Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Flanders no Inu

F

Fang

Misafir
Flanders no Inu

75599.jpg

Yapım Yılı: 15 Mart 1997​
Stüdyo: Nippon Animation

Kaynak: Roman

Türler: Dram, Tarihi

Süre: 1 saat 42 dk.

Aslı 19. Yüzyıla dayanan, Belçika'da yayımlanmış klasik bir masaldır. Masum bir çocuk Nello ve onun sadık köpeği Patrasche arasındaki sevgi bağını işliyor.

TV serisine de sahip olan bu filmi, izlemeye değer görüyorum. İnsanın kalbine dokunan, hikayeyi izleyicinin dünyasına taşıyan nadir yapımlardan biri. Her dakikasını zevkle izledim. Nello'nun masumluğu, dürüstlüğüne hayran olmamak elde olmuyor. Bu kadar kısa bir süre içerisinde, beni bu kadar bağlayan pek çok seri görmedim.

Filminin puanı, TV serisinden biraz daha fazla. Filmi izlemeniz daha sağlıklı olur. Hangisini izlediğiniz çok önemli değil. Herhangi bir yapımı izlemenizi şiddetle öneririm. Klişeleşmiş yanları var ama iyi işlenmiş klişe. Hikâyenin aslının, uzun bir geçmişe sahip olmasıyla, kabul edilebilir bir durum diye düşünüyorum.

Dipnot: Belçika hükümeti, 1985'te Nello ve Patrash'ın bir heykel dikmiş. Popülerliği de buradan geliyormuş.

Sanırım bir ara bunun dizisini tv'de yayınlıyorlardı. Boş bir vaktim de bakacağım. Teşekkürler.