Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece Güç Dengesi ve Zaman Atlamasından Sonra Güç Artışı

Son Goku

Müdavim Baykuş
Tecrübeli Kullanıcı
Şimdi arkadaşlar time skip öncesi Grand Line'ın ilk yarısında hasırşapkaların karşılaştığı rakipleri belirteyim öncesinde.

Luffy, 80 milyon ödüllü Crocodile'ı yener ve 100 milyona ulaşır.
Zoro, 50 milyon ödüllü Daz Bones'ı yener ve 60 milyona ulaşır.
Bu ödüller doğru verilmiştir. Buna birşey demiyorum.

Ama Enies Lobby'e değinecek olursam, tayfanın oradan çıkış ödülleri doğru değil bana göre.
Luffy, enies lobby'i bastı ve Ussop bayrağı yaktı, dünya hükümetine doğrudan savaş açtılar. Kaptan Hasırşapka'da bu vesileyle güç olarak 150-200 milyon edecekken bastılar +200 milyon ödül 300 yaptılar ödülü. Zoro'nun ödülü doğruydu, 120 milyon onun için ideal bir ödüldü. Keza Sanji'ninde ödülü doğruydu 77 milyon en fazla 100 milyon. Çünkü 2 yıl önce canavar 3'lü arasında şimdiki kadar çok fazla fark yoktu. Bunun sebebide birinin Korsanlar Kralı'nın sağ kolundan eğitim alması, diğerinin en iyi kılıç ustasından eğitim alması, Sanji ise İvankov'dan dövüş eğitimi almamış bile olabilir, çünkü kendisi söylemişti 2 yıl boyunca okamalardan kaçmış. Sanji kenboshokuda kendini ileri taşımış. Yani 2 yıl önce asıl olması gereken ödülleri 77-120-150 olmalıydı.

Mf sonrası Dragon'un baba figürü olmasından ve azim iradesinden kaynaklı potansiyel tehlike olarak görülmesinden 400 milyon oldu ödülü. Ama bir düşünün Grand Line'ın girerkenki 30 milyon ödüllü Luffy ile 400 milyon ödüllü Luffy arasında ne kadar bir güç farkı var sizce? 10 kat bir güç farkı vardır aşağı yukarı. 100 ile 200 milyon arasındaki seviye farkı bile en az 10 kat total güç farkına tekabül ediyor zaten. Bu nedenle 30 milyon ödüllü Luffy'nin 10 kat güçlü hali 150 milyon veya biraz daha fazlası olur çok değil ama. Geri kalan ödülü babası ailesi, dünya hükümetine savaş açması, kutsal ejder yumruklaması gibi bir sürü sebep var. Güç kısmı 150 olur.

Bunu bir örnekle tescilleyim. Baroque Works, cp9, Moria korsanlarını yenen Luffy ve tayfası toplu bir şekilde saldırmalarına rağmen Pasifista'yı zar zor alt ettiler.
Pasifista'ya yapılan saldırılar 2 yıl önce tayfanın en güçlü saldırılarıydı.
Saldırılar = G3 Rifle+Diable Flambage Shot+Ashura+ Nami'nin Yıldırımı+Franky'nin yumrukları+ Chopper'ın normal halindeki en güçlü saldırısı+ Robin'in elleriyle kafasına vurup Px'yi içerden lazerlemesi+ Usopp'un patlayıcıları+ Brook'un kılıç saldırısı

Bundan önce ise Sanji'den tekniksiz bir diable yemiş, Luffy'den Jet Mouton yemiş, Zoro'dan 36 pound cannon yemiş bir Px var. Yukarda yazdığım saldırılar bundan sonraki bitirici saldırılar.

Gelelim 2 yıl sonraya. Luffy sertleştirilmemiş ( Kokasız ) Jet Pistol ile Pasifista'yı yeniyor. Bakın Jet Pistol.

Buradan şu sonuç rahatlıkla çıkar. Jet Pistol'ün etkisi > 2 yıl önceki tayfanın toplam saldırılarından oluşan etki. Pasifista patlıyor birde, 2 yıl önce o kadar saldırıya bırak patlamayı zor zoruna kısa devre olup pili bitti Px'nin.

Ayrıca şunuda belirtmem gerekirse Reyleigh'in yanındaki kadın , hasırşapka tayfasına 2 yıl önce '' O sizden 100 kat güçlü '' diyordu. Bakın burada tek bir kişiden bahsetmiyor benim anladığım, hepinizin toplamından 100 kat güçlü demek istiyor. Yani 2 yıl önceki hasırşapka tayfası, Reyleigh'in yaşlı halinden 100 kat güçsüz. Güç dengesini gayet belirtmiş mangaka burada. Yeni dünyada takılabilmek için bile tayfanın toplamının en az 10 kat güçlenmesi gerekiyordu, şuan kaç kat güçlendiler bilmiyorum ama şuan tayfanın toplamı Reyleigh'in yaşlı halinden güçlüdür muhtemelen, belki 5 kat belki 10 kat belki biraz daha fazla bilemeyiz bunu. Dikkat edin tayfanın toplamı diyorum, kombosu yani, tek Luffy veya Zoro demiyorum.

Ama bildiğim birşey var Luffy 2 yıl önce yaşlı Reyleigh'ten 1000 kat güçsüzse en az, 2 yıl sonra şuanki son halinde 3-5 kat güçsüzdür o kadar. Hakinin etkisi bu denli büyük güç seviyesinde. Dourikisi 200 katına çıkmadı tabiki haki ve meyve kombosuyla çıktı o seviyeye. Burayı fazla uzatmadan konunun aslına geçeceğim.

2 yıl sonra acayip bir güç artışı oldu, Luffy ve tayfası diğerlerine göre çok daha fazla güçlenmiş olsada diğer karakterlerde epey güçlendi.

