Açıkçası müzik konusunda cahil olan, tüm dinlediği müzikler izlediği medya ürünlerin ostleri,openingleri ve onla bağlantılı avmlerinden elde eden biriyim.(1-2 istisna dışında) Ve çizim yaparken çok fazla caz ve klasik müzik dinlemiş, müzikte sözü hiç umursamayan biriyim.
O yüzden bilen arkadaşlar cahiliğimi maruz görsünler ama rapi hiçbir zaman müzik olarak alamadım kafama. Ve yapımı diğer müzikler gibi birikim gerekmediği için, her isyankar gettodan çıkmış gencin yapabileceği, bu yüzdende ortalama kalitesinin çok düşük olduğuna inandığım bir tür.
Bunları derken müziğin sadece herhangi birşeyin sadece arka planında olabileceğine inanmam yer alıyor aslında, müzikleri ben hep hayallere daldığımda modumu değiştirmek için aracı olarak kullanıyorum. Rap ise kendi başına birşey anlatma derdinde olan bir ürün ve ben buna niye müzik dendiğini anlayamıyorum. Rapin arka planında olan şeyler müzik evet ama rap genel başlıkta bana arkaya müzik koyalım, ön planda ona buna laf atalım,isyan edelim şarkısı gibi geliyor.
Ha rapin güzel yanıda o gettoda neler döndüğünü çok iyi göstermesidir aslında. Bazı memleketlerin kültürlerini anlamak için rap çok iyi bir aracı bu yönden.