Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Spoiler Infinity War Thanos mu Endgame Thanos mu?

iw Thanos mu Endgame Thanos mu?

• İw thanos

Oy: 3 60.0%
  • Endgame thanos

Oy: 1 20.0%
  • İki halide kötü

Oy: 0 0.0%
  • İki halide çok iyi

Oy: 1 20.0%

• Kullanılan toplam oy
    5
Endgame Thanos çok daha hoş çakma Ozymandias'a göre. Ama ikisi de meh çizgi romandaki Thanos çok daha özel bir karakter bunlara oranla.

IW Thanos ne kadar mantıksız ve saçma olursa olsun, en azından biraz daha komplike olmaya çalışma denemesi (yazım hatası değil, bilerek böyle yazdım. O kadar başarısız bir "deneme"). Endgame Thanos dümdüz kötü adam. Etkileyici de değil. Bir tane replik hariç, bütün karizmatik replikler ilk filmde.

Not: IW Thanos'a gömme sebebim ahlaki bir şey değil, yaptığı hareketin bütün gezegenlerin ekolojik dengesini çökertecek ve hayatın neredeyse tamamını yok edecek bir şey olması. Bir de, o taşların çok daha yaratıcı kullanılabileceği gerçeği var.

Görünüş olarak Endgame daha iyi bence. Marvel future fight oynuyorum ve kostüm olarak İW yerine Endgame aldım

IW Thanos ne kadar mantıksız ve saçma olursa olsun, en azından biraz daha komplike olmaya çalışma denemesi (yazım hatası değil, bilerek böyle yazdım. O kadar başarısız bir "deneme"). Endgame Thanos dümdüz kötü adam. Etkileyici de değil. Bir tane replik hariç, bütün karizmatik replikler ilk filmde.
Aynen katılıyorum.

Bir de, o taşların çok daha yaratıcı kullanılabileceği gerçeği var.
Kaynakları iki katına çıkarmak gibi mi hocam?

Aynen katılıyorum.
Bir de, o taşların çok daha yaratıcı kullanılabileceği gerçeği var.
Kaynakları iki katına çıkarmak gibi mi hocam?
Hayır. Eğer dediği gibi kaynaklar tükeniyorsa, bunun sebebi medeniyetler olacaktır. Bizim dünyayı incelediğimizde vardığımız sonuç bu. Bu yüzden medeniyetleri sınırlayıcı şeyler yapabilirdi. İlla öldüreceğim diyorsa, sadece medeni canlıların yarısını öldürebilirdi. Daha yakın bir şey olarak, doğum hızlarını ayarlayabilirdi. Daha ötesinde, psikolojilerini değiştirerek onları daha "gelişmiş" yapabilirdi. Böylece ayarlamayı kendileri yaparlardı.

Sonsuzluk taşları var, bu yüzden sonsuz olasılık var. Bunlar 30 saniyede aklıma gelenler. Başkaları başka şeyler düşünecektir. Thanos'un gittiği yolu seçmesiyse hem gözlem yeteneğinin kötü olmasından hem de ölüme saplantılı olmasından kaynaklanıyor. Kaldı ki, bariz cehaleti geçersek (sıfır ekoloji bilgisi), sadece ölümden geçen bir çözüm düşünebilmesini ben yazarların bir başarısızlığı olarak görmüyorum. Tam tersine, çizgiromanlarda Thanos çok daha fazla ölüm saplantısı olan birisi. Bu, özellikle konulmuş bir karakter kusuru. Bu açıdan bakınca, çizgiromandaki bu kusurundan esinlendikleri görülüyor.

Sadece medeniyetler yerine bütün hayatın yarısını yok etmesiyse, Thanos'u ve filmi hiçbir şekilde ciddiye alamamama sebep olan bir şey. Bu, yazarların başarısızlığı. 30 IQ'lu bir karakterden bahsetmiyoruz burada. Bütün kusurlarına rağmen daha geniş çaplı bakmaya çalışan birisi yaratmaya çalışmışlar. Bu yüzden ya yazarların kendi cehaleti ya da çizgiromanvari abartma saplantısından dolayı, böyle bir yol seçmişler. Sonuç ise oldukça mantıksız bir şey oluşması.

Kaynak olayı çok daha farklı ve detaylı gömülebilir ama çabaya değmez.

---

Not: Arkadaşlar konu, anket vb. açarken yazıma biraz daha dikkat edin lütfen. Sırf anket sorusu ve cevaplarında 6 tane yazım hatası var. Konuları düzenlemekten yoruluyorum.

- Özel isimler büyük harfle yazılır.

- İngilizce'de büyük İ yoktur, I vardır.

- Aidiyet belirtmeyen -de -da eki ayrı yazılır.

@Savior

@Feindbild
Haklısınız hocam çok çeşitli seçenekler var. Çizgi romanda ölüme aşık olduğu için yapıyordu "Burada farklı bir sebep verelim." demişler. Yine de "Hadi durduk yerde dünyayı yok edeyim." diyen kötülerden mantıklı bence. Gerçi sizin söylediğiniz de doğru ama...

@Feindbild
İncelemenize yüzde yüz(kusur konusu dışında) katılıyorum.Zaten yaşayan canlıların yarısını öldürmek veya kaynaklari 2 katına çıkarmak sadece canlı yaşamını birkaç yüzyıl uzatacak geçici çözümler.Bu çözümlerden katbekat iyileri birkaç dakika düşünme ile bizim gibi Thanos'un yanında bir hiç kalan zekamıza rağmen aklımıza geliyorsa ,film de böyle bir saçmalığın ana konu işlenmesine ben göz yumamıyorum.

Filmdeki evrenin yarısındaki canlıları yok etmesinin altında yatan düşünce ne kadar kötü ve mantıksızsa; çizgi romandaki sebebi de bir o kadar güzel ve kabul edilebilir.Sonuçta 'Aşık olmak' zekaya ve duruma bakılmaksızın her bilinçi organizmanın başıma gelebilecek bir olay.Bunu kusur olarak görmekten ziyade o karakterin de duyguları var ve bu duygulari davranışlarını etkiliyor olarak yorumlamayı tercih ederim.(Thanos için ayrı bir önem taşıyor zaten bu durum.Zira Thanos'u esinlenildiği Darkseid'dan ayıran en önemli özelliği duyguları)

Genel olarak Thanos'u sevmem (özellikle Jim Starlin'in başımıza bela ettiği halini), bu sebeple film hallerini de çok tutmuş değildim, ikisi de mantıksız ve de yüzeyseldi. Ancak Endgame'deki çok daha kötüydü.