Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

ToG - Hangi Kuruluş Ya da Örgüt Sizin İlginizi Daha Çok Çekmekte ?

En Çok İlgilendiğiniz Hangisi ?

• FUG

Oy: 3 42.9%
  • Zahard Hükümdarlığı / Ordusu

Oy: 0 0.0%
  • 10 Onurlu Aile

Oy: 2 28.6%
  • Workshop

• Wolkhaisong

• Kullanılan toplam oy
    7

Nabu

Ulu Baykuş
Yönetici
Ulu Baykuş
Öncelikle şunu belirteyim bu biraz daha örgüt ve kuruluş üzerine bir konu o yüzden tek tek aileler ya da takımlar yoklar. Aile ve Takım, Örgüt kavramından farklılar sonuçta (haliyle Irklar da yok). Bunlar başka konuların malzemesi olabilirler.

Kuledeki politik güçler ayrılığı gereği pek çok farklı kurum var ve bunların her biri diğerinden gizemi ve ilgi çekici. Peki sizin en çok ilgilendiğiniz, merakınızı en çok cezbeden hangisi ?

2 Oy hakkınız var !

unknown.png

10 Ulu Aile

unknown.png

Zahard Ordusu ve Hükümdarlığı (Bunun içinde Three Lords ve benzeri konseptler de dahil)

unknown.png

FUG

unknown.png

WORKSHOP

unknown.png

Wolhaiksong

Örgüt olarak çoğu yavşak. Ancak hemen hemen hepsinden sevdiğim karakterler mevcut, seçim yapmak zor. FUG diyelim.

Hemen hemen her olan olayın altından FuG çıkması sebebiyle en köklü ve en ilginci FuG bence.Wolhaiksong ise Daha Faaliyetletlerini görmedim ama Urek'in bu örgütün başında yer Aldığı söylendi icin yakın zamanda favorim olabilir.

FUG ve 10 Ulu Aile

FUG
Zahard'ın ve ulu ailelerin otoritesine rağmen kulede iyi örgüt kurmuşlar. Örgüte bağlı karakterlerin çoğundan haz etmesem de örgütün kendisi ilgi çekici. Her masada varlar.

10 Ulu Aile
Her aile lideri ayrı bi hikaye. Bu ilgi çekmeyecek de ne çekecek???

1. sıra bana göre kesinlikle Workshop yani ikinci ile arasında çok fazla fark var. Her şeyin arkasında bu herifler var. Kulenin dışında da workshop var yani bu kuledeki workshop sadece bir branch denebilecek durumda. Başlarındaki masceth en güçlü silahı craftlayan adam ve shinsoo ile hayat yaratan iki kişiden biri ve diğeri enryu yani. Kuledeki her işin arkasında yine bunlar var herkesle anlaşmaları var ticaretleri var. Yaşayan ateşlemeli silah mı yapılacak ve bunu FUG mu istiyor, gidiyor workshop'a yaptırıyor. İnsan ve hayvann kırması olan bir ırk mı lazım lo po bia nın kontrol edeceği, bunu da workshop yapıyor. 13 ay serisi mi yine workshop'un işi. Hell train mi workshop teknoloji mi yine workshop. Kulenin şu anki pozisyon sisteminin mimarı yine workshop. Bunlar zaharddan önce de zaten varlar. Neyse daha anlatmıyım inceleyin efenim ancak bana göre 1 numara tartışmasız workshop olur. Benim gözümdeki workshop kafası estiğinde ulu aile harcar kimsenin haberi olmaz :D

2. sıra için 2 tane adayım var biri Wolhaiksong ve 10 Ulu Aile. Aslında burada tek kişi açısından düşünsem baek ryun'un ilgi çekiciliğinden Wolhaiksong diyebilirdim ancak kümülatif olarak bakmam gerekirse her bir aile liderinin durumu içi ilişkileri ve nasıl bu kadar değiştiklerini göze aldığımda ve aralarındaki denge unsurlarının nasıl kurulduğunu merak ettiğimden burada seçimim 10 Ulu Aile olacak.

FUG'u ne kadar çok sevsem de V ve arlene hikayesinden çoğu köken hikayesini biliyoruz o sebeple ben FUG' u ilgi çekicilkte diğer 3 ünün altına yazıyorum. Part 2 nin başında olsaydım FUG 1'e belki oynardı. Ancak gizemin şu anlık bildiğimiz kısmın çoğu çözüldü yeni bir gizem olmadan FUG benim için 4'de.

5'de Zahard'ın Krallığı var. Çoğu sistemini biliyoruz zaten güzel ancak klasik. Zahard'ın kişisel olarak ilgi çekici tarafı zaten 10 Ulu Aile Liderleri ile ilişkisi olduğundan kurduğu sistemle bir ilişkisi yok.

Seçtiğim ikili: Workshop ve 10 Ulu Aile

İlgi ve alaka sırasına göre benim için

Wolhaiksong > Workshop >> 10 Ulu Aile = Zahard Hükümdarlığı >= FUG

FUG'un sonda olmasının sebebi köken hikayesini bile öğrendiğimiz 2 tane elderini gördüğümüz, tüm aktif slayerlarını tanıdığımız, son 2 sezonu onlarla geçirdiğimiz için artık biraz baydı. Bİr de FUG hiç bir icraat yapmadı. Nest olayı bile Baam'ım başının altından çıktı aslında. O yüzden örgütten biraz soğudum geriye tek gizem Luslec kaldı zaten.

10 ulu Aile ve Zahard'a olan ilgim @memoww un 10 ulu aile ile söylediği ile hemen hemen aynı.

Gelelim tercihlerime;

1. Wolhaiksong:

Neden mi ilgimi en çok bu çekiyor ?

1. En iyi sembole sahipler :D
2. Diğer tüm örgütler kulenin içindeki hiyerarşiye dair amaçları ve hedefleri olan (workshop hem kule içi hem dışı) yapılar. Wolhaiksong ise temelde kuleden çıkmak hariç bir şey istemiyor. Liderlerin Urek Mazino ve Baek Ryun iken ve de kulede, Zahard sonrası en çok sözü geçebilecek kuruluş olabilecek güce sahipken neden Urek ve ekipteki herkes kuleden çıkmak istiyor. Ancak bu sadece çocuksu bir "Ya bura sıktı hadi buradan çıkalım" gibi bir şey olsa tüm kulede bu kadar etkisi olan bu kadar yoldaşı olan bir örgütü olmazdı. Bİr örgütlenme başlattığın zaman yoldaşlarına bir vaadin olmalı ve bence Kule dışına gitmek bunun sadece görünen yüzü, arkasında çok daha derin bir vaat var bence.
3. Kule dışına çıkmak ve kuledeki politik savaşlarda yol almamak falan diye bahsedince Wolhaiksong bir grup hippie gibi algılanabilir. Ancak işin ilginci, Urek, kulenin ekonomisinden, ekosistemine pek çok şeyi ile direkt olarak ilgileniyor. Yani tam olarak pasifist ya da çekimser de değiller.
4. Ancak öte yandan Anti-Zahard, Anti-Ulu Aileler örgütü de değiller FUG gibi. FUG "Çarşı" gibi her şeye karşı anladık :D Ancak Wolhaiksong, FUG'dan çok daha güçlü olmasına FUG gibi çalışmıyor. Urek Mazino için Gustang; sinirlenirse tüm ailesini anında yok edebileceğini ima etti. Koskoca Zahard bu iş için koskoca Zahard Ordusunca desteklenen Lo Po Bia Ailesini yönlendirdi. Urek istese bunu tek başına daha hızlı yapabilir. Buna rağmen Wolhaiksong savaşmıyor fakat Zahard'ın hükmünü de kabul etmiyor. Bu adamın rahatlıkla "yeni kral benim lan" gibi bir amacı olabilirdi ama yok.
5. Baek Ryun benim Top 17 ranker arasında en çok merak ettiğim kişi, onun gizemi de Wolkhaiksong'u çok çekici yapıyor.

2- Workshop:

Neden mi ?

@memoww Özetlemiş zaten. Tek ekleyeceğim şey şu; Beni en çok etkileyen şey, kuledeki her teknolojik yapının arkasında olmaları, hayat yaratmaları, yaşayan ignition silahları yapmaları hepsi inanılmaz etkileyici. Yani Örgüt liderleri arasında Baek'den sonra en çok merak ettiğim kişi Workshop'un ulu babası Macseth dir. Ya kule de bu adamın icat ettiği dil konuşuluyor. Kuleyi yöneten 3 lorddan birisi Masceth'in yarattığı yapay yaşam formu ya :D :D Fakat benim en çok ilgilendiğim şey ;

Hem zaman ve mekan olarak çok köklü ve çok yayılmış olmaları. Bu ne demek mi ?

Zaman olarak bakarsak bu Workshop Zahard'dan önce bile var. 10 Ulu Savaşçının kuleyi tırmanmasına yardım ediyor bunlar ! Workshop, ancientlar varken bile kuledeydiler !

Mekan olarak bakarsak: Adamlar kule içinde her katta varlar onu geçtim kule dışında da varlar ?! WTF !

Zahard ve Onurlu Aileler, Workshop'ın kuklalarıymış deseler şaşırmam yani o derece :D