Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Anime Evrenleri Arası Turnuva Ligi;2.Tur

@Nabu

Sen hiç "lel" demedin değil mi biz tartışırken? :D Discord'da, burada en az 500 kez demişsindir ben ilk kez diyorum ve tepki alıyorum. :D

Ve yine geldik Boruto'nun dandik bir manga olmasına. Bak ben diyorum ki bu Juubi yaratma olayı Kaguya'ya özel bir şey değil, "bu sonradan eklendi" diyorsun. E aksini söylemedik ki? Sonuç eklendiği ama.

Konum derken neyi kast ettiğim açık karakterin evrendeki yerinden bahsediyorum hokage olup olmamak bunun dışında. Momoşiki şu an Boruto'nun güç kaynağı, Karma konumunda. Bu bile öylesine bir karakter olmadığına işaret.

Naruto evreni daha üstün katılıyorum, Kaguya vs Momoşiki açılsaydı rahat Kaguya'ya atardım. Ama KcM1 Naruto nereden baksan 8-9 yıl öncesinin muhabbeti.

Yani hangisi feat bazında daha iyidir aynı konu, Naruto daha dayanıklıdır, daha hızlıdır ki Boruto çarları hızlı bile değil. Ama sorun şu, Momoşiki güncelliğini koruyan top tier karakterlerden biriyken KcM1 çok eski bir muhabbet.

Yani RS-Naruto Sasuke bunlar karşılaştırılsa zaten Naruto ve Sasuke'ye atarım. Ama KcM1'deki Naruto Kaguya'nın tehdit olarak gördüğü birine karşı ne
yapabilir?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sen hiç "lel" demedin değil mi biz tartışırken?
Dedim tabi ama meramımı da anlattım her zaman. Gene konuşmana bana sürtünerek başlamışsın :D

Discord'da, burada en az 500 kez demişsindir
Discord'u burada niye konuşuyoruz ki ? Bunu bizden biri yapmanın yanından dahi geçse çok sinirlenen adam şimdi bunu yapıyor ??

ben ilk kez diyorum
İlk kez mi ? Hem forumdan hem de bahsettiğin platformdan SS yağmuru başlatabiliriz istersen. Ayrıca ilk kez yapman, son kez yapmanın benim bahsettiğim şeyle alakası yok.

Konum olarak neyi kastettiğin ile benim örneğim arasında "lel bu ne biçim cevap" a getirilecek kadar bağdaşmayacak ne var onu açıkla bana sonra istersen beni "lel" seline boğ :D

Ve yine geldik Boruto'nun dandik bir manga olmasına.
Ben denge ve orijinal seri ile uyumu için konuştum. Serinin kendi dandikliğini konuşmanın yeri burası değil. Ama dandik evet. Ayrıca buraya ben gelmedim ki. Konu bizi buraya getiriyor zaten.

E aksini söylemedik ki?
Aksini söylememen benim argümanımda ya da dediklerimde neyi değiştiriyor ki ? Kaldı ki söyledin diyen de olmadı .. Gene alakasız bir çıkış aga.

Konum derken neyi kast ettiğim açık karakterin evrendeki yerinden bahsediyorum hokage olup olmamak bunun dışında.
Tamam da Hokage'de bu evrendeki yerini gösteren bir konum. Ama işte istisnalar ve nüanslar konumları anlamsızlaştırabilir. Momoshikide de durum aynı.

Kaldı ki Momoshiki'nin karşılaştırıldığı Naruto evreninde de bir yeri yok zaten. Borutoda ki yeri bile çok farklı. Anime de konumu 2 kere ele alındı bu adamın. Mangada desen. arc bile etmeyecek uzunluktaki bir kaç bölüm içinde paketlenip gönderilen biri.

Bu bile öylesine bir karakter olmadığına işaret.
Öylesine bir karakter olmaması sadece Boruto'ya plot device lık etmesi ise zaten öylesineymiş :D Onu da geçtim. Öylesine bir karakter olmasa bile bu ona onu her türlü karşılaştırmadan sakındıracak bir konum tahsis etmiyor maalesef.

Ama KcM1 Naruto nereden baksan 8-9 yıl öncesinin muhabbeti.
Yıl ile gösterimlerin, başarıların alakası ne ki ?

Momoşiki güncelliğini koruyan top tier
Hangi güncellik. Arada bir Boruto'ya hülyalanması mı güncellik oluyor ? Ayrıca top tier karakter olduğu yer hali hazırda ikimizin de orijinal evrenden daha zayıf olduğunu düşündüğümüz spin-off evreni. Boku No Hero da All Might görebileceğin en top Tier adam. Ama pek çok evrende adamdan saymazlar iş güce , başarılara geldi mi.

Yani RS-Naruto Sasuke bunlar karşılaştırılsa zaten Naruto ve Sasuke'ye atarım.
Abi o zaman atmasan döverler zaten :D Onlar çok aşkın varlıklar.

Ancak 2 kage bile Base momoshiki'yi kovalayabiliyorsa. Zamanının Gokagesinden güçlü KCM1 Naruto neden bu kadar ezikleniyor bu adama ? Borutodan yediği zayıf rasengan ile yeri öpen adam. Arkasından gelen bir FRS ile ölür. Zaten Cho Odama Rasengan ile öldü herif :D :D

KcM1 çok eski bir muhabbet.
Çok saçma bir bakış açısı. Gram bir anlamı yok güncelliğin bu tarz bir konuda. Güncelliğin anlam ifade ettiği eşleşmeler olabilir ancak bu onlardan biri değil.

Ama KcM1'deki Naruto Kaguya'nın tehdit olarak gördüğü birine karşı ne
yapabilir?
Ya aga bunun PIS olduğunu kabul etmiş iki insanız. Naruto evrenin açık ara daha becerikli ve güçlü olduğunu da sen kendin söyledin :D :D

Yani Momoshiki, Kaguya ya tehdit olabilecek ne gösterdi ya :D 5 Kage daha PS açmamış Madara'ya bir atak indirebilene kadar kıçları çıktı. PS den sonra ezildiler.

Daha zayıf kageler, Base Momoshiki'yi kovalıyorlardı :D :D

Kaguya ise bırak Edo Madara'yı, Juudara'yı patlatan birisi :D

Yani lütfen ya akıl var mantık var arkadaşlar. Kötü yazım , kötü gösterim ile iyisini , düzenlisini ayırt edelim.

Yine olay dönmüş dolaşmış bana patlamış bir şekilde. :D Sözde dokunduran ben oluyorum ama hep lafı ben yiyorum. :D "Lel" çok aşırı abartı bir şey de değil ben sen dediğinde çok tepki vermiyordum zaten. :D Diğer konuları ise defalarca kez konuştuk pek cevaplayacağım bişey yok. Ortak bir paydada buluşamıyoruz.

Son olarak şunu söyleyeyim, Killer Bee KcM1 Naruto'dan çok uzak bir tip değil, gördüğü muamele ortadaydı. İki kagenin birlik olup saldırması çok daha farklı şeyler Boruto Naruto kafasında yorumlanamaz.

Naruto Kyuubi modunu yeni çözmüş biri olarak bu ikilinin karşısına dikilseydi ne olurdu acaba Boruto evreninde. :D

@Nabu
Şimdi hocam ,yarın bi gün bir karakter Boruto'da çıksa dese ki "ben Kaguya'nın abisiyim benden korktuğu için bu dünyaya kaçtı".Bu saçma ve kötü bir yazım diye bunu yok mu saymamız gerekiyor ya da bu adam daha hiçbir şey göstermedi mi dememiz gerekiyor.Yani sonuçta Naruto da yok o zaman güçsüz diye konuyu kapatmamak gerekiyor.Tamam Boruto'nun rasengana yamuldu ama hiçbir zorluk çekmeden Bijuu damayı emdi.Zayıf kagelere karşı zorlandi ama Naruto'yu paketledi adam.Tamam ben de kabul ediyorum kötü yazılmış tutarsız featleri var fakat adam Otsusuki yani.Hem de lider Otsusuki ve "Kaguya'nın çekindiği biri" olarak tasvir edildi.

Boruto daha 47 sayısı çıkmış bir manga ve Naruto toplasan 3 kez savastı.2 si Otsusukilere karşi zaten.Neden bu kadar ezikliyoruz ki Hokage Naruto'yu.Bence orjinal seri ile arasında uçurum olmasından ziyade Boruto'daki düşmanlar daha güçlü diye yorumlarsak daha oturaklı bir şey çıkıyor karşımıza.Yani illa iki evreni kıyaslayacaksak boyle yapılmalı.

Base Kaguya ilk dünyaya gelip çakra meyvesini yemediği halini kastetmiştim.Animede vardı da mangada var mı hatırlamıyorum.

Yine olay dönmüş dolaşmış bana patlamış bir şekilde.
Ali, sana patlayan hiç bir şey yok. İlk şahsileştirici tabirlerin hepsini ilk sen paylaştın ben dedim mi ki "bana patladı" diye. Allah Allah ..

Sözde dokunduran ben oluyorum ama hep lafı ben yiyorum.
Ne lafı yedin ki Alicim ? Sana bir itham da mı bulunuldu seni töhmet altında mı bıraktık ? Kaldı ki konuşmanın başından beri konudan hariç bana sürtünen sensin. Elbette bunun altını çizerim.

"Lel" çok aşırı abartı bir şey de değil ben sen dediğinde çok tepki vermiyordum zaten
E ok o zaman. Ben de vermedim zaten. Kaldı ki benim eleştirdiğim nokta "lel" değil idi. Bir açıklama yerine "gaku da guk yaptın lel" deyip geçiştirmendi. Açıklamanı yaparsın, seni daha iyi anlamamı sağlarsın ben hala seni yanlış anlıyor ya da dediklerini saptırıyorsam. Sonra "Abi, ben ne dedim, sen ne diyon lel" dersin. Tepki vermedim, tespit yaptım ve bunu da "lel" için değil. Hiç bir açıklama yapmadan "lel" ile geçiştirdiğin için yaptım. Sen ise "lel" olayını aldın merkeze koydun :D biz ne konuşuyoruz halbuki abisi.

Diğer konuları ise defalarca kez konuştuk pek cevaplayacağım bişey yok. Ortak bir paydada buluşamıyoruz.
Buluşuyoruz da sen kafana göre dans etmek isteyince olmuyor :D Yoksa pek çok şeyi benzer şekilde gördüğümüzü belirttin, ben de belirttim. Sen kişiselleştiriyorsun Alicim sadece.

Killer Bee KcM1 Naruto'dan çok uzak bir tip değil,
Uzaklık anlayışına göre değişir. Yani 10 kere dövüşseler 10 kere Naruto alır.

İki kagenin birlik olup saldırması çok daha farklı şeyler Boruto Naruto kafasında yorumlanamaz.
Lol :D La featler ortada, unvanlar ortada. Zaten yorumlanamıyor olmasından dolayı sorunlu diyorum ya. Boruto kafası, naruto kafası diye ayrılacak bir şey yok. Gösterimler, başarılar ,güçlü yanlar, zayıf yanlar hepsi ortada. İstikrarsızlık dereceleri de ortada.

Naruto Kyuubi modunu yeni çözmüş biri olarak bu ikilinin karşısına dikilseydi ne olurdu acaba Boruto evreninde.
Alakaya maydanoz. Kyuubi modunu yeni çözmüş Naruto, Gokage'den güçlüydü. Borutoda 2 gokage üyesi, Momo'nun topuklarının bir tarafına değmesine yetmişti. Kaldı ki bunu ortak temalar paylaşan iki farklı evren gibi ele alacak isek. Zaten her hangi bir seride nasıl olacağının alakası yok.

Momo'nun karşısına Genin Boruto da çıktı, onu da gördük :D :D Bir alemsin vallahi.

Sohbet baya uzamış :D

Naruto = 3 Momoshiki = 2 =>NARUTO

Sasuke = 3 Kinshiki = 2 =>NARUTO

Sakura = 0 Kashin Koji = 5 =>BORUTO

Toplam Sonuç= NARUTO= 2 BORUTO 1

3.MAÇ:MAGİ VS BLACK CLOVER

dagxqb1-a6066e8f-2b85-4968-9a4b-c41a76b87f27.pngdd4m2v8-2365e8ce-c74b-4c82-aeee-474f4435342b.pngMereoleona_Black_Clover.png
Hakuryuu_Ren.png dd4m2v8-2365e8ce-c74b-4c82-aeee-474f4435342b.pngYami_Sukehiro.png

Magi_alibaba_saluja_render_by_ayakayukihiro-d9hyobl.pngdd4m2v8-2365e8ce-c74b-4c82-aeee-474f4435342b.png render_asta_demon_by_renderland_ddv313r-fullview.png

Dövüş Kuralları:

-Magi Karakterleri Magnostadt arcı hallerindeler

-Black Clover Karakterleri güncel halllerinde

-Eşleşmeler (Judar vs Mereoleona)(Hakuryuu vs Yami)(Alibaba vs Asta)

-Dövüş alanı:
mountains-african-savanna-landscape-wallpaper-preview.jpg

Judar

Alibaba

Hakuryuu'nun respect threadını bulamadım.

@Nabu

Kcm1 Naruto Gokage filan alamazdı onu bir kabul edelim.. :D İki Kage birleşirse Naruto'yu gayet yenebilir. Kaldı ki iki Kage Momoşiki'yi yenemedi tam formunda her birine verdi veriştirdi.

Ben kişiselleştirmiyorum bu arada neden kişiselleştireyim.

Neyse featler olaylar düzensiz. İsteyen istediği sonuca varabilir, Momoşiki'ye RS Madara aldıranlar da var sonuçta evren istediğin gibi yorumlamaya müsait.

Ve evet Naruto-Boruto kafası diye bir şey var, Naruto'da geçerli muhabbetleri Boruto'da söylemek tuhaf oluyor. Yani cidden Kaguya'nın tehdit olarak görüp ordu topladığı adamları KCM1 Naruto alabiliyorsa bir şey demiyorum.

Benim katılmadığım nokta açık, KcM1 Naruto çoktan aşılan, bir ana Otsutsuki seviyesinin altında bir şey seriye göre. Gösterimler bakımından evet, Adult formlar bile çok low kalıyor. Ancak demek istediğim şey Kyuubi Moda yeni geçmiş Naruto Momoşiki ve Kinşiki'nin karşısına çıksaydı ne olurdu?

Yani hayal edebilen var mı Adult Sasuke ile kapışan, Naruto + Sasuke ile kapışan, Naruto'yu yaralayıp esir alan adamların toy Kyuubi moduna yenileceği.

Momoşiki Boruto'da şu an önemli bir konumda, tanrısal bir karakter olarak geçiyor. Kıyaslamaktan nefret etsem de şu an Kaguya dirilip Momoşiki ile savaşsa ezerek alamaz. Bir denklik olur. Bu da featlerden bağımsız bir şey.

Şimdi hocam ,yarın bi gün bir karakter Boruto'da çıksa dese ki "ben Kaguya'nın abisiyim benden korktuğu için bu dünyaya kaçtı".Bu saçma ve kötü bir yazım diye bunu yok mu saymamız gerekiyor ya da bu adam daha hiçbir şey göstermedi mi dememiz gerekiyor
Söylemi destekleyebilen bir gösterim, itibar ve etki olursa ve bunu da bir istikrar takip ederse yok sayılmaz. Hatta sadece gösterim kısmı ile bile oldukça güçlü bir argüman oluşturulabilir. Ancak bırak sadece gösterimi, dediklerimin hiç birini sağlamayan bir olay da yani evet. Yok saymak daha iyi.

Hem de lider Otsusuki ve "Kaguya'nın çekindiği biri" olarak tasvir edildi.
1.si Naruto evreninin Otsutsuki konsepti ile Boruto çok farklı. Naruto evreninde Rikudo Sennin, Hamura, Indra, Ashura, Kaguya "Otsutsuki" oldukları için güçlü ve önemli değillerdi. Bunlar çok güçlü ve çok önemli varlıklar olduğu için "Otsutsuki" ismi bir şey ifade ediyordu. Ve bunlar mantar gibi üremiyordu ana evrende. YIllar içerisinde senju, uchiha, hyuga, uzumaki gibi klanlara evriliyorlardı. Boruto bunu tamamen yok sayıp buna bir retcon çakıp bunları bir uzaylı istilacıları haline getirdi. Nitekim BOruto şartlarında birinin "Otsutsuki" olması orijinal Naruto serisinde Uchiha olmaktan çok da matah bir şey değil gözümde ve gösterimler de bu yönde.

2.si Kaguya'nun çekindiği biri olarak "tasvir" edilmedi. Öyle birisi olduğu "söylenildi." . Tasvir =/= Söylenti. Tasvire girersek Kaguya, Momoshiki gibi 1000 tanesini donunda sallar.

Neden bu kadar ezikliyoruz ki Hokage Naruto'yu
Sen animeden bakıyorsun sanırım. Manga da durum öyle değil. Delta vs gibi yapay askerler de var. Eziklenecek gösterimleri var çünkü. Hokage işlerinden enerjisi biten. Kızının doğum gününe klon gönderen onu da yaşatamayan bambaşka saçma bir Naruto var :D

Boruto'daki düşmanlar daha güçlü diye yorumlarsak daha oturaklı bir şey çıkıyor
Niye daha oturaklı bir şey için kastırayım ki kendimi ? Ayrıca düşmanların tek featleri Naruto ve Sasuke karşısında olsa diyeceğim ki tamam Bunlar çok güçlü ondan anlayamıyoruz.

Ya Kagelerden tut Joninlere oradan geninlere herkesin herkese bir gideri var. Hele anime de :D

.Yani illa iki evreni kıyaslayacaksak boyle yapılmalı.
Böyle yapabilmem için Delta Vs Naruto savaşı 5-10 metrelik bir alanda sürüp giden off panel taijutsudan fazlası olmalı. Bu bakış açısı çok kayırmacı geliyor bana. Bir şey eksik ve bozuk ise öyledir yani.

Base Kaguya ilk dünyaya gelip çakra meyvesini yemediği halini kastetmiştim.Animede vardı da mangada var mı hatırlamıyorum.
Ya zaten bu bahsettiğim orijinal seride, otsutsuki olmanın özel bişi olmadığı durumuna geliyor.

Sohbet baya uzamış
Sorma, Evcil Hayvan kurtarma ekibi gibi, boruto rescue team çıktı :D

Bu arada Bir tek Yami Vs Hakuryuu'dan emin değilim. Magnostad sırasında 2 cini mi vardı ? Öyleyse Hakuryuu alabilir onun özel ilüzyon yapan bir cini vardı. Diğer eşleşmeler direkt BC karakterlerine gidiyor.

Kcm1 Naruto Gokage filan alamazdı onu bir kabul edelim
Adamın her bir klonu kage alıyordu ? 12-13 Klonu ile beraber Gokage niye alamıyor ?

İki Kage birleşirse Naruto'yu gayet yenebilir.
Ya bir git Ali ya. Adamın klonu 3. Raikage'ye gidiyor Sen bana diyorsun ki 2 Kage birleşse gerçeğini alacak.

Kaldı ki iki Kage Momoşiki'yi yenemedi tam formunda her birine verdi
Momo da onları yenemedi ama. Ayrıca konu tam formu değil ? Tam formuna da genin fışkırttı mı diyelim şimdi ? .. Zayıf rasengan ile yeri öptü adam.

Ben kişiselleştirmiyorum bu arada neden kişiselleştireyim.
Her mesajına "sen şu" , " bana bu" tarzı giriş yaptın :D O yüzden aksini iddia etmen gerçeği değiştirmiyor aga.

Momoşiki'ye RS Madara aldıranlar da var sonuçta evren istediğin gibi yorumlamaya müsait.
Orası öyle. Bunu her evrende yaparsın zaten iş "isteğe" kaldı ise. Ama bu "doğru" olduğu anlamına gelmiyor.

Ve evet Naruto-Boruto kafası diye bir şey var, Naruto'da geçerli muhabbetleri Boruto'da söylemek tuhaf oluyor. Yani cidden Kaguya'nın tehdit olarak görüp ordu topladığı adamları KCM1 Naruto alabiliyorsa bir şey demiyorum.
Kardeşim Boruto'nun kendi içinde bu adamı kageler kovalamıyor, geninler öpmüyor mu ? Sanki Kaguya'ya tehdit olayı çok arkasında durulmuş, hakkı verilmiş bir söylem gibi :D Kafa mafa.

cM1 Naruto çoktan aşılan, bir ana Otsutsuki seviyesinin altında bir şey seriye göre
Dostum aynı temayı paylaşan iki farklı evreni, sanki alternatif evrenleri yorumluyor gibiyiz şu an. Kaldı ki otsutsuki seviyesi zaten subjektif bir şey. Yok öyle bir şey. Darui'den kaçtığında, Cho Odama Rasengan'a öldüğünde bitti o.

Sen hikaye bazlı gidiyorsun ancak bir yerden sonra Boruto 3 farklı platformda 3 farklı yazı ekibi kullanan orijinal eserden epeyce kopan bir şeye dönüşüyor.

Mantıken elbette Adult KCM >>>>>>>>>>>>> WA KCM1 olmalıydı. Ancak bunlar alternatif evrenler gibi oldular, bir devamlılık değil bu. O yüzden bu tarz hikaye bazlı skalaların bir anlamı yok.

Ancak demek istediğim şey Kyuubi Moda yeni geçmiş Naruto Momoşiki ve Kinşiki'nin karşısına çıksaydı ne olurdu?
Bu plot ağırlıklı bir soru. Konumuzla alakası yok. Aynı seride olmadı çünkü yaşananlar. Sen öyleymişçesine konuşuyorsun.

Yani hayal edebilen var mı Adult Sasuke ile kapışan, Naruto + Sasuke ile kapışan, Naruto'yu yaralayıp esir alan adamların toy Kyuubi moduna yenileceği.
Dostum biz bu tarz mücadeleleri hayal edip etmemeye göre yapmıyoruz. Kaldı ki "Ey dostlarım var mı bunu düşünebileniz ha ?" falan tarzı tiyatral bir çıkış sadece demogojik bir argüman. Zaten her şey düzgün gitseydi eğer olması gerekenin senin dediğin gibi olduğunu belirttim ancak gitmedi.

Momoşiki Boruto'da şu an önemli bir konumda
Konu Boruto değil sadece iyi de.
tanrısal bir karakter olarak geçiyor
Urashiki de öyleydi. Mid Kage level tiplerle başı belaya giriyordu ne yapalım ? :D Yani tutarsızlık 2-3 tane olsa affedersin. Tonlarca aga.

