Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

ToG: Nest Arkı İçeriği ve de Güç Seviyeleri (SPOİLER!)

Nabu

Ulu Baykuş
Yönetici
Ulu Baykuş
Öncelikle seride güncel olmayanlar lütfen bu konu başlığı altında gezinmesinler ! Bu bir spoiler uyarısıdır canlar !

Konuya gelirsek bu konu hem genel olarak Nest arkının ToG lore'una ve de politik işlerine eklediği şeyleri tartışabileceğimiz hem de güç seviyelerinden bahsedeceğimiz bir konudur.

Neden Nest için ayrı konu açtım çünkü şu aralarda güncel ToG okurumuz arttı ve yeni okurlar da kazanıyoruz. Ayrıca Nest güçlü karakter sayısı olarak en üstün ark olabilir. Son İstasyon Savaşında bile bu kadar fazla Top 100 High Ranker görmedik. Kaldı ki bu ark ilk defa bir aile liderini aksiyonda gördük (nispeten).

Nitekim gene bu arc Baam gücüne güç kattı ve Nest Arkının sonları ile beraber kendisi Top 100 üyesi.

Hal böyle olunca bunları konuşalım dedim. Sizin fikirleriniz neler, ark sizce nasıl gidiyor, iyisi ne , kötüsü ne ? Arkın yıldızları, sizleri şaşırtanlar kimlerdi ? Ayrıca bu arka özel bir en güçlü Top 10 yapsanız (herkesi en sağlıklı ve en iyi halinde baz alalım) bu nasıl olurdu ? İleri ki bölümlerde sürpriz yapmasını beklediğiniz isimler var mı ? Ya da bu ark başka önemli karakterleri göreceğimiz bir ark olur mu ? Olursa bunlar sizce kimler olur ?

Let's Talk !

edit: ToG güncel okurları olan bizler şu an resmi çeviriden ilerideyiz. fast pass çevirisinde günceliz. Resmi çeviri de güncelseniz şu an büyük bir spoiler yemezsiniz ancak dikkatli olun derim.

Nest Arc...

O kadar şey oldu ki nest ark'ı da alt parçalara ayrımak lazım olabilir. İlk başta motivasyon kısmına değineyim. Neden neste gidildi ve bu motivasyonların hepsi neste gitmeden önce bilinen veya tahmin edilen motivasyonlar olacak.

Ana motivasyon Jinsung Ha'yı kurtarmaktı tabii. Ancak bu sadece baam ve ekibinin amacıydı. Baam ile aynı motivasyona sahip güçlü diyebileceğimiz sadece 2 kişi vardı. Birisi yine baam gibi Jinsung Ha'nın öğrencisi olan Karaka diğeri ise baam'ın ikinci supreme hocası Evankhell. Ancak ana ekip dışında bir çok farklı mativasyona sahip olanlar da vardı.
Yama yasaratcha'dan intikam almak istiyordu. Nest öncesi savaşta yasaratcha'nın yama'nın ekibine yaptıkları ve doom'dan öğrendiği üzere de babasının ölümünün baş sorumlusu olması ile yamanın amacı çok net idi.
White için büyük çaplı savaş çok fazla ölüm demekti, ölüm ise ruh demekti, ruh ise güçlenmek demekti ve ne kadar baam'ın ekibinde gözükse de fırsatı bulduğunda baam'ın ruhunu ele geçirmek istediğini hareketleri ile belli ediyordu.
Khel Hellam ise bir önceki savaşta çok büyük mental çöküntüye uğradığından kendi gücüne güvenini tamamen yitirmiş bir şekilde idi, artık onun en büyük motivasyonu zahard ile çatışacak herhangi bir işe burnunu sokmamak olmuştu.
Cha baam'ı beklenen kişi olarak gördüğü için direk düşüncesi belliydi. Onun motivasyon'u baam'ı bu zor yolda kollamaktı.
FUG elderleri ise baam'ın bu tuzağa koşarak gitmesini riske etmemeyi ve kimseyi göndermemeyi düşünüyordu. Khel Hellam'ın dediği gibi FUG karanlık demekti ve göz önünde olmadan iş yürütmeye alışmış bir ekipti, baam gibi kulede gittiği her yerde yaptıklarını sağır sultanın duyduğu bir amatörün davranışları onların geleniğine çok ters idi. Sırf bu sebepten dolayı baam C seviye bir kurallı iken bir ranker'ı yenip tüm kuleye göstererek aslında FUG'a değerini kanıtlamaya çalıştığını gördük. Baam'ın bu şovunun sonucu olarak Sophia Tan'ın savaşa katılmaya ikna olduğunu gördük.

