Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Türk Süper Kahraman

KocaYusuf53

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Yıllar önce yazdığım bir hikayem vardı, baş karakteri Türk bir kahraman olan bir hikaye. Aklıma gelmişken size bu karakterden ve garip yeteneklerinden bahsedeceğim.

Öncelikle Karakter özelliklerinden başlayalım.

Ad: Mehmet Yusuf

Uyruk: Türkiye

Boy: 1.76-1.88

Kilo: 71-100

Ekipmanlara bakalım.

Silah: Kılıç

Kılıcı yanlışlıkla düştüğü bir yerde bulmuştur. Gerçek adi bilinmiyor ama bir sürü formu var.

1: Şemsiye. Kılıç normalde şemsiye görünümünde, bu onun en temel hali.

2. Bofidus. Her turlu maddeye dönebiliyor, mesela kriptonit, ya da Urudan yapilma bir kılıç.

3. Gravos. 9 ayrı seviyeye ayrılan ağırlık kılıca, ilk seviyesinde kılıç sahibinin elindeyken sadece 1 kilo olsa da birine vurunca 100.000 tona denk agirlikla vuruyor.

İkincisi ilkinin 10. Kati.

Üçüncü ikincinin. 100 kati

Dördüncü üçüncünün 1000 kati ve bu şekilde gidiyor.

4 :Saberus. 2 Adımı var

1:Güneşin yüzeyine denk sıcaklık yayan bir kılıça dönüşür.

2: Güneşin çekirdeğine denk bir sıcaklık yayar.

5: Hosasesus.

1. Adımı onu ses hızına ulaştırır.

2. Adım onu 5 Mach hıza ulaştırır.

3. Adım 10 Mach hıza ulaştırır.

4. Adım ve devamı, 8. aşamaya kadar onu bir öncekinden 10 kat daha hızlandırarak devam eder.

Kılıcın diğer formlarını henüz bilmiyor. Ancak kara delik bile ona bir çizik atamıyor. Çeliği bile kağıt keser gibi kesiyor

UZATMADAN YETENEKLERİNE GEÇELİM.

1 : Oyuncu.

Her şeyi gözlemleyebilir ve seviye atlayabilir. ayrıca stat ve yetenek puanları da var. Oyuncunun en önemli yeteneği ''Kopyala''dır. Bu yetenek her türlü yeteneği kopyalamasına olanak sağlarken kopyalama süresi yeteneğin büyüklüğüne göre değişir. Mesela çok basit yetenekler saniyeler içerisinde kopyalanırken Thorun ''God Blast'' yeteneği için bu üre 1 aya kadar uzar. Mehmet'in 13. bölümdeki statları şunlardır.

Ad: Mehmet Yusuf Seviye: 21 Ünvan: Başıboş Serseri

Güç: 61
Çeviklik: 63
Dayanıklılık: 58
Zeka: 59

Üretim Puanı 830

Kalan stat puani 60

Ayni bölumde Kaptan Amerika şöyle idi.

Ad: Steve Grant Rogers Seviye : 23 Ünvan: Kaptan

Güç 53
Çeviklik 52
Dayanıklılık 50
Zeka 28

2 : Artı Basma

Mehmet bir oyuncu olarak her türlü eşyaya artı basabilir ancak eşyanın ne kadar artı basılabileceği kendi kalitesine göre belirlenir, kalitesi yüksek olan eşya daha çok artı basılacak olmasına rağmen tükettiği üretim puanı da daha fazla olur. Mesela normal bir kılıç sadece 3 kere geliştirilebilir, ancak Mjölnir neredeyse 100 kez geliştirilebilir. Ancak Mjölniri bu kadar geliştirmek için yaklaşık olarak 20.000 üretim puanı gerekir. ( Her geliştirme, yani artı basma %15 stat verir.)

Kılıç

Saldırı gücü: 100

Kılıç +1

Saldırı gücü:115

Kılıç +2

Saldırı gücü: 132

Kılıç +3

Saldırı gücü: 152

Şeklinde gelişir.

3 : Titanin Yolu.

Direkt olarak bedene etki eden bir pasif yetenek. 12 seviyesi var.

1. Fiziksel güç 3, dayanıklılık ve kondisyon 6 katina, iyileşme hizi 30 katına çıkar.

2.Fiziksel güç 6, dayanıklılık ve kondisyon 13 katına, iyileşme hızı 300 katına çıkar.

3. Fiziksel güç 30, dayanıklılık ve kondisyon 60 katına, iyileşme hızı 3000 katına çıkar ( Bu seviyede)

4. Fiziksel güç 100, dayanıklılık ve kondisyon 1000 katına, iyileşme hızı 30000 katına çıkar.

5. Fiziksel güç 1000 , dayanıklılık ve kondisyon 6000 katına, iyileşme hızı 300000 katına çıkar.

Sonraki seviyeler bilinmiyor, antik tanrılardan kalma bir yetenek. İlk yeteneği buydu. Tabii ki sadece ilk seviyesinde.

4 : Polemosun Nişanı.

Bütün elementlere, ara elementlere, telekineziye, illüzyona, zehre, zihin okuma ve yönlendirmeye ve benzeri olumsuz etkilere karşı tam bağışıklık.

5: Tagirusun Gazabı

Rakibin gücünü azaltıp kendi gücünü artırır. 8 seviyesi var.

1. Rakibi 10 kat güçsüzleştirip kisiyi 10 kat güçlendirir. ( Hem buff hem debuff icin maksimum 10 kisi)

2. 100 kat güçsüzleştirip kisiyi 100 kat güçlendirir. ( Hem buff hem debuff icin maksimum 100 kisi) (Bu seviyede)

3. Rakibi 1000 kat güçsüzleştirip kisiyi 1000 kat güçlendirir. ( Hem buff hem debuff icin maksimum 1000 kisi)

4. ( Sürekli 10 katına çıkarak gidiyor, sadece 1. Seviyesini kullanabiliyor)

6 Ejderha Yetenekleri.

Rakibi ağır çekimde görme ve uzuv kesilince yenisinin çıkması. ( normalde kol kesilince 15 dakikada yenilenir ama Titanin yolu bunu hızlandırıyor)

7: Jamalin Laneti

O bir ölümlü ama ölmek ona yasak, her öldüğünde eskisinden yüzde 50 daha güçlü olarak geri geliyor günde en fazla 3 kez olabilir. 4 kez ölürse dirilmek için ertesi günü bekler. ( Bu yeteneği kitabın son bölümünde kazanmıştı, yani kitap boyu kullanmadı.)

8: Kekeweyin Dövmesi

Sırtında kara ejderin bir dövmesi bulunur, güç harcadığı sürece dövme kırmızı bir renkle dolar, tamamen dolunca aktif edilebilir.

İlk seviyesinde 1 saat boyunca 100 (Bu seviyede)

İkinci seviyesinde 2 saat boyunca 500

Üçüncü seviyesinde 5 saat boyunca 2000

Dördüncü seviyesinde süresiz olarak ( istediği kadar açık tutabilir manasında) 10000 kat güçleniyor. ( Her şeyi güçleniyor.)

9: Zacharelin Tabutu

Ruhunun yarısını vererek kazandığı bir yetenek. Kendisini Zacharelin tabutuna sokarak geçici süreliğine güç kazanıyor. Tabutta her saniye gücü %10 olarak, katlanarak arttırır.
Seviye 1: Tabutta 10 saniye durabilir, etki yarım saat sürer.
Seviye 2 : Tabutta 30 saniye durabilir, etkisi 1 saat sürer. (Bu seviyede)
Seviye 3: Tabutta 1 dakika durabilir, etkisi 3 saat sürer.
Seviye 4: Tabutta 3 dakika durabilir. etkisi 10 saat sürer.
Seviye 5: Tabutta yarım saat durabilir, etkisi 100 saat kadar sürebilir.

10: Eternal

Yaşı ne kadar ilerlerse ilerlesin asla 20 yaşından büyük göstermez, ancak hala ölümlüdür.

Hemen belirtelim ki Mehmet hikaye boyu bu yeteneklerin hemen hemen hepsinin sadece 1. ya da 2.seviyesine erişebiliyor. Diğer seviyelere potansiyel olarak erişebilse de 2 yıl yeterli olmadı tabii ki, hepsini en üst seviyeye taşıması için en azından 20 yıla ihtiyacı var. Acaba bütün yeteneklerini en üst seviyeye ulaştırıp yeterince seviye atladıktan sonra güç olarak hangi seviyelere ulaşabilir ? Bu benimde merak ettiğim bir şey doğrusu. Birazda karakterin hikayesinden bahsedelim.

Mehmet babasıyla beraber Türkiye'de bir köye yaşamaktadır. Ancak babasının garip ısrarları üzerine Amerika'ya gitmek zorunda kalır, annesini hiç görmemiştir. Sadece fotoğraflarına bakabilmiş ancak oradan bile annesinin eşsiz derecede güzel olduğunu anlayabilmiştir. Fakat bilmediği şey ise annesinin aslında ölmediğidir. Babası henüz bir liseli iken her gün okuldan eve doğru 3 saat yol gitmektedir, ancak bir gün evine giderken gökten bir şey düşmüştür, yanına gidince bunun bir kadın olduğunu fark eder. Oldukça güzel olan bu kadın yaş olarak ondan 10 yaş kadar büyük gözükmektedir, ama ona gördüğü anda aşık olur. Kadında kendine gelince iç konuşmaz, ona yavaşça Türkçe konuşmayı öğretir. Birbirlerine aşık olur ve yıllar sonra evlenirler, ancak karısının bilmediği tarafları vardır. Arada durduk yere ortadan kaybolur, bir anda gözünün önünden kaybolabilir, babası onun zaten yukarıdan geldiğini bildiği için insan olmadığının da farkındadır, zaten karısının yanlışlıkla bile dokunduğu ağaçları un ufak edebildiğini görünce kaybolmalarına şaşırmaz artık. Ancak Mehmet 3 yaşındayken karısı bir kez daha gider, ve asla geri gelmez. Bunu oğluna anlatamayacağı için onun öldüğünü söyler. Son zamanlarda ise tekrar garip davranmaya başlar ve başıboş serseri oğlunu durduk yere Amerika'ya gönderir.....

Sabredip okuyan herkese teşekkür ederim :D

Bunları siz mı yazdınız? Değişik ve güçlü bir karaktere benziyor. Bunun sizde bir sürü devam hikayesi varsa internette paylaşabilirsiniz. Belki ünlü olursunuz kim bilir. :rolleyes:

Hikayenin pc den silinmesi kötü olmuş. Güzel bir hikaye gibi duruyor.

Hikayenin pc den silinmesi kötü olmuş. Güzel bir hikaye gibi duruyor.
Sanırım öyleydi, diğer süper kahramanlarda vardı seride ama güç konusunda sıkıntı yaşıyordum, mesela Yusuf hangi güç seviyesiyle neler yapabilir onu ayarlayamıyordum, bu konuda zamanında Nabu gibi kişilerden yardım alsaydım çok daha iyi olurdu sanırım. Örnek vereyim.

Ad: Mehmet Yusuf Seviye: 21 Ünvan: Başıboş Serseri

Güç: 61
Çeviklik: 63
Dayanıklılık: 58
Zeka: 59

Üretim Puanı 830

Kalan stat puani 60

Ayni bölümde Kaptan Amerika şöyle idi.

Ad: Steve Grant Rogers Seviye : 23 Ünvan: Kaptan

Güç 53
Çeviklik 52
Dayanıklılık 50
Zeka 28

Buradan az çok sonuç çıkar muhtemelen ama üstüne bir de Titanın yolunu katalım. Fiziksel güç 30, dayanıklılık ve kondisyon 60 katına, iyileşme hızı 3000 katına çıkar, şimdi bu arkadaş ne oldu? Hawkmani alabilir mi? Ya da mesela bir tırı kaldırıp atabilir mi? Bunlar için yardıma ihtiyacım vardı çünkü tutarlı olmasını istiyorum ki çizgi romanlarda bile çok tutarsızlık oluyor. Mesela Yusufun seviyesini arttırdığını düşünelim.

Ad: Mehmet Yusuf Seviye: 210 Ünvan: Başıboş Serseri

Güç: 2533
Çeviklik: 2233
Dayanıklılık: 2966
Zeka: 3155

Şimdi de bütün yetenekleri son seviyesine kadar geliştirdiğini düşünün, bu adam galaktik seviye olur mu? Bu konuda yardım lazımdı demek istiyorum, keşke zamanında böyle bir ortam olsaydı da yararlanabilseydik :D

Moderatör tarafında düzenlendi: