Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Dövüş Sekansları En Etkileyici Battle Shounen Manga?

Uncle Paulie

Şalıom
Gözcü Baykuş
4bfaebbcfbd975c4e2e0bb947dddd9c5.jpg

Konu sizindir.

Benim için Naruto ve Bleach bu konuda önde gelmiştir her zaman. Bir sürü etkileyici, akılda kalıcı dövüş sekansları var.

Yeni nesil serilerden ise Jujutsu Kaisen diyebilirim. (animesinin de payı büyük bunda ama mangası da fena değil.)

Manga olarak Toriko ve God of Highschool'un dövüşleri güzeldi baya.

Edit: KnY ve BnHA da olabilir. Unutmuşum onları. :D

Moderatör tarafında düzenlendi:
Naruto kendi janrasında bu konuda neredeyse rakipsiz. Onu zaten kafadan söyleyelim.

Burada bahsi geçen Toriko ve Bleach ise biraz daha "poz kesme" tarzı dövüşlere sahip gerçekten bir "dövüş" olmuyor pek.

Açıkçası manga bu kadar sekteye uğramasa çok daha popüler olurdu ancak maalesef çok sıkıntı çekti yine de bu konuda yeni nesilin şampiyonu açık ara World Trigger. Yakın dövüş, orta menzilli dövüş, uzun mesafe nişancılık. Saf dövüş yetenekleri ya da özel beceriler heeeeepsinin karması var. Teke tek dövüşlerden tut harika takım sinerjilerine kadar.

Dövüş sekansları en keyifli serilerin başında geliyor. Şiddetle tavsiye ederim.

Konuda "savaş sekansı" değil de "dövüş sekansı" dendiği için ben biraz daha yakın mesafe kombat ve el ele dövüşü düşünüyorum. Büyülerin çarpıştırılmasından ziyade ve bu konuda Darker Than Black de fena değildi.

Claymore keza çok çok iyidir bu hususta. Sword & Sorcery denen fantastik akımın fanıysanız (Yüzüklerin Efendisi, Game of Thrones, Witcher, Conan, Tarkan vs vs falan bu akımın içinde sayılır bu arada ) Claymore bu "dövüş sekansı" konusunda kendi janrasının en güzellerinden.

Yeni nesilden Jujutsu denilmiş evet Jujutsunun bazı gerçekten başarılı sekansları olsa da ben hala istikrar ve skala anlamında, yeni nesilden Boku no Hero Academia ve Kimetsu no Yaiba'nın dövüşlerini daha iyi buluyorum. Boku no Hero'nun kötü yanı baş karakterinin dövüşleri kötü genelde ...

Manga aleminden çıkıp manhua ve manwha örneği verirsek (GoH örneği gelmiş) o zaman Feng Shen Ji bu konuda muazzam bir eserdi ve Tower of God'da her zaman olmasa da zaman zaman olağanüstü dövüşler okutturuyor.

Aklıma başka geldikçe gene yazarım.

Jujutsu jaisen ve Toriko bu konuda en beğendiklerim olabilir.Kimetsuyu daha bitirmedim ama o da iyi sayılabilir.

Naruto- gerçekten dövüş olduğunu hisssediyorsunuz, kendi neslinde en iyisi diyebilirim, bleach biraz da şu taraftan poz verelim gibi oluyor, wan pis i saymıyorum bile.
JJK- seriyi bu faktör taşıyor çoğunlