunpo'nın Kraliçesi. Süikastçı birliği dövüş stilinin tartışmasız en iyisi falan filan. Urahara'nın gözü kapalı güvendiği koruması gibi bişi bir yerde.

Nitekim, Isshin'in FGT bilmesi pat diye onu tüm bunların üstüne koymaya yetmiyor benim nazarımda. Bir şeyler daha görmeliydik. Göremedik. Maalesef onu en çok geride tutan şey bu.

Kimseden de "Yav bu Isshin nasıl bir efsane biliyor musun ? " falan gibi bir konuşma da duymadım. Nitekim, feati olmamasını geçtim, tasviri de eksik reisin.

Yani Shounen baş karakterinin babası badasstir kişesini es geçmiş olmayalım diye Isshin seriye konmuş gibi sadece :D Bir de tabi Ichigo'yu doğuştan ballı olduğunu anlamak için Anne Quincy baba Shinigami vs vs :D

Urahara ve yoruichi 10 numaradan bile o kadar üstün değildi.
O biraz Kubo'nun Espada numaralandırmasını ve de güç dağılımını becerememesinden geliyor. Urahara ve Yoruichi'nin tam potansiyellerinin yüzde bilmem kaçıyla o dövüşü geçirdikleri de seri sonunda iyice belli oldu.

@Nabu

Kaba kuvvetlerini kastettim. O açıdan pek de değişmediler. Urahara değişiklik göstermedi. Yoruichi de yeni güç çıkardı. Eldivensiz ve shunkosuz dalsa o lige karşı yine aynısı olur.

Hitsugaya “bankai olmadan zarar veremiyorum” demişti yammy için. Normal bi kaptan hiçbir şey yapamıyordu yani bankaisiz.

Yoruichi’nin shunko kullanmadan kendini yaralaması normaldi. Eldiven taksa dövermiş demek ki. Urahara’nın da teknoloji kullanarak dövmesi normal. Bankai/shunko’ya ihtiyaç duymuyorlar hitsugaya’nın aksine.

@Nabu @Hanzo7682 @Garou

Aizen'in Yhwach ile dövüştüğü hali ile İchibei karşılaşsaydı neler olurdu? Ayrı bir konu açmak istemediğim için buraya yazmak istedim.
Gözünü açmış yhwach vs ichibei = Yhwach baya rahat aldı. Tek attı nerdeyse.

Ruh kralını, ilahlaşan quincy’leri ve ichigo’un hollow+quincy’i gücünü emen yhwach vs aizen= Aizen dayanıyordu.

Üstünde mühür kıyafeti olmasa belki zorlardı bile. Belli bi seviye farkı varken hax güçlerinin anlamı kalmıyor. Siyahla güçler çalmak falan filan anlamsız kalır o yüzden.

İkisine verilen rol çok farklı, dövüştükleri yhwach’ın seviyesi çok farklı. İchibei aynı ligdeyse bunu hiç hissettirmedi.

Bu aralar tekrar Bleach izliyorum, Abim, demon slayer sonrası katanalı, havalı güçleri olan bir seri isteyince aklıma Bleach geldi baştan izliyorum.

Bu ilk sayfalarda yaptığımız Ikkaku sohbetinde çok haklıymışım :D Ikkaku cidden yazarın gereksiz bir hype yüklediği her savaşını ucu ucuna anca alabilmiş bir dallama :D

Yani Arrancar ile olan ilk dövüşünde Kaptanlar ve Teğmen'ler %20 leri ile dövüşüyorlardı. Ikkaku bu rütbelerde olmadığından sınırlama yoktu üstünde %100 ile dövüşen extreme zorluk ile yendi.

Öte yandan, Rangiku, Renji, Hitsugaya limitleyicileri kalkınca anında tek attılar rakiplerine, Hatta o sıralar resmen teğmen olmadığı için Rukia'da da limitleyici yoktu ve gelen grubun en zayıfına shit diff attı, Bankaisiz.

Yani Ikakku ile teğmen arasında ciddi bir fark belirtilmiş bence, Iba gibi birinden geride biri olduğu ve bu farkın Bankai ile kapanmayacağı orada çok net. Zira bankai ve ruh sarayı eğitimi öncesi Rukia ile bile arasına çok fark açamamış biri gibi duruyor Ikkaku

Ya bu arada seriyi tekrar izleyince, bazı yerleri de mangadan tekrar okudum cidden aşırı dengesiz, Fiziksel kuvveti Jidanbou üzerinden skala eden bleach'ciler, Kiba, Rangiku'nun kılıcını 100 kiloya çıkardı diye yere çakılmasını, binadan atlayınca öleceğini sanan shinigamileri falan hiç saymıyorlar.

