Anıları neredeyse kelimenin tam anlamıyla parça parça vermesi, Eren'in amacını tam olarak göstermediğini ima ediyor. Bu yüzden son açıklamanın bu olduğunu düşünmüyorum. Ancak "Eren aslında kendini kötü adam gösterip, Paradislilere kendisini öldürterek onları kahraman yaptırmak istiyor," yorumlarına katılıyor muyum bilemiyorum. Bu hala olasılıklardan birisi ama şu ana kadar olan her şey, Eren'in tamamen kötü adam sonuna gittiğini gösteriyor. Ancak bu bir bilimsel çalışma değil, kurgu olduğu için bilerek böyle yönlendirmiş de olabilir. Dürüst olursam, kendini öldürtme planını daha olası buluyorum ama içten içe kötü adam sonunu yapmasını istiyorum. Kurguda pek görmediğimiz, özellikle bu kadar popüler bir mangada, hele ki şonen türünde bir seride hiç görmediğimiz bir şey olur. Yani tarihte görülmüş en kötü soykırımdan bahsediyoruz. Çok büyük bir trajedi yazımı olur.
Doğru mu yanlış mı bulduğuma gelirsek, bence seride artık iyi ve kötü yargıları gerçeklik karşısında iyice uçup gitmeye başladı. Yani, evet, yargılamak isteyen illa ki yargılar ama nedensel ilişkilere bakınca iki tarafın da günahları ve kendilerince çok haklı yanları var. Bu olayın içinde mantıklı konuşan ve işi kan banyosuna çevirmeden çözebilecek tek yolu sunan kişi Armin oldu. İki taraf diyalog yoluna girse, olayı çok daha barışçıl bir şekilde çözme olasılıkları var. Ancak eğer savaş olacaksa, Eren'i haksız bulduğumu söyleyemem. Sevdiklerini korumak için gerekeni yapıyor. Öte yandan, insan türünün neredeyse tamamına soykırım yapıyor. Isayama bu ahlaki ikilemleri, iyi ve kötünün iyice uçup gitmesini, gelinen durumun korkunç sonuçlarını ama alternatifinin de eksilerini oldukça iyi işleyerek, insanda oldukça karmaşık duygular yaratıyor. "Ya ben ya onlar" durumunun veya bakış açısının ne kadar dehşet boyutlara ulaşabileceğini gösteriyor.
Bölümün diğer yanlarına gelirsem, Eren'in titan formu çok korkunç bir şey. Dünyayı yok edecek kötü bir yaratık-adam olsa herhalde böyle görünürdü. Gemideki askerlerin canlı canlı yanarak ölümü, kıyıdaki askerlerin çaresizlik içinde, sadece saniyeler sonra, korumaya çalıştıkları ve değer verdikleri kişilerle beraber ölecek şekilde kaçmaları oldukça tüyler ürperticiydi. Olayın ağırlığı ve dehşet verici boyutu bu bölümle iyice gerçek hale geldi. Eren artık dünyayı yok etmekten bahsetmiyor, bu işe başladı.