Kıyaslamaktan nefret etsem de şu an Kaguya dirilip Momoşiki ile savaşsa ezerek alamaz.
Bu boruto merceğine bakaraktan senin düşüncen. Yani konuyla tamamen alakasız. Naruto çerçevesinden de bakınca ezerek alır. Bununla bir yere varılmaz.

Bu da featlerden bağımsız bir şey.
Hikaye olarak bağımsızlaştırabilirsin ancak. Bir forumda bir power-vs sohbetinde bağımsız olması imkansız. Sen istediğin kadar kayır kolla aga. Durum bu yani. Benlik bir şey bile değil.

Ahahaha Boruto kurtarma timinden olduk şimdi de. :D O da güzelmiş, forumun %90'ı Boruto haterı ama ne hikmetse Boruto kurtarma timi diye bir şey var. Valla benim için sıkıntı yok. Olabilir. :D Öyleyim sorun değil.

Ve evet seriler karakterler aynı evrende yaşanıyor, karakter seviyeleri aynı evrenden. :D İsteyen istediği gibi çalsın.

Vallahi çözemeyeceğim ben burayı ya. :D

Belki de ben kollamıyor objektif davranıyorumdur karşı taraf hatalıdır? Bir kere de olsa bunu bir düşün derim. :D

Sorma, Evcil Hayvan kurtarma ekibi gibi, boruto rescue team çıktı

Bu arada Bir tek Yami Vs Hakuryuu'dan emin değilim. Magnostad sırasında 2 cini mi vardı ? Öyleyse Hakuryuu alabilir onun özel ilüzyon yapan bir cini vardı. Diğer eşleşmeler direkt BC karakterlerine gidiyor.
:D :D

Sadece Zagan vardı sanırım.Diğer cini daha sonra almıştı yanlışım yoksa.Bu arada hocam ben Magi karakterilerini fazla gelmesin diye Magnostad arcı hali diye yazmıştım fakat zaman atlaması sonra halleri olsa ne derdiniz?

@Sinbad of the Seven Seas Karakterleri tanımıyorum ve RT atmışsın ama RT yerine bana onların en iyi birkaç featini atsan olur mu? (En iyiden kastım kendilerini kasarak yaptıkları şeyler.)

Hiç sevmediğim Boruto'nun kurtarma ekibi olduk ya ne diyeyim
Adamın her bir klonu kage alıyordu ? 12-13 Klonu ile beraber Gokage niye alamıyor ?
3. Raikageyi alan klonu değil ki.Yani tamam normal klonu 10'da biri güçlü olsa bile ordaki klonu; sennin mod kullanan+ kyubiden ekstra çakra alan + yanında bir sürü destek elemanı olan klondu.Ve ayrıca rakibi hakkında full bilgoye sahip, rakibin kendisi hakkında bilgisi yok gibi gibi uzayıp gider.Klonu , Kage aldı demek pek de doğru değil gibi geliyor bana

Off topic olacak ama ben de Madaraya karşı savaştıgi gibi savaşan Gokageyi alabileceğini düsünmüyorum KCM1'in.Ama baya yakım seviyededirler.Yani 2 kage'nin alması gibi bi durum söz konusu olmaz.

Böyle yapabilmem için Delta Vs Naruto savaşı 5-10 metrelik bir alanda sürüp giden off panel taijutsudan fazlası olmalı. Bu bakış açısı çok kayırmacı geliyor bana. Bir şey eksik ve bozuk ise öyledir yani
%100 katılıyorum.Zaten Boruto bok gibi ve ben tartısmayı sevmiyorum.Fakat illa tartışacaksak daha Naruto evreni parametrelerinden gidip ortak bir noktada değerlendirsek daha mantıklı olur diye söylüyorum.Yoksa Hokage Naruto

2.si Kaguya'nun çekindiği biri olarak "tasvir" edilmedi. Öyle birisi olduğu "söylenildi." .
2 tanrınin birini köyünde yanında diğer bir tanri olan Sasuke ve tüm Jonin ve kagelerinin önünde birkaç dakikada kaçırdı.

Yine bu tanrıları yanlarında sağlam bir destek varken öldürme durumuna getirdi.Adam zaten 3 sayı gözüktü daha nasıl bir tasvir gerekiyor bu adamın Kaguya seviyesinde olması için.Tamam yazım kötu bir süru plot shit var ama demek istiyorum ki Naruto ve Sasuke güçsüz demek yerine Momoshiki güçlü diyelim ve tüm sorunlar hallolsun hem de hiç kasmadan.

Hiç sevmediğim Boruto'nun kurtarma ekibi olduk ya ne diyeyim
Ya onu şakayla söyledim yav :D

fakat zaman atlaması sonra halleri olsa ne derdiniz?
O zaman değişebilirdi. Sadece Judar dan emin değilim.

O da güzelmiş, forumun %90'ı Boruto haterı ama ne hikmetse Boruto kurtarma timi diye bir şey var.
Tamam işte %90 öyle olduğu için bir tim gerekiyor :D :D auhauhaa

Ve evet seriler karakterler aynı evrende yaşanıyor, karakter seviyeleri aynı evrenden. İsteyen istediği gibi çalsın.
Resetman to the rescue :D Sen de çalıyorsun yani o zaman ok.

Vallahi çözemeyeceğim ben burayı ya.
Çözmen gereken bir şey değildi çünkü orada bir yaklaşım hatası oldu. Ayrıca bir tane bile konuya dair net bir cevap ya da karşı argüman göremedim. Anca "isteyen istediği gibi çalsın" . Bu da zaten evrenin tartışabilirliğini ortaya seriyor canlar.

