İnsan olmanın en zalim paradokslarından biri şudur: Ruhunuzun derinliği, karakterinizin asaleti, düşüncelerinizin inceliği... Hiçbirinin önemi yoktur dünyanın gözünde. Çünkü dünya, sadece gördüğüne inanır. Bu acımasız hakikat üzerine örülmüş **Lookism**, yalnızca bir hikaye değil; varoluşsal bir çığlığın, toplumsal bir yaranın ve insanlığın en karanlık aynasının edebi bir ifadesidir. Bu seri, sizi kabuğumuzun altında taşıdığımız o ebedi sorgulamanın merkezine çeker: Biz gerçekten kimiz ve değerimiz neyin üzerine kurulmuş?

Serinin kahramanı Daniel Park, görünmezliğin acı tadını her nefeste hisseden bir ruh. O, her sabah aynaya baktığında, toplumsal normların dışında kalmış, hor görülmüş, önemsiz sayılmış bir figürün yansımasıyla karşılaşır. Gözlerinde biriken yaşlar, sadece fiziksel acıdan değil; ruhunun derinliklerinde yankılanan o sorudan gelir: "Ben hiçbir şey miydim?" Ancak bir gece, kaderin gizemli parmakları onun hayatına dokunur ve Daniel, uykusundan uyandığında kendini, ruhunun hapsolduğu asıl bedeninin yanında, adeta tanrısal bir sanatkarın ellerinden çıkmış kusursuz bir bedende bulur.

Bu ikinci beden, ona sadece bir kapı aralamaz; aynı zamanda dış dünyanın en parlak, en sahte ve en acımasız yüzünü de gösterir. Daniel artık iki farklı evrenin arasında salınan bir ruh haline gelir. Kusursuz görünümüyle saygı görür, kapılar ona ardına kadar açılır, gülümsemeler ona yönelir; öte yandan, kendi asıl bedeniyle aynı kapılarda itilip kakılır, alay edilir, görünmez kılınır. Bu ikilik, onun içinde fırtınalar koparır ve "Ben kimim?" sorusu, her geçen gün daha da ağırlaşan bir varoluşsal yük haline dönüşür.

Bu sadece fiziksel bir dönüşümün hikayesi değil; insan ruhunun ne kadar parçalanabileceğinin ve buna rağmen nasıl yeniden doğabileceğinin büyülü bir anlatısıdır. Serinin her dövüş sahnesi, basit birer kavgadan çok daha fazlasıdır; karakterlerin içsel çatışmalarının, hayata karşı duruşlarının ve onurlarını savunma biçimlerinin şiirsel ifadeleridir. Vasco'nun yumrukları, sadece kas ve kemikten değil; adalete olan inançtan güç alır. Zack'in her hareketi, geçmişinin hatalarıyla yüzleşme cesaretinin bir tezahürüdür. Jay'in sessizliği, kelimelerin bazen ne kadar yetersiz kaldığını ve gerçek dostluğun nasıl sözlerin ötesinde var olduğunu gösterir.

Bu karakterler, serinin ruhsal omurgasını oluşturan, her biri kendi trajedisi ve zaferi olan canlı heykeller gibidir. Onların varlığı, Daniel'ın yolculuğunu kişisel bir metamorfozdan çıkarıp, bir grup dışlanmışın kendi kurallarıyla örülü bir aile kurma destanına dönüştürür. Her birinin hikayesi, toplumsal kalıpların dışında kalan ruhların nasıl birbirini bulduğunun ve güçlendirdiğinin naif ama güçlü bir ifadesidir.
Tüm bu sosyal eleştiri ve karakter derinliğinin katmanları altında ise, serinin asıl gizemli motoru sessizce çalışır: İkinci bedenin sırrı. Bu durum, rastlantısal bir lütfun eseri değil; çok daha büyük, çok daha karanlık bir gücün örülü ağının sadece görünür bir parçasıdır. Serinin ilerleyen sayfaları, bu gizemli bedenin ardındaki hakikati, onunla bağlantılı gölge figürlerin kimliklerini ve en önemlisi, bu düzeni kuran iradenin amacını yavaş yavaş gözler önüne serer. Daniel'ın varlığı, bir mukadderatın başlangıcı, bir kuklanın iplerini koparma mücadelesi ve bu acımasız dünyanın en büyük yalanını ifşa etme yolculuğu haline gelir.
**Lookism**, sizi sadece bir dövüş serisinin sınırları içinde tutmaz; aynı zamanda insan olmanın, değer görmenin, kabul edilmenin ve gerçek kimliğin ne anlama geldiğine dair uzun süre ruhunuzun derinliklerinde yankılanacak sorular bırakır. Bu seri, bir ayna gibidir; içine baktığınızda, sadece Daniel'ın hikayesini değil, aynı zamanda kendi varoluşsal sorularınızın yansımalarını da görürsünüz.
Bu, toplumsal kalıpların ve önyargıların acımasızlığına karşı yazılmış edebi bir başkaldırıdır. Bu, dış görünümün arkasında saklanan ruhların sesini duyuran evrensel bir çığlıktır. Bu, her birinin içinde taşıdığı "asıl ben"in peşinde koşan, o ben'i bulma umuduyla sayfa çeviren okuyucular için yazılmış bir varoluş destanıdır.

**Lookism** sadece okunmaz; yaşanır, hissedilir ve ruhun en derin köşelerinde iz bırakır .
Ayrıca çizeri olan Ptj'den isim alan ve bu seri ile aynı evrende ( Ptj Evreni) geçen birkaç seri daha var. Kolayca ulaşabilirsiniz.
Not: İlerleyen bölümlerde azalıyor bu içsel işler
Kore'de ve Çin'de olduğu gibi Amerika'da da popüler olan bu seriyi tanıtmadan duramadim, gönlüm ister ki bu seri hakkında da bol bol konuşalım ve güç kıyası yapalım, farklı karakterleri analiz edelim.
Son düzenleme: