Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Anime Tanrı Vadisi Olayı Tekrar Yaşansaydı ?

Uchiha Madara

Devrimci Baykuş
Üstat Kullanıcı
Tanrı Vadisi Olayını bildiğim kadarı ile açıklarsam Rocks D.Xebec'in kutsal ejderlere saldırması sonucu kutsal ejderleri korumakla görevli olan Koramiral Garp'ın Tanrı vadisi adasında Gol D. Roger ile takım olarak Rocks tayfasını dağıtmaları
Tanrı Vadisi Olayı olarak geçer .

Sengoku'nun dediğin yola çıkarak Kaido ve big mom o olayda henüz zirve hallerinde değildi.
Benim sizlere sorum şu :

Tanrı Vadisi olayı tekrar olsaydı ancak bu sefer Kaido ve big mom o esnada zirve hallerinde olsaydı ve Roger ile Garp'ın yanında da Rayleigh ve Sengoku olsa savaşın sonucu nasıl değişirdi sizce ?

(Rocks tayfasının bilinmeyen üyeleri ve Roger'ın Rayleigh hariç tayfasının olmadığını farz ederek düşünün)

the_waiting_d_ones-20211122-0001.jpg

Bence, Rocks korsanları için bu sefer daha da beter olurdu.

Çünkü düşününce her ne kadar Big Mom ve Kaido şu an daha güçlü olsalar da özellikle BM'in çok farklı olacağını sanmam zira 30 yaşında olay yaşandığında.

Nitekim, Garp + Roger > Xebec +WB + Shiki + BM ise (olayın arkasındaki dinamikleri elbette bilmiyoruz ancak benzer dinamikleri bu dövüş içinde varsayarsak;

Bu noktada BM'in güncel haliyle değişmesi ve yanlarına Kaido'nun gelmesi olası bir Sengoku+ Rayleigh eklentisinin yanından dahi geçemez.

Zaten benim gözümde Sengoku > BM ve Rayleigh > Kaido.

Hal böyleyken bence gene Rocks dağılırdı.

Whitebeard, Marinefordda Sengoku'yu gördüğünde, kendi tayfasından birini, kaptanına karşı ayaklandırmasına atıfta bulunarak "hiç değişmemişsin Sengoku, hala eskisi gibisin" diyordu.

Yani Sengoku belki de Rocks tayfasından Whitebeard'i kendi tarafına çekti.
Whitebeard, Kaido ve Big-Mom gibi kana susamış değil, ayrıca Roger, Garp, Sengoku gibilerle de aşırı düşman değil. Kendi halinde takılıyor.

Yani Sengoku'nun Tanrı Vadisi olayında olduğunu, Whitebeard'i kendi tarafına çektiğini düşünüyorum.
Bu durumda olay;

Roger, Garp, Rayleigh, Sengoku, Whitebeard

vs

Xebec, Big-Mom, Kaido, Shiki olayına dönerdi.

Roger'in ilk tayfa arkadaşının Rayleigh olduğunu bildiğimize göre Rayleigh de zaten Tanrı Vadisi olayında oradaydı.
Garp ile Sengoku da oradaydı.

Roger & Garp vs Xebec
Rayleigh vs Shiki
Sengoku vs Big-Mom
Whitebeard vs Kaido

bana daha olası geldi. Haliyle zaten konuda yazan şeylerin yaşandığı bir gerçeklik okuyoruz. :)

"Belli ki" demedim ki, "belki de" dedim.
my-bad-oh-okay.gif

Minyatürünü yaşadık gibi zaten. Luffylerin tarafta Law ve Kid vardı ek olarak 9 kızıl kın ve Marco.

Rakibin güçlü elemanları Kaido, BM, Queen, King, Jack bunlardan Jack güçlü değildi. Pero ve Tobi Roppoyu saymıyorum bile.

Kaido-Xebec
BM-WB
King-Kaido
Queen-BM

olarak değerlendirilirse eğer. Roger Xebec ile dövüşmüştür. Kaido ve BM ile Rayleigh ve Gaban. Garp ile de WB. Tek sorun WB ve Garp dövüşü oradan bir sonuç çıkmış mıdır bilmiyorum. Ama tayfa yenildikten sonra, WB çekilmiş olabilir. Yada ada haritadan silinene kadar devam etmiş ve sonuçsuz kalmış olabilir.

Luffy’nin Kaidou’yu yendiği gibi Roger da Xebec’i yenmiştir. Rayleigh desen zirvesine yakın bir dönemdedir diye düşünüyorum. E bu durumda oradaki herkesle dövüşebilir, Xebec ve WB hariç hepsini de yenebilir. Gaban ile aralarındaki fark Zoro ve Sanji kadarsa, Gaban da henüz meyve yememiş ve genç olan Kaido’yu yenmiş olabilir.

Kaido Sengoku ve Rayleigh ile 2v1 atabilir.
big mom ile birlikte kesin alırlar.

Roger&Garp ve Xebec&WB kazananı belli zaten.Roger ve Garp burdan galip çıkar.Hem roger hem Garp Rocks ikilisinden güçlü.Ama dövüş sonrası da halleri kalmaz.

Rocks tayfası Kaido farkı ile kazanır.

Sengoku olayda yoktu. O nereden çıktı. Neyse oturaklı olması için sanırım.

Yalnız bu olay. OP’nin en iyi işi bile olabilir. Müthiş kadro eğer zamanı gelince bu olaya iner ve iyi yansıtırsa buradan sonrası için bir şey diyemesem de, buraya kadar olan her savaşı gölgede bırakır.

Kaido Sengoku ve Rayleigh ile 2v1 atabilir.
Çok uzun süre atabileceğini sanmam. Eğer Prime'larından bahsediyorsak. Hatta BM ile alabileceklerini de düşünmüyorum.
Tabi öyle de olabilir.Kaido'yu ne seviyede gördüğünüze bağlı biraz.Ben epey güçlü görüyorum.Tabi bu fanlığın etkisde olabilir.
Ama öyle olmasa bile zaten tayfada shiki de var.Shiki ile birlikte alırlar.

Konunun açılışından bu yana god valley Hakkında bir kaç yeni bilgi edinebildik.Ve rahatlıkla söyleyebilirim ki konuda ki senaryoya göre Rocks tayfası mutlak zafer elde eder

Rocks>=Garp+Roger
Prime Kaidou>>Rayleigh
Big mom+Shiki>>Sengoku

Roger, Garp, Sengoku, Rayleigh, WB ve Shiki ne kadar primelarına yakınlar ona göre değişir.