Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

En Sevdiğiniz Anime Açılış ve Kapanışları?

Openingler:

En sediğim. Cowboy Bebop'ın OST'unu tüm televizyon(anime, dizi v.b) içinde en iyi OST olarak görüyorum. Tank! ise inanılmaz bir Hard Bop parçası. Sırf görsel olarak ele alacak olursak bile, açılışın her karesi ikonik.

Cowboy Bebop'ın müziğini yapan The Seatbelts'in gitaristi olan Tsueno Imahori'nin eseri. Kendisi avant-prog, deneysel rock vb. türler konusunda çok başarılı; Trigun'ın açılış eseri de onun en iyi parçalarından birisi. Açılış görselleri de müzik ile birlikte mükemmel bir senkronizasyon içinde.

Kendi başına izlemesi bile çok zevkli olan, karakterleri tanıtma konusunda çok başarılı olan bir açılış. Müziği ise enerji dolu, akıldan çıkmayan bir Big Band/Swing şarkısı.

Bôa çok sevdiğim bir grup ve Duvet, Bôa'nın en iyi parçalarından birisi. Jasmine'in melankolik sesi açılışın harika görsellerinin üzerine çok güzel gidiyor. Lain'in benzersiz havasını taşıyan bir açılış.

Ergo Proxy'nin açılışı hakkında düşündüklerim, Lain'in açılışı hakkında düşündüklerimle benzer.

Gerek görselleri, gerek hikaye işleyiş şekli, gerekse de tuhaflıklarıyla olsun; Tatami Galaxy en sevdiğim ve en farklı/benzersiz bulduğum animelerden birisi. Açılışı - ve bitişi - ise bunun yansıması.

NGE'nin açılışı hakkında; milletin söylemeyip, benim söyleyebileceğim bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Endingler:

Açılış hakkında dediklerimin yanı sıra; Soutaiseriron ve genel olarak Etsuko Yakushimaru benzersiz işler yapıyor, kapanış müziği de onun bir örneği.

Tank!'ın inanılmaz bir Hard Bop şarkısı olduğu gibi, The Real Folk Blues da inanılmaz bir Jazz Rock Ballad'ı, Kapanıştaki monoton ve melankolik resimler montajı ise vermek istediği duyguyu güçlendiriyor.

NGE'nin her bir Fly Me To The Moon yorumu ayrı güzel, şarkıya farklı karakterler katıyor.

Ergo Proxy'nin yapımcılarının, Paranoid Android'i kullanmaya nasıl izin aldıklarını hala anlayamıyorum.

Bundan daha iyi opening görmedim ben.

İzlediğim tek ending. Biraz utanç verici (son kısmı) ama güzel.

;)

Epik.
Bir adam bunun cover'ını yapmış. Bence çok da güzel olmuş.

Benim favorilerim bunlar. Tabii ben çok anime izlemediğimden bunlar bana çok güzel geliyor.

Neon Genesis Evangelion Opening

Psycho Pass Opening 1

Boku no Hero Academia Sezon 4 Opening 2

Tokyo Revengers Opening

Hajime no Ippo Opening 1

Jujutsu Kaisen Ending 1

Death Note Ending 1

@Ronny

Hajime no İppo Opening 1 epey ikonik, konuya yakışmış. Death Note ending de aynı şekilde. Ama openingi daha ayrı tabii.

Kaguya Sama 2.sezon Openingi

FMA:B Ending 4 -Shunkan Sendimental-

Code Geass Opening 1 (Çok seven olmaz ancak ben beğeniyorum, gerçi Flow yapıyor beğenmemek de ne bileyim :p)

Fairy Tail Opening 1

Kimetsu no Yaiba Opening 1

Naruto Shippuden Ending 27

Spy x Family Ending

Naruto Shippuden Ending 28. Bence en iyi anime kapanışlarına kafadan oynar. Sözlerini de çok severim full halini de tavsiye ederim.

Anohana Opening

Vinland Saga Opening 1

Naruto Opening 13

Vee bugünün yıldızı...

Shigatsu wa kimi no uso Opening 2

One Punch Man Opening

D. Gray Man Opening 1

Aku no Hana Ending. Gördüğüm en deneysel ve değişik endinglerden biri.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Given Opening

The Promised Neverland Opening

Mob Psycho 100 Ending

91 Days Ending

Cowboy Bebop Opening

Gintama Opening 13

JoJo Ending 1

Cowboy Bebop Opening

Gintama Opening 13

JoJo Ending 1
Bunlara ek olarak üstte attığın 91 Days Ending ;

Hepsi çok iyi tercihler ve hepsi defalarca dinlediğim çok klas şeyler. Tabii Cowboy Bebop ve NGE openingleri çok daha ikonik anime manga community'de ancak Gintama Opening 13'ün yeri bende çok ayrıdır.

JoJo Ending 1 ise dünya çapında bir değer, zaten çok sevilen bir şarkıydı JoJo öncesinde. JoJo ile beraber iyice meme oldu.

Ben de paylaşayım;

91 Days Opening

Evangelion 3.0+1.0

Cowboy Bebop Ending - The Real Folk Blues

FMAB: Opening 5

Gintama Opening 2

Fairy Tail Opening 1

Cowboy Bebop Opening

Gintama Opening 13

JoJo Ending 1
Bunlara ek olarak üstte attığın 91 Days Ending ;
Hepsi çok iyi tercihler ve hepsi defalarca dinlediğim çok klas şeyler. Tabii Cowboy Bebop ve NGE openingleri çok daha ikonik anime manga community'de ancak Gintama Opening 13'ün yeri bende çok ayrıdır.

JoJo Ending 1 ise dünya çapında bir değer, zaten çok sevilen bir şarkıydı JoJo öncesinde. JoJo ile beraber iyice meme oldu.

Ben de paylaşayım;

91 Days Opening

Evangelion 3.0+1.0

Cowboy Bebop Ending - The Real Folk Blues

FMAB: Opening 5

Gintama Opening 2

Fairy Tail Opening 1

Bende aklıma geldikçe dinliyorum bunları gerçekten çok başarılılar. CB, NGE zaten ikonik açılışlar. Anime izlemeyenler bile aşina olabiliyor. JoJo Ending 1'de aynı şekilde.

Senin paylaştıklarında gayet güzel. FT ve Gintama eskilere götürdü beni. 91 Days'i daha yeni izlememe rağmen openingi en sevdiklerim arasına girdi.

One Piece Opening 13

My Hero Academia Opening 2

Bleach Opening 13

Noragami Opening 2

Psycho Pass Opening 2

Neon Genesis Evangelion Ending

End of Evangelion Ending

Cowboy Bebop Ending

Samurai Champloo Ending

One Piece Opening 14

Naruto Shippuuden Opening 4

Hunter x Hunter Opening 1