Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Zero Hour Parallax Hal Jordan vs Spectre Hal Jordan

Darkseid

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Zero Hour Parallax Hal Jordan

1751678-295175_118857_parallax_super.jpg

Spectre Hal Jordan

0027860c8ce62b700aa3b70ff74c9e0e.jpg

Kurallar: Öldüren veya etkisiz halle getiren kazanır, zorunda kalırlarsa rakipler birbirlerini öldürebilir.

Yer: Yok edilemez bir Multiversenin içinde bulunan yok edilemez bir gezegen.

Güzel konu ve zor soru. İki türlü de gidebilir. Spectre ile Parallax'ın arasında skor dağılımı 2-1 gerçi nasıl yorumladığına göre 3-2 de olabilir ve Spectre galip taraf. Genel olarak herkes Zero Hour eventinde Spectre'nin Parallax'dan çekinmesini söz konusu eder ancak o olay, Spectre'nin bilerek yenilmesi ve de Parallax'In kazandığını sanması gereken bir durumdu. Nitekim Spectre bir kez daha jobberlık yapmıştı.

İki türlü de gider. Jordan-Spectre birleşimi Jordan-Parallax kadar etkileyici değildi. Yine de ben paramı Spectre'ye yatıracağım sanırım.

Parallax Hal Jordan'ın daha etkileyici olduğu aşikar.Fakat sadece Zero Hour eventine bakarak Paralax Hal Jordan daha üstündür demek çok da doğru gelmiyor bana.Spectre zaten yıllardır bu tarz büyük eventlerde hep ya yeniliyor ya da bir bahane bulup geri çekiliyor.

Öncelikle Paralax açısından bakarsak; Paralax ne tek başına ne de Hal Jordan hariç bir taşıyıcıyla etkileyici şeyler gösteren bir karakter değil.Gantlet'in bedenini kullanırken bile 5 yeşil fenere karşı kaybetmişti.Flash'in ve Superman'in bedeninde de pek bir şey yapabildiğini hatırlamıyorum.

Spectre ise tamamen ayrı bir seviye.Bedenden bağımsız üstün varlık zaten.Hal Jordan ile tamamen kaynaşmış halinde ise bildiğimiz Spectre tüm aksiyonları kontrol ediyor.Zaman ve mekandan bağımsız cezalandırılması gerekenleri cezalandırıp geri çekiliyor.Paralax Hal Jordan gibi etkileyici değil fakat bende Paralax Jordan'dan daha kudretliymiş izlenimi bırakıyor.

j2hWhy9.jpg

Burada Batman Hal Jordan'ın Spectre ile daha güçlü olduğunu ima edip, neredeyse durdurulamaz olduğunu söylüyor.