Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel The Boxer

Bir yolun daha sonuna geldik.

Yeni bir karakter ve hikaye ile tekrar başlayacağı söyleniyor, belki de çoktan başlamıştır.

Bugün başladım bugün bitirdim. Baya beğendim.
Her karakterin kendine özel hikayesi var. Hikaye içinde bazılarına çok sövebilir, sinirlenebilirsiniz ama bir kişi istisnası ile finalde kimseye kızgın kalmıyorsunuz.

Tatmin etmeyen tek şey ana karakterin finalde diğerlerinin yanına gidip özür dilememesiydi. Kendisi aptal, duygusuz bir... Neyse.

Bi çocuğu adam etmek için babayiğitler harcandı.

Serinin en delikanlılar listesini yapayım bir
1- Aaron
2- J
3- Takeda (Gönüllerde 1, Rock Lee'nin boksör hali)

Tatmin etmeyen tek şey ana karakterin finalde diğerlerinin yanına gidip özür dilememesiydi. Kendisi aptal, duygusuz bir... Neyse.
Adam herkesi doğru yola soktu ve hayatlarını güzelleştirdi. Farketmediysen diye diyorum hepsi Yu ile olan maçında karakter gelişimi yaşadı, geçmişi geride bıraktı ve geleceğe yöneldi vs.
Ryu üstünlük kompleksinden kurtuldu ve büyümeyi öğrendi.
Jean deli sanat sevdasını bir kenara bıraktı ve hayatına ve ailesine değer veren bir adama dönüştü.
Takeda nihayet herkese umut verme sorumluluğundan feragat edebildi. Kendine bir hayat kurdu, eşi ve çocukları oldu.
Fabrizio kardeşler şikeyi bırakıp temiz bir sayfa açtılar. Aileleriyle birlikte mutlu bir şekilde yaşıyorlar.
Mohawk adam zaten dramatik bir arka planla girmedi hikayeye. :D
Aaron'a cidden zarar verdi ama nihayetinde Yu ile olan dövüşü sayesinde Aaron tamamen insan olmayı seçti ve hasta yatağından kalkınca doktor oldu.
J zaten kaderini ve yapması gerekeni biliyordu. Bu sefer de Yu kurtarıldı.

@Garou

Ryu hastanede yattı. Hırs yaptı gangster oldu. Hapse girdi.

Takeda hastanelik oldu. Ustası, ölecek sandı.

Fabrizio kardeşlerden ufağı hastanelik oldu. Adama ilaç verdirdiler (K'nin anasına verdiği süt mü ney) adam ölecekti. İlaç olmasa bile Yu öldürecekti J kurtardı.

Mohawk'ı geç adam serinin meme karakteri.

Jean de aklı başında bi insan olduğundan ve karısı sayesinde kurtuldu. Yoksa o da gidiciydi.
Yine de psikopata bağlamıştı o da dövüşe hazırlık için.

Aaron ölümden döndü. En ağır hasarı aldı. İstese Yu'nun kafasını patlatacaktı balon gibi son anda durdu reis.

J de kader ayağına kendini öldürtecekti ki öldü mü bilmiyoruz. Bana kalırsa öldü.

Eğer dersen ki ben de bu şekilde doğduma pişman olacak kadar dayak yeyim sonra hayatım düzene girsin. O zaman haklısın.

Ama Yu'nun da çoğu değişime doğrudan etkisi yok zaten. O sadece araç, kukla. Asıl bunları doğru yola sokan kendilerinden daha kötü olan K.

Baktılar kötülük kendilerine yapılınca zevkli olmuyo bıraktılar(kardeşler).

Jean'i kurtaran karısıydı zaten ve babası gibi olmak istememesi.

Aaron da ölmeliydi de plot kurtardı.

J zaten öldü.

Ryu'yu yola sokan da Jay ile etkileşimi oldu.

Takeda icin bir şey diyemem. Başka birine açık ara farkla kaybetse yine aynı sonuç olurdu.

Diye düşünüyorum.
Ama dayak cennetten çıkma lafı da boşa değilmiş.

İlk spoilerda ne var göstermiyor o yüzden bir şey varsa haber ver. :D
Ryu hastanede yattı. Hırs yaptı gangster oldu. Hapse girdi.
Kötü yoldaydı zaten, Yu tarafından ezilince kariyer umursamamaya karar verdi tek farkı o. Artık gizliden yapmıyor yani yaptığını. :D Yu olmasaydı aynı yolda devam edecekti gitmeye.

Takeda hastanelik oldu. Ustası, ölecek sandı.
Yani bu boksörler için sıra dışı bir şey değil. Hastanelik olma gayet olağan boks için. Ve gündelik hayatına etki etmeyecek şekilde çıktı hastaneden. Yu olmasaydı kendini perişan etmeye devam edecekti.

Fabrizio kardeşlerden ufağı hastanelik oldu. Adama ilaç verdirdiler (K'nin anasına verdiği süt mü ney) adam ölecekti. İlaç olmasa bile Yu öldürecekti J kurtardı.
Sütün Yu ile alakası yok. Yu öldürecekti evet ama ikisi de biliyordu bir gün böyle bir günün geleceğini. Kefaret olarak gördüler ve dürüst bir yaşama başladılar.

Jean de aklı başında bi insan olduğundan ve karısı sayesinde kurtuldu. Yoksa o da gidiciydi.
Yine de psikopata bağlamıştı o da dövüşe hazırlık için.
O dövüşte hiç aklı başında bir insan değildi valla. :D Yaptıklarını doğru sanıyordu, geçmişi, hayatı falan gözünün önündeyken (Yu'nun oluşturduğu klimaktik ortam) karısının o anda dediği gözünü açtı ve çevresindekilerin değerini fark etti. Yu tek başına değiştirmedi evet ama büyük payı oldu.

Aaron ölümden döndü. En ağır hasarı aldı. İstese Yu'nun kafasını patlatacaktı balon gibi son anda durdu reis.
Bunda hemfikiriz. Bir tek tamamen insan olmasını sağladı olay o.

J de kader ayağına kendini öldürtecekti ki öldü mü bilmiyoruz. Bana kalırsa öldü.
Biliyoruz, öldü. Gücünü de (ya da artık neyse) Yu'ya teslim etti.

Eğer dersen ki ben de bu şekilde doğduma pişman olacak kadar dayak yeyim sonra hayatım düzene girsin. O zaman haklısın.
Evet Yu'nun yaptığı ve benim bahsettiğim kabaca bu. :D Yu iyi niyetle yapmamış olabilir ama sonuç olarak karşılaştıklarının hayatını iyi yönde değiştirdi ve bir yere kadar onun da yardıma ihtiyacı vardı. Yardımı aldıktan sonra aydınlanma gibi bir şey yaşadı zaten. Muhtemelen ermiş gibi bir şey oldu Hristiyan dinine özgü.

Baktılar kötülük kendilerine yapılınca zevkli olmuyo bıraktılar(kardeşler).
Yanlış anlama var. Onlar zaten hoşlanmıyorlardı yöntemlerinden ve hiçbir zaman yapmak istemediler. Detayların bir kısmını unuttum ama annelerinin tedavisi için olan parayı garanti etmek için yaptılar.

Ryu'yu yola sokan da Jay ile etkileşimi oldu.
Tohumu Jay attı ama Yu üstünlük kompleksini yıkmasa o tohum filizlenmezdi. Sonrası çevresindekilerden aldığı ders.

Takeda icin bir şey diyemem. Başka birine açık ara farkla kaybetse yine aynı sonuç olurdu.
Olay o zaten. :D Yu hariç birine karşı öyle bir şey olmazdı. Neredeyse Yu'ya karşı bile olmuyordu. Bakma sıkı çalışan olduğuna, şampiyon olacak düzeyi geçtiğini ve dahileri yendiği gösterildi. Tek olayı devrilmemesi de değil yani. Kendisi de güçlü.

Ama dayak cennetten çıkma lafı da boşa değilmiş.
:D

İlk spoiler boş. Düzeltemedim onu.

Ama Yu'nun da çoğu değişime doğrudan etkisi yok zaten. O sadece araç, kukla. Asıl bunları doğru yola sokan kendilerinden daha kötü olan K.
Benim Yu hakkında düşüncem bu kısaca.
Yu=K tarafından kontrol edilen kukla. K'nin verdiği kararlar neticesinde diğerleri doğru yola giriyor yani.

Başka bir forumda konusu görüp başlamıştım. Ana karakterin dövüşürken pek bir motivasyonu yok. Sarı neon saçlı adamın söyledikleri var sadece. Yarım bıraktığım sıralarda kız (adını unuttum) için dövüşüyordu. Onda da K'nın pis planı yüzünden oyuna gelmişti.

Bitmiş demek. Kaldığım yerden devam edip bitiririm bir ara.

Tadında biten bir manhwaydı. Karakterin geçmişi üzücüydü.