Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Anime En Sevmediğiniz Anime/Manga Ana Karakteri

Lütfü ve türevleri. :şaşkınluffy:
Luffy kadar jenerik ve sıkıcı başka ana karakter var mı, bilmiyorum. Canlı, derinliğe sahip, evrilen ve gelişen bir karakter olmaktansa sanki bazı shounen tropelarının ve karakter notlarının birleşmiş hali gibi.

Serinin başından itibaren hayaline doğru, çocuksu bir yaklaşım ile birlikte, yol alıyor. Diğer serilerdeki karakterler hatalarından öğreniyor, yeni şeyler görüp öğrendikçe bakış açılarını geliştiriyor ve olgunlaşıyorken Luffy, 1000 küsür bölümdür aynı karakter. Bazı istisnaların dışında eylemlerinin sonuçlarından korunuyor, öğrenebileceği deneyimler yaşamıyor. Öğrenebileceklerinden ise "daha güçlü olmalıyım" dışında bir şey öğrenmiyor.

İnsan olmaktan o kadar uzak ki bazen uzaylı gibi geliyor.

Açıkçası ben Luffy'nin Shin Sekai(Yeni Dünya) öncesi halini çok seviyorum. Çok da samimiydi bence özellikle East Blue zamanları. Çok hatırımda kalan sahneleri var. Ha, ama genel olarak seri çok samimi ve içtendi o zamanlar Luffy'den ziyade.

Şu an benim de Luffy ve hatta hiçbir One Piece karakterine karşı bir hissim yok. Tabii hala sevdiğim karakterler var ama bağlılığım yok diyelim. Eskiden işemeli mıçmalı savunacağım karakterler vardı. :D

Not: Şimdi şöyle bir düşündüm de sanırım artık hiçbir karaktere karşı savunma mekanizmam yok.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tsubasa Reservoir Chronicles'dan Syaoran. İlk 6 bölümünü okuduktan sonra bıraktığım bir manga çünkü Syaoran'dan ilk görüşte nefret ettim. Myanimelist'de Tsubasa Reservoir Chronicles mangası için şöyle bir açıklama not düşmüşüm.

''Kız arkadaşını tüyle doldurup bodypillow haline getirmeye çalışan Syaoran adında sapık bir otakunun maceraları.'' HA HA

Luffy, 1000 küsür bölümdür aynı karakter.
Aynı bile değil artık daha da korunaklı, daha da izole, daha robot ve de çiğ..
Evet, bazı eserlerde zaman geçtikçe karakterlerin kendilerinin parodisi haline dönüştüğünü görebiliyorsun. Belirgin olan özellikleri daha da aşırılaşırken diğer özellikleri yok olmaya başlıyor. Luffy için de benzer bir durum var. Ancak diğerlerinin aşınacak daha fazla bir derinliği varken Luffy, en derin noktasında bile bileğe gelen deniz kadar derinliğe sahip.

Ichigo ilgi çekicilikten uzak bir ana karakterdi. Motivasyon eksikliği hissettiğim için sanırım karakterin yolculuğunu takip etmesi keyif vermemişti bana.

Kaneki karakterini draması bana pek geçmediği ve edgy bulduğum için sevmiyorum. ilk sezon boyunca dayak yediğini izleyip durmakta hoşuma gitmemişti. (Mangayı bilmiyorum sadece animeyi izlemiştim.)

Şu an yok gibi bir şey. Powerscaling yaptığım sıralar taktığım karakterler oluyordu fan kitlesine vesaire kızıp ama şu an sevmeyecek kadar umursadığım biri yok. Minato, Itachi falan bile artık nonsense. Çocukça geliyor zamanında yaptığım şeyler ki o zamanlarki yaşım çocuk yaşı da değildi. Tekrardan birini nefret edecek kadar umursar mıyım bilmiyorum.

Asta'yı eklemeyi unutmuşum buraya onu izlemesi de sinir bozucuydu benim için. Animede alışmam baya uzun sürdü.