Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Uncle'dan Öyküler

Son yazdığın hikayenin ilk bölümünü az önce bitirdim. Hoş ve ilgi çekici bir başlangıç olmuş diyebilirim. Tamae karakteri ile özdeşleştirebildim kendimi, bu baskınlar dediği kendini rahatsız eden hissiyat merak uyandırdı. Özünde iyi fakat bazı sıkıntıları olan bir karaktere benziyor Tamae. Bölümün sonunda hastalıklıyım demesinden de anlaşılabiliyor. İnsanlarla arasına bir duvar örme kararı almış fakat hem doktor hem eski asker olan biri için kolay bir karar olmamalı bu arkasında bir sebep veya sebepler vardır diye düşünüyorum.

Kurgusal bir evrende geçmesine rağmen mülteci gibi tanıdık bir problemin yansıtılması da hoşuma gitti. Yoksulluğun insanı intihara kadar sürükleyebilecek bir eksiklik olduğuna değinmeni beğendim, kızı olan bir baba için bile üstelik. Kısa ve sade bir giriş olmuş, evrenle ilgilide merak ettiğim şeyler oluştu. Haydut Kral'ın Mücevheri ve isyancılar gibi. Bunlara yolculuğun ilerleyen kısımlarında daha derinlemesine değinilecektir herhalde. Ayrıca evrenin fantastik bir tarafının olup olmadığını da merak ettim. Ben en iyisi okumaya devam edeyim. Eline sağlık tekrardan.
Bu hikayeyi yazalı uzun zaman oldu, çok içime de sinmemişti ancak beğendiğine sevindim. Fantastik bir tarafı var evet. Daha iyilerini de yazmıştım bence.
Yazma konusunda çok istikrarsızım, bir türlü yazdıklarım içime sinmiyor. Yazarken güzel gelse bile sonradan okuduğumda beğenmiyorum. Tabii bu da gelişimini engelliyor insanın. Tabii fazla okuyanın olmaması da bir etken. Ama yazmazsan okuyan da olmaz tabii. Bir türlü motive edemiyorum kendimi. Ancak burada da birkaç kişinin okuduğunu biliyorum bu da devam etmek için bir sebep. Güzel yorumun için sağ ol. ^^
Henüz bunu okudum sadece diğer yazdıkların daha iyidir belki bilemiyorum. Onlara da göz atmayı düşünüyorum.

Beğenmeme durumu bana da oluyor ya, yazdıktan bir süre sonra dönüp baktığımda gözüme iyi gelmemeye başlıyor. Yarım bıraktığım hikayeler oldu sırf bu yüzden. Fakat yazmadan gelişim olmaz tabi sonuçta kimse bir anda mükemmel şekilde yazmaya başlamaz herhalde. O yüzden içine sinmese bile bırakma bence yazmayı. İlla hikaye olması da gerekmiyor deneme tarzı bile olsa bir şeyler katar diye düşünüyorum. Okunmaması istikrarını etkiliyorsa ben yazdıklarını okurum en azından. Ne kadar etki eder bilemiyorum motive olmana ama devam etmek için bir sebep olursa sevinirim bende. Rica ederim. ^^

Henüz bunu okudum sadece diğer yazdıkların daha iyidir belki bilemiyorum. Onlara da göz atmayı düşünüyorum.

Beğenmeme durumu bana da oluyor ya, yazdıktan bir süre sonra dönüp baktığımda gözüme iyi gelmemeye başlıyor. Fakat yazmadan gelişim olmaz tabi sonuçta kimse bir anda mükemmel şekilde yazmaya başlamaz herhalde. O yüzden içine sinmese bile bırakma bence yazmayı. İlla hikayeler olması da gerekmiyor deneme tarzı bile olsa bir şeyler katar diye düşünüyorum. Okunmaması istikrarını etkiliyorsa ben yazdıklarını okurum en azından. Ne kadar etki eder bilemiyorum motive olmana ama devam etmek için bir sebep olursa sevinirim bende. Rica ederim.
Aslında çok iyi yorumlar da aldım daha önce, bahsetmişimdir belki yayınladığım hikaye sitelerinde epey ilgi olmuştu yazdıklarıma hatta profesyonelleş falan da diyenler oldu. Ama işte bir türlü içime sinmiyor kendi açımdan bakınca. Sanırım kendimi profesyonellerle kıyaslayıp tam o ayar bişey çıkmasını beklediğimden. O da imkansız tabii şu an için, onlar işin eğitimini almış insanlar.

Nasıl için rahat ediyorsa ya da okudukların hoşuna gitmişse tarzını beğendiysen okuyabilirsin tabii. Düşünmen bile yeter. Bir iki arkadaş daha var okuyan, onlar da sağ olsun destek oluyor.

Ama hep aklımda yani düzenli bir yazma ritimi oluşturmak. Çünkü yeteneğim olduğunu söyleyenler olmuştu ciddi ciddi, ben de üzerine gitmek isterim.

Beğenmeme durumu bana da oluyor ya, yazdıktan bir süre sonra dönüp baktığımda gözüme iyi gelmemeye başlıyor. Fakat yazmadan gelişim olmaz tabi sonuçta kimse bir anda mükemmel şekilde yazmaya başlamaz herhalde. O yüzden içine sinmese bile bırakma bence yazmayı. İlla hikayeler olması da gerekmiyor deneme tarzı bile olsa bir şeyler katar diye düşünüyorum. Okunmaması istikrarını etkiliyorsa ben yazdıklarını okurum en azından. Ne kadar etki eder bilemiyorum motive olmana ama devam etmek için bir sebep olursa sevinirim bende. Rica ederim.
Aslında çok iyi yorumlar da aldım daha önce, bahsetmişimdir belki yayınladığım hikaye sitelerinde epey ilgi olmuştu yazdıklarıma hatta profesyonelleş falan da diyenler oldu. Ama işte bir türlü içime sinmiyor kendi açımdan bakınca. Sanırım kendimi profesyonellerle kıyaslayıp tam o ayar bişey çıkmasını beklediğimden. O da imkansız tabii şu an için, onlar işin eğitimini almış insanlar.
Nasıl için rahat ediyorsa ya da okudukların hoşuna gitmişse tarzını beğendiysen okuyabilirsin tabii. Düşünmen bile yeter. Bir iki arkadaş daha var okuyan, onlar da sağ olsun destek oluyor.

Ama hep aklımda yani düzenli bir yazma ritimi oluşturmak. Çünkü yeteneğim olduğunu söyleyenler olmuştu ciddi ciddi, ben de üzerine gitmek isterim.
Evet bahsetmiştin Epiknovel'de paylaşıyordun galiba. Ne güzel epey beğenen olmuş motive olmak için güzel şeyler bunlar. Eğer üzerine eğilirsen bence de profesyonelleşebilirsin potansiyelin var gibi. Tabi buna karar verebilecek kişi ben değilim ama okuduğum kadarıyla beğendim. Öyle profesyonel yazarlarla falan kıyaslamıyorum, kıyaslamamakta lazım diye düşünüyorum. Yoksa şu noktada tatmin olman imkansız gibi bir şey. Yazmaktan keyif alıyorsan gerisine çok takılma derim bir noktaya kadar en azından.

Okuyanlar olmasına sevindim önemli bir konu bu öbür türlü biraz boşuna yazıyormuş gibi hissedebiliyor insan. Her ne kadar işin içinde kişisel bir tatmin olsa da yazdığın şeyi beğenemeyince devam edesinde gelmez. Birilerinin beğenmesi o açıdan iyi bir şey.

Yeteneğinin üzerine gitmen güzel olur bence de. Düzenli bir yazma ritmi oluşturabilirsen bir gün karşılığını da alırsın diye düşünüyorum. Bende mesela tıkanıyorum bazen ve yazamıyorum ruh halime göre değişiyor. Engel olan şeylerden biride bu bana. Tabi birde çizime daha çok vakit ayırıyorum ikisini birden geliştirmek zor geliyor biraz.

@Ronny

Senin manga işi vardı hatırladım. Umarım sen de mesafe katedebilmişsindir eğer vakit bulabilmişsen tabii. Sonuçta bu işler -yazma olsun, manga olsun- maddi getirisi olmayan şeyler ve günümüzde her insanın vakti olmayabiliyor. Manga işinde başarılar sana da, bitirdiğin kadarıyla hikayesini ya da çizimlerini paylaşırsan mutlaka göz atarım ben de. Çok sağ ol desteğin için tekrardan.