Yani çok istikrarsız gösterimler, bir de Ichigo çok çabuk kaptanlarla dövüştürülmüş ya, gereksiz çabuk yani bunu bir kez daha gördüm.

Bu ilk sayfalarda yaptığımız Ikkaku sohbetinde çok haklıymışım :D Ikkaku cidden yazarın gereksiz bir hype yüklediği her savaşını ucu ucuna anca alabilmiş bir dallama :D

Yani Arrancar ile olan ilk dövüşünde Kaptanlar ve Teğmen'ler %20 leri ile dövüşüyorlardı. Ikkaku bu rütbelerde olmadığından sınırlama yoktu üstünde %100 ile dövüşen extreme zorluk ile yendi.
Yanlış biliyorsam düzeltin ama gönderilen Arrancarlar için bir güç sıralaması yoktu. Ikkaku'nun karşısındaki lav atan herif diğerleri arasındaki en büyük yıkımı yapmıştı diye hatırlıyorum.

Öte yandan, Rangiku, Renji, Hitsugaya limitleyicileri kalkınca anında tek attılar rakiplerine, Hatta o sıralar resmen teğmen olmadığı için Rukia'da da limitleyici yoktu ve gelen grubun en zayıfına shit diff attı, Bankaisiz.
Hitsugaya ve Renji'de Bankai vardı. Resurrection olmadan bile yenemedikleri adamlara x5 sonrası tek attılar saçma şekilde. 😄 Normalde kılıç dönüşümleri 5-10 kat güç artışı sağlar yani yine sıkıntı çekmeleri lazımdı Resurrection'a ama neyse. 😄 Rangiku'nun düşmanı Resurrection yapmadan nalları dikti. Rukia'nın düşmanı da keza öyle. Rakibi hafife aldı sonra dönüşüm geçirmeden tek yedi. Zaten sonraki bölüm bütün çete herifin ne kadar çöp olduğundan bahsediyor. 😄

Öte yandan Ikkaku düz kılıçla salınmamış adama karşı iyi iş çıkarıyordu. Adam salınım yaptı Ikkaku'ya dayak attı falan sonra Ikkaku Shikai açtı ama hiçbir şey değişmedi. 😄 Bankai açınca da ağır yaraların üzerine zor yendi epey.

Yani Ikakku ile teğmen arasında ciddi bir fark belirtilmiş bence, Iba gibi birinden geride biri olduğu ve bu farkın Bankai ile kapanmayacağı orada çok net. Zira bankai ve ruh sarayı eğitimi öncesi Rukia ile bile arasına çok fark açamamış biri gibi duruyor Ikkaku
E canım şimdi teğmen var teğmen var. Rangiku da teğmen Abarai de teğmen Kira da teğmen. 😄 Iba'nın neredeyse feati yok. Hatta son 80-90 sayıyı okumadım oralarda da bir şey yapmadıysa her şeyi off-panel adamın. 😄

Bu arada eski tartışmaya ek olarak Ikkaku söylememiş Iba'ya Bankai'si olduğunu. Iba ilerde kendisi fark ettiğini söylüyor:

what-if-ikkaku-actually-used-his-bankai-tybw-rewrite-v0-efn16953zkab1.png
Yani daha önce gördüğümüz idman dövüşlerinde Ikkaku maks Shikai kullanmış olabilir. Ona rağmen kabaca denkler. Iba daha dengeli dövüşçülerin (Kidou + Zanpakutou) daha yüksek ihtimalle teğmen olduğunu o yüzden Kidou'sunu geliştirdiğini söylemişti. O yüzden ben hala Ikkaku'yu Iba'nın net üstünde görüyorum. Shikai Iba >= Shikai Ikkaku olabilir ama.

Yani çok istikrarsız gösterimler, bir de Ichigo çok çabuk kaptanlarla dövüştürülmüş ya, gereksiz çabuk yani bunu bir kez daha gördüm.
Evet şahsen onu ben de beklemiyordum zamanında izlerken.

Arrancarlar için bir güç sıralaması yoktu.
11. nin Grimmjow sonrasındaki en güçlü, Rukia'nın yendiğinin de en güçsüz olduğu net idi, gerisi belirsiz idi evet.

Hitsugaya ve Renji'de Bankai vardı. Resurrection olmadan bile yenemedikleri adamlara x5 sonrası tek attılar saçma şekilde.
O halleriyle Bankai açmaları bence de saçma idi. Bleach de zaten saçmalık çok fazla, bunu tekrar tüketince daha da iyi anladım.

