Abi sorun hastalık değil ki tamamen kompozisyon pasaklılığı. Yani kendisini daha az yorup bize daha hoş gözükebilecek paneller çizebilir.
Misal;
Abicim Adamın uyanış bulutları arka planda ,At kuyruğu arka planda, Bir de kocaman aksiyon-hareket efekti siyah çizgiler arka planda, kocaman ses efekti sayfanın her yerinde
Babacım Kuyruk arkada kalacak şekilde çizmesi şartmı, karşı açıdan çiz, arkadaki siyah çizgi sayısını azalt. Adamın insan olan kısmına yani büst tarafına zoom yap, bacak falan çizerek yorma bizi de kendini de, temiz çiz yani. Çizimin kalitesi düşebilir zamanla ama temiz olur. Buna en güzel örnekleren biri Togashi mesela;
Abi Togashi'nin 3 modu var. Hali vakti ve motivasyonu yerindeyse bayağı detaylı ve nispeten bayağı sağlam çiziyor.
Ortalama bir halde, ortalama, idare eder çiziyor, temiz tutuyor.
Eğer cidden, sırf çizmiş olmak için çiziyor ise
Olayı anlatacak kadar çiziyor, ki aslında panelleme temeli açısından bu hala iyi bir sayfa, iyi bir çizim değil ama iyi bir sayfa.
Abi ben bunu son dönemki JJK ve One Piece'e tercih ederim. Temiz yani en azından. Hem böyle Oda'da daha az yorulur yani, adam kendini ya da asistanlarını yoruyor ama çıkan sonuç kötü ben buna kızıyorum.
Bu arada koskoca Gorosei'nin gen uyanışı kullanmayan sanji'nin birini taşırken yaptığı isimsiz atağa diş falan bırakması !!! Yani çizim kötü olay da kötü seri içerisindeki zaman dilimine göre Sanji 1 ay önce Luffy'i taşırken Big Mom'ın low level adamlarından birini geçemiyordu

Şimdi Gorosei geçiyor