Zahard tarafında ise görev için orada olan çok olsa da motivasyonları noktasında şüphede olduğumuz birkaç kişi vardı.
Birincisi Maschenny idi. Jinsung Ha'yı başta rehin alması zaten baam'ın sezon 2 sonunda trenin son durağında ölmeyeceğini düşündüğünü gösteriyordu. Bu hareketi bile aslında klasik zahard emirlerine uyan bir prenses olmadığını gösterir nitelikte iken maschenny 'nin eski çağlardaki savaşların geri gelmesini istediğini de biliyoruz. Ve bu savaşlara giden en kısa yolun da baam'dan geçtiğine inanıyor. yani baam'ın nestten canlı olarak ayrılması ve kendine ün yapması maschenny'nin işine gelecek bir şey.
Bir diğer ilginç kişi ise o sırada yeni tanıdığımız Po Bidau Lyborick Khun idi. Hem po bidau ailesinden olması hem khun ailesinden olması onu ilginç yapıyordu çünkü po bidau ailesi ile çatışma başlamışken onu kallavan'ın yerine 4. kolordunun başına verilmesi stratejik bir hamlenin göstergesiydi. Ve bu hamle daha savaş öncesinde meyvesini verdi.
Meyvesi verme meselesi tabii ki Dowon ile alakalı. Dowon savaşmanın artık anlamsız olduğunu düşünen, kahramanlık yapmanın herhangi bir sonucu değiştirmediğine inanmış şu anki sistemin kötü olduğunu düşünüp bunu değiştirmeye çalışmanın daha kötü bir geleceğe yol açacağını düşünen birisi. Ve çakma zahard "the boss, the captain" ile görüşmesi üzerine baam'ın gelişinin kulede çok büyük bir savaşa yol açacağını ve büyük ölümlere sebep olacağını düşünüyor. Ve savaşın, ölümlerin veya fedakarlığın barışa yol açmadığını görmüş olan Dowon yeni bir büyük savaş devri istemediğinden baam'ın ölmesi gerektiğini düşünüyor. Ancak sevdiceği Cha'nın benzer bir söyleme tam tersini düşünmesi onu ikilemde tutuyor. İşte bu ikilemin stabilizasyon unsuru ise Lyborick oluyor çünkü elinde arkadaşlarının olduğunu söylüyor ve hatta içlerinden birinin hain olduğunu iletiyor. Eğer sıkıntılı bir harekette bulunması halinde arkadaşlarını öldüreceğini söylüyor.

Evet, elbet eksikleri ile bu motivasyonlar ile Nest Arc'ına giriş yapıldı. Ve bu büyük çaplı savaşı basit bir mentörünü kurtarma girişiminden farklı tutan durum da buydu. Evet taraflar belirlenmişti ancak tarafların ötesinde bir çok farklı kişisel motivasyonlar sebebi ile her yöne tarafların kayabileceği bir savaş haline gelmişti. Ve savaşın sonucundan ziyade sonucun kulede yapacağı kelebek etkisi beklentisi benim bu arc'a başladığımda heyecanlanmama sebep olan noktalardan birisiydi. Mentörü kurtarma çabası bir çok seride işlenmiş bir içerik olsa da ToG'un sunduğu bu ana hikaye akışı etrafında sunduğu yan içerikler ile beraber beklenti bende yüksek olmuştu.

