5760 ton hesabı biraz abartılı geldi ancak öyle olsa bile kuuveti ikiye böleriz.
Striking Strength -> Yani Vuruş Gücü
Lifting Strength -> Kaldırma gücü.
Tyson cm3 e yüzlerce kiloluk basınca denk gelecek yumruk atabilir ama o ağırlığı kaldırabileceği anlamına gelmez ya da Naim'in Tyson kadar vurabileceği anlamına da gelmez aynı şekilde.
Burada vurma gücü ağırlıklı. Kaldı ki sahayı kaldırmıyor da. Kendi etrafında dönmesine yetecek kadar bir güç uyguluyor. Tüm sahayı yerden kesmiyor. O yüzden feat aslında 5760 tona tekabül etmez. Sen silkeleyip kaldıramadığın bir ağırlığı çevirerek ya da iterek yer değiştirebilirsin ama bu o ağırlığı kaldırabildiğin anlamına gelmez. Aynı mantık.
Bahsettiğiniz şeylerin birkaçını zaten biliyordum ama yine de bilgilendirme için teşekkürler.
Tahterevalli mantığı (ya da kaldıraç) mantığını biliyorum ve bu yüzden Suiryu'nun kaldırdığının daha fazla bile olabileceğini düşünüyorum. Aslında Suiryu'nun yaptığı kapı açmaya benziyor (tabii biraz daha zor) biraz. Sahayı bir ucunun altına girerek kaldırmak daha kolay olurdu, aynı kapıyı kilide yakın taraftan iterek açmak gibi. Suiryu'nun yaptığıysa kapıyı menteşelere yakın yerden iterek açmaya benziyor ama menteşe yok yani daha zoru diye düşünüyorum.
O zaman Spidy'e biraz bakalım.
Madem konu beton
Beton altına gömülen Spidy, Beton içinde yüzüp oradan kurtulması :
Ne yazık ki resmi göremiyorum. O yüzden pek yorum yapamayacağım.
Tam hız giden otobüse beyzbol topu muamelesi yapması
Etkileyici.
Dev metal bir robotu havaya fırlatmak (Robotun üst vücudu bile Spidy'nin 7-8 katı var).
Yine resmi göremiyorum. Hocam direk hepsini alıntılamayayım linkler harici görünmüyor bende.
Electro'yu bir gökdelen'in 40 katınında içinden geçirerek dövmesi (Yani Suiryu'nun vurduğu beton tablanın çok daha büyüğünden (içinde çelik de olanından) 40 tanesinin içinden geçerken.
İyi de bunlar kat. Suiryu da rahatlıkla tek tekmeyle Saitama'yı altı dolu olan (yer) sahaya rahatlıkla sokabiliyor.
Ayrıca içinden geçilirken nasıl geçiriliyor orası off-panel.
Bir Jetin iniş gücünü tek başına karşılamaya çalışıyor. Ve hesaplarken dediğine göre özel bir jetin iniş gücü 70.000 poundun üstündedir Yakıt full ise bir 30.000-40.000 pound daha ekleyebiliriz diyor. Düz hesap 110000 pound a tekabül eden bir forsa yastıklık etse bu da 55 ton eder.
Bir şey görmüyorum ama Suiryu'nun yapamayacağı şey değil ve en büyük ağırlığı almışsınız.
Burada gene binlerce tonluk bir kaldırma feati var Spidy'nin.
Spidey iskelenin desteklerini yıkıyormuş gibi göründü bana.
Onlarca tonluk yakıt tankerini gram zorluk olmadan çok yüksek hızla, çok uzağa, yukarıya doğru atıyor.
Evet yalan yok bu da çok etkileyici.
4 katlı geniş bir binayı tek eliyle tutarken
Molozlara okeyim ama bina biraz abartı olmuş.
10 katlı bir binanın en kazını taşırken (tüm yükünü değil ancak önemli bir bölümü diyelim.)
Yine bir molozu kaldırıyor. Tüm binayı destekleyen bir şeye de benzemiyor.
Daha da büyük bir enkazın altında kaldıktan sonra orayı kaldırarak altından çıktığı anlar
Yavaş yavaş yukarı tırmanıp tepedeki molozları havaya atıp çıkmış. Kendisi diyor zaten yüzbinlerce ton olabilir kaldırmam mümkün değil diyor ve kımıldarsa da bina tamamen üzerine yıkılabileceğinden korkuyor.
Örnekler çoğaltılabilir. Ne Suiryu 1000+ ton klasmanı bir isim. Ne de Spidy o klasmandaki isimlerle daha önce karşılaşmamış biri değil.
Ben de dediğim gibi girebilir ayrıca acıyın hocam Suiryu'ya

yüz küsür bölüme sahip mangada yan karakter olmakla en ikonik ve sayısız hikayesi olan çizgi roman karakterlerinden biri olmak çok farklı.
Havada kalmaktan çok atakları o kadar hızlı yapıyor ki ne zaman bacağını indirip kaldırdığını göremiyoruz tarzı bir olay var bence. Öbür türlü seyircilerden biri "aa adam uçuyor" falan derdi.
Hocam dövüşün başında daha ciddi değillerken kimse ne olduğunu doğru dürüst göremiyordu. Hatta Suiryu da "Spiker ne dediğini bilmiyor." tarzı bir şey demişti. Ayrıca Suiryu hayvan gibi toz kaldırıyor seyircilerin bir şey görememesi normal.
Dövüşçülerden Lightning Max diyor havada momentumu ile kaldığını. Tekrar bakın isterseniz hocam.
Saitama götüyle yanlışlıkla vuruyor la
Daha iyi feat mi var

Şaka maka saldırının yan etkisinden Saitama'nın olduğu arenanın diğer yarısı parça parça oluyor. Suiryu'nun ayak hakimiyetiyle oluşturduğu güçten fazla güç oluşturuyor yani.
Alakası bile yok. Choze'ye gelene kadar çok adam var.
Evet ben nedense o konuda da çoğu kişi Choze'yi en güçlülerden biri olarak görmüştü diye hatırlıyorum. Yanlış hatırlamışım.
Göğü yarmak biraz abartı oldu. Altı üstü bir bulut grubunun içinden geçiyor.
İyi de baya baya yarmış kapalı göğü.
Kaldı ki Suiryu epey zorlanıyor
E bir zahmet zorlansın.
kaldı ki göğü yaran Choze'nin atağı değil, Choze'nin atağına kendi tekmesinin de momentumunu ekleyen Suiryu oluyor. İki atağın birleşimi var yani.
Suiryu onu arkasındakileri kurtarmak için yaptı. Momentumdan değil yani o attığı topun enerjisi.
Açıkçası, Spider-Man'in kötü adam galerisindeki pek çok isim (Scorpion, Rhino, Venom, Carnage) zaten Demon Seviye ve üstü tipler. Hele Carnage falan kesinlikle Dragon.
Vallaha dediğim gibi pek çizgi roman okumuyorum ama Ejder Seviye olanlardan Carnage Kabuto, Genos'un Dağın bir bölümünü yok eden atağı (60 Kiloton civarı) üfleyerek dağıtıyordu ve bu onun en güçlü hali bile değil. Aynı şekilde bir meteor da Ejder Seviye idi. Goketsu'nun yumruğu da göğü yarmıştı. (biliyorum herkes göğü yarıyor ama ben napayım çizen böyle çizmiş.) Yani birilerinin öyle kolay kolay Ejder Seviye olması zor.
Spidy'den çok bambaşka bir ligde değil yani o kesin.
Spidey'nin güçlü olduğunu anladım. Bilgi için teşekkür ederim hocam.

Tartışma için de.
Şu sahnede Saitama'nın boyundan yola çıkarak (tabi bacakları katlı durduğu içi 1.50 aldım boyunu normalde de 1.75 zaten.
Bir yanda 8 bir yanda 16 kare var. Yani kısa kenar 12 uzun kenar 24 cm. Ve bu kıyasla derinlik de kesinlikle 3.2 falan değil. Yere çömelik duran Siyu, Sahanın kenarından 2.5 kare yani 3.75 metre uzakta olmasıan ve yarı uzunluğunda olmasına rağmen (1.85/2 = 92.5 cm) duvar onun o halinden 4 kat yüksekmiş gibi durmuyor.
Bence Duvarın kalınlığı da 1.60 - 1.70 een fazla.
Bu durumda feat 1100+ ton oluyor ki Burada da tamamen kaldırmayın. kırdığı köşenin üstünde dönderdiği için tam bir kaldırma olmuyor. Tahtarevalli mantığı yani .Gerekli itişgücüyle senden ağır birini bile kendinden ağır birini kaldırabiliyordun çocukken biraz ona benziyor.
Beton tablanın et kalınlığı sayesinde Suiryu tablanın üst kenarına vurunca alt kenarı üzerinde bir dönüş hareketi başlatabiliyor.
Piksel hesabı burada.
Ancak Suiryu 1000+ ton klasmanında biri olsaydı bile Spider-Man'i çok pis dövebileceğini sanmam. Çünkü ekstrem durumlarda bir kaç yüz hatta nadiren bir kaç bin tona kadar çıkabiliyor Spidy.
De onlarca tondan binlerce tona çıkması baya geniş bir aralık.
Hulk, Namor, Iron Man gibilerle dövüşüp onları haşamat ettiği oluyor. vs vs...
Hulk güçlü ama beyin gücünde sorun çekiyor yani Spidey'nin bunu yapması normal olmasa da (doğal olarak) çok da matah bir şey değil.
Namor veya Iron Man'i nasıl haşamat ettiğini de bilmiyorum.
@Nabu Bunlar hep high-end featler gibi geldi. Hiç low feati yok mu? Yoksa sürekli buralarda gezinmiyor demiştiniz.