IW Thanos ne kadar mantıksız ve saçma olursa olsun, en azından biraz daha komplike olmaya çalışma denemesi (yazım hatası değil, bilerek böyle yazdım. O kadar başarısız bir "deneme"). Endgame Thanos dümdüz kötü adam. Etkileyici de değil. Bir tane replik hariç, bütün karizmatik replikler ilk filmde.
Aynen katılıyorum.
Bir de, o taşların çok daha yaratıcı kullanılabileceği gerçeği var.
Kaynakları iki katına çıkarmak gibi mi hocam?
Hayır. Eğer dediği gibi kaynaklar tükeniyorsa, bunun sebebi medeniyetler olacaktır. Bizim dünyayı incelediğimizde vardığımız sonuç bu. Bu yüzden medeniyetleri sınırlayıcı şeyler yapabilirdi. İlla öldüreceğim diyorsa, sadece medeni canlıların yarısını öldürebilirdi. Daha yakın bir şey olarak, doğum hızlarını ayarlayabilirdi. Daha ötesinde, psikolojilerini değiştirerek onları daha "gelişmiş" yapabilirdi. Böylece ayarlamayı kendileri yaparlardı.
Sonsuzluk taşları var, bu yüzden sonsuz olasılık var. Bunlar 30 saniyede aklıma gelenler. Başkaları başka şeyler düşünecektir. Thanos'un gittiği yolu seçmesiyse hem gözlem yeteneğinin kötü olmasından hem de ölüme saplantılı olmasından kaynaklanıyor. Kaldı ki, bariz cehaleti geçersek (sıfır ekoloji bilgisi), sadece ölümden geçen bir çözüm düşünebilmesini ben yazarların bir başarısızlığı olarak görmüyorum. Tam tersine, çizgiromanlarda Thanos çok daha fazla ölüm saplantısı olan birisi. Bu, özellikle konulmuş bir karakter kusuru. Bu açıdan bakınca, çizgiromandaki bu kusurundan esinlendikleri görülüyor.
Sadece medeniyetler yerine bütün hayatın yarısını yok etmesiyse, Thanos'u ve filmi hiçbir şekilde ciddiye alamamama sebep olan bir şey. Bu, yazarların başarısızlığı. 30 IQ'lu bir karakterden bahsetmiyoruz burada. Bütün kusurlarına rağmen daha geniş çaplı bakmaya çalışan birisi yaratmaya çalışmışlar. Bu yüzden ya yazarların kendi cehaleti ya da çizgiromanvari abartma saplantısından dolayı, böyle bir yol seçmişler. Sonuç ise oldukça mantıksız bir şey oluşması.
Kaynak olayı çok daha farklı ve detaylı gömülebilir ama çabaya değmez.
---
Not: Arkadaşlar konu, anket vb. açarken yazıma biraz daha dikkat edin lütfen. Sırf anket sorusu ve cevaplarında 6 tane yazım hatası var. Konuları düzenlemekten yoruluyorum.
- Özel isimler büyük harfle yazılır.
- İngilizce'de büyük İ yoktur, I vardır.
- Aidiyet belirtmeyen -de -da eki ayrı yazılır.
@Savior