Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

İnceleme En İyi MCU Filmi Hangileri ?

Sizce En İyileri Hangileri

• Avengers 3: Infinity War

Oy: 14 82.4%
  • Captain America 2: Winter Soldier

Oy: 7 41.2%
  • Black Panther

Oy: 6 35.3%
  • Captain America 3: Civil War

Oy: 2 11.8%
  • Guardians of The Galaxy

Oy: 2 11.8%
  • Guardians of The Galaxy Vol. 2

Oy: 0 0.0%
  • Thor

Oy: 1 5.9%
  • Iron Man

Oy: 3 17.6%
  • Ant-Man

• Avengers

• Doctor Strange

Oy: 7 41.2%
  • Incredible Hulk

• Iron Man 3

• Diğer

Oy: 1 5.9%

• Kullanılan toplam oy
    17

Nabu

Ulu Baykuş
Yönetici
Ulu Baykuş
Evet arkadaşlar MCU filmleri içerisinde en beğendiklerimizi ve en kaliteli olduklarını düşündüklerimizi seçiyoruz.

img_0255.gif

• Listede olmayan film için "Diğer" şıkkına oy verip, kime oy verdiğimizi mesajımızda belirtiyoruz.
  • 3 Oy Hakkınız Var.
  • Oylarınız için ufak bir açıklama yaparsanız çok iyi olur.

1) Iron Man
Bu film efsane ya, MCU basarisinin buyuk kismini buna borcludur diye dusunuyorum.
Film bastan sona okuyucuyu canli tutuyor, benim favorim simdilik MCU'da.

2) Infinity War
Infinity War ile Avengers 1 arasi kaldim, ikisi de bircok uyeyi toplayip hikayede ilerliyor yalniz Infinty War daha iyi yapti kanaatindayim.

3) Winter Soldier
Gercekten basarili, aksiyonu ve konusu yerinde bir Captain America sequeli oldu diye dusunuyorum. Zevkle izledigim bir filmdi.

1-İnfinity war
Çoğu insan dahil olmak üzere bende beklenilenin altında kalsa da evrenin en iyi filmi olduğu kanısındayım.Thanos filme çok şey katmıştı.Herkesi bir arada görmek ayrı bir zevkti.
2-GotG
İzlerken eğlenebildiğim bir kaç süper kahraman filminden biriydi.En sevdiğim bir diğer yönü ise hiçbir karakter mükemmel iyi değil ve iyi bir geçmişe sahip olmaması.Tam toplama yani.

Black Panther ve Winter Soldier Top 2 benim gözümde çünkü ikisi de az kahraman kadrosu ve daha çok karakter ilişkileri ve ideoloji farklılıklarına yönelen aksiyonu ve sinematografisi, dozajı yerinde iki filmdi.

Ancak 3. için Doctor Strange ve Infinity War arasında kalıyorum.. Infinity War'a yeterince oy gittiği için Marvel'a mistik güçleri ve yeni görsel stilini kazandıran. Önemli bir film olan Doctor Strange'i seçiyorum. Ama IW'yi genel olarak daha büyük ve daha şaşalı buluyorum o kesin.

Black Panther, Winter Soldier, Doctor Strange ..

IW ve Black Panther bu listede kesinlikle var.
Bunların haricinde Avengers: Ultron Çağı.

Konu Avengers 4: Endgame öncesi açılmış. Endgame sıralamanızı değiştirir miydi ?

Sanırım endgame en lanet ettiğim filmlerden biriydi.Allah öyle filmin belasıni versin diyorum.Onun dışında sıralamam

1.İW kesinlikle marvelin bence en iyi yaptığı film buydu.Filmin çok akıcı ilerliyordu hiç bir sahnesinde sıkıldığımı söyleyemem.Aksiyonu ve dramı gayet yeterli idi

2.doctor strange.Görsel efektlerini çok beğendiğim
Bir film idi.Heleki ayna boyutunda ki olan dövüşler baya iyiydi

3.Guardian of the galaxy

Sanırım izlerken en çok güldüğüm marvel filmi.2.Filmi de iyiydi fakat bu tık daha beğendiğim yapım

Yani net bir liste yapmak zor ama Dr. Strange güzeldi. IM, BP, Cap 2 ve IW de güzeldi. :D Baya listenin 1/3'ünü falan saymış oluyorum. Neyse o zaman IM ve DS'yi seçtim de 3'ü seçmek zor gibi. Avengers 1, 2 falan da güzeldi çünkü. Cap 2 da güzeldi. Neyse Cap 2'yi seçeyim o zaman.

Iron Man.
Baya güzeldi.Aksiyonu,hikayesi,karakter gelişimi,sonu falan çoğu şeyiyle tatmin etmişti beni.

Winter soldier.
Diğer marvel filmlerinden baya farklıydı.Hikaye odaklı giden güzel bir filmdi.

3. Sıra için baya kararsız kaldım.Thor Ragnarok ve Guardians of the Galaxy'de baya eğlendiğimi hatırlıyorum.Guardians of the Galaxy daha iyi bir filmi ama o yüzden onu seçiyorum.

Yanlız IW'yi izlerken çok rahatsız olan bir tek ben miyim?Film baştan sona mantık hataları ve saçmalıklarla doluydu.

Thor'un ilk iki filmi, Avangers'ın ilk filmi bir de Kaptan Amerika'nın ilk filmini izlemiştim.

Yorum yapmam doğru olmaz sanırım. :D

1. Captain America:Winter Soldier Marvel Sinematik Evreninde düzgün gördüğüm tek film.Ama hataları rahatlıkla keskin gözlere takılacak bir çok mantık hatası var.Ama o ciddiyetin sadece etrafı karanlık yapıp ortalıkta herkesin ağlaması ile olmadığının en önemli kanıtı.Duy beni Warner Bros.

Iron Man

Her şeyi başlatan yapıt. Eli yüzü düzgün ve oldukça da keyifli bir origin filmi olarak görüyorum. Sonraki iki filminden de açık ara farkla daha iyi benim gözümde.

Winter Soldier

Tartışmaya bile gerek yok. Cap karakterini sinema izleyicileri için ayrı bir boyuta çıkaran film. Senaryosu, dövüş sahneleri, teması ve daha bir çok yönüyle en sevdiğim MCU filmi.

Black Panther

Killmonger büyük bir etken bu filmi sevmemde. Diğer MCU villainlarına göre daha ayakları yere basan bir karakterdi. Genel olarak çoğu karakterin ve dünyanın iyi işlendiğini düşünüyorum. WS ile olan benzerlikleri de cabası.

Doctor Strange

MCU o zamana kadar daha çok bilim ve teknoloji tarafından ilerleyen bir evrendi. Evrene şahane görsellikle beraber sokulan büyü teması beni tatmin etmişti bu filmde. Üstüne iyi oyunculukların da eklenmesiyle seyir zevki yüksek bir yapımdı.

Avengers

Bunun benim için nostaljik bir değeri var. İlk kez sinema perdesinde böyle büyük bir bütçeyle bir araya gelen süper kahramanları görebilmiş olmak o zamanlar için çok heyecanlandıran bir olaydı. Karakterlerin arasında ki etkileşimi, komedisi ve görselliğiyle hala yapılmış en iyi takım filmlerinden biri bana kalırsa.

Civil War

İlk Avengers kadar olmasa da yine büyük bir heyecanla beklediğim bir filmdi Civil War. Kahramanların birbiri ile olan mücadelesini beyaz perde de izleyebilecek olmak yetmiyormuş gibi birde üstüne bu filmle beraber evrene Spider-Man ve Black Panther'ın dahil olması sebebiyle izlemek için gün saydığım yapımlardan biriydi. Tam olarak beklediğimi bulamasam da eldeki malzemeyi iyi kullandıklarını düşünüyorum, çizgi romanına göre daha çok sevdiğim noktaları olmuştu.

1- Iron Man
Filmdeki giriş-gelişme-sonuç harika bir şekilde işleniyor.Tony Stark bencil,kendinden başka kimseyi düşünmeyen bir insan,silah yapıp gerisini hiç düşünmeyen birisi,yani yaptığı şey sonucunda ne olduğu hiç umrunda değil.Gün gelip kendi yaptığı silahların nelere sebep olduğunu görünce silah yapmaktan vazgeçiyor.Harika bir origin hikayesidir gözümde.

2- Civil War
Kahramanların birbirleriyle kapışması zaten ilgimi çeken bir konuydu.Üstüne film de Spider-Man'de vardı.Filmi izlemek de oldukça keyifli,bana kalırsa gerçekten güzel bir film.Ha Spider-Man'i sonraki filmlerde daha ayrıntılı görünce hayal kırıklığına uğramıştım.

3- Winter Soldier
Neden sevdiğimi anlatmama gerek yok diye düşünüyorum.Bu filmden sonra gaza gelip Kaptan Amerika çizgi romanlarını bile okumuştum,o kadar sevdiğim bir filmdir.

Diğer MCU filmlerini de seviyorum.Fakat bu üçlü benim favorimdir.

Sıralam değişti .

1) Shang Chi

Yer yer çok zorlama sahneler ve klişe sahneler olmasına rağmen en başarılı bulduğum Marvel filmidir.Komedisi yerinde aksiyon sahneleri müthiş
ve Uzak doğu temasını çok iyi yansıttıklarını düşünüyorum.

2-)İW

3) Doctor strange.

Strange dışındakiler çok da umrumda değil, sistemi dengede tutmak zor iş. :urahara1: :keikaku1:

Moderatör tarafında düzenlendi: