Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Magi

Ascalon

Ulak Baykuş
Ulak Baykuş
[img='https://static.zerochan.net/MAGI%3A.The.Labyrinth.of.Magic.full.1295666.jpg',none,701][/img]
Yayın Tarihi: 3 Haz 2009

Bitiş Tarihi: 11 Eki 2017

Mangaka: Shinobu Ohtaka

Dergi: Shounen Sunday

Türler: Macera, Fantezi, Büyü, Shounen

Cilt: 37

Bölüm Sayısı: 369

On dört yıl önce, “Zindanlar” denilen gizemli binalar dünyanın çeşitli yerlerinde yükselmeye başladı. Bu zindanlarda, djinn(cin) denilen güçlü varlıklar hüküm sürürmekte. Bir kişi zindanı başarılı bir şekilde fethettiğinde içindeki djinn Metalik Kap denilen eşyalara muazzam gücünü aktarır ve sahibine onu değerli bir kral adayı olarak kabul ettiğini kanıtlar. Birçok imparatorluk ve krallıktan gelen soylular, maceracılar, zenginlik ve güç getiren hazineleri bulmak için zindanlara girerler. Bununla birlikte bu zindanları fethetmek hiçte kolay değildir evren tarafından sevilen çok güçlü büyücüler olan Magiler seçtikleri kral adaylarına bu zindanlarda rehberlik etmektedirler.

Hayatı boyunca bir odaya hapsedildikten sonra, Aladdin adında genç bir Magi nihayet dünyayı keşfetme yolculuğuna çıkar. Aladdin, bir dizi kaderin lüftfuyla çeşitli arkadaşlarla ve müttefiklerle tanışır ve birlikte dünyanın kaderini değiştirecek bir maceraya başlarlar.

Sonlara doğru biraz "meeh" olsa da , Alma Toran civarı kafamı karıştırıp beni kassa da totale bakınca çok kendine has özel lezzeti olan her daim hoş hatırlayacağım güzel serilerden. Keşke animesi devam edeydi.

Benim en sevdiğim shounenlerdendir. Hem yarattığı nispeten mutevazi ama renkli evreniyle hem işlediği hoş siyasi olaylar dövüşlerle gayet başarılı bir seri. Uzun bir shounene başlamak isteyenlerin bunu ön sıralara koymasını tavsiye ederim.

Animesini ilk izlediğimde en sevdiğim battle shouenen bu demiştim ama o zaman battle shouenen ayrımı olmadığı için kafamda ve animesi de diğer battle mangalara göre kısa olduğu için normal bir anime olarak algılamıştım. 2. sezonu geldiğinde güncel severek takip etsem de ilk sezonu unuttuğumu ve sonra mangayı baştan okurum dediğimde 2. sezonda ki bazı olaylar dışında neredeyse tüm seriyi unuttuğumu fark ettim. İlginçtir seriyi çok sevdiğimi hatırlıyorum ama akılda kalıcılığı bende sıfıra yakın oldu.

O yüzden seriyi seviyorum diye sahiplenme hakkı bulamadım kendimde bir türlü, diğer battle mangalara göre neden daha iyi gördüğümü de ayrıntılı olarak açıklayamıyorum hatırlamadığım için. Onun dışında bugüne kadar izlemesini istediğim kim olursa(aralarında battle shoenen nefreti olan insanlar da var) seriyi sevdiklerini dillendirmişti. Kesinlikle izleyip beğenmemenin zor olduğunu düşünüyorum hele bizim gibi orta doğu masallarına yakın bir milletin.

Animesini ilk izlediğimde en sevdiğim battle shouenen bu demiştim ama o zaman battle shouenen ayrımı olmadığı için kafamda ve animesi de diğer battle mangalara göre kısa olduğu için normal bir anime olarak algılamıştım. 2. sezonu geldiğinde güncel severek takip etsem de ilk sezonu unuttuğumu ve sonra mangayı baştan okurum dediğimde 2. sezonda ki bazı olaylar dışında neredeyse tüm seriyi unuttuğumu fark ettim. İlginçtir seriyi çok sevdiğimi hatırlıyorum ama akılda kalıcılığı bende sıfıra yakın oldu.

O yüzden seriyi seviyorum diye sahiplenme hakkı bulamadım kendimde bir türlü, diğer battle mangalara göre neden daha iyi gördüğümü de ayrıntılı olarak açıklayamıyorum hatırlamadığım için. Onun dışında bugüne kadar izlemesini istediğim kim olursa(aralarında battle shoenen nefreti olan insanlar da var) seriyi sevdiklerini dillendirmişti. Kesinlikle izleyip beğenmemenin zor olduğunu düşünüyorum hele bizim gibi orta doğu masallarına yakın bir milletin.
Benim en sevdiğim shounenlerdendir. Hem yarattığı nispeten mutevazi ama renkli evreniyle hem işlediği hoş siyasi olaylar dövüşlerle gayet başarılı bir seri. Uzun bir shounene başlamak isteyenlerin bunu ön sıralara koymasını tavsiye ederim.
Hocalar dikkatimi çekti. Bu yaz izleyebilirm ama önce Tower of God'da güncele gelmem ve birkaç tane yarım bıraktığım animeyi bitirmem lazım.

Başka konuda Sinad görünce aklıma geldi. O ne rezil bir sondu. Herhalde en kötü yazılmış villain'a sahip seri olabilir.

Yinede Ali Baba'nın, Sinbad'a verdiği ayarlar çok güzeldi.