Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Anket Nostalji Şarkılar mı Popüler Şarkılar mı?

Sence Hangisi?

• Nostalji

Oy: 6 75.0%
  • Popüler

Oy: 2 25.0%

• Kullanılan toplam oy
    8

Flyjin

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Popüler olup aynı zamanda nostalji şarkılar da var tabi ama nostalji ise nostaljidir. Daha çok günümüz şarkılarından bahsediyorum.

Ritminin kulağa hitap etmesi açısından genel olarak günümüz müziklerini tercih ediyorum ama nostalji müziklerin sözleri daha anlamlı. Tabii ben dünya çapındaki tüm müzikler olarak baktım olaya ama Türkiye'yle sınırlıysa nostalji.

Ritminin kulağa hitap etmesi açısından genel olarak günümüz müziklerini tercih ediyorum ama nostalji müziklerin sözleri daha anlamlı. Tabii ben dünya çapındaki tüm müzikler olarak baktım olaya ama Türkiye'yle sınırlıysa nostalji.
Genel misal MJ'de nostalji safında yer alabilir bazı şarkılarıyla. Yada size göre ileri görüşlüdür ve siz popüler şarkı olduğunu düşünüyorsunuzdur.

İki türden de dinlediğim şarkılar var ama genel olarak günümüz popüler şarkıları dinliyorum daha çok.

Nostalji. Cem Karaca mesela.
Not: Popüler şarkılardan kasıt saçma sapan rap ve anlamsız pop şarkıları ise tercih yapmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Güzel şarkılar. :D
Ben de seçim yapamam açıkçası. Eski bazı türlerin modern yorumlamaları da güzel oluyor. New retro gibi. Ne diyeceksin misal buna?

Bir de popüler ile nostaljiyi tam karşılaştıramadım. Eski ve yeni olsa daha kolay gene de, popüler şarkılar meh yani. Ancak nostalji şarkıların büyük bir kısmı da meh.

Popülerden kastım daha çok son çıkan şarkılar. Aslında o daha çok size kalmış.

Popülerden kastım daha çok son çıkan şarkılar. Aslında o daha çok size kalmış.
Yani son zamanlardaki wave akımları daha çok hoşuma gidiyor genellikle. Dijital şeyleri seviyorum. Öte yandan efsanevi rock ve punk şarkıları da var geçmişten. Yer yer pop ve rap de dahil. Daha da geçmişe gidersek kilise müzikleri var :D Hmm, zor bir karar biraz düşünmem gerek.

Böyle konularda belirli bir zaman verilmeli. Çünkü eski deyince insanın aklına tüm müzik tarihi geliyor yeni diyince en iyi ihtimal son 20 yıl. Böyle olunca geçmiş ağır basıyor tabi.

Nostalji şarkıları dinlemek daha tatlı oluyor. Belki dinlediğiniz nostalji şarkının sözleri bile saçmadır. Ama geçmişin, çocukluğun aklına geliyor tebessüm ediyorsun :)

Şöyle söyleyeyim yorumunuza bağllı Willie Walker'dan Sezen Aksu'ya MJ'e v.s. v.s. Nostalji diyebilirsiniz. Ama MJ'in misal 90'ların başında çıkarttığı bir albüme de popüler diyebilirsiniz. Tamamen sizin nasıl baktığınıza bağlı.

Daha çok nostaljik şarkılar dinliyorum. En son yeni diyebileceğim Halil Sezai'nin Galata şarkısını dinlemiştim. O da 2014'te çıkmış.