Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Eğer Shanks Marineford Savaşı'nı Bitirmek Yerine Destek Olmaya Gelseydi

Rakatas

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Orijinalde Shanks geldi. Raconunu kesti ve savaşı bitirdi.
Eğer Shanks'ın savaşa gelme amacı Beyazbıyık korsanlarına müttefik olmak olsaydı nasıl bir senaryo gelişirdi ve bu savaş nasıl sonuçlanırdı?

Taraflar

1- Beyazbıyık Korsanları

images

2- Kızılsaç Korsanları
images

3- Karasakal Korsanları
images

4-Denizciler ve Barışseverler
images

images
images

5- Denizin Savaş Lordları
images

6- İmpel Down Kaçakları
images

Shanks ve tayfası oldukça güçlü görünse de orada halen ayakta duran üç amiral var. Üstüne Garp ve Sengoku'da savaşa katılırsa ben Denizcilerin galip çıkacağını düşünüyorum.

Burada denklemi Karasakal bozuyor. Çünkü Karasakal denizcilere saldırmak üzere idi Shanks geldiğinde ancak aynı şekilde Karasakal, Beyazsakal Korsanlarına da karşıydı:

Nitekim. Karasakal neye karar verecek önce Shanks ile birlik olup denizcileri mi elemek isteyecek ? Yoksa Shanks'ı yenmek fırsatı bir daha elime geçmez deyip Denizcilere mi katılacak ?

Bir de Savaşın bu noktasında Savaş Lordlarından Hancock, Mihawk, Moria, Kuma tamamen savaşın dışında kalmışlardı. Doflamingo da ilgisini kaybetmeye başlamıştı. Nitekim, Shanks denizcilere dalınca Savaş Lordları ne gibi bir duruş sergileyecek.

Yani çok fazla değişken var.

Karasakal Shanks'a destek verirse ve Savaş Lordları yardım etmezse , Amiraller Marineford'da %100 güçlerini kullanamayacakları için ve de adanın yok olması halinde meyvesiz (şimdilik öyle duıruyor) Şanks tayfası avantajlı olduğundan bu Senaryo da Korsanlar kazanabilir.

Ancak, Savaş Lordları ,Denizcilere full destek verecekse ve Karasakal ortaya karışık takılacaksa ve de Denizciler kendilerini tutmayacaklarsa hatta savaşı Sabaody'e falan taşıyabileceklerse bu şartlar altında Denizciler alır.