Örnek vereyim buna, 2 yıl önce base Luffy'nin hakisiz atağından tek yemiş Bellamy, 2 yıl sonra Luffy teklemek için vites2+Koka basıyor yumruğuna. Px'nin yediği yumruk g2'li ama koka basılmamış, mangaka bu detayı gösteriyor bakın özellikle. Px için koka basmayan Luffy, Bellamy için bunu uygun görüyor. Şimdi diyeceksiniz mesela Bellamy ezik bir karakter bu kadar güçlü olamaz diye, ama gösterilen gayet olur diyor. Tabi bu Bellamy'nin hala ezik olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Yinede Grand Line'ın ilk yarısı için güçlü ( Çok fazla olmasada ) Px kadar iş görecek birisi ( En az ) . Güç puanlarında Px'ye 40 , Bellamy'e 35 verdim ama Bellamy'de 40 olabilir. Px 40 barajı açıkça, Bellamy'de bu baraja yakın veya aynı olabilir en az. Orta seviyedeki Bastille kadar iş görebilir. Luffy karşısında tek yemesi bile fersah fersah seviye atlamış çünkü. Bu yüzdende 200 milyon ödül biçmiş mangaka kafasına, uygun görmüş bunu. 2 yıl önceki Luffy'den bariz güçlü birisi şuan o net en azından.

Konunun özüne gelirsem, 2 yıl öncesinin ezik Bellamy'si bile 15-20 kat güçlenmişken, 2 yıl öncenin daha sağlam karakterleri daha fazlasıyla gelecektir bana göre. Güç dengeleri aynı muhtemelen, sadece güçler arttı, upgrade aldı hepsi. Buna bir örnekte Rob Lucci ve Kaku'da verilebilir. 2 yıl önce cp9 seviyelerinde iken Kaku'da cp0'da şuan. Ben sadece Kaku'nunda cp0'da olduğunu düşünmüyorum, Jyabura Blueno Kalifa ve diğerleride cp0'dadır şuan bence. Tabi örgüt üyeleri daha fazladır şuan. Stussy'i gördük, maskeli cp0 üyesi gördük, dahada vardır muhtemelen ekipte ajan sayısı. Ekiplerine adam katarak dahada güçlendirmişler ve tabiki bireysel güçleride katlarcanın ötesinde katlarca artmıştır. Yoksa yeni dünyada aktif olamazlardı.

Yineliyorum, Bellamy vites2'nin kokalı yumruğuyla yeniliyorsa, 2 yıl önce Bellamy'e tek atan normal Luffy ile eşit dövüşen Blueno şuan gear2'li kokalı Luffy ile dövüşebilir, Bellamy'den çok daha fazla dayanır ve tek 2 veya 3 vuruşta yenilmez en azından. Crocodile ve Daz Bones içinde aynı şey geçerli tabiki, Blueno'dan biraz daha fazlası olurlar muhtemelen. Kaku ve Jyabura ise Vergo seviyesi gelebilirler belki Kaku geçmiş bile olabilir. Lucci ise g4'le dövüşebilir bence güncelde, tabi kesin konuşmuyorum ama olabilirlikte bu durum.

Güç dengesi aynı, güçler farklı, güçler katlarcanın ötesinde katlarca artmış ve seriye bir sürü yeni karakter girdi. Benim gözlemlediğim bu seride. Tabiki bu bir mantık hatası gibi görünebilir, ama bence durum bu. Mantık hatası olmasının tek sebebi mangakanın seriyi daha erken bitirme planındayken seriyi uzatması oldu, seri çok uzadığı için bazı şeyler mantık hatası gibi görülüyor, olay bu.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazının tamamını okumadım ilk 4-5 paragrafı okudum bir de son 1-2 ... Geriye kalanları daha önce sizden duydum zaten. Haklı olduğunuz noktalar olmak ile birlikte kaçırdığınız çok önemli 2 nokta var.

1.si One Piece güç dengeleri, yetenek ve beceri parametreleri ve bu yetenek ve becerilerin birbirleri ile olan iç dinamiklerini baştan hazırlamış hatta ortalarında dahi hazırlamış bir eser değil. Hatta böyle bir hazırlığı dahi yok ! Kaba taslak bir fikir var bu işe gelindiğinde üzerinden geçiliyor, yeri geldiğinde üstü örtülüyor vs vs. Serinin kendine ait sabit ve değişmez fizik kanunları ya da hiyerarşisi yok (lafta var).

Bu sebeple OP üzerine güç dengeleri hakkında uzun uzadıya tartışılabilecek bir seri değil çünkü senin tüm bu anlattıklarını yazarın bir dövüşle darmadağan edebileceği gerçeği var. Ha bu her seride var ve her seri en az 2-3 kere çok ciddi, serinin dinamiklerini sarsan güç dengesi seçimleri yapmıştır. Ama OP hariç (biraz DBz de de var bu önemsememe ) diğer her seride okurlar evrenin oturaklı yapısı gereği bunu hemen ifşa edebilip. Burası yazarın batırmasıdır, burası yazarın iyi yaptığı yerdir. Şu aşırı bir örnektir dikkate alınmaz. Şu standarttır, ortalamadır dikkate alınabilir. VS gibi bir kendi kollektif görüşünü doğurabilir.

OP'de ise her yeni bölüm evren ve kuralları baştan sınıflanıyor gibi olduğu zamanlar oluyor.

Nitekim bu sebeple, senden kaynaklanmayan sebeplerden dolayı bir kere baştan dediklerin %100 doğrular olmaktan çok uzak. Bu işin senle alakasız kısmı.

Senle alakası kısım ise;

2.si Senin Bellamy örneğin yaş! Neden yaş ?

Sen zaman atlamsı ve zaman atlaması öncesinden öyle bir bahsediyorsun ki. Zaman atlaması öncesi bu seride hiç gelişim olmamış 10 küsür yıl herkes sadece 1. vitesden 2. vitese geçmiş ancak zaman atlaması ile 5. vitesi görmüşler gibi davranıyorsun. Bu yanlış .

Zaman atlaması sonrası 3 tane post war arc var (bunlar mini arclar) 4 tane de ana arc var. 5. ye giriyoruz. Ve evrenin kendi içinde geçen zaman tüm bu zaman boyunca bir kaç haftadan ibaret.

