Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Houso of M Scarlet Witch vs Dr. Manhattan

Darkseid

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Scarlet Witch

[img='https://i.pinimg.com/originals/b3/5b/96/b35b96772deeff6eefc62f7861e3038c.jpg',none,450][/img]

Dr. Manhattan

[img='https://frpnet.net/wp-content/uploads/2015/06/dr-manhattan1.jpg',none,667][/img]

Kurallar: Öldüren veya etkisiz hale getiren kazanır. Rakipler zorunda kalırlarsa birbirlerini öldürebilirler.

Yer: Yalnızca çimlerin olduğu yok edilemez bir gezegenin içinde bulunduğu, yok edilemez bir Megaverse.

Formun bedeni var ruhu yok. Neyse Bence bu maçı Scarlet Witch alır gibi. Karşı düşünen biri varsa beni aydınlatabilir, hem belki form azıcık canlanır.

@Darkseid ben bu vs işlerinden uzak durmayı tercih ediyorum. Diğer üyeler mutlaka yorum yapacaktır. Forumda online kullanıcı sayısı yeterli değil. Birde ülkemizde anime çizgi roman sever çok yok. Foruma üye gelse daha keyifli vakit geçireceğimizden şüphem yok. Burada ise forumun reklamı yok gibi. İnternetten bir şekilde arama yapıp gelen üyelerle olmaz bu iş. Bir şekilde reklam yapılmalı. Anime sayfalarında tartışma gruplarında KB makalelerinden link atılmalı vs. Yani foruma daimi üyeleri yine formun üyeleri kazandırmalı.

Bu benim kişisel fikrim.

Dr Manhattan çoklu evrensel düzeyde gerçeklik,zaman,mekan ve enerji manipülatöru.Bir ara Dc'de New52 altında çıkan tüm hikayelerin ve o zaman ve boyut çizgisinin Dr Manhattan'ın bir deneyi olduğu muhabbetleri vardı.Tabii ondan sonra ne oldu ne bitti Dr Manhhattan'ın sonunu neye bağladılar ya da bağladılar mi hiç bilmiyorum baya uzak kaldım Rebirth'den sonraya.Fakat şunu hatırlıyorum, Mr Mxyzptlyk bile korkuyodu Dr Manhattan'dan.Bu bile onu zaten >>>>Scarlet Witch yapar.

Scarlet witch ise etkileyici olsa da çoklu evrensel mi şüpheliyim."No more mutants" olayı da evrensel ölçekte diye biliyorum.

@Darkseid Forum ölü diyorsun da dünden önce foruma son gelişin 20 Şubat. 20 ile 16 şubat arası bir kaç mesajın var ondan sonra 16 şubattan 16 Ocağa kadar 1 ay gene hiç mesajın yok.

Yani forumu pasif kullanıp sonra "diğerleri neden aktif değil" demek bana doğru gelmiyor. Herkes bir diğerinden katılım bekliyor herkes mucizevi şekilde forum canlansın da bende geri döneyim diyor. Ancak forumda aktif olunmazsa mucizevi bir şekilde de canlanmayacaktır.

--------------------------------------------------------------------------

Benim mesaj atmama sebebim, ben genelde konuyu bitiriyorum :D o yüzden 1-2 gün başkaları yorum atsın diye bekliyorum.

Konuya gelince Dr.Manhattan'ın gösterimleri biraz garip, bir an için gücünün yetmediği şey yok gibiyken , Rebirth için gerekli ortamı hazırladıktan sonra birden bire puf oluverdi. Zaten Rebirth DC Kozmolojisinin lafta en güçlü icraatte açık ara en ama en zayıf dönemiydi. The Man Who Laughs Vs Perpetua'da. Birbirlerinin kafasına gezegen atıyorlardı. Söz de iki tane hyperversal hatta outversal çarpışıyor :D :D

@Shrimp Son dönemlerde Mr Mxy epey nerflü bu arada. Eski gücünde gelmiyor bana. Bir de Mr. Mxy Superman Prime'dan da korkuyordu. Korkmak başka bir şey. Mxy ne kadar güçlü olsa da "savaş tabiatlı" bir varlık değil. O yüzden oradan net bişi çıkar mı ? Emin değilim.

Wanda'ya gelirsek "No More Mutants" sanırım çoklu evrensel bir feat idi. Ayrıca kendisi Phoneix Force'a denkmiş gibi gösterildi. Ki bu da onu zaten en az low multiversal yapar, kaos büyüsü kullanabilen halini.

Ancak ben de Manhattan diyeceğim.

Zira, Manhattan, Perpetua'nın ve daha sonra da The Man Who Laughs'ın crisis enerjisinin dialektik karşılığı yani eşiti olarak gösterildi. Ve bu enerjinin yarattığı değişiklikler hyperversal idi. Manhattan için yaralı olan multiverse'ü onarmaya çalıştığı da söylendi.

SW'nin Kaos Büyüsü ne kadar korkutucu ve de yıkıcı olsa da, Dr. Manhattan'ın madde, zaman ve de enerji manipülasyonu seviyesi daha yüksek ve de SW gibi öfke patlamaları halinde değil, daha kontrollü.

Ha evet beklentisini karşılayamadı bence Rebirth kozmikleri (perpetua, manhattan ya da diğerleri) ancak öte yandan SW'de istikrarlı bir şekilde hep bu güçte çizilen bir karakter değil. Hatta SW'nin yıllar sonra bir başka macerada "yeterli zaman ve enerji kaynağım olsa bir kez daha "no more mutants" vakası yaşatabilirim" gibi bir şey diyordu. Ve o zaman da kaos büyüsü kullanabiliyordu sanırım. Ama emin de değilim.

Nitekim böyle çok ufak tefek şeyler yüzünden Manhattan diyeceğim. Her ne kadar Manhattan beni etkilememiş olsa da.

Ben şahsen comics bilgim 0 olduğundan ve olan bilgimle katılırsam çoğu kişinin triggerlanma ihtimalinden dolayı katılmıyorum. Onun dışında kendi adıma içim rahat olduğunu söyleyebilirim, forum adına elimden geleni yaptım bence. :D

Bir de son zamanlarda forumun odağı mangaya kaydı, bu da etkili. Manga konuları daha aktif mesela. Elbette keşke daha fazla üyemiz olsa, umarım bir gün forum hak ettiği yerlere gelir.