Belki de ben kollamıyor objektif davranıyorumdur karşı taraf hatalıdır? Bir kere de olsa bunu bir düşün derim.
Dostum bu "bir kere de böyle düşün" lük bir şey değil. Tavırlar, deliller, söylemler ve yaklaşımlar ortada. Kabul etmen ya da reddetmenin bir anlamının kalmadığı kadar açık ve bariz bir tavır var. "İsteyen istediğini çalar" , "herkes inandığı gibi yorumlar" diye kestirip atan bir tavır var. Zaten objektifliği tartışana kadar başka sıkıntılar var :D

Gene 0 argüman anca sürtünme üzerine bir mesaj daha.

yanında bir sürü destek elemanı olan klondu.
Destek eleman dediğin de bir sürü fodder + Temari + Dodai. Gerçek bu adamın 1 klonu bu kadar destek ile 3. Raikage gibi oldukça özel bir kageyi hallediyorsa tamam yani. Elbette edo formo orijinalinden zayıf ancak adam hala mid kage değeri bir tehdit.

ayrıca rakibi hakkında full bilgoye sahip
İyi de adam klon klon :D Bir darbe alsa yok olacak adam almıyor o darbeyi. Yani 12-13 klonunun hepsinin yanında olduğu bir KCM1 Naruto ile 2 kageyi karşılaştırıyor arkadaş. Aklın alıyor mu canım benim ?

Kage aldı demek pek de doğru değil gibi geliyor bana
Kage'ye rahatlıkla kafa tutabildi diyelim o zaman.

Off topic olacak ama ben de Madaraya karşı savaştıgi gibi savaşan Gokageyi alabileceğini düsünmüyorum KCM1'in
Madara'ya savaştığı gibi zor. Çünkü 5 Kage, bunun kararını alıyor önceden zaten. Acil bir durumda savaşa inme konusunda. Random bir dövüş değil. ônoki ile tsunade de MS ve Mokuton güçlerine dair neredeyse full bilgi sahipleri idi. Ve Uzunca bir süre Madara bunların istediği gibi oynamasına izin verdi.

KCM1 Naruto bu şartlarda dövüşse alamaz bence de. Ancak bu şartlarda dövüşmesi niye gereksin ki . Benim dediğim şey random bir dövüşte Naruto'nun her kage'nin başına üç klon koyabiliyorken neden yenemeyeceği.

Kaldı ki hadi Gokage'den güçlü olmasın ancak şunda hemfikirsindir ki isterse en zayıf üyesi olsun bir kişi eksilse o ekipten. Naruto ciddi ezer. O derece de hassas bir denge var.

Adamın gerçek bedeni, nagatolar , obitolar ile savaşırken, klonları kagelere, madaraya vs gitmiş. Yani çok başka bir seviye artık bu.

Fakat illa tartışacaksak daha Naruto evreni parametrelerinden gidip ortak bir noktada değerlendirsek daha mantıklı olur diye söylüyorum.
Mantıklı olacağını düşünmüyorum. Daha kolay ve uzlaşmacı belki ancak ne doğru olur ne de mantıklı. Çünkü yazım ve üç farklı platformda üç farklı yazımı olması vs vs zaten "Mantık" seçeneğini önümüzden kaldırıyor otomatik olarak. Senin niyetini anlıyorum sen ortak bir payda, sağlıklı bir skalasyon peşindesin ancak Boruto sadece savaş arkından zayıf kalsa ya dersin ki " biz bunu yok sayalım." ancak kendi içinde de tutarsız. Adamdan güya Kaguya çekiniyor, Darui çekinmiyor. Featless Darui :D :D Şimdi Base Momo'nun Edo Kin&Gin Kardeşlerden ne kıymeti kalıyor ki jutsu emmüklemedikçe ? Yani abi valla çok kötü yani. Ben istemez miyim. Güç seviyesi giderek yükselsin. Naruto-Sasuke- Otsutsukiler ortalığı dağıtsın. Olay Multiple Planet'e doğru gitsin Ama maalesef adamlar bildiğin Shippuden başına döndü. Aga Deidara Vs Sasuke daha büyük savaşlar ya :D Yeminle bak :D

2 tanrınin birini köyünde yanında diğer bir tanri olan Sasuke ve tüm Jonin ve kagelerinin önünde birkaç dakikada kaçırdı.
Aga bunu yaptı çünkü Aynı Gaara Vs Deidara'daki gibi köyün lideri (liderleri) sivilleri, canlayı korumaya odaklanınca bu açığı veriyorlar. Momo'nun Deidara'dan çok daha üstün yaptığı bir şey yok maalesef kağıt üzerinde. Ki o bilgisiz, hazırlıksız, kil stoğu az bir Deidara idi.

öldürme durumuna getirdi.
Pek de bir şeye getirmedi.

Yine bu tanrıları yanlarında sağlam bir destek varken
Öncelikle Boruto evreninin Sasuke ve Narutosu "tanrı" falan değiller maalesef. Ayrıca sağlam destek dediğin olay yerinde 4 Kage + Sakura + Temari + Shikamaru var. Bir tek Shikamaru bir saldırı denedi o da emildi. Eğer o destek ekibinin bilgisi olsa ve o denli büyük bir patlama ile karışıklık yaratmasa zaten canon gösterimlere bakarsak gayet de Base Momo ve Kinshiki'yi dövebildiklerini görüyoruz. Sen sanki bu şahıslar dövüşmüş gibi düşünüyorsun. Öyle olmadı ki.

Kaldı ki o destek dediğin kişilerin hepsi. Naruto atağı tutarken (ki o atağın benzerine adam daha yeni KCM2 açtığında elinin tersiyle vuruyordu :D Bilmem ne denli saçma anlatabildim mi ? Naruto'nun ne denli nerf yediğini ? ) yıkılmakta olan stadyum enkazından sivilleri kurtarmak ile uğraşıyorlar. Çünkü Naruto'ya çok büyük bir güven var.

Yani plot'u da dikkate almak gerek. SAnki oradaki herkesi dövüp, Naruto'yu da saçından tutup götürmüş gibi düşünmemek gerek. Ve nerflenmiş Naruto.

Naruto ve Sasuke güçsüz demek yerine Momoshiki güçlü diyelim
Yav iyi de değil :D Killer Bee'yi öldüremedi adam ya :D Yani adamın komik duruma düştüğü karakterler sadece Naruto ve Sasuke ile sınırlı kalsa ancak gösterimler gene etkileyici olmasa o zaman en azından derim ki gösterimsel olarak seviyeleri yansıtamamışlar ancak adamın naruto ve sasukeden başka bir allahın kuluna da eyvallahı yoktu. Ama bu adam genin seviyesinden tut high kage seviyesine kadar bir sürü farklı seviyede karakterle çok gerzek gösterimlere sahip. Karşısındaki ninjutsu ağırlıklı karakterler ise sadece taijutsu ile sınırlandırılmışlar. NErflenmiş Naruto üstüne 1 günden uzun süre çakrası emilerek daha da nerf yiyor. Kage Bunshin yapamıyor :D Momo gene dayak yiyor hem de fused haliyle ?! Yani inan olmuyor. Olabilitesi yok.

tüm sorunlar hallolsun hem de hiç kasmadan.
Yok saymak - Örtbas etmek =/= sorun halletmek. Serinin ele alınışından direkt kendi tiniyetinden dolayı olan sorunları burada sen ben , perspektif değiştirerek kapatamayız ki ? Bu yüzden kurtarma timi dedim biraz. Yani bu sorun halletme çabası bence saçma, bozuk olan bozuktur. Sorunu çözmektense hiç kabul etmemek, bulaştırmamak, ciddiye almamak daha iyi.

Çünkü bu sefer Boruto'nun namusu kurtulsun derken orijinal seri ve onun gösterimlerine bir saygısızlık oluyor. Sırf karşısındaki Naruto diye Delta gibi karakterleri Kakuzu'dan bile daha özel ve güçlü kılan ne var ki ?

Naruto zaten genel güç seviyesi olarak nerf yediği yetmezmiş gibi karşısına çıkarılan her kişi çakra ve teknik emiyor adamı taijutsuya zorluyor :D :D Yani yazımın da bu kadar ucuzu. Halbuki adam bir bijuu dama shuriken atacak tüm karma vs aynı anda yok olacak ama işte. Plot hatrına :D :D Momoshiki'yi COR öldürüyorsa, CBDRS (Cho Bijuu DAma Rasen Shiruken) alayını parçalar :D

@Nabu

Elinin tersi ile ittiği bijuu damalr ile Momoshki bijuu daması çok farklı seviyede.Şöyle diyeyim Hachibi, Juubi bijuu damasını durduruken hemen hemen aynı boyutta idi Juubi dama'sı ile ; Naruto, Momoshiki bijuu damasını tutarken altında ufak duruyordu.Yani Momoshiki bijuu dama>Juubi>>>>>>>Kurama'nın elinin tersi ile ittikleri.

Klon naruto vs 3. Raikage savaşını biraz daha farklı yorumluyorum senle ama off topic'e gerek yok.

Hassas denge konusuna katılıyorum.Ama ufak bir farkla.Bence Raikage,Onoki,Tsunade 3lüsünden biri olmazsa geri kalan 4'lüye şans vermem.Fakat Gaara'nın kum defansı ve Mizukagenin uzun menzilli saldırılarının çok da fazla fark yaratacağını düşünmüyorum.Yani bu 2'liden biri olmazsa da 4'üne şans veririm ama tabi ibre biraz daha Naruto'ya kayar.

3 farklı platform fakat bahsettigimiz karakterler hemen hemen paralel işleniyor.Bir platformda "ak" dediklerindr diğerinde "kara" demiyolar yani.Zaten 3'ünü toplasan bi tane düzgün iş etmez :D

Ölme durumuna getirdi derken hepsini Shikamarunun jutsusu ile yakaladı diye dedim.Sonra siyah çubuk soktu Naruto ile Sasukeye falan.Bunları yaptıktan sonra öldürmek de pek zor olmasa gerek biraz kendi yorumumu kattım :D

Aga bunu yaptı çünkü Aynı Gaara Vs Deidara'daki gibi köyün lideri (liderleri) sivilleri, canlayı korumaya odaklanınca bu açığı veriyorlar. Momo'nun Deidara'dan çok daha üstün yaptığı bir şey yok maalesef kağıt üzerinde. Ki o bilgisiz, hazırlıksız, kil stoğu az bir Deidara idi.
Momoshiki'nin kaçırdığı kişi Naruto , Deidara'nın ki Gaara.Hadi diyelim Hokage Naruto KCM1 hali kadar güçlü olsun.Yine de Gaara'dan çok daha farklı seviyede.Ayrıca Deidara, Gaara ile yakın bir savaş verip kolunu kaybediyodu , Momoshiki ise işini birkaç dakikada tereyağından kıl çeker gibi halletti. :D Benim gözümde senin bakış açınla bile(Hokage Naruto'nun çok daha zayıf olduğu)en az 10 kat daha zor ve deģerli bir feat.

