En sediğim. Cowboy Bebop'ın OST'unu tüm televizyon(anime, dizi v.b) içinde en iyi OST olarak görüyorum. Tank! ise inanılmaz bir Hard Bop parçası. Sırf görsel olarak ele alacak olursak bile, açılışın her karesi ikonik.
Cowboy Bebop'ın müziğini yapan The Seatbelts'in gitaristi olan Tsueno Imahori'nin eseri. Kendisi avant-prog, deneysel rock vb. türler konusunda çok başarılı; Trigun'ın açılış eseri de onun en iyi parçalarından birisi. Açılış görselleri de müzik ile birlikte mükemmel bir senkronizasyon içinde.
Kendi başına izlemesi bile çok zevkli olan, karakterleri tanıtma konusunda çok başarılı olan bir açılış. Müziği ise enerji dolu, akıldan çıkmayan bir Big Band/Swing şarkısı.
Bôa çok sevdiğim bir grup ve Duvet, Bôa'nın en iyi parçalarından birisi. Jasmine'in melankolik sesi açılışın harika görsellerinin üzerine çok güzel gidiyor. Lain'in benzersiz havasını taşıyan bir açılış.
Ergo Proxy'nin açılışı hakkında düşündüklerim, Lain'in açılışı hakkında düşündüklerimle benzer.
Gerek görselleri, gerek hikaye işleyiş şekli, gerekse de tuhaflıklarıyla olsun; Tatami Galaxy en sevdiğim ve en farklı/benzersiz bulduğum animelerden birisi. Açılışı - ve bitişi - ise bunun yansıması.
NGE'nin açılışı hakkında; milletin söylemeyip, benim söyleyebileceğim bir şey olduğunu düşünmüyorum.