Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Crocodile, Daz Bones ve Lucci Ekibi Ne Seviyeye Gelmiştir ( Tahminen )

Son Goku

Müdavim Baykuş
Tecrübeli Kullanıcı
Crocodile, Daz Bones ve Lucci ekibi ne seviyeye gelmiştir ( Tahminen ) ? Buyurun tartışalım..

Crocodile zaman atlaması öncesi süpernova seviyesinde değildi ve 80 milyonluk bir adamdı. 30 milyon ödüllü Luffy'e yenilmişti. Luffy onu yenip 100 barajına girmişti. Daz Bones ise 50 milyon ödüllü bir adamdı.

Lucci'de 100 milyon ödüllü Luffy'e yenilmişti. Kaku ve Jyabura'da yenildiğinde Zoro ödülünü 120 yapmıştı, Sanji'de 77 milyon yapmıştı. Ben şahsen tüm ekibin cp0'da olduğunu düşünüyorum şuan.

Zaman atlaması öncesi Crocodile ve Blueno arasında 1 veya 1 buçuk tık fark vardı. Cp0 üyesi ise eğer tabiki ve bu adam bir dövüşçüydü Spandam gibi değildi. Zaman atlaması öncesi Bellamy tek vuruşla yenildi ve Blueno ise gearsız Luffy ile eşit dövüşmüştü. Tahminime göre değerlendirirsem Blueno hakiyle beraber zaman atlaması sonrası 250-300 milyonluk adamların ligine gelmiştir.

Crocodile ise Blueno'dan 1 tık öndeydi 2 yıl önce. 2 yıl sonra gösterileceği için daha güçlü geleceği aşikar olduğundan, zaman atlaması sonrası aldıkları powerupların artışına göre ben aralarında 2-3 tık fark olacağı düşüncesindeyim. Zaman atlaması öncesi 1.5 tık fark varken aralarında şimdi 3 tık olacağını ( Yani 2 kat daha fazla güç farkı olacağını düşünüyorum ) .
Bu bağlamda Crocodile'ın sağ kolu Daz Bones'ınde Blueno'dan 1 tık yukarda olacağını düşünüyorum zaman atlaması sonrası.

Lucci ( 600-700 milyonluk adamların ligi/ Daha yukarısıda olabilir ama en azından bu kadardır )
Kaku ( 550 milyonluk adamların ligi )
Jyabura ( 500 milyonluk adamların ligi )
Crocodile ( 450 milyonluk adamların Ligi )
Daz Bones ( 350 milyonluk adamların ligi )
Blueno,Kumadori ve Fukurou ( 300 milyonluk adamların ligi )
Stussy ve Kalifa ( ????? ) Stussy bile Big Mom arc'ta bir adamı sadece uçan shiganıyla paketlemişti, bakanlardan birisiydi sanırım o adam. Yinede güçlerini kestirmek zor tabiki ama tahminen bunlarda 250-300 milyonluk adamların aşağı liginde değildir.

Bu görüşlerimin içerisinde en az olanda var dediğim gibi, en fazla gelebilecek olanda var dediğim seviyelere. Ama genel olarak manga acayip güç artışı yaşadığı için bu adamlarda epey güçlenmişlerdir. Sonuçta yeni dünyada takılıyorlarsa güçlü olmak zorundalar.

Oda Cp0'ı tanıtırken '' Dünyanın En Güçlü Örgütü '' olarak tanıttı biliyorsunuz. Bu örgüt germa 66 gibi daha zayıflardan oluşmuyor bana göre. En güçlü örgütü yoksa gider Germa66 olarak tanıtırdı Oda. Demekki germa66'dan farklı seviyedeler. Oda birini veya bir örgütü tanıtırken hep itibarıyla tanıtıyor. Wb'nin dünyanın en güçlü adamı olması gibi, Mihawk'ın dünyanın en güçlü kılıç ustası olması gibi veya Kaido'nun dünyanın en güçlü yaratığı olması gibi vs.
Cp0'da '' Dünyanın En Güçlü Örgütü '' olarak tanıtıldı, yani bu adamların öyle güçsüz olma ihtimalleri yok bana göre.

Bellamy gibi Doflamingo ailesine giremeyen bir karakter bile 200 milyon ediyor bu evrende zaman atlamasından sonra ve bu adam bile en azından Pasifista seviyesinde bir karakter. Bunu kanıtlamak için 40 takla attım ama hala inanmayanlar var. Koka+Gear2 ile tek yiyen Bellamy, Kokasız gear2 ile tek yiyen Px. Sentemaoru Px için '' Grand Line'daki buradaki korsanlar için yeterli bunlar, yeni dünya için önemsiz '' demişti. Bellamy'de , Gatz ( Spikerin ) söylediğine göre yeni dünyada ün kazanmış epey ( Bu kanıtlı yani ) . Yinede alttan alıp ben Bellamy = Px diyorum ama aralarında uçuk kaçık fark yok.

Ben Cp0'ın en güçsüzlerinin bile ortalama koramirallerle aynı güçte olduğunu düşünüyorum şuan. Bu bağlamda değerlerini kendimce verdim. Siz ne düşünüyorsunuz bunlar hakkında fikrinizi merak ediyorum.

Crocodile MF'de epey ağır bir adam olarak gösterildi. Bir daha ki gözüküşünde Cracker-Jozu seviyesinden aşağıda beklemiyorum.

Lucci ve diğerleri konusunda bir fikrim yok. Lucci'de bir Vista seviyesine erişmiş olabilir.

Crocodile MF'de epey ağır bir adam olarak gösterildi. Bir daha ki gözüküşünde Cracker-Jozu seviyesinden aşağıda beklemiyorum.

Lucci ve diğerleri konusunda bir fikrim yok. Lucci'de bir Vista seviyesine erişmiş olabilir.
Yorumun için teşekkür ederim.

Lakin Lucci sence Crocodile'dan daha güçlü olmaz mı tahminen? Hani Crocodile , Cracker-Jozu seviyesinde dedin, Lucci'de Vista seviyesi dedin. Onun için dedim.

Ki bana göre Lucci Vista seviyesi gelebilir, potansiyelini kestirmek zor. Hakili bir Lucci azman olabilir.Crocodile'ın Cracker-Jozu ayarı gelmesinden çok çok daha fazla bir ihtimal bu bana göre Lucci'nin oraya gelmesi.

Çünkü zaman atlaması öncesi güç/önemlerine bakılırsa Lucci >> Kaku > Jyabura>= Crocodile >> Blueno >> Bellamy bariz bir sonuç ( Yani Lucci >>> Crocodile zaman atlaması öncesi ikisinede 1 gücünde haki versek sonuç bu olacaktır ) .

Yorumun için teşekkür ederim.
Lakin Lucci sence Crocodile'dan daha güçlü olmaz mı tahminen? Hani Crocodile , Cracker-Jozu seviyesinde dedin, Lucci'de Vista seviyesi dedin. Onun için dedim.

Ki bana göre Lucci Vista seviyesi gelebilir, potansiyelini kestirmek zor. Hakili bir Lucci azman olabilir.Crocodile'ın Cracker-Jozu ayarı gelmesinden çok çok daha fazla bir ihtimal bu bana göre Lucci'nin oraya gelmesi.

Çünkü zaman atlaması öncesi güç/önemlerine bakılırsa Lucci >> Kaku > Jyabura>= Crocodile >> Blueno >> Bellamy bariz bir sonuç ( Yani Lucci >>> Crocodile zaman atlaması öncesi ikisinede 1 gücünde haki versek sonuç bu olacaktır ) .
Ben Crocodile'ı serideki konumu, karakterlerin duyduğu saygı, MF'de yaptıklarını baz alarak daha güçlü görüyorum Lucci'den.

Hani şöyle bir baktığında Mihawk'ı durdurması, Doflamingo gibi bir adamın dengi gösterilmesi, Akainu'nun hızına yetişip ona atak yapabilmesi, Jozu'nun saldırılarına direnmesi vb...

Ancak şunu söyleyebilirim ki Crocodile'ın güç tasarımını çok hatalı ve plansız görüyorum.

Not:Bu yazdıklarımı nötrleyen şeyler de olabilir, ama bu da seri içindeki dengesizliklerden olarak görüyorum.

Yorumun için teşekkür ederim.Lakin Lucci sence Crocodile'dan daha güçlü olmaz mı tahminen? Hani Crocodile , Cracker-Jozu seviyesinde dedin, Lucci'de Vista seviyesi dedin. Onun için dedim.

Ben Crocodile'ı serideki konumu, karakterlerin duyduğu saygı, MF'de yaptıklarını baz alarak daha güçlü görüyorum Lucci'den.
Hani şöyle bir baktığında Mihawk'ı durdurması, Doflamingo gibi bir adamın dengi gösterilmesi, Akainu'nun hızına yetişip ona atak yapabilmesi, Jozu'nun saldırılarına direnmesi vb...

Ancak şunu söyleyebilirim ki Crocodile'ın güç tasarımını çok hatalı ve plansız görüyorum.

Not:Bu yazdıklarımı nötrleyen şeyler de olabilir, ama bu da seri içindeki dengesizliklerden olarak görüyorum.
[/quote]
Öyle düşünüyorsan saygı duyarım ama. Crocodile ile Lucci arasında klasman farkı vardı her zaman.

Şimdi Lucci'nin ekibi kendilerini ispatlamış ve Cp0'ın başına geçmişler benim anladığım kadarıyla. E.Oda bu ekibi tanıtırken '' Dünyanın En Güçlü Örgütü '' olarak tanıttı. Bu ne germa66 gibi bir tanıtım ne de başka bir örgütü tanıtır gibi değildi. Lucci ise bu örgütün başkomutanı.

Yani Crocodile böyle dünyanın en güçlü örgütünün başı olabilecek kapasitede bir adam değil , serideki verilen izlenimine göre değerlendirirsem. Oda Mihawk'ı tanıtırken '' Dünyanın en güçlü kılıç ustası '' , Wb'yi tanıtırken '' Dünyanın en güçlü adamı '' , Kaido'yu tanıtırken '' Dünyanın en güçlü yaratığı '' diye tanıtıp seviyesini belli ediyor. Cp0'ıda '' Dünyanın en güçlü örgütü '' olarak tanıtıyor.

Ve bu adamlar Karasakal'ı kaçırtmışlar, Pedro gazete okurken açıklanmıştı. Sabo ve ekibi bile öyle kafasına göre giriş yapamıyorlar bir yere, hep saklanarak giriyorlar, özellikle cp0'dan bahsetmesi vs. Üstelik dressrosada iken '' Cp0 geliyor, sizinde hemen buradan ayrılmanız lazım '' diyor bizimkilere. Yani öyle Crocodile'dan güçsüz kişiler için bence bu kadar temkinli davranacak biri değildir Sabo.

En azından örgütün baş komutanı olan birisinden güçlü olması mantıklı değil. Mf'de baya reyting yaptı hareketleri doğru kabul ediyorum, ama bu yinede Lucci'den güçlü olduğunu gösterecek şeyler değil. Onun yaptıklarından daha iyilerini yapan karakterler oldu mf savaşında. Ronse'nin Vista ile kılıç tokuşturması gibi, John Giant'ın direk Wb'ye dalıp yenilmesi gibi. Koramirallerin, Crocodile'ı döven Luffy'i patates etmesi gibi. Üstelik aynı Luffy'nin Crocodile'a tekme basıp '' Hadi lan oradan '' çekmesi gibi mf savaşında. Oz'un bir çok denizciyi halledip terör estirmesi gibi, koramirallerin Oz karşısında geri çekilmesi gibi. İvankov'un Akaiunu ile vs ye girip fazla hasar almadan çıkması gibi, Jinbe'nin direk magmayı eliyle avuçlaması gibi, gibi..

Yani Crocodile'ın yaptıkları o kadar büyük şeyler değil aslında, tabi küçük şeylerde değil yardımı dokunmadı demiyorum ama yinede Lucci'den üstün bir dövüş gücü olduğunu kanıtlamadı.

Lucci üçüncü kumandan seviyesi çıkabilir. Croco da PX seviyesi olur artık.

Lucci üçüncü kumandan seviyesi çıkabilir. Croco da PX seviyesi olur artık.
Hocam Px seviyesi bence Crocodile için az. Bellamy bile Px'nin yediğinden daha güçlü bir saldırıyla yeniliyor. Gear2+Koka > Gear2+Kokasız

2 yıl önce Crocodile >>>> Bellamy olduğuna göre, zaman atlaması sonrasıda en az bu kadar fark olması normal olandır bence bunların aralarında.

2 yıl önce Crocodile >>>> Bellamy dememin sebeplerinden bir taneside E.Oda'nın bir sbs sinde olan açıklama '' Crocodile eğer aktif olsaydı ve baroque works gibi bir örgütün başı olduğu bilinseydi 160 milyon ödülü olurdu '' demiş. Bu zaman atlaması öncesi alabasta arctan sonra aktif korsan olsa olacak ödülü. Şimdi dahada güçlendiğini düşünürsek yeni güç dengesinde bence rahat 200+ bir eleman. Hatta ben 400-450 milyonluk adamlara denk olacağını düşünüyorum şuan. Baron Tamago ve Pedro seviyesi bir Crocodile olabilir, bunlarda Px'ye direk tek atacak isimler zaten.

55 milyon ödüllü Bellamy, zaman atlaması sonrası 200 milyon oluyor. 160 milyonluk Crocodile'da mantıken 400 milyonluk adamların ligine ulaşabilir.

Tabiki Crocodile fazlasıyla abartılan bir karakter, ama zaman atlaması sonrası yeni dünyada takılan bir adam ve daha güçlü geleceğide aşikar olduğu için Px seviyesi onun için az. Px, grand lineın ilk yarısındaki korsanlar için yeterli, yeni dünyada aşırı güçsüz kalıyor. Yeni dünyanın en güçsüz adamlarının çoğu Px'i yenecek seviyedeler. Sentemaoru'nun sözü bunun için yeterli bir veri.

Yorumun için teşekkür ederim.Lakin Lucci sence Crocodile'dan daha güçlü olmaz mı tahminen? Hani Crocodile , Cracker-Jozu seviyesinde dedin, Lucci'de Vista seviyesi dedin. Onun için dedim.

Ben Crocodile'ı serideki konumu, karakterlerin duyduğu saygı, MF'de yaptıklarını baz alarak daha güçlü görüyorum Lucci'den.Hani şöyle bir baktığında Mihawk'ı durdurması, Doflamingo gibi bir adamın dengi gösterilmesi, Akainu'nun hızına yetişip ona atak yapabilmesi, Jozu'nun saldırılarına direnmesi vb...

Öyle düşünüyorsan saygı duyarım ama. Crocodile ile Lucci arasında klasman farkı vardı her zaman.

Şimdi Lucci'nin ekibi kendilerini ispatlamış ve Cp0'ın başına geçmişler benim anladığım kadarıyla. E.Oda bu ekibi tanıtırken '' Dünyanın En Güçlü Örgütü '' olarak tanıttı. Bu ne germa66 gibi bir tanıtım ne de başka bir örgütü tanıtır gibi değildi. Lucci ise bu örgütün başkomutanı.

Yani Crocodile böyle dünyanın en güçlü örgütünün başı olabilecek kapasitede bir adam değil , serideki verilen izlenimine göre değerlendirirsem. Oda Mihawk'ı tanıtırken '' Dünyanın en güçlü kılıç ustası '' , Wb'yi tanıtırken '' Dünyanın en güçlü adamı '' , Kaido'yu tanıtırken '' Dünyanın en güçlü yaratığı '' diye tanıtıp seviyesini belli ediyor. Cp0'ıda '' Dünyanın en güçlü örgütü '' olarak tanıtıyor.

Ve bu adamlar Karasakal'ı kaçırtmışlar, Pedro gazete okurken açıklanmıştı. Sabo ve ekibi bile öyle kafasına göre giriş yapamıyorlar bir yere, hep saklanarak giriyorlar, özellikle cp0'dan bahsetmesi vs. Üstelik dressrosada iken '' Cp0 geliyor, sizinde hemen buradan ayrılmanız lazım '' diyor bizimkilere. Yani öyle Crocodile'dan güçsüz kişiler için bence bu kadar temkinli davranacak biri değildir Sabo.

En azından örgütün baş komutanı olan birisinden güçlü olması mantıklı değil. Mf'de baya reyting yaptı hareketleri doğru kabul ediyorum, ama bu yinede Lucci'den güçlü olduğunu gösterecek şeyler değil. Onun yaptıklarından daha iyilerini yapan karakterler oldu mf savaşında. Ronse'nin Vista ile kılıç tokuşturması gibi, John Giant'ın direk Wb'ye dalıp yenilmesi gibi. Koramirallerin, Crocodile'ı döven Luffy'i patates etmesi gibi. Üstelik aynı Luffy'nin Crocodile'a tekme basıp '' Hadi lan oradan '' çekmesi gibi mf savaşında. Oz'un bir çok denizciyi halledip terör estirmesi gibi, koramirallerin Oz karşısında geri çekilmesi gibi. İvankov'un Akaiunu ile vs ye girip fazla hasar almadan çıkması gibi, Jinbe'nin direk magmayı eliyle avuçlaması gibi, gibi..

Yani Crocodile'ın yaptıkları o kadar büyük şeyler değil aslında, tabi küçük şeylerde değil yardımı dokunmadı demiyorum ama yinede Lucci'den üstün bir dövüş gücü olduğunu kanıtlamadı.
[/quote]Lucci'nin lideri olduğu nerede geçiyor? Wikia'da öyle bir şey yazmıyor.

Ve benim üstte saydıklarım karakterin iki yıl önce yapabildikleri idi. Crocodile'ın MF'de yaptıkları sebebiyle daha üste koydum, güncelde ise ne oldukları tahminden öteye geçemez zaten.

Yorumun için teşekkür ederim.Lakin Lucci sence Crocodile'dan daha güçlü olmaz mı tahminen? Hani Crocodile , Cracker-Jozu seviyesinde dedin, Lucci'de Vista seviyesi dedin. Onun için dedim.Ki bana göre Lucci Vista seviyesi gelebilir, potansiyelini kestirmek zor. Hakili bir Lucci azman olabilir.Crocodile'ın Cracker-Jozu ayarı gelmesinden çok çok daha fazla bir ihtimal bu bana göre Lucci'nin oraya gelmesi.

Ben Crocodile'ı serideki konumu, karakterlerin duyduğu saygı, MF'de yaptıklarını baz alarak daha güçlü görüyorum Lucci'den.Hani şöyle bir baktığında Mihawk'ı durdurması, Doflamingo gibi bir adamın dengi gösterilmesi, Akainu'nun hızına yetişip ona atak yapabilmesi, Jozu'nun saldırılarına direnmesi vb...

[/quote]Lucci'nin lideri olduğu nerede geçiyor? Wikia'da öyle bir şey yazmıyor.
Ve benim üstte saydıklarım karakterin iki yıl önce yapabildikleri idi. Crocodile'ın MF'de yaptıkları sebebiyle daha üste koydum, güncelde ise ne oldukları tahminden öteye geçemez zaten.
[/quote]E.Oda'nın yazdığı backstage pass kitabında açıklanmış başkomutan olduğu. One piece resmi kaynak Sandman da yazıyor. Sandman ın sitesine bakarsan görürsün.

Wikia'da yazan bilgilerin içinde kendi yorumunu kattığı görüşlerde var. Resmi kaynak Sandman.

Backstage Pass kitabıda bu ;

s-l300.jpg

Bu kitabın yazarı : Oda

Moderatör tarafında düzenlendi:
Crocodile MF'de gösterdikleriyle Cracker-Jack gibi isimlerden daha çolpalı bir görüntü çizdi. Luffy'e yenilmesi serideki en büyük saçmalık ve tamamen anti muhabbetinden kaynaklanıyor. Ve yazarın seriyi 5-10 yıl olarak planlamasından kaynaklanıyor, yani tasarım olarak gayet Dof seviyesi bir adam idi.(Marifetlere göre Dof çok daha ağır basabilir, benim demek istediğim tasarım...)

Dof'un 4-5 tık üstünde bir Crocodile bekliyorum 2 yıl sonrasında.

________________________________________________________________________________________________________

Daz yorumlanmaya değmeyecek bir it, onu yorumlamayacağım.

________________________________________________________________________________________________________

Lucci de şu an bir Magellan-bir Vista seviyesine gelmiş olabilir. Belki bilinçli Kuma, belki Sabo....

Seri ilerledikçe güç dengesini çok daha iyi çözüyoruz. Shutenmaru gibi , karakter tasarımı ve seri içerisindeki önemi olarak Crocodile, Lucci, Moria etmeyecek bir adam yonkou'nun 3 komutanından birisi olan Jack'in eline veriyor arkadaşlar.

Mangakanın her arc yeni bir güç dengesi çizdiğine kanaat getirdim bu mangayı çizerken. Hiç bir zaman oturtulmuş bir güç dengesi olmadı. Bunun en büyük sebeplerinden biride hakiyi seri başladıktan çok çok sonra işlemesi. Koskoca Schibukai Crocodile ve Moria'da hakinin h sini görmedik. Yıllarını dövüş sanatlarına adamış Lucci gibi bir dövüş dahisinin Tashigi kadar haki kullandığı gösterilmedi. Arkadaşlar gerçekten mantığınız alabiliyor mu bu durumu? Tashigi diyorum bakın Tashigi! Kıçı kırık Tashigi arkadaş. 2 yıllık eğitimle 15 yıl teknik güç kasan adam arasındaki haki ( İrade ) farkı bu olamaz bana göre. Lucci'nin 2 yıl önceki iradesi Tashigi'nin şuanki halinden aşağıda olamaz, bu mantığa aykırı bir durum.

Jinbe gibi bir savaş lordu bile 2 yıl önceki savaşta haki kullanmazken, 2 yıl sonra Big Mom'a karşı kendini hakiyle koruyor.

Op'un her arc güç dengesi oturtulmamışken ve her arc güçler öncekine nazaran çok daha artması olayı, insanların kafasını karıştırıyor ve insanlar şu şekilde düşünüyor.

Örneğin;

( İsmi öylesine veriyorum ) Mehmet -- Lucci kim ya gear2 li 3 lü hakisiz Luffy'e yenildi, hele Crocodile o kimki daha gearsız amele apaçi Lütfü'ye yenilen bir şamar oğlanı '' gibisinden muabbetler ediyor.

Biz ne kadar yazsakta konuşsakta fikirler değişmeyecektir. Ama elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün '' Bu adamlar tekrar çıktıklarında güçleri nasıl gösterilecek, gerçekten 2 yıl önceki gösterildikleri gibi mi gösterilecekler? O zaman yeni dünyada ne işleri var hal böyleyse '' diye sorgulayın biraz. Bu adamların güçsüz gelmesi serinin mantığına ters bir durum.

En baştaki paragrafımda dediğim gibi, Shutenmaru gibi çok önemli olmayan bir karakterin Jack'e ayar verdiği bir evrende Crocodile Lucci ve Moria gibi karakterlerde Jack'e en az o kadar ayar verebilecek tasarımda ve kapasitede karakterlerdir. Bana göre Jack'i yenerlerde ama o başka konu tabiki.