Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Trendyol Süper Lig 2023-2024 Sezonu Tartışma&Sohbet Başlığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Uncle Paulie

Gözcü Baykuş
Gözcü Baykuş
image-2-2-750x424.png

İyi sohbetler şimdiden.

Not: Arkadaşlar lütfen sohbetlerde üslubumuzu korumaya çalışalım.​

Abi Galatasaray geçen maçta yediği golün aynısını yiyordu ya. Takım kağıt üstünde iyi ama organizasyon sıfır. Hiç beğenmedim bu sene takımı.

Ümraniye maçı ne olacak bakalım...

Çok enteresan bir sezon izliyoruz ve izlemeye devam edecez gibi geliyor.

Bjk çok iyi başladı ve en korkutucu takım gibi duruyor.
Gs çok iyi oyuncular aldı ve ayrıca her hafta daha da üstüne koyarak oynuyor.
Fb yine oldukça iyi oyuncu havuzuna sahip.Diğer iki Istanbul takımına göre biraz daha istikrarsiz gibi ama yine yarışacak gibi bu sene.
Ts diğer rakiplerine göre futbol kalitesi konusunda oldukça geride.Fakat sakatlık çok fazla oldu.Kritik oyuncuların dönmesiyle biz de yarışta oluruz gibi geliyor.Çünkü kötü oynasak bile skoru alabiliyoruz.
Bu 4 takım dışında Konya ve Başakşehir de oldukca iyi ve dengeli takımlar.Kolay kolay maç kaybedecek gibi durmuyolar.Adanademir de kaliteli bi hoca ve iyi bir oyuncu havuzuna sahip.Fakat Konya ve Başakşehir kadar tehlikeli görünmüyorlar bence.

Uzun yılllar sonra belki de ilk defa takip etmeye değer bir Süper lig olacak.

Sezon başından bu yana Fenerbahçe ve Galatasaray"ın tüm maçlarını izledim.

Kasımpaşa maçında Galatasaray bir bakıma iyiydi ancak savunmada çok hata yapıldı ve takım(özellikle Kerem) çok pas hatası yaptı. Özellikle ilk yarı.

Boey, Yunus(hataları olsa da) Mertens, Torreira, Oliviera(son haftalarda) ve Gomis takımın net en iyileri. Kerem toparlama emareleri gösterdi, umarım daha iyi olacak. Icardi'den de ciddi katkı bekliyorum. Yusuf ise Barca görmüş birisi, çok yetenekli. Çok olumlu bir transfer.

6. Hafta maç analizleri. Her hafta takip ettiğim bir içerik, takip etmeyenlere de öneririm.

Yunus ve Kerem Adana maçındaki gibi gitmez hep umarım. Gol atmaya fixlemişler kendilerini ancak isabetli şut atamıyorlar, Kerem özellikle çok top eziyor çalım atacağım diye adeta pozisyonları hiç ediyor. Halbuki basit oynasa işler ne kadar kolaylaşacak takım için.

Mertens'in henüz skor katkısı üretmemesi sizi yanıltmasın gerçekten çok iyi oynuyor. Takım kısır abi adam napsın?

İcardi umarım formda bir şekilde gelir yoksa Sefer ne artık 38'lik Gomis reis ile işimiz çok zor.

Bu sene hiç umudum yok şampiyonluktan ama hadi bakalım.

12. Haftaya giriliyor.Avrupadaki en başarılı yıllarımızdan birini geçiriyoruz.Konferans ligi Türk futbolunun başına vurmuş bir piyango.Takımlarımızın ülke puanı farmlama yeri olarak görüyorum.Sivas da Başaksehir de Konferans liginde çok iyiler.Keşke Konya da bu kadar büyük bir şanssızlık yaşamasaydı.Onlar da kesin domine ederdiler gruplarını.Ayrıca bizim de Avrupa Ligine düşmemiz iyi oldu.Şampiyonlar liginde 0 çekerdik kesin.

Lige gelirsek;
Bundan 1.5 ay önce en korkutucu takımın Bjk olduğundan bahsetmiştim.Valerian Ismael çok nadir görülen, oyuncu bireysel performanslarını ciddi olarak arttıran bi teknik direktördü gözümde.Tıpkı geçen yılki Vitor pereira gibi.Fakat Ismael'in de sonu Pereira gibi oldu ve birkaç kötü maçın ardından takımdan gönderildi.Gerçi yerine gelen Şenol Güneş de Türkiyede bireysel oyuncu performanslarını yükseltmedeki en başarılı hoca.Taktik ve teknik bilgisini yeterli görmesem de dokunduğu her oyuncuyu yüzde yüz performansa ulaştırmada ondan iyisi yok.

Fb inanılmaz oynuyor.Bir Tsli olarak beni ciddi şekilde kıskandıran dominant ve keyifli bi oyunları var.Ayrıca saha kenarında çok karizmatik de bir hocaya sahipler.En önemlisi de Avrupada çok iyi gidiyolar.

Biz zaten bok gibi oynuyoruz.Bana göre en önemli eksiğimiz, Abdullah Hoca'nın oyuncuların performansını yukarı taşıyamıyor oluşu.Takım yerinde sayıyor gibi.Sonuna kadar yarışmayı sürdürürüz yine de ama çok da umut vermiyor Ts.

Adana Demir ve hocaları Montella'ya da değinmek lazım.Adana demir müthiş keyifli bir takım.Yani eğer global futbol takip ediyorsanız, bizim lig için de sadece Fb ve Adana Demir maçları izlenebilir seviyede.Belhanda, Ndiaye falan Gs'deki Prime günlerindeki gibi oynuyolar.Ayrıca radikal de bir taktik anlayısı var hocanın.Santraforsuz çift 10 numara ile oynuyor.Bu 2 on numara da sahte 9 görevinde aynı zamanda.Fb ile beraber izlemesi en keyifli takım.

Gs'yi de bizle benzer durumda görüyorum.Okan hoca oyuncuların performansinı hiç yukarı çıkaramıyor.Fakat Gs dengeli bir takım ve iyi oyunculara sahip.Fakat oyun olarak bu seviyede kalırsa Gs ki hele de Fb böyle oynarken, Okan hoca da Valerian Ismael'in kaderini yaşayabilir.

Okan Hoca sezon sonunu görebilecek mi merak ediyorum. Şimdiden sesler yükselmeye başladı, birkaç hafta tökezlesin hatta haftaya derbi kaybedilsin Terim konuşulmaya başlar ciddi ciddi.

Yok baba, ligi hiç özlememişiz ya. Saniye başı duran oyun, hiç sekmiyor cidden.

Neyse maç sonrası kaosu takip ederiz en kötü.

Fenerbahçe maçı isabetli şut atamadan tamamladı. Umut Bozok az becerikli olsa maç 4'e falan gidiyordu.

Bizim için kırılma maçıydı bu maç.Puan olarak ve daha da önemlisi mental olarak.

İlk yarı iki takımda sert ve temkinliydi.Bence bu tarz sert maçlarda, Fb gibi çift forvetle oynamak merkez ortasahalara çok yük bindiriyor.Nitekim de Crespo 2. sarıdan atıldı.Şampiyonlar ligi elemelerindeki Kiev maçında da böyle bir şey olmuştu.Ayrıca fener 10 kişi kaldıktan sonra defansı geri çekip yaslansa bizim için hiç kolay maç olmazdı.10 kişi takımlara üstünlük kuramadıgimiz cok oldu bu sene.Çünkü 2 bekimiz de çok kötü ve kanatlardan hücum yapamıyoruz.Bu yüzden de kapalı takımlara karşı maçlar sıkışıyor.Fakat Jorge jesus bunu yapmak yerine defansi önde kurmaya devam etti.Bence çok büyük hata.Hatta kibirlilik de diyebilirim.

Fb'niin oyuncu kalitesi çok iyi.Valencia,Crespo,Osayi,Ferdi.Özellikle bu 4'ü zaten ligin en iyi 11'i yapılsa direk yazılacak isimler.(Osayi yerine Boey yazılır gerçi sadece bu seneyi düşünürsek.Geçen seneyi de katarsak Osayi ama).Ayrıca yedekleri de çok iyi.Bugünku skora rağmen Fb bence hâla en güçlü şampiyonluk adayı.

Ts olarak bugünku maçtan sonra inanılmaz bir moral kazandık.Hoca birkaç hafta önce çok sert bi çıkıs yapmıştı takıma.Özetle "bok gibi oynayanlarınız var, sizi kovar yerinize altyapıdan adam oynatırım" demisti.Bu çıkış işe yaramış gibi.Herkes yüzde yüz performans ortaya koymaya çalıştı ki bu şuana kadarki en büyük eksikliklerimizden biriydi.
Şimdi önümüzdeki 3 maç da kağıt üzerinde kolay.Ayrıca devre arası saģ bekimiz Bruno peres geri dönüyor.Tek bir oyuncu ne kadar değiştirebilir ki diye düşünmeyin bi takimı.Şu anki sağ bekimiz ligin en kötu sağ beki, Peres ise ligin en iyi 3 sağ bekinden birisi.Baya bi power up olacak bizim için. :D

.

Yarın Galatasaray İstanbulspor'u yenemezse ciddi söverim yalnız. Fırsat bu fırsat, liderliği kaparsak buradan götürürüz. Hayır rakip de çok zayıf. Beşiktaşı, Başakşehir'i oyun olarak ezen takımın yenmesi gerek kağıt üstünde ama futbol çok değişik bir oyun. Hiç belli olmaz. O yüzden korkuyorum biraz.^^

Son zamanlarda, özellikle son dönemlerdeki üç büyüklerin maçlarında hakem hataları çok konuşulur oldu. Hatta VAR kayıtları bile yayımlandı. Tabii bir halta yaramadı ortalık yine gergin. Federasyona güven sıfır. Ki oyunu ciddi etkileyecek hakem hataları yapılıyor ve saha zemin iç açıcı değil. Özellikle Sivas Galatasaray ve FB Antalya maçlarında durum fenaydı.

Galatasaray bu maçı kazanamazsa derbiyi izlemenin de pek bir anlamı kalmayacak. Haydi Aslanlar.

Son zamanlarda, özellikle son dönemlerdeki üç büyüklerin maçlarında hakem hataları çok konuşulur oldu. Hatta VAR kayıtları bile yayımlandı. Tabii bir halta yaramadı ortalık yine gergin. Federasyona güven sıfır. Ki oyunu ciddi etkileyecek hakem hataları yapılıyor ve saha zemin iç açıcı değil.
Futbol fanatikleri, dünyadaki en iqsuz kesmi olabilir.Bunu çok fanatik Tsli biri olarak söylüyorum.Herkes aynı.Bjklisi de,Fblisi de, Gslisi de, Tsli de.Her takımın taraftarı, kendi takımını Shounen ana karakteri, rakip takımlari da villain olarak görüyor.Kendilerinin hep hakkı yeniyor, rakipleri hep kollaniyor.Her senenin şampiyonu kendi taraftarina göre onurlu ve şerefli şampiyon; rakip taraftara göre hakemle,şikeyle,siyasetle şampiyon.Bu kafa yapısi sürdügu sürece gerginlik de, saçma sapan kavgalar da hep devam edecek.

Hakem konusuna gelirsek, hakem hatalari her daim olacak.Dünya kupasında bile sacma sapan hatalar oldu.Geçmişte VAR yokken 2 metre ofsayttan gol yediğimizi falan hatırlıyorum.VAR bu Major hataların bir hayli önüne geçti.Fakat tabiki hepsinin önune geçmek mümkün değil.

Gs ve Fb maçında yapılan hatalar sanırım uzun süredir görduğüm en major hatalar.Gs maçındaki özellikle.Hakem Nelson'u son adam aliyor kaleciden sonra, ama kafasi karısip ofsayt veriyor.Nellsonu bir an için Gsli oyuncu degil de rakip hücumcu olarak mı düşündü bilemiyecem artık.

Fb-antalya maçindaki son dakika ofsayt verilen pozisyon da ofsayt olmamalı.Kural kitabinda, "ofsayttaki oyuncu rakibini açık ve bariz biçimde engellerse" ifadesi var.Yani bu pozisyon asla böyle yorumlanamaz hakem tarafından.Ortada olabilecek en minimum derecede engelleme var çünkü.Fbli oyuncu rakibi yüzunden maksimum 1 adım fazla atmıştır.

Bjk macindaki Nkudu'nun kafa attıgi pozisyonda, yine IFAB kural kitabında söyle bir ifade gördüm. "Ihmal edilebilir derecede düşuk şiddet".Eğer hakem böyle yorumlarsa sarı kart verebiliyomuş.Kaldı ki açıklanan kayıtlara göre de öyle yorumlamış.Bence hakem hatasi olsa bile hakem yorumu olarak da değerlendirilebilecek bi pozisyon.

@Shrimp

Zaten futbol takip etmeme rağmen futbolun genel kitlesini ve holiganizmi hiç sevmem. Hele Türkiye'de çok beyinden yoksun dönüyor bu işler. Ama Türk futbolundaki tek problem de bu değil. İşin teknik kısmında da ciddi sıkıntılar var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...