E canım şimdi teğmen var teğmen var.
Haklısın ancak o arrancarlar ile ilk dövüş sırasında Renji teğmen olalı bir kaç ay olmuş bir adamdı. Ve o bile limitleyici gider gitmez tek attı. Serinin başlarında Renji'den daha zayıf tek teğmen Hinamoridir sanırım o da dövüş gücü olarak Kido falan katarsak o bile aşağı kalmaz gibi.

Yani, haliyle daha elit teğmenler zaten çok net ayrılıyorlar Ikkaku'dan seri boyunca.

Iba daha dengeli dövüşçülerin (Kidou + Zanpakutou) daha yüksek ihtimalle teğmen olduğunu o yüzden Kidou'sunu geliştirdiğini söylemişti. O yüzden ben hala Ikkaku'yu Iba'nın net üstünde görüyorum. Shikai Iba >= Shikai Ikkaku olabilir ama.
Bu kısıma bir şey diyemem, ihtimaller dahilinde dediklerin. Olabilir elbet.

Evet şahsen onu ben de beklemiyordum zamanında izlerken.
Abi bir de çok elit kaptanlarla yüzleşti Ichigo ve arkadaşları yani adamların dövüştüğü karakterler Gin, Shusui, Zaraki, Byakuya, Mayuri. Bunlardan da sadece Shusui ve Gin yenilmiyor.

Yani, Ichigo'dan dayak yedikten 1 gün sonra Zaraki, Tosen + Komamura'yı üst üste koyuyor falan :D

Hitsugaya, Komamura, Tosen gibi kaptanlara dalsa Ichigo ve arkadaşları gene bir nebze ok çekeceğim, gidip elitlere dalıyorlar. Sonra da Salınımsız Yammy için Bankai açıyor aynı Ichigo , aynı Yammy'i düz tekme tokat ile sakat haliyle dövüyor Yoruichi yani çok saçma bu açılardan evren.

11. nin Grimmjow sonrasındaki en güçlü, Rukia'nın yendiğinin de en güçsüz olduğu net idi, gerisi belirsiz idi evet.
Yani lidersi bir hava veriyordu ama dediği gibi sadece doğum sırası 11. sıra ve sonrası.

O halleriyle Bankai açmaları bence de saçma idi. Bleach de zaten saçmalık çok fazla, bunu tekrar tüketince daha da iyi anladım.
Valla ben bakalı oldu bayağı. Fark etmemişim bu kısmı. 😄

Haklısın ancak o arrancarlar ile ilk dövüş sırasında Renji teğmen olalı bir kaç ay olmuş bir adamdı. Ve o bile limitleyici gider gitmez tek attı. Serinin başlarında Renji'den daha zayıf tek teğmen Hinamoridir sanırım o da dövüş gücü olarak Kido falan katarsak o bile aşağı kalmaz gibi.
Renji'nin Bankai'si var net en güçlü teğmenlerden. Renji 6. birliğe geçmeden önce Zaraki'nin yanındaydı ve Yachiru yüzünden teğmen olamayacağını anlayınca 6. birliğe geçmişti diye hatırlıyorum. Yani yeni teğmen olabilir ama muhtemelen atanmadan çok önce o seviyeye gelmişti.

Abi bir de çok elit kaptanlarla yüzleşti Ichigo ve arkadaşları yani adamların dövüştüğü karakterler Gin, Shusui, Zaraki, Byakuya, Mayuri. Bunlardan da sadece Shusui ve Gin yenilmiyor.

Yani, Ichigo'dan dayak yedikten 1 gün sonra Zaraki, Tosen + Komamura'yı üst üste koyuyor falan :D

Hitsugaya, Komamura, Tosen gibi kaptanlara dalsa Ichigo ve arkadaşları gene bir nebze ok çekeceğim, gidip elitlere dalıyorlar. Sonra da Salınımsız Yammy için Bankai açıyor aynı Ichigo , aynı Yammy'i düz tekme tokat ile sakat haliyle dövüyor Yoruichi yani çok saçma bu açılardan evren.
Yup. Byakuya da berabere kalıyordu ama yenilgisini ilan ediyordu. Yine de mesele değişmiyor tabii Ichigo için erkendi. Belki zamanında satışlar falan azaldığı için yarıda kesilme ihtimaline karşı Kubo acele etmiş olabilir. Toriko'nun giderek hızlanması gibi yani.

Zaraki'den onu görmek beni çok şaşırtmıştı bu arada. 😄 Hani Shounen mantığı önce en zayıf sonra daha güçlüler falan çıkar ya. Shikai'siz kaptan bariz en zayıftır diyordum adam ertesi gün diğer kaptanlarla yerleri süpürdü. 😄 Gerçi bu muhtemelen şu bilinçaltı limitleyicisini kaldırmadan dolayı falan oldu biraz da.

Mayuri'ye okeyim bu arada. Adam şimdiye kadar kimi yendiyse hazırlıkla yeni. Ishida'nın o son tekniği sürpriz olduğu için yenilmesi normal. Hazırlıksız Mayuri'nin pek bir olayı yok. Yammy'nin içinden geçiyordu ya Bankai Ichigo. Resurrection kullanacaktı da Ichigo'nun Hollow'u dengesiz hale getirdi Ichigo'yu o yüzden sonra dayak manyağı oldu Ichigo. Yoruichi de sanırım pasını falan giderdi. Şimdiye kadar kediydi ya full.

Yani lidersi bir hava veriyordu ama dediği gibi sadece doğum sırası 11. sıra ve sonrası.
11. olan "benden sonra" doğum sırasına göre sıralanıyor" demişti sanırım. Yani Grimmjow sonrası en güçlüsünün o olduğu net idi. Ve Rukia'nın yendiğinin en güçsüz olduğu da net gibiydi çünkü diğer arrancarların tepkisi bu yönde idi.

Renji'nin Bankai'si var net en güçlü teğmenlerden. Renji 6. birliğe geçmeden önce Zaraki'nin yanındaydı ve Yachiru yüzünden teğmen olamayacağını anlayınca 6. birliğe geçmişti diye hatırlıyorum. Yani yeni teğmen olabilir ama muhtemelen atanmadan çok önce o seviyeye gelmişti.
Renji Aizen'in takımında idi 11'e yollanıyor orada en fazla 6.lığa yükseliyor sonra Byakuya'nın teğmeni oluyor ancak sebebi Zaraki takımında teğmen olamayacağından değildi sanırım. Ancak ne olursa olsun Renji teğmen ilan edildikten 1 ay sonra falan seri başlıyor zaten yani, Seri başı Renji teğmen olalı çok geçmemiş birisi ve teğmen olmadan önce de Zaraki'nin takımında 6. adam. Elbette güçlü bir teğmen ancak en elit teğmenlerden değil yani 4-5 tane daha güçlü teğmen sayabiliriz serinin başları için sonra Renji çok güçleniyor o ayrı.

Ishida'nın o son tekniği sürpriz olduğu için yenilmesi normal.
Abi öyle ama bir kaptanın bankaisine + kendisine tek attı ya :D

Resurrection kullanacaktı da Ichigo'nun Hollow'u dengesiz hale getirdi Ichigo'yu o yüzden sonra dayak manyağı oldu Ichigo.
Yok onu biliyorum ancak genel olarak Ichigo'nun elit kaptanlarla karşılaştıktan sonra Arrancarların reiatsusuna böyle "Höh, aman tanrım ! bu da ne i ÖF !" falan diye tepki vermesi çok denyoca. Çünkü sonra gördük kü Salınımsız Yammy hatta Grimmjow bile kalburüstü kaptan seviyesi için çok da matah rakipler değillerdi.

Neyse ya aman :D :D

11. olan "benden sonra" doğum sırasına göre sıralanıyor" demişti sanırım. Yani Grimmjow sonrası en güçlüsünün o olduğu net idi. Ve Rukia'nın yendiğinin en güçsüz olduğu da net gibiydi çünkü diğer arrancarların tepkisi bu yönde idi.
0209-003.png

Renji Aizen'in takımında idi 11'e yollanıyor orada en fazla 6.lığa yükseliyor sonra Byakuya'nın teğmeni oluyor ancak sebebi Zaraki takımında teğmen olamayacağından değildi sanırım. Ancak ne olursa olsun Renji teğmen ilan edildikten 1 ay sonra falan seri başlıyor zaten yani, Seri başı Renji teğmen olalı çok geçmemiş birisi ve teğmen olmadan önce de Zaraki'nin takımında 6. adam. Elbette güçlü bir teğmen ancak en elit teğmenlerden değil yani 4-5 tane daha güçlü teğmen sayabiliriz serinin başları için sonra Renji çok güçleniyor o ayrı.
İlk olduğu zamanlar için olabilir ama Seireitei Ark'ın sonuna doğru Bankai açtığında bu durum değişiyor. Adam Shikai'siyle teğmen oldu üzerine Bankai açtı. Bleach'teki dönüşümlerin dövüşü nereye götürdüğünü biliyoruz. 😄 Yamamoto'nun teğmeni hariç açıkçası pek kimse gelmedi aklıma Renji'den güçlü.

Abi öyle ama bir kaptanın bankaisine + kendisine tek attı ya :D
Zaten sonra hiç kılıcını kullanmadı ki Mayuri. 😄 Adam milleti dayak yerken seyredip bir icat yapıp yeniyordu. Ekstrem durabilir (ki öyle de biraz) ama Mayuri zaten araştırma bölümünde. Belki de Toshiro dahil saf güç konusunda en zayıf kaptan.

Yok onu biliyorum ancak genel olarak Ichigo'nun elit kaptanlarla karşılaştıktan sonra Arrancarların reiatsusuna böyle "Höh, aman tanrım ! bu da ne i ÖF !" falan diye tepki vermesi çok denyoca. Çünkü sonra gördük kü Salınımsız Yammy hatta Grimmjow bile kalburüstü kaptan seviyesi için çok da matah rakipler değillerdi.

Neyse ya aman :D :D
Hmm... Valla tepkiyi pek hatırlayamadım (yapmıştır şaşırmam) ama seride Kaptan seviyesi civarı herhangi bir Reiatsu görünce herkesin tepkisi o zaten. 😄

Bleach'i güç dengesi açısından yorumlamaya çalışınca pürüzler ortaya çıkmaya başlıyor. Özellikle geriye dönük baktığında daha çok tutarsızlık yakalıyorsun. Uzun soluklu battle shonenlerde bu işi layığıyla kotarabilmek biraz zor tabi. Büyük üçlü arasında Naruto bence bu işi en iyi kotaran seriydi ki onda bile tutarsızlıklar var yani.

@Garou sayılar konusunda animenin sakatına geldim çünkü orada benden sonra diyor o eleman. Sorry.

Özellikle geriye dönük baktığında daha çok tutarsızlık yakalıyorsun. Uzun soluklu battle shonenlerde bu işi layığıyla kotarabilmek biraz zor tabi.
Ama işte Bleach'in sorunu serinin çok başlarından itibaren sorun var. Yani 700 küsür sayılık seride 200 lü sayılara geldiğinde zaten bir sürü uyuşmazlık oluşmuş oluyor.

Ama haklısın genel olarak, katılıyorum.

Yamamoto'nun teğmeni hariç açıkçası pek kimse gelmedi aklıma Renji'den güçlü.
Kiba ya daha güçlü ya denktir, Hisagi keza öyle, Iba belirsiz, Gin, Aizen'in teğmeni iken büyük olasılıkla daha güçlüydü,

Soi Fon'un teğmeni, Hinamori ve Unohana'nın teğmeni (atak tipi değil çünkü) hariç çok net daha güçlü olduğu biri yok , ha bir de belki Rangiku da vardır orada.

Ancak geriye kalanların çoğuyla ya denk ya da biraz gerisinde gibi hissettiriyor. Ama tabi kişiden kişiye değişir.

Dostum Adam Bankaisiz teğmen oluyor sonra bankai açıyor diyorsun da Bankai'si true bankai bile değil acele ettiği için. Yani Bankai'si bile daha ham adamın.

@Garou sayılar konusunda animenin sakatına geldim çünkü orada benden sonra diyor o eleman. Sorry.
Yok canım estağfirullah. 😅

Kiba ya daha güçlü ya denktir, Hisagi keza öyle, Iba belirsiz, Gin, Aizen'in teğmeni iken büyük olasılıkla daha güçlüydü,
Kiba? Kira mı? Yani şu 2 kat ağırlık adam? Zannetmem. Hisagi olabilir Bankai'si falan varmış diye duydum onun da ama bilmiyorum. Iba'yı da zannetmem. 😄 Ben güncel olanlar için dedim canım yoksa Aizen de teğmendi bir ara. 😄

Kiba? Kira mı? Yani şu 2 kat ağırlık adam? Zannetmem. Hisagi olabilir Bankai'si falan varmış diye duydum onun da ama bilmiyorum. Iba'yı da zannetmem. 😄 Ben güncel olanlar için dedim canım yoksa Aizen de teğmendi bir ara. 😄
Off topic olacak ama bu 2 kat ağirlık artma muhabbeti aşırı Op bir şey aslında.Kimse Kira ile 20-25 defadan fazla kılıç çarpıştıramıyor olmalı mantıken

Son düzenleme:
Off topic olacak ama bu 2 kat ağirlık artma muhabbeti aşırı Op bir şey aslında.Kimse Kira ile 20-25 defadan fazla kılıç çarpıştıramıyor olmalı mantıken mantıken
Evet ama çöp statları olduğu ve kaptan rütbesindeki herkesten blitz yiyip öleceği için pek bir işe yaramıyor maalesef. 😄 Bankaisi nasıl olurdu merak ediyorum.