İlgi ve alaka sırasına göre benim için
Wolhaiksong > Workshop >> 10 Ulu Aile = Zahard Hükümdarlığı >= FUG
FUG'un sonda olmasının sebebi köken hikayesini bile öğrendiğimiz 2 tane elderini gördüğümüz, tüm aktif slayerlarını tanıdığımız, son 2 sezonu onlarla geçirdiğimiz için artık biraz baydı. Bİr de FUG hiç bir icraat yapmadı. Nest olayı bile Baam'ım başının altından çıktı aslında. O yüzden örgütten biraz soğudum geriye tek gizem Luslec kaldı zaten.
10 ulu Aile ve Zahard'a olan ilgim
@memoww un 10 ulu aile ile söylediği ile hemen hemen aynı.
Gelelim tercihlerime;
1. Wolhaiksong:
Neden mi ilgimi en çok bu çekiyor ?
1. En iyi sembole sahipler

2. Diğer tüm örgütler kulenin içindeki hiyerarşiye dair amaçları ve hedefleri olan (workshop hem kule içi hem dışı) yapılar. Wolhaiksong ise temelde kuleden çıkmak hariç bir şey istemiyor. Liderlerin Urek Mazino ve Baek Ryun iken ve de kulede, Zahard sonrası en çok sözü geçebilecek kuruluş olabilecek güce sahipken neden Urek ve ekipteki herkes kuleden çıkmak istiyor. Ancak bu sadece çocuksu bir "Ya bura sıktı hadi buradan çıkalım" gibi bir şey olsa tüm kulede bu kadar etkisi olan bu kadar yoldaşı olan bir örgütü olmazdı. Bİr örgütlenme başlattığın zaman yoldaşlarına bir vaadin olmalı ve bence Kule dışına gitmek bunun sadece görünen yüzü, arkasında çok daha derin bir vaat var bence.
3. Kule dışına çıkmak ve kuledeki politik savaşlarda yol almamak falan diye bahsedince Wolhaiksong bir grup hippie gibi algılanabilir. Ancak işin ilginci, Urek, kulenin ekonomisinden, ekosistemine pek çok şeyi ile direkt olarak ilgileniyor. Yani tam olarak pasifist ya da çekimser de değiller.
4. Ancak öte yandan Anti-Zahard, Anti-Ulu Aileler örgütü de değiller FUG gibi. FUG "Çarşı" gibi her şeye karşı anladık

Ancak Wolhaiksong, FUG'dan çok daha güçlü olmasına FUG gibi çalışmıyor. Urek Mazino için Gustang; sinirlenirse tüm ailesini anında yok edebileceğini ima etti. Koskoca Zahard bu iş için koskoca Zahard Ordusunca desteklenen Lo Po Bia Ailesini yönlendirdi. Urek istese bunu tek başına daha hızlı yapabilir. Buna rağmen Wolhaiksong savaşmıyor fakat Zahard'ın hükmünü de kabul etmiyor. Bu adamın rahatlıkla "yeni kral benim lan" gibi bir amacı olabilirdi ama yok.
5. Baek Ryun benim Top 17 ranker arasında en çok merak ettiğim kişi, onun gizemi de Wolkhaiksong'u çok çekici yapıyor.
2- Workshop:
Neden mi ?
@memoww Özetlemiş zaten. Tek ekleyeceğim şey şu; Beni en çok etkileyen şey, kuledeki her teknolojik yapının arkasında olmaları, hayat yaratmaları, yaşayan ignition silahları yapmaları hepsi inanılmaz etkileyici. Yani Örgüt liderleri arasında Baek'den sonra en çok merak ettiğim kişi Workshop'un ulu babası Macseth dir. Ya kule de bu adamın icat ettiği dil konuşuluyor. Kuleyi yöneten 3 lorddan birisi Masceth'in yarattığı yapay yaşam formu ya

Fakat benim en çok ilgilendiğim şey ;
Hem zaman ve mekan olarak çok köklü ve çok yayılmış olmaları. Bu ne demek mi ?
Zaman olarak bakarsak bu Workshop Zahard'dan önce bile var. 10 Ulu Savaşçının kuleyi tırmanmasına yardım ediyor bunlar ! Workshop, ancientlar varken bile kuledeydiler !
Mekan olarak bakarsak: Adamlar kule içinde her katta varlar onu geçtim kule dışında da varlar ?! WTF !
Zahard ve Onurlu Aileler, Workshop'ın kuklalarıymış deseler şaşırmam yani o derece