Öte yandan zaman atlaması öncesi 24 arc var.

1-597.Bölüm araları zaman atlaması öncesi Zaman atlaması sonrası 300 küsür bölüm henüz ..

Sen şimdi Bellamy'e zaman atlaması öncesi hakisiz tek attı. Zaman atlaması sonrası G2 + Haki vardı dersen. Bu yanlış olur.

Luffy Bellamy'e ilk attığı tek 220li bölümlerde Zaman atlaması öncesi bölüm 597. bölümde bitiyor !!

Bellamy'e atılan tek ile zaman atlaması arasında bile şu an zaman atlamasından sonra gördüğümüz bölüm sayısı kadar bölüm var ?!

Yani Bellamy ve Luffy'nin paralele olarak bu kadar güçlenmelerini sağlayan zaman atlaması değl

İlk yumruk ile son yumruk arasındaki 500 küsür sayılık fark. Naruto 700. Bölümde bitti ?! Sen düşün 500 sayı güçlenmek için nasıl bir şey ? .. 170li sayılardaki Naruto'yu düşün bir de 700. Sayı..

Zaman atlamasına gerek yok. Marineford'un yaşandığı dönemdeki Bellamy'e de Jaya Arcındaki Luffy tek atamazdı çünkü 500 sayılık bir gelişim var.

-------

Zaman atlaması bu kadar absürt bir güç artışı getirmedi. Artışı getiren şey OP'nin güçlü bir karakterini serinin çok başlarında gösterip sonra uzun süre göstermediğinde tekrar gördüğümüz de çok güçlü çıkmasından kaynaklanan ilüzyon.

Yoksa featlere bakarsan Asgard Mode Moriah'nın attığı yumruğun etkisi neredeyse (eşit demiyorum yakın diyorum) G4 Luffy'nin en güçlü atağı kadar etki yapıyor.

Şimdi Fujitora zaman atlaması sonrası Luffy'nin G3 yumruğunu yedi ve haki ile savunmadı bile kendini ve hiç bir şey olmadı diye övünüyoruz.. E iyi de başka bir Amiral olan Akainu zaman atlaması öncesi içinde 5 den fazla Yonko Tümen Kumandanı + Crocodile olan bir ekibe tek dalıyordu zaten ?

Şimdi çok mu güçlenmiş yani amiraller ? Hasta ve Yaşlı WB'nin Marineford performasnı , Açlık krizindeki Big Mom'ın performansı ? Yonkolar mı güçlenmiş ?

Güçlenen (aşırı fark ile) yegane kişiler , ana karakterler ve onlarla ilişkisi olan diğer karakterler.

Zaman atlaması öncesi (taa Thriller Bark zamanı Zoro) 'nun Oars'a yaptığı atak ile zaman atlaması sonrası Kraken'a yaptıkları arasında devasa bir fark yok.

Zaman atlaması öncesi Mihawk'ın öylesine yanındaki adama salldığı kılıcının yaydığı şok dalgası dev buzul kesti ve tuz buz etti.

Öte yandan Zaman atlaması sonrası Zoro Orlombus'dan yardım almak zorunda kaldı Pica'yı kesmek için dbine kadar girdi ve o zama nbile tek vuruşla değil 3 vuruşla işini bitird. Zoro hala uzaktan öyle dev bir nesneyi kesemiyor.

Cracker, Luffy'nin G4 üne dayandı diye yere göğe konulamadı. Az önce rastgele (hedef gözetmeksizin) salladığı kılıcı buzul dağı kesen adam. Hedef gözeterek WB'nin gemisine slah attığında ne oldu ? Jozu tankladı.

Jozu da Cracker'da Yonko 3. Tümen kumandanları..

Ne olmuş zaman atlaması sonrası kumandanlar manyak gibi güçlenmişler mi ? yooo.

Yani bu çok güçlendi olayını yaratan 2 ilüzyon var

1.si OP'nin çok ana karakter odaklı olması ve Luffy'nin etrafındaki her şeyi kendi işine gelecek şekilde büktüğü saçma bir evren olması
2.si Hakiyi gözle görülebilir, adı konulabilir bir hale getirdi.

Onun haricinde fiziksel beceriler ve meyve becerileri konusunda hala zaman atlaması olayı çok çok ileriye taşıyabilmiş değil. Ama taşımış gibi bir hava yaratılıyor o ayrı.

Zaten dedim seriyi baştan bu kadar uzatacağını kendi bile bilmiyordu diye. Bu yüzden güç artışı bir mantık hatası yaratıyor diye. Manga uzadığı için güç artışı yarattı adam olay bu.

2.kısımda şunu dedin, güç artışları ana karakter ve ilişkisi olanlara oluyor diye. Ben bunun aksi birşey söylemedim. 2 yıl önce tayfayla bağı olan kişiler kesinlikle çok daha güçlenmiştir. Cp9 oluyor cp0 bunu örnek olarak verdim. Blueno'nunda Luffy ile olan dövüşü var, bu adam vites 1'de baya baya eşit dövüşüyorlar, vites2'ye geçmese Luffy yenemeyecek bunu, bu adamları gördüğü için Luffy zaman atlaması öncesi iyi bir powerup alıyor Vites2'yi bularak, hatta Luffy diyor '' Sizinle burada tanıştığım için çok memnunum , sayenizde daha güçlü olmamın bir yolunu buldum '' diye. Bellamy için bir powerup gerekmiyordu, Bellamy'nin serideki değeri o kadar fazla değildi, maximum teknikleride Cp9'un en güçsüz elemanı için yeterli değil, güç farkı vardı yani arada. Şimdi sana soruyorum Blueno eğer cp0'da ise Bellamy'den güçsüz mü diyeceksin? Cp0'da bir dövüşçü olan birisi ( Bak özellikle dövüşçü ajan diyorum ) Bellamy'den güçsüz gelmeyecektir bence, senin fikrinide merak ettim bu konuda.

Zaman atlaması öncesi Bellamy'den daha güçlü olan karakterlerin şuandada daha güçlü olduğunu düşünmem gayet normal.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Şu mesajımıda şuraya atayım dedim. Daha açıklayıcı olur umarım.

2 yıl önce Luffy, Crocodile'ı Lucci'yi Moria'yı yendi. O hali için Shakky , tüm hasırşapka tayfasına diyorki '' Reyleigh sizden 100 kat güçlü '' . Bakın burada tüm hasırşapkalar için diyor bunu, sadece 1'i için değil.

https://serimanga.com/uploads/manga/one-piece/chapters/498/19.jpg

Mangaka burada bir güç sunmuş önümüze ve yaşlı paslanmış Reyleigh , 2 yıl önceki hasırşapka tayfasından 100 kat güçlü yani.

2 yıl önceki hasırşapka tayfasının hangi dourikili adamlarla savaştığınıda sayayım, cp9 örneğini vereceğim burada.

Cp9 Fiziksel Güç Seviyesi ;
https://lh3.googleusercontent.com/-...2r5j0CPmvh8/w530-h542-n/download+%2812%29.jpg
Lucci : 4000 douriki+ Leopar Zoanı ( Luffy yendi )
Kaku : 2200 douriki+ Zürafa zoanı ( Zoro yendi )
Jyabura : 2180 douriki+ Kurt zoanı ( Sanji yendi )
Blueno : 820 douriki ( Luffy yendi )
Kumadori : 810
Chapapa : 800 douriki
Kalifa : 630 douriki

Şimdi cp9 üyeleri içinde Lucci, Kaku ve Jyabura hariç dourikisini artıran yok, onlarda zoan olduğu için güçleri daha fazla artıyor. Diğerlerinde paramecia türü meyveler var ve fiziksel gücü artıran meyveler yok.
Lucci meyveyle en fazla 2-3 katına çıkıyordur zoanıyla. Nedeninide açıklayayım. Luffy gear2'ye geçmeden 820 dourikilik Blueno ile eşit dövüşüyordu. Gear 2'ye geçti 4 vuruşta aldı Blueno'yu. Luffy'nin güç seviyesi 10 kat artmıştır burada aşağı yukarı.
Gear 2'siz Luffy : 1000 douriki diyelim kabataslak
Gear Luffy : 10000 douriki ( Total güçte )
Leopar Lucci : 10000 douriki kabataslak
Luffy ile Lucci aynı seviyedeydi enies lobby arcta. 2'side yerden kalkamayacak haldeydi, ölümün eşiğine getirdiler birbirlerini.

Kaku ( Zürafa leopardan güçlü olduğundan, meyve avantajıyla daha fazla artıyor dourikisi ) : 8500 douriki aşağı yukarı
Kurt Jyabura ( Kurt'un fiziksel güç artışı 2'sindende aşağıdadır ) : 7500 douriki aşağı yukarı

Zoro ( Kaku ile dövüştükten sonra gidip birde denizci kaptanlarını dövdü adam, Kaku'yu orta zorlukla aldı yani, öyle aşırı zorlanmadı Luffy vs Lucci gibi olmadı) : 9000 diyelim
Sanji ( Bu da kendisi söyledi Jyabura için tekniğinin fazla baharatlı geldiğini ) : 8000

Franky : 900, çünkü 820 lik adamı yendi.
Chopper : Normalde 600-700 ( Kumadori'den dayak yedi canavar forma girmeden ) , canavar forma girdiğinde ise 10 kat artıyordur gücü, bu sebeple 7000 douriki diyorum.
Nami : 630'luk Kalifa'yı yendi. Yıldırımı ve serap birleşimi iyi kombo olmuştu. Üstelik Kalifa'dan fiziksel saldırılar alıp dayanabilmişti, öyle sanıldığı kadar güçsüz değil. Blueno'yu falan yenemezdi muhtemelen ama genede 700-750'lik adamlara denktir.

Şimdi gelelim işin özüne. Tüm bunlardan sonra dahada güçlenen hasırşapka tayfası ( Moria ve Oz olayları ) özellikle Luffy gear2 ve gear3 tekniklerini birleştirip dahada güçlü hale gelmesine rağmen, Px karşısında shabody'de tüm takım dalıp öyle aldılar.

Şimdi Px karşısındaki saldırılara bakalım ;

Franky Coup De Vent ( Fukurou'yu yendiği atak )
http://2.bp.blogspot.com/-i2ePHF6xE...leIReoUST-dGQwroihnyBQCHM/s16000/0508-017.png
http://2.bp.blogspot.com/-Xs6dWFpCc...RnHx7YMU8vsMHe2SNGpYhwCHM/s16000/0508-018.png

Sanji Diable Jambe (ki dediğim gibi 1 diable jambe darbesi bile Jyabura'yı inletmişti, 2 diable jambe ile işini bitirmişti Jyabura'nın Sanji) + Zoro 36 pound cannon ( Renkli çeviride yanlış yazmış sanırım, gerçeği 36 pound olması lazım ) + Luffy jet mouton

http://2.bp.blogspot.com/-u-w4ctDtn...uI6MmUQBHU3T5B00ZptUXwCHM/s16000/0509-003.png
http://2.bp.blogspot.com/-r3V9GHZE4...1gEC7O8smDHrOHDAtEPnIwCHM/s16000/0509-004.png

Chopper Roseo Metel + Franky Strong Hammer+Boxing ( Fukurou'yu inleten teknik ) + Brook Swallow Bond Avant + Ussop'un patlayıcıları
http://2.bp.blogspot.com/-FXjVxQtKn...VY_Xm0O2ytmQZdScNj67kgCHM/s16000/0510-010.png
http://2.bp.blogspot.com/-9ESAtVx8b...o0oODjPz_Cq4KG9Be2epEwCHM/s16000/0510-011.png
http://2.bp.blogspot.com/-GzbpZCgia...TbHeOCn0iYfQeOn5OCroTgCHM/s16000/0510-012.png
http://2.bp.blogspot.com/-FvPkHOrjw...AmohbsYVSHIhZ4cKdi_cEwCHM/s16000/0510-013.png

Robin elleriyle Pasifista'nın kafasına vurup lazeri Px'nin ağzının içinde patlatıyor, ki bu büyük bir hasar.
http://2.bp.blogspot.com/-Gq76Nruug...yEnjIJff1b0DBDEccJwOxQCHM/s16000/0510-014.png

Sonra Nami, Kalifa'nın işini bitirdiği yıldırım saldırısıyla Px'ye vuruyor
http://2.bp.blogspot.com/-4tPoVwD4A...7UpYf4K2xRGJFHZxTIpRewCHM/s16000/0510-015.png

Son olarak ise ;
Sanji Flambage Shot ( Jyabura'nın işini bitirdiği teknik ) + Zoro Ashura ( Kaku'nun işini bitirdiği teknik ) + Luffy Giant Rifle ( Normal bir g3 vuruşu bile Lucci'ye az kalsın bilincini kaybettirecekti, Luffy bu atağı kolunun döndürme şiddetini artırarak yapıyor )

http://2.bp.blogspot.com/-YhkMEEoNI...z5DgVuTHOQnohLbQalBAIgCHM/s16000/0510-017.png
http://2.bp.blogspot.com/-iTw_wZiKx...-X7ArNLLqdKxgKxws9SGeACHM/s16000/0510-018.png

Şimdi tüm bunlardan sonra tayfanın haline bakalım ;
http://2.bp.blogspot.com/-gzSkRFqT8...651V95Dwzjih_cJ9W4QtgQCHM/s16000/0511-002.png
http://2.bp.blogspot.com/-9WYD7CZyD...YTpUdTE9a7qW7fuJ-XxxDgCHM/s16000/0511-003.png
http://2.bp.blogspot.com/-e-vq87Ixc...u_jSpiK0PPZoBcY4D7Uo_ACHM/s16000/0511-004.png

2 yıl önceki cp9'un tamamı saldırsa hiç ihtimal vermememe rağmen en fazla Pasifista seviyesindeler. Çünkü 2 yıl önce hasırşapka tayfası > Cp9
2 yıl önceki hasırşapka tayfası > Pasifista, enies lobby den sonra dahada güçlendiler tecrübe kazandılar Hasırşapka tayfası >> Cp9 oluyor yani durum. Genede kabataslak cp9 = Pasifista diyorum. Grup saldırırlarsa Px'de yenilir Cp9'da yorgunluktan ya da aldığı hasarlardan bitkin düşüp yenilir, durum bu.

Şimdi cp9'un güçlerinin toplamına bakalım = 29.030 ediyor. Kabataslak 30.000.

Hasırşapka tayfası 30000'den daha yukarı level ediyor. Yinede 30000'den hesaplarsam, yaşlı Reyleigh hasırşapka tayfasından 100 kat güçlü olduğuna göre, yaşlı Reyleigh'in güç seviyesi, 3.000.000 dourikilik adamlara denk. Tabiki Reyleigh'in dourikisi 3 milyon değil, o kadar abartı bir douriki yok, ama hakinin kattığı güç öyle önemliki normalinden katlarcanın ötesinde katlarca güçlü olabiliyorsun. Hakili yaşlı Reyleigh = Hakisiz 3 milyon dourikili bir adama denk aşağı yukarı.

Hasırşapka tayfası 2 yıl içerisinde inanılmaz bir güç artışı yaşadı, dourikiden ziyade hakilerle çok seviye atladılar. Bir örnek yeterli bunun için ;
Luffy'nin 2 yıl sonraki en güçsüz tekniği olan '' Jet Pistol '' Px'yi direk patlatıyor ;
http://2.bp.blogspot.com/-AgO_Ez7hh...fqKniNf03QSnf2OdWIV2tACHM/s16000/0601-013.png
http://2.bp.blogspot.com/-0S_aTr8X5...tsotVlXzYMYVn5Zhi4aMVACHM/s16000/0601-014.png

Zoro ve Sanji'de özellikle Zoro tekniksiz Px'yi kesiyor, Sanji'de diable kullanıyor ama isim verdiği bir diable saldırısı değil, sıradan bir diable saldırısıydı bu. Geçerken vurdular en güçsüz saldırılarıyla yani.

Balıkadam adasında Hody'nin normal hali için Arlong seviyesi dendi. Yani Hody = Arlong. Ama Hody her seferinde kendi gücünü '' 2 katına '' çıkaracak bir steroid hapı kullanmıştı. Bundan 10 tane alsan ki Hody daha fazla aldı, 20 bile almış olabilir. Ben genede 10 üzerinden değerlendiriyim bunu.

Her seferinde öncekinin 2 katı olduğundan 2 üzeri 10 kaç eder? 1024 eder. Yani Hody normal halinin en az 1024 katı kadar güçlü oldu. Normal bir balık adamın gücü normal bir insandan 10 kat daha güçlü denildi.

Sıradan insan : ( Elinde tüfek olmadan ) 5 douriki, elinde tüfekle 10 douriki dendi. Ben gene en azdan alıp sıradan insana 5 douriki diyorum.
Normal bir balıkadam : 10 kat güçlü olduğuna göre = 50 douriki
Arlong normal bir balıkadam değildi, testere köpek balığı idi. Arlong'ta sıradan bir balıktan 10 kat güçlüdür bana göre. Ben yinede en güçsüz cp9 üyesinin çok altına alıyorum onu, hadi süper insan gücünde olmasın diyorum. 200 douriki diyorum Arlong'a. Luffy doğu mavi sonunda bu kadarlık bir adamı yenebilirdi en azından.

Normal Arlong = Normal Hody
Haplı Hody, Normal Arlong'un 1024 katı kadar güçlü. Yani 1024 x 200 = 204.800

Şimdi Lucci'nin en baba dourikisi nere, Hody'nin haplı hali nere? Güç farkını görüyorsunuz değil mi? Mangaka seride bunu çözmemiz için bize sunmuş.

Luffy, Hody'i bir '' Fil Vuruşuyla '' yendi. Luffy'nin güç seviyesini ordan çıkarın artık, zira tayfanında güç seviyesini oradan çıkarabilirsiniz. Son arclarda Nami bile zeus powerup u ile çok kademe atladı zaten. Neyse burayı fazla kurcalamadan geçeceğim.

Px için Luffy haki kullandı vururken ama kolunda '' Koka '' yoktu farkederseniz.Kokasız bir gear2'li vuruştu. Mangaka özellikle göstermiş bakın.
http://2.bp.blogspot.com/-JOCiIjBtA...jDGbyMI2cGciLiO6TPpfjgCHM/s16000/0601-012.png

2 yıl sonraki Bellamy için Luffy, gear2+Koka yı uygun gördü. İkisinin teklenmesine bir bakın. birisi gear2'li koka, diğeri kokasız gear2 vuruşu.

https://2.bp.blogspot.com/--cKSS0nk...EA5F4oTHoZlIoxp80sPj3dOj-VzwCHMYCw/s0/014.png

Teklenme seviyeleri farklılığından dolayı ve Luffy yerinde dursa bile Luffy'nin kokalı karnını delmesi Bellamy'i Px'den önde yapıyor. Hadi ben gene azdan alayım, Bellamy = Px diyorum.

Demem o ki 2 yıl öncesinin ezik Bellamy'si bile çok çok çok seviye atlamış. En az 10-15 beden civarı yukarı yükselmiş, manganın zaman atlaması sonrası güç seviyesi arttığını rahatlıkla görebilirsiniz buradan.

Luffy'de gear4 tekniği ile beraber 2 yıl önceye göre 25 beden daha güçlenmiş. Bu da ana karakter farkı işte. 2 yıl öncesinin karakterleride zaman atlamasıyla beraber en dandik karakter olan Bellamy örneğinde olduğu gibi çok daha güçlü geleceklerdir bence, tabi bu bir sıvama , mangaka acayip saçmaladı bu güç artışıyla. Ama seri artık ticari gibi birşey oldu, lastik gibi gevdikçe gevdiği için seriyi Oda, oluşan durum bu oluyor maalesef.

Evet uzun bir yazı oldu, yorulduk baya
icon_biggrin.gif

Edit : Birde şunu belirtiyim şuan tayfanın toplamı yaşlı Reyleigh'ten güçlüdür bence. Tüm tayfa orta zorluk-yüksek zorluk arası alabilir belki Reyleigh'i tam emin olamasamda.

Şu mesajımıda şuraya atayım dedim. Daha açıklayıcı olur umarım.

2 yıl önce Luffy, Crocodile'ı Lucci'yi Moria'yı yendi. O hali için Shakky , tüm hasırşapka tayfasına diyorki '' Reyleigh sizden 100 kat güçlü '' . Bakın burada tüm hasırşapkalar için diyor bunu, sadece 1'i için değil.

https://serimanga.com/uploads/manga/one-piece/chapters/498/19.jpg

Mangaka burada bir güç sunmuş önümüze ve yaşlı paslanmış Reyleigh , 2 yıl önceki hasırşapka tayfasından 100 kat güçlü yani.

2 yıl önceki hasırşapka tayfasının hangi dourikili adamlarla savaştığınıda sayayım, cp9 örneğini vereceğim burada.

Cp9 Fiziksel Güç Seviyesi ;
https://lh3.googleusercontent.com/-...2r5j0CPmvh8/w530-h542-n/download+%2812%29.jpg
Lucci : 4000 douriki+ Leopar Zoanı ( Luffy yendi )
Kaku : 2200 douriki+ Zürafa zoanı ( Zoro yendi )
Jyabura : 2180 douriki+ Kurt zoanı ( Sanji yendi )
Blueno : 820 douriki ( Luffy yendi )
Kumadori : 810
Chapapa : 800 douriki
Kalifa : 630 douriki

Şimdi cp9 üyeleri içinde Lucci, Kaku ve Jyabura hariç dourikisini artıran yok, onlarda zoan olduğu için güçleri daha fazla artıyor. Diğerlerinde paramecia türü meyveler var ve fiziksel gücü artıran meyveler yok.
Lucci meyveyle en fazla 2-3 katına çıkıyordur zoanıyla. Nedeninide açıklayayım. Luffy gear2'ye geçmeden 820 dourikilik Blueno ile eşit dövüşüyordu. Gear 2'ye geçti 4 vuruşta aldı Blueno'yu. Luffy'nin güç seviyesi 10 kat artmıştır burada aşağı yukarı.
Gear 2'siz Luffy : 1000 douriki diyelim kabataslak
Gear Luffy : 10000 douriki ( Total güçte )
Leopar Lucci : 10000 douriki kabataslak
Luffy ile Lucci aynı seviyedeydi enies lobby arcta. 2'side yerden kalkamayacak haldeydi, ölümün eşiğine getirdiler birbirlerini.

Kaku ( Zürafa leopardan güçlü olduğundan, meyve avantajıyla daha fazla artıyor dourikisi ) : 8500 douriki aşağı yukarı
Kurt Jyabura ( Kurt'un fiziksel güç artışı 2'sindende aşağıdadır ) : 7500 douriki aşağı yukarı

Zoro ( Kaku ile dövüştükten sonra gidip birde denizci kaptanlarını dövdü adam, Kaku'yu orta zorlukla aldı yani, öyle aşırı zorlanmadı Luffy vs Lucci gibi olmadı) : 9000 diyelim
Sanji ( Bu da kendisi söyledi Jyabura için tekniğinin fazla baharatlı geldiğini ) : 8000

Franky : 900, çünkü 820 lik adamı yendi.
Chopper : Normalde 600-700 ( Kumadori'den dayak yedi canavar forma girmeden ) , canavar forma girdiğinde ise 10 kat artıyordur gücü, bu sebeple 7000 douriki diyorum.
Nami : 630'luk Kalifa'yı yendi. Yıldırımı ve serap birleşimi iyi kombo olmuştu. Üstelik Kalifa'dan fiziksel saldırılar alıp dayanabilmişti, öyle sanıldığı kadar güçsüz değil. Blueno'yu falan yenemezdi muhtemelen ama genede 700-750'lik adamlara denktir.

Şimdi gelelim işin özüne. Tüm bunlardan sonra dahada güçlenen hasırşapka tayfası ( Moria ve Oz olayları ) özellikle Luffy gear2 ve gear3 tekniklerini birleştirip dahada güçlü hale gelmesine rağmen, Px karşısında shabody'de tüm takım dalıp öyle aldılar.

Şimdi Px karşısındaki saldırılara bakalım ;

Franky Coup De Vent ( Fukurou'yu yendiği atak )
http://2.bp.blogspot.com/-i2ePHF6xE...leIReoUST-dGQwroihnyBQCHM/s16000/0508-017.png
http://2.bp.blogspot.com/-Xs6dWFpCc...RnHx7YMU8vsMHe2SNGpYhwCHM/s16000/0508-018.png

Sanji Diable Jambe (ki dediğim gibi 1 diable jambe darbesi bile Jyabura'yı inletmişti, 2 diable jambe ile işini bitirmişti Jyabura'nın Sanji) + Zoro 36 pound cannon ( Renkli çeviride yanlış yazmış sanırım, gerçeği 36 pound olması lazım ) + Luffy jet mouton

http://2.bp.blogspot.com/-u-w4ctDtn...uI6MmUQBHU3T5B00ZptUXwCHM/s16000/0509-003.png
http://2.bp.blogspot.com/-r3V9GHZE4...1gEC7O8smDHrOHDAtEPnIwCHM/s16000/0509-004.png

Chopper Roseo Metel + Franky Strong Hammer+Boxing ( Fukurou'yu inleten teknik ) + Brook Swallow Bond Avant + Ussop'un patlayıcıları
http://2.bp.blogspot.com/-FXjVxQtKn...VY_Xm0O2ytmQZdScNj67kgCHM/s16000/0510-010.png
http://2.bp.blogspot.com/-9ESAtVx8b...o0oODjPz_Cq4KG9Be2epEwCHM/s16000/0510-011.png
http://2.bp.blogspot.com/-GzbpZCgia...TbHeOCn0iYfQeOn5OCroTgCHM/s16000/0510-012.png
http://2.bp.blogspot.com/-FvPkHOrjw...AmohbsYVSHIhZ4cKdi_cEwCHM/s16000/0510-013.png

Robin elleriyle Pasifista'nın kafasına vurup lazeri Px'nin ağzının içinde patlatıyor, ki bu büyük bir hasar.
http://2.bp.blogspot.com/-Gq76Nruug...yEnjIJff1b0DBDEccJwOxQCHM/s16000/0510-014.png

Sonra Nami, Kalifa'nın işini bitirdiği yıldırım saldırısıyla Px'ye vuruyor
http://2.bp.blogspot.com/-4tPoVwD4A...7UpYf4K2xRGJFHZxTIpRewCHM/s16000/0510-015.png

Son olarak ise ;
Sanji Flambage Shot ( Jyabura'nın işini bitirdiği teknik ) + Zoro Ashura ( Kaku'nun işini bitirdiği teknik ) + Luffy Giant Rifle ( Normal bir g3 vuruşu bile Lucci'ye az kalsın bilincini kaybettirecekti, Luffy bu atağı kolunun döndürme şiddetini artırarak yapıyor )

http://2.bp.blogspot.com/-YhkMEEoNI...z5DgVuTHOQnohLbQalBAIgCHM/s16000/0510-017.png
http://2.bp.blogspot.com/-iTw_wZiKx...-X7ArNLLqdKxgKxws9SGeACHM/s16000/0510-018.png

Şimdi tüm bunlardan sonra tayfanın haline bakalım ;
http://2.bp.blogspot.com/-gzSkRFqT8...651V95Dwzjih_cJ9W4QtgQCHM/s16000/0511-002.png
http://2.bp.blogspot.com/-9WYD7CZyD...YTpUdTE9a7qW7fuJ-XxxDgCHM/s16000/0511-003.png
http://2.bp.blogspot.com/-e-vq87Ixc...u_jSpiK0PPZoBcY4D7Uo_ACHM/s16000/0511-004.png

2 yıl önceki cp9'un tamamı saldırsa hiç ihtimal vermememe rağmen en fazla Pasifista seviyesindeler. Çünkü 2 yıl önce hasırşapka tayfası > Cp9
2 yıl önceki hasırşapka tayfası > Pasifista, enies lobby den sonra dahada güçlendiler tecrübe kazandılar Hasırşapka tayfası >> Cp9 oluyor yani durum. Genede kabataslak cp9 = Pasifista diyorum. Grup saldırırlarsa Px'de yenilir Cp9'da yorgunluktan ya da aldığı hasarlardan bitkin düşüp yenilir, durum bu.

Şimdi cp9'un güçlerinin toplamına bakalım = 29.030 ediyor. Kabataslak 30.000.

Hasırşapka tayfası 30000'den daha yukarı level ediyor. Yinede 30000'den hesaplarsam, yaşlı Reyleigh hasırşapka tayfasından 100 kat güçlü olduğuna göre, yaşlı Reyleigh'in güç seviyesi, 3.000.000 dourikilik adamlara denk. Tabiki Reyleigh'in dourikisi 3 milyon değil, o kadar abartı bir douriki yok, ama hakinin kattığı güç öyle önemliki normalinden katlarcanın ötesinde katlarca güçlü olabiliyorsun. Hakili yaşlı Reyleigh = Hakisiz 3 milyon dourikili bir adama denk aşağı yukarı.

Hasırşapka tayfası 2 yıl içerisinde inanılmaz bir güç artışı yaşadı, dourikiden ziyade hakilerle çok seviye atladılar. Bir örnek yeterli bunun için ;
Luffy'nin 2 yıl sonraki en güçsüz tekniği olan '' Jet Pistol '' Px'yi direk patlatıyor ;
http://2.bp.blogspot.com/-AgO_Ez7hh...fqKniNf03QSnf2OdWIV2tACHM/s16000/0601-013.png
http://2.bp.blogspot.com/-0S_aTr8X5...tsotVlXzYMYVn5Zhi4aMVACHM/s16000/0601-014.png

Zoro ve Sanji'de özellikle Zoro tekniksiz Px'yi kesiyor, Sanji'de diable kullanıyor ama isim verdiği bir diable saldırısı değil, sıradan bir diable saldırısıydı bu. Geçerken vurdular en güçsüz saldırılarıyla yani.

Balıkadam adasında Hody'nin normal hali için Arlong seviyesi dendi. Yani Hody = Arlong. Ama Hody her seferinde kendi gücünü '' 2 katına '' çıkaracak bir steroid hapı kullanmıştı. Bundan 10 tane alsan ki Hody daha fazla aldı, 20 bile almış olabilir. Ben genede 10 üzerinden değerlendiriyim bunu.

Her seferinde öncekinin 2 katı olduğundan 2 üzeri 10 kaç eder? 1024 eder. Yani Hody normal halinin en az 1024 katı kadar güçlü oldu. Normal bir balık adamın gücü normal bir insandan 10 kat daha güçlü denildi.

Sıradan insan : ( Elinde tüfek olmadan ) 5 douriki, elinde tüfekle 10 douriki dendi. Ben gene en azdan alıp sıradan insana 5 douriki diyorum.
Normal bir balıkadam : 10 kat güçlü olduğuna göre = 50 douriki
Arlong normal bir balıkadam değildi, testere köpek balığı idi. Arlong'ta sıradan bir balıktan 10 kat güçlüdür bana göre. Ben yinede en güçsüz cp9 üyesinin çok altına alıyorum onu, hadi süper insan gücünde olmasın diyorum. 200 douriki diyorum Arlong'a. Luffy doğu mavi sonunda bu kadarlık bir adamı yenebilirdi en azından.

Normal Arlong = Normal Hody
Haplı Hody, Normal Arlong'un 1024 katı kadar güçlü. Yani 1024 x 200 = 204.800

Şimdi Lucci'nin en baba dourikisi nere, Hody'nin haplı hali nere? Güç farkını görüyorsunuz değil mi? Mangaka seride bunu çözmemiz için bize sunmuş.

Luffy, Hody'i bir '' Fil Vuruşuyla '' yendi. Luffy'nin güç seviyesini ordan çıkarın artık, zira tayfanında güç seviyesini oradan çıkarabilirsiniz. Son arclarda Nami bile zeus powerup u ile çok kademe atladı zaten. Neyse burayı fazla kurcalamadan geçeceğim.

Px için Luffy haki kullandı vururken ama kolunda '' Koka '' yoktu farkederseniz.Kokasız bir gear2'li vuruştu. Mangaka özellikle göstermiş bakın.
http://2.bp.blogspot.com/-JOCiIjBtA...jDGbyMI2cGciLiO6TPpfjgCHM/s16000/0601-012.png

2 yıl sonraki Bellamy için Luffy, gear2+Koka yı uygun gördü. İkisinin teklenmesine bir bakın. birisi gear2'li koka, diğeri kokasız gear2 vuruşu.

https://2.bp.blogspot.com/--cKSS0nk...EA5F4oTHoZlIoxp80sPj3dOj-VzwCHMYCw/s0/014.png

Teklenme seviyeleri farklılığından dolayı ve Luffy yerinde dursa bile Luffy'nin kokalı karnını delmesi Bellamy'i Px'den önde yapıyor. Hadi ben gene azdan alayım, Bellamy = Px diyorum.

Demem o ki 2 yıl öncesinin ezik Bellamy'si bile çok çok çok seviye atlamış. En az 10-15 beden civarı yukarı yükselmiş, manganın zaman atlaması sonrası güç seviyesi arttığını rahatlıkla görebilirsiniz buradan.

Luffy'de gear4 tekniği ile beraber 2 yıl önceye göre 25 beden daha güçlenmiş. Bu da ana karakter farkı işte. 2 yıl öncesinin karakterleride zaman atlamasıyla beraber en dandik karakter olan Bellamy örneğinde olduğu gibi çok daha güçlü geleceklerdir bence, tabi bu bir sıvama , mangaka acayip saçmaladı bu güç artışıyla. Ama seri artık ticari gibi birşey oldu, lastik gibi gevdikçe gevdiği için seriyi Oda, oluşan durum bu oluyor maalesef.

Evet uzun bir yazı oldu, yorulduk baya
icon_biggrin.gif

Edit : Birde şunu belirtiyim şuan tayfanın toplamı yaşlı Reyleigh'ten güçlüdür bence. Tüm tayfa orta zorluk-yüksek zorluk arası alabilir belki Reyleigh'i tam emin olamasamda.
Avatarın tanıdık gelmişti zaten. Bir de spoiler içine aldığın mesajı görünce emin oldum. Başka forumlarda da bu douriki mevzusu ile ilgili konular açmıştın Roshipafu.

Avatarın tanıdık gelmişti zaten. Bir de spoiler içine aldığın mesajı görünce emin oldum. Başka forumlarda da bu douriki mevzusu ile ilgili konular açmıştın Roshipafu.
kendisinin tonlarca ismi ve hesabı var. Sürekli ban yediği için :D Burada da banlı kendisi o yüzden cevap veremez. Belki fake hesap ile deneyebilir :D

kendisinin tonlarca ismi ve hesabı var. Sürekli ban yediği için :D Burada da banlı kendisi o yüzden cevap veremez. Belki fake hesap ile deneyebilir :D
Profiline bakınca anladım banlı olduğunu. 2,3 forumda banlı değil. Hatta bir tanesinde aktif olarak yazıyor.