R1:
Prm Aokiji Vs
Prm Sengoku:
Sengoku, Garp, Shiki, Big Mom, Roger, Beyazsakal gibi efsanelerin hatta yer yer KK seviyesi adamların zamanından birisi. MF arkındaki 3 güncel Amiral çok güçlü olsalar da Sengoku sanırım o üçlüden bir tık üstte gibi. Kesinlikle zor maç ama gıdım farkla Sengoku. MF savaşında WB bile 50 yaşındaki Kuzan ve 56 yaşındaki Sakazuki'ye "velet" falan çekerken. Sengoku ile Garp bir şey yaptığında bir durup vaziyet alıyordu yani.
Dragon Vs Akainu:
Açıkçası olması gereken Dragon. Özellikle 4 büyük amiralden biriydi ayrıldı teorisi doğruysa ve rüzgâr ya da fırtına logiası falan ise kesinlikle Dragon derim. Zira Sabo'nun bile Dragon'dan aldığı Haki ve dövüş eğitimi ile bir yonko tümen komutanına tek atabiliyor olduğunu bir Amiral ile başa baş gidebildiğini düşünürsek bunun amiri ve hocası olan adam Akainu ile yüzleşebilmeli. Öte yandan Karasakal Jewelry Bonney'i teslim ederken, Akainu'ya denk gelmemek için topuk yaparken, Dragon'un merkezini basmaktan çekinmedi.
Çok kararsız kaldım. Olması gereken Dragon ancak Filo Amirali olmuş olması ve Shanks gelene kadar Marineford Savaşındaki en durdurulmaz güç olması sebebiyle Akainu diyorum. Ancak öte yandan Aokiji'yi bile 10 gün sonunda kıl payı yeniyorsa, Dragon'da en azından bir beraberliğe sürüklemeli diyorum.
Beraberlik diyorum.
MF Garp Vs Shanks:
MF Garp, Akainu'dan o sıralar hala daha güçlüydü. Bu bence net belirtildi. Çünkü Garp buna kalkışınca Sengoku'nun tepkisi "Garp ne yapıyorsun kendini inciteceksin/yaralayacaksın/öldüreceksin" olmadı. Sengoku direkt "Sakın Ha Garp" çekti. Sengoku emri altındaki iki adamın da gücünü gayet iyi biliyordu ve Garp'a "Aman diyim Garp" çekti.
Shanks'da Akainu'dan net güçlü resmedildi. WB'nin bile Gura Gura kullanmadan kesemediği Magma Yumruğunu Kılıcı ile öylece kesti. Hem magma atağını durdurduğu gibi ayrıca arkasındaki Akainu'nun kuvvetini de kesti. Aynı Akainu eli cebinde WW'nin Gura Guralı Bisentosunu sallarken Bisento'nun ucunu ayağının altına alıp WB'ye "Sakinleş" diyen adamdı. Nitekim Shanks daha güçlü Akainu'dan net.
Ancak MF Garp Vs Shanks arasında hangisi daha güçlü işte o muallak.
Garp'ın artıları bir kere adam KK'nın rakibi ve tarihin en büyük figürlerinden. Luffy'nin dedesi, Dragon'un babası vs vs. Ancak Garp için resmi olarak kral hakisi olduğu söylenmedi (ki olmazsa çok büyük ayıp) öte yandan Shanks belki de bunun en iyisi. Ve Kral hakinin kuvveti diğer becerileri de bboostladığını biliyoruz. Gerçi Chinjao'ya attığı yumrukta kral haki efekti var ama. Garp'da kral haki yoksa (ki KK seviyesinin etrafında dolanan birinde olmaması imkansız) belki Shanks derim ancak bu durumda bilemiyorum.
Berabere diyeyim de ikisi de puan alsın bari.
Yonko Blackbeard VS
Prime Rayleigh:
Blackbeard kesinlikle daha hax birisi. Ancak Rayleigh çok çok özel birisi. Adamın emekli olmuş yıllarca dövüşmemiş hali için bile "Eğer MF'ye gelirse MF ikinci bir efsaneyi kaldıramaz." dediler. Ve Garp olur da Rayleigh gelirse diye bu konuyla özel olarak ilgilenmeye gitti. Yani Yaşlı Halini bile Marco'dan çok öte de görüyorlar. Öte yandan Gorosei'ler marco ve geriye kalan beyazsakal korsanlarını, Karasakal ve ekibini durdurabilecek bir güç olarak görmüşlerdi. Nitekim Yaşlı hali bile dengeleri bu kadar değiştiriyorsa. Prime Kara Kral Rayleigh'nin Karasakal'a gideceğini sanmam. Ayrıca meyvesi olmaması, hakisinin çok üstün oluşu ve kılıç ustası olması hepsi BB'ye ters eşleşmeler çok az farkla Rayleigh diyorum.
MF Whitebeard Vs Kaido:
Valla bu soru Wano öncesi sorulsa hiç düşünmeden Kaido derdim ancak şu an hem Big Mom ile dövüşü hem de Oden'a karşı yaşadıkları sebebiyle (evet 22 yıl önceki Kaido şimdiki halinden güçsüzdür ancak yine de shit-diff yemesi) Kaido gözümden çok düştü. Dövüş uzarsa Kaido alacaktır ancak ilk 3-4 saaat içerisinde sonlanacak gibi olursa WB ağır basıyor. Bu sebeple
beraberlik diyorum ki ikisine de farklı üstünlükleri için puan gitsin.
R2:
Mihawk Vs Dragon:
İki müthiş hype ve tasvire sahip ancak icraat kısmında çok kısıtlı isimler. Yani iki türlü de gidebilir. OLması gerekenin Dragon'un üstünlüğü olduğunu düşünüyorum. Ancak Mihawk ile Shanks'ın savaşlarının ciddiyeti ne kadar onu tam bilemiyorum. Dragon'un hükümet gözündeki değeri ne derece ? Zira şu sıralar Mihawk'ı gözden çıkarmayı düşünüyorlar ve 2 düzine marine gemisi yollamışlardı. Şimdi buradan Mihawk'ı ne yerine koyduklarını mı düşünmeliyim ? Bilemedim çok zor. Yani MF'de Luffy'nin Dragon'un oğlu olduğu ortaya çıkınca Amiraller kafayı yemiş, Akainu saplantı haline getirmişti. Sanki Dragon'a , Mihawk'a kıyasla bir tık daha ciddi bakıyorlar gibi geldi bana.
Mihawk da galibi olsa bu maçın çok şaşırmam. Dragon da ... İki sırasını bekleyen efsane var. VAlla bu sorunun cevabı bir 15 bölüm sonra falan belli olabilir aslında o yüzden şimdilik ikisine de puan gitsin diye
beraberlik diyorum.
Shanks Vs Aokiji:
Akainu >= Aokiji denildi net biçimde. Ancak aynı netlikle Shanks > Aokiji de denildi. Haliyle Shanks diyorum.
Akainu Vs
Blackbeard:
Yonko olmuş, Blackbeard'ın kayıp vermemek adına, Akainu'dan çekindiğini gördük. Jewelry Bonney'in teslim edilişinde. Ancak gerçekten savaşsalar o iş değişir. Teach, Logia'lara karşı epey ters. Yani sadece Yami Yami güçleri ile benzer bir meyvenin kullanıcısı tümen komutanı olan Ace'i almıştı. Şimdi Gura Gura da var adamda. Şu an var olan 4 yonko arasında en zayıfı en yenisi gibi gösterilse de çok kısa süre içerisinde en güçlüsü bile olabileceğini düşünüyorum. Ancak öte yandan Filo Amirali olmuş bir Akainu var ve bence Filo Amirali demek, Yonko seviye demek zaten(hatta kimilerinin üstü bile demek) o yüzden BB ne kadar hax olsa da Akainu hala galibiyete göz kırpıyor. Logialara çok ters gelmesi ve zaman atlamasından bu yana daha da gelişip güçlendiğini varsayarak BB diyeceğim. Ama çok çok çok ortada.
Kaido Vs MF Garp:
İki türlü de gidebilir. Garp daha tutarlı ve daha büyük bir isim ancak öte yandan Kaido'nun hype'ı çok büyük ve Garp da her ne kadar çok dinç birisi olsa da gene de yaşlı. Ancak son bölümlerde 9 Kın'ın Kaido'ya kılıç sokup kanını akıtabildiklerini görünce Kaido'nun o "dışarıdan derisine zarar verilemez" geyiği bitmiş oldu. Bu sebeple Garp'a gün doğmuş oldu. Anka Kuşu adamın bile Anka formunu kapatan ve Anka formundayken bile yanağında iz bırakan bir yumruğu var bu adamın. 9 Kın'ın kılıcından daha çok zarar veriyordur herhalde. Ancak yine de
beraberlik diyeceğim.
Prime Rayleigh VS MF WB:
İkisinin de Prime hali ya da ikisinin de MF hali olsa rahatlıkla WB derdim ancak bu durumda Rayleigh demek zorundayım.
R3:
Prm Sengoku Vs
Shanks
Blackbeard VS
Mihawk:
BB daha güçlü ancak Mihawk çok ters kaçacaktır bence. Mihawk diyorum.
Aokiji Vs
Kaido:
Aokiji'nin buz tekniğinden Dof çıkıyorsa, Kaido'da çıkar. Kaido'ya zarar vermesi de çok zor epey vaktini harcaması gerek. Alan kontrolü ve meyve konusunda bence Aokiji daha avantajlı ancak Kaido'nun kendi base gücü ve dayanıklılığı çok ayrı bir seviye gibi duruyor. Kaido diyorum.
MF WB VS Akainu:
Bu sefer dövüşe yaralı başlamıyor WB ve kalbinin teklemesi vs gibi sorunlar da yok. Bunlar olmayınca Akainu bedavadan attığı o ilk atağı atamaz. Ancak aynı şekilde bu sefer teketek bir dövüş olduğundan WB'de Sakazuki'yi boş yakalayamaz.
Çok denk bir maç. MF'deki maçın sahibi bence Akainu idi. Ancak bu sefer şartlar WB için çok daha iyi olduğundan bu sefer en azından
beraberlik diyorum.
MF Garp Vs Prime Rayleigh:
MF Garp, MF WB olarak fiziksel olarak çok düşmüş birisi değil o yüzden zirvesindeki Rayleigh, MF WB'yi alır demek benim için zor değildi ancak Garp farklı. bu sefer konuşmak zor.
Beraberlik diyeceğim.
R4:
Dragon Vs
BB
Kaido VS
Prime Sengoku:
Sengoku'nun şok saldırısı, Jinbei'nin balık adam karatesi gibi kişinin içini dışına çıkaran bir şeye benziyor bu sebeple Kaido'ya biraz ters gibi. Belki Kaido total de daha güçlü ve yıkıcıdır. Ki büyük ihtimal öyle ancak Kaido 9 Kın ile cebelleşirken Sengoku MF'deki yaşlı haliyle bir atak çakmasıyla tüm BB ve tayfasının gözlerinin siyahı gitti. Azcık farkla Sengoku diyorum.
Dracule Mihawk VS MF WB:
Mihawk'ın, WB'ye olan tavrı sanki yaşlanmış WB'yi dövüşmek için yeterli görmemiş gibiydi. Ancak öte yandan burada MF'de sahip olduğu koşullardan daha iyi bir koşul var. Ve Mihawk'ın attığı deneme slash'ı için WB yorulmadı bile 3. komutanı halletmişti. Bu şekilde de bakınca
beraberlik diyeceğim
Prime Rayleigh Vs Aokiji:
Aokiji ve Akainu bence Kizaru'dan daha güçlüler en azından daha becerikliler. Bu doğru ancak fark at ile deve değil belli ki. Öte yandan emekli ve yaşlı Rayleigh bile Kizaru'nun elini kolunu bağlamaya yetiyorsa. Prime Rayleigh, Aokiji'yi yer.
Akainu Vs
MF Garp
R5:
Shanks VS Kaido:
Wano öncesi hele şu 9 kın muhabbeti öncesi Kaido diyebilirdim ancak şu an çok net biçimde Shanks.
MF WB Vs Dragon:
Beraberlik
Prime Sengoku VS Prime Rayleigh:
O yıllarda Garp, Roger'ın seviyesinde ya da onun 0,3 altı falan ise buna paralel olarak da Sengoku büyük ihtimal Rayleigh'nin deni ya da onun 0.3 altı falan idi. Bu sebeple beraberlik ya da Rayleigh'in kıl payı galibiyeti söz konusu ancak öte yandan hangi ikili arasında daha fazla güç farkı var ? Garp-Sengoku ya da Roger-Rayleigh ?
Beraberlik diyeceğim yav.
MF Garp VS Dracule Mihawk:
İki türlü de gidebilir. Mihawk'ı sıradan bir amiralin (Fujitora vs gibi) üstünde görüyorum. Shanks ile denk olduklarını da düşünmüyorum uzak geçmişte denk seviyede kılıç tokuşturuyor olmaları şu an bile hala her şey serbest bir savaşta denk gidecekleri anlamına gelmez. Yanlış anlamayın, bu imkansız demiyorum. Hala da denk de olabilirler ancak buna kesin gözüyle bakmıyorum. Ancak şunu biliyorum.
Yıllardır dövüşmemiş Rayleigh bile yıllar yıllar sonraki ilk dövüşünü bir Amirale karşı verip o Amirali dikkate alınabilecek bir süre tutabiliyor. ee Zaten Prime zamanlarında da Rayleigh'den güçlü olan ve Rayleigh gibi hiç emekli olmayıp sürekli aksiyonun içinde kalan biri de Mihawk ile gayet dövüşebilir. Garp stilinin kılıç ustası için ters olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple Garp diyorum.
Aokiji Vs
Akainu:
Gerçekte yaşandı ve sonucu biliyoruz.. Zor da olsa Akainu.
R6:
MF WB VS
Yonko Blackbeard
MF sırasında WB'nin ölmeye ramak kalmış halinden bile ayar yemişti BB ama o zamandan bu zamana kendi geliştirdiğini umarak BB diyorum.
Shanks VS Prime Rayleigh:
Çok benzettiğim iki kişi. İkisi de meyvesiz (bildiğimiz kadarıyla) ikisi de kılıçları ve hakileri ile ön plana çıkıyor. İkisi de serin kanlı ve ikisi de Luffy'e mentorluk yaptı. İkisi de Roger'ın tayfasından . Roger'ın Hasır Şapkayı, Rayleigh değil Shanks'a vermesi ve Shanks'ın da Luffy'e vererek OP'nin hikayesini başlattığını düşünürsek bence Shanks biraz daha özel birisi. Dünya Hükümeti gözündeki değeri de bunu kanıtlıyor. az bir farkla shanks.
MF Garp VS Dragon:
Şu baba-oğulu hiç işlemedi Oda, lanet olsun. İki türlü de gidebilir.
Beraberlik diyeceğim. Ama Garp'a bir tık daha yakınım.
Prime Sengoku Vs Akainu:
MF'deki Sengoku bile Akainu'ya gidebilecek iken zirvesinde alır gibi.
Aokiji Vs
Mihawk:
İki türlü de gidebilir. Azıcık farkla Mihawk gibi.
R7:
Prime Rayleigh Vs Kaido:
Rayleigh daha büyük bir efsane. 9 kılıcın kınıyla deşilen adamı Kara Kral kevgire çevirir .
BB VS
MF Garp:
Garp aşırı ters BB için, evire çevire döver. BB daha hax ve daha potansiiyellidir belkide ancak Garp çok ters kaçıyor.
Akainu VS
Shanks
Dragon Vs Aokiji: Az farkla Dragon diyeceğim. Ama tersi de olabilir, biraz ortada kaldı Dragon.
Mihawk Vs
Prime Sengoku
Sengoku'nun gücünün hem ters olduğunu düşünüyorum hem de Prime hali biraz fazla gelebilir. Sengoku diyorum ama Mihawk da alsa şaşmazdım.
R8:
MF Garp Vs MF WB:
Yıllarca tartışıldı. Ancak yıllarca Roger üzerinden bu iki adam da birbirine aşağı yukarı denk gösterildi. Hatta Rocks olayı sonrasında Garp bu denkliği garantiledi. Ancak gel görki Garp, WB'ye nazaran çok çok daha iyi yaşlanmış birisi. Nitekim Garp alır. Garp MF'de bir ümit belki Ace'i kurtarırlar diye bir de MF yok olmasında diye çok fazla açılmadı. Varını yoğunu sakınmayan bir garp MF WB'yi bence net döver. Sakazuki bile WB'ye bela olmuştu: Garp aynı Sakazuki'yi öldürecekti Sengoku engel olmasa.
Kaido VS
Akainu:
Açıkçası mantıken Kaido daha güçlü olmalı ancak Akainu'nun meyve her şeyin içinden geçermiş gibi geliyor. Ve Kaido hiç bana öyle WB gibi kafasının yarısı gitse dövüşür havası vermedi adama ufacık bir çentik attılar hemen gözüne o karamsar efektli çizgiler düştü falan. Dayanıklı ancak iradeli değil. Akainu alır. Kaido genel olarak daha güçlü gibi ancak maçı Akainu alır gibi.
Aokiji VS
BB:
Aokiji şu an BB'nin altında çalışıyor ya da çife ajanlık yapıyor. İki türlü de BB'ye denk değil gibi. Ayrıca BB, Logialara karşı biraz ters. Ve Aokiji fiziksel kuvvet olarak AKainu ve Kizaru'nun biraz gersiinde gibi sanki (tam emin de değilim elbet) . BB diyeceğim.
Shanks VS Mihawk:
Valla denklik iddiası var ancak detaylar yok. Bomboş. Kılıçta mı denkler, gençken mi denkler ? Oda, Shanks kolunu kaybedince gücü düşmedi aksine o zamandan bu zaman güçlendi dedi. Ancak Mihawk, tek kolu yok diye Shanks'I artık rakipten saymadı ? Bu da bu ikisinin kapışmalarında ne kadar ciddi olduklarını sorgulatıyor maalesef. Üzgünüm ama ben Shanks diyeceğim. en güçlü savaş lordu ve en güçlü kılıç ustası olmak iyi güzel hoş ancak en güçlü imparatorlardan biri olmak. Roger'In iradesini emanet ettiği adam olmak başka bişi. Shanks diyorum.
Prime Sengoku VS Dragon:
Valla iki türlü de gitse şok olmazdı. Ancak Sengoku demek durumundayım.
R9:
Akainu VS
Zirve Rayleigh:
Yıllarca dövüşmemiş yaşlı hali yıllar sonraki ilk dövüşünde Kizaru ile dans ediyorsa, Zirvesi Akainu'yu keser gibi. Rayleigh.
MF WB VS Aokiji
Mihawk VS Kaido:
9 Kın ve Oden karşısında yaşadıkları düşünülürse başka bir Yonko ile denkliği konuşulan ve dünyanın en güçlü kılıç ustası denen adam Kaido'yu böler
Yonko BB VS
Prime Sengoku:
MF Sengoku, neredeyse tayfası ile beraber tek atıyordu ancak o zamandan bu zamana BB ne kadar güçlendi soru işareti elbette. İki türlü de gidebilir. Ancak Sengoku bence, BB'ye epey ters o sebeple Sengoku diyorum.
Dragon Vs
Shanks:
İki türlü de gider. Dünya hükümeti gözünde ikisi de çok çok özel adamlar belli. İkisi de olayların rotasını değiştirmişliği var geçmişte. Ancak Shanks'ın gerçek bir aksiyonunu gördük en azından bu sebeple Shanks demek zorundayım ancak gönlüm Dragon demek isterdi.
R10:
Aokiji Vs
MF Garp
Prime Rayleigh VS Mihawk ->
Berabere
Prime Sengoku VS MF WB
Kaido VS Dragon :
Beraberlik
Shanks VS Yonko BB: Bence yakın zamanda BB Shanks potasına gelecek hatta onu geçecek de ancak şimdilik Shanks.
R11:
Mihawk Vs Akainu
Shanks > Mihawk > ya da = ya da >= Akainu seçeneklerinin hepsi olabilir. O yüzden ortada . Şimdilik
Berabere
MF Garp VS Prime Sengoku : Valla iki türlü de gider. MF de Garp, Sengoku'dan biraz daha güçlüydü ve Sengoku'nun daha saçı siyah idi yani zirvesinden pek uzak değildi. Ancak işin ilginci Sengoku, Garp'dan bir yaş büyük.
Berabere
Dragon VS
Rayleigh: Şimdilik Rayleigh demek zorundayım. Ancak isteğim KK Seviye karakterlerden sonra (Roger, WB, Xebec, Garp) en güçlü ismin Dragon olmasıdır.
MF WB VS Shanks
Yonko BB VS Kaido: Berabere