Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Pera Palas’ta Bir Gece

LuLu

Civciv Baykuş
Çaylak Kullanıcı
Netflix’in Dark dizisine benzeyen yerli yapım dizi. Senaryo çok karmaşık değil. Zaman yolculuğu cezbetse de bir dönem dizisini andırmakta. Ancak dizi kendini izlettiriyor. Acaba şimdi ne olacak diyebileceğim bir husus çıkmasa da ben beğendim. Sezon sonu hikayenin devam edeceğinin emarelerini versede iyi bir hikaye yazılacağından şüpheliyim. Bence şahsiyet dizisi gibi tadında bırakılıp bir sezon olmalıydı.

Yerli yapımlarda bu tip risk alınmasını başarılı buluyorum. Bu tip yapımların çoğalması gerektiği inancı içerisindeyim.

Az önce valide ile beraber izleyelim diye açtık. Sonra devam edeceğiz ancak sırf girizgahından bile çok puan kırdım. @LuLu gibi bu türevlerin "denenmesinden" yana kesinlikle pozitifim ve bence de desteklenmeli. Fakat, biz gizem yapamıyoruz. Bunun aynısı Av Mevsimi filminde de olmuştu ilk 15-20 dakika da ben tamamıyla filmde olacak her şeyi biliyordum. O kadar açık ettiler ki, oyunculuklar süper de olsa, tema ve prodüksiyon fena olmasa da kurgudan dolayı sınıfta kalmıştı. Burada da daha ilk 10 dakika da bir sürü "göstermeyip anlatma" tarzında hatalar yapıldı. Halbuki makbulü anlatmayıp göstermektir. Ve ben karakterimizin içine girdiği durumu ve bizi bekleyen kurguyu genel hatları ile ilk 15-20 dakika içinde anladım ve bu şekilde gram ilgi çekici değil.

Biraz Midnight in Paris atayım biraz Agatha Cristie ve Doğu Ekspresi atayım biraz kadın baş karakter furyası desteği atayım biraz da atam sen kalk da ben yatam edebiyatı atayım o tamam iyi oldu demişler gibi geldi bana :D

Ha daha ilk bölümü bile bitirmedim belki de çok şaşıracağım. Ancak en büyük eksik, yardımcı oyuncu senaryosu kıtlığı ve bu "kalkışma" işini sırtlaması gereken lider aktörün Hazal Kaya oluşu.

Fakat yine de böyle denemelerin, kalkışmaların arkasındayım, destekliyorum ve de devamı gelsin diyorum. Ancak bunlardan da bir ders çıkarılsın artık. Türk Sinemasının yıllardır içinden çıkamadığı "öğrenme sürecinde" , "kendini bulma sürecinde" goygoyu da bir bitsin artık.