Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Mars'ta Sıvı Halde Su Bulundu (gibi)

Feindbild

無欠の果て
Üstat Kullanıcı
d41586-018-05795-6_15977258.jpg

Mars'ın güney kutbunun altında, tuzlu sudan oluşan bir gölün varlığına dair çok ciddi kanıtlar bulundu. Eğer bulgu doğrulanırsa, gezegende sıvı halde bulunan ilk su örneği olacak.

25 Temmuz'da Science'ta yayımlanan bulguların sahibi , Roberto Orosei liderliğinde bir grup İtalyan araştırmacı. Avrupa Uzay Ajansı'nın radar verilerini incelemeleri sonucu, gezegenin güney kutbunun altında tuzlu su gölünü keşfettiler.

Kimileri bulgu konusunda oldukça umutlu. Ancak, Mars'taki daha önceki su aramaları gibi, bu bulgunun da doğrulanması gerekli. NASA'da bir gezegen bilimcisi olan Jeffrey Plaut "Henüz smaç olmadı," diye açıklıyor.

Eğer gölün varlığı doğrulanırsa, kesin olmamakla birlikte, gezegende hayat bulunması ihtimalini oldukça arttırıyor.

Kaynak ve ileri okuma: https://www.nature.com/articles/d41586-018-05795-6

• Beğen
Tepkiler: Sae
Başlıkta parentez içinde "gibi" yazınca aklımda direkt şu geldi.

Mars'ın eskiden yaşam barındıran bir gezegen olduğunda epey bir kesim hemfikir oldu zaten nitekim bir şeyler çıkacak olması şaşırtıcı değil hele ki milyar dolarlar mars projelerine yatırılırken :D

:D

Aslında şaşırtıcı. Gezegenin bu halinde donmamış bir su kitlesi olması gerçekten ilginç. Doğruysa ve hele içinde hayat barındırıyorsa, sadece mikroorganizma tarzına benzer bir şey bile olsa, çok büyük bir devrim olacak. O kadar çok şey öğrenilebilir ki.

Olm bulun artık la dünya dışı yaşam, bir temas falan kurun ne bileyim bir şey yapın.

En uzun süre sürecek olan kanlı ay tutulmasının en iyi izlendiği ülkenin Türkiye olması ve Türkiyenin üzerinde kara bulutlar nedeniyle gözlenemeyecek olması bana Marsta yaşam olsa da bize nasip olmaz dedirttiriyor.

Bunlar hep Ameriganın oyunları.
En uzun süre sürecek olan kanlı ay tutulmasının en iyi izlendiği ülkenin Türkiye olması ve Türkiyenin üzerinde kara bulutlar nedeniyle gözlenemeyecek olması bana Marsta yaşam olsa da bize nasip olmaz dedirttiriyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@him

Lütfen astroloji okuyanlar karışmasın.

Ayın Anüsü planından korunmak için bir önlem olmasın?

@him

Lütfen astroloji okuyanlar karışmasın.

Ayın Anüsü planından korunmak için bir önlem olmasın?
Bilmiyorum ama bütün bunlar garip bir tesadüf. Yazın ortasında acayip bulutlar var, sağanak var, dolu var. Ve koskocaman 3 ay yaz süresince tam kanlı aya denk geliyor. Haarp ile bulut yolluyorlar bence.

@him

Pfft, hala kanlı aya mı inanıyorsun? Aslında iki tane ay var. Arada bir değiştirip, yenisini deniyolar. NASA'nın bu oyununu kanlı ay diye yiyiyor millet.

Türkiyenin üzerinde kara bulutlar nedeniyle gözlenemeyecek olması
İzmir'den ben ve de kayseri, fatsa, sivas, samsun, edirne, mersin gibi illerden haberleştiğim eş-dost ve akraba tayfasının hepsi gözlemliyordu valla :D

Bulut sende hacı :D