Devam yazımda Nest'teki ilk duvar savaşı, ilk motivasyon değişimleri ve o noktaya kadar güç seviyelerindeki düşüncelerimi yazacağım. Şimdilik benden bu kadar.

İlk kısmı fena değildi. Baam’in duvardaki büyüyü bozması ve ışınlama gücüyle insanları kurtarması da iyi. Bu tarz rolleri olmalıydı diye düşünüyorum. Kulenin kurallarına uymayan, tuhaf şeyler yapması hoşuma gidiyor.

Savaşın ikinci kısmının bi oyuna dönüşmesi hoşuma gitmedi. Ciddi ciddi kulenin kaderini değiştirecek, tarihe geçecek bi savaştı bu. Ve bunlar oyun oynuyor, fare kovalıyor. Tüm seri böyle ilerledi tamam da savaşın ağırlığını bozdu benim gözümde.

Bi de savaşta hiç tehdit yoktu. Savaşmadan kazandılar. Yani ilk kısmına baktığım zaman kallavan zaten ekstra gibi. Pozisyonundan alınmış bi adam en büyük engeldi. Savaşın ikinci kısmında ise White F.U.G tarafına ihanet edip baam’e saldırmasa çocuk elini kolunu sallayarak gidiyordu. Hatta white’a rağmen gidebiliyordu da kendi durdu.

Böyle ciddi bi savaşta komutanların bu kadar rahat davranabilmesi hoşuma gitmedi. Yasratcha’ya bakıyorum oyun derdinde. Dövse de bırakıp gidiyor. Diğerine bakıyorum kallavan’ın adamlarını ölüme yollamaktan başka işe yaramadı. Generalleri olan prenses ise baam’e yardım gönderdi, hocasını saldı gitti.

Ban jahad olsam şu savaşta rol oynayan herkesi idam ederdim.
______

Baam vs white çok gereksizdi. Bu kadar erken Top 100 indirmesi hem de yeni güçlerinin büyük kısmını kullanmadan bunu başarması serideki tüm heyecanı bozdu benim için. Bu çocuğun artık aile reisi olmayan herkese karşı şansı vardır. Henüz güçlü bi ranker bile dövmemişken (top 1000-2000) bi anda top 100’e atlamamalıydı.

Arkadaşlarının da bundan faydalanması hoşuma gitmedi ama lazımdı. Keşke şu 2 yıllık arada baam’in arkadaşları boş duracağına güçlenseydi. Böyle şeylere gerek kalmazdı.
______

Yıldızlara gelirsek benim o kadar hoşuma giden karakter olmadı. Kallavan hala ağırlığını koruyor. Baam’in tarafındaki high ranker karakterler de iyi iş yaptı. Sniper’ın mermisini kullanmak güzel fikirdi.

Baam vs white çok gereksizdi. Bu kadar erken Top 100 indirmesi hem de yeni güçlerinin büyük kısmını kullanmadan bunu başarması serideki tüm heyecanı bozdu benim için. Bu çocuğun artık aile reisi olmayan herkese karşı şansı vardır. Henüz güçlü bi ranker bile dövmemişken (top 1000-2000) bi anda top 100’e atlamamalıydı.
Genel olarak katıldığım noktalar var ancak şu kısma +1500

Ark doruk noktasında(fast pass bölümlerinde) hele şu son
evlilik hamlesiyle
heyecan iyice yükseldi.

Belki en ideal şekilde ilerlemiyor ancak günümüz battle şonenlerinin geldiği noktayı düşününce Tower of God bulunmaz bir nimet ok.

Arc nasıl gidiyor?
-Arc duvar savaşıyla çok güzel başladı ve aynı şekilde devam ediyor . Bana göre bi yerde birazcık can sıktı o da Kedi kulesinde Yasa'nın tek görünümlük yancılarının geçmişini gördüğümüz zamandı. Ama o bölümlere de kötü diyemem. Daha sakin bir arkta daha güzel gelebilirdi. Ama bu arc Gan, Vahşet, Gıyamet arcı.

Arkın yıldızları, sizleri şaşırtanlar kimlerdi ?
İlk şaşırtan Lyborick
Çoğu kişi bu adamın Kallavan tarafından öldüreleceğini düşündüğünü düşünüyorum. Çünkü hiç güçlü bir tipe benzemiyordu. Ama Kallavan'a karşı istediğim kadar olmasa da iyi karşılık verdi.

sonrasında Yasaratcha
Bu adam Yama ile ilişkisi= İtachi ile Sasuke
Adamı yerden yere vurdu, kanıyla banyo yaptı ama görüyoruz ki aslında köpek kardeşler umursuyormuş.

Baam ve White
White için diyeceğim tek şey: B*k yoluna gitti.
Baam için de: Yeter artık. Bi arcı da p-upsuz geç. Şu an geldiği seviye için biraz erken. Böyle giderse 2 arc sonra tek rakibi Zahard kalacak zaten.

Sonra Mascheny, Leviathan, Traumerei, Jinsung

Bu arc şaşırtmayan yok aslında.

Ama yıldız seçsem Traumerei derdim.
-"Vay be aile lideri böyleymiş" dedirtti bize.
İleri ki bölümlerde sürpriz yapmasını beklediğiniz isimler var mı ? Ya da bu ark başka önemli karakterleri göreceğimiz bir ark olur mu ? Olursa bunlar sizce kimler olur ?
Bunu son bölümde gördük zaten . Zaten sizin de değiniz gibi Luslec artık bi yaşam belirtisi vermeli artık. O sürpriz olmaktan çıktı beklenti oldu. En fazla da Luslec görürüz son sayıdaki adamdan sonra. Haricinde daha fazla uza(t)masın bu arc.

Top 10'u da arc bitince çıkarız. İlk 2'de kimlerin olduğu garanti de :D .

Nest Arc'ın ikinci yarısı ve devamındaki pempe dizi tadındaki "Evlilik Akdi" kısımları çok çok baymıştı beni. Seriyi bi 20-30 bölüm kadar bırakmıştım. Bu da epey zaman demek çünkü, seri arada , aralar verdi vs vs.

Geçenlerde tekrar güncele geldim ve sonunda özlediğim ToG'dan esintiler almaya başladım.

Tek eleştirim, Nest Arc ile birlikte bence Baam ve ekip çok çabuk en üst ligdekilerle haşır neşir olmaya başladılar ve bu durum yeni arc'da da devam ediyor. Bence seriyi çok gereksiz detaylar ile çok fazla uzattığı şimdi toparlamaya çalışıyor ancak maalesef iğreti duruyor.

2 Aile Liderinin çatışmasında Khun çıkıp konuşuyor, Androssi oradan oraya atlıyor vs :D Yani , c'moooon ! Baam desen Allah oldu şimdiden. Adam gücünün %10 u ile falan Dal Aile Başını shit-diffliyor falan (Bir tanesi Evankhell'i pert etmişti) .

Yani benim için çok özel bir seri ancak, Ölüm Katı ve Son İstasyon arklarından beridir düşüşte. Cage olsun, Nest olsun bunların arasındaki geçiş arkları olsun vs hep zayıf idi.

Şimdi ise biraz tat gelir gibi oldu hayırlısı.

Adam gücünün %10 u ile falan Dal Aile Başını shit-diffliyor falan (Bir tanesi Evankhell'i pert etmişti) .
Bir dakika oraları okumamış olabilirim ama hangisi bu? Evankhell'in daldığı kadar güçlü olan 2 kişi daha vardı sadece. Onları da Gustang yok etti zaten.