Yav iyi de değil :D Killer Bee'yi öldüremedi adam ya :D Yani adamın komik duruma düştüğü karakterler sadece Naruto ve Sasuke ile sınırlı kalsa ancak gösterimler gene etkileyici olmasa o zaman en azından derim ki gösterimsel olarak seviyeleri yansıtamamışlar ancak adamın naruto ve sasukeden başka bir allahın kuluna da eyvallahı yoktu. Ama bu adam genin seviyesinden tut high kage seviyesine kadar bir sürü farklı seviyede karakterle çok gerzek gösterimlere sahip. Karşısındaki ninjutsu ağırlıklı karakterler ise sadece taijutsu ile sınırlandırılmışlar. NErflenmiş Naruto üstüne 1 günden uzun süre çakrası emilerek daha da nerf yiyor. Kage Bunshin yapamıyor :D Momo gene dayak yiyor hem de fused haliyle ?! Yani inan olmuyor. Olabilitesi yok.
Killer Bee'yi öldüremiyor değil , öldürmüyor.Ağac gibi bir şeye dönüştürüyodu sanırım.Büyük ihtimal tüm bijuulara aynı şeyi yapıp çakra meyvesini yapmak gibi bi amacı vardı.
Naruto'nun emilen çakrası "Kyubii'nin çakrasının yarısı".Yani daha içinde kendi ćakrası ,diğer bijuların çakrası,dıger yarım kyuubinin çakrası ,Rikudoo çakrası falan da var.Yani yediği nerf çok da bir şey saýılmaz.Zaten savaş performansı da bu dediğimi doğruluyor.Hiçbir sorunu yokmuş gibi savaşıyor Momoshiki ile çünkü.Kage bunshin yapmama sebebi ise bunun bir Ninjutsu olması.Boruto uyarıyor onu zaten "ninjutsu kullanma Baba"diye :D

Iyi de genin seviye dedigin Boruto'nun rasenganına yamulmasıysa(ki rasengan kage seviye bi jutsu) çok daha ciddi bir hasarı ,Juubito Narutonun senpo rasenganıyla alıyor.Delik açıyor ona resmen Naruto_O zaman rasengana yamuldu Juubito mu diyoruz.Hayır, sadece adamın Senjutsu direnci yok.Momoshiki de benzer Ninjutsu direnci yok.Kagelere karşi zorlanması ise bana biraz PIS geliyor.Yani ne bileyim bi büyük siyah rasenganından yapsa şu Borutonun dev rasenganıyla çarpısan gibi ortada Darui falan kalmaması lazım.

Naruto zaten genel güç seviyesi olarak nerf yediği yetmezmiş gibi karşısına çıkarılan her kişi çakra ve teknik emiyor adamı taijutsuya zorluyor :D :D Yani yazımın da bu kadar ucuzu. Halbuki adam bir bijuu dama shuriken atacak tüm karma vs aynı anda yok olacak ama işte. Plot hatrına :D :D Momoshiki'yi COR öldürüyorsa, CBDRS (Cho Bijuu DAma Rasen Shiruken) alayını parçalar :D
Momoshiki yi Cho odama rasengan değil Plot öldürdü :D .Gerçi tam olarak öldürmek denmez ona.Çünkü Otsusuki'nin birine karma aktarabilmesi için ciddi seviyede güce ihtiyacı olduğu söylendi mangada.Yani ölüme yakın veya zayıflamış olsa Boruto'ya karmayı aktaramazdı.Burdan şunu çıkarıyoruz tam yüzünün ortasına yediği Cho Odame Rasengan Momoshiki'yi öldürmek veya ciddi bir şekilde zayıflatmak için yeterli değil.

Kendilerini kasarak yaptığı featler çok yok ama kaç featini atayım.

Judar:

Buz büyüsü kullanabilir.Buz atağı şehir bloglarını dondurur.
Mqkwo6K.jpg

Neredeyse bir ada büyüklüğünde yıldırım saldırısı yapar.
1 - JqtPkG6.png2 - 8HwL39x.png3 - Zw3uxq6.png

Borg adlı bir savunma büyüsü ile bir şehri ve arkasındaki dağları yok eden saldıryı tanklar
HYfTNjn.jpg

Gene borg sayesinde uzayda hayatta kalır
vuCNvtx.png

Bir izalosyon bariyeri oluşturabilir.Bu bariyerde kendisi dahil kimse büyü yapamaz hale gelir.
PTv0fLO.png

Alibaba

Serinin başlarında henüz tecrübesiz biri iken kendisine saldıran canavarları buharlaştırır.
1 - 4UyGda1.jpg2 - a4njE8l.jpg3 - b6mq8kH.jpg4 - AaWqpD9.jpg

Gene seri başlarında henüz cine bürünme yeteneğini öğrenmediği sırada kırılmış kılıcını alevleri emerek düzeltir.
4VEDkni.jpg

Magnostad şehrini yok edecek çoklu dağ seviye bir saldırıyı durdurur.
1 - oMfRm9Y.jpg2 - 47cjfCB.jpg3 - iPJpdDx.jpg

Geri kalanı ekleyeceğim sonra

@Sinbad of the Seven Seas Teşekkür ederim. Zahmet oldu. :D

Yıkım güçleri BC'dekilerden çok daha fazla göründü orası kesin. Ada patlatan saldırıdaki Ada çok büyük görünmese de pek küçük de değildi. Alibaba'nın durdurduğu çoklu dağ genişliğine sahip atağı bir tür büyü ya da hile teknik ile karşılamadıysa yine BC karakterlerinin çok üzerinde görünüyor.

Judar vs Mereoleona
Judar
parçalar gibi göründü.

Alibaba vs Asta
Alibaba
dediğim gibi o saldırıyı kendi gücüyle tuttuysa Asta'nın şansı yok ama eğer bir tür büyü ile yaptıysa Asta 'nın kazanma şansı var.

Hakuryuu ile ilgili bilgi paylaşmadığın için şimdilik ona oy vermeyi düşünmüyorum ama Nabu yer dediğine göre muhtemelen o alabilir.

3.Maç sonuçları

Judar = 2 Mereoleona = 0 => MAGİ

Hakuryuu = 1 Yami = 0 => Magi

Alibaba = 2 Asta = 0 => Magi

Toplam sonuç: MAGİ = 3 BLACK CLOVER = 0

2.TUR SKORLARI

NARUTO = 2
BORUTO = 1
NNT = 3
BLEACH = 0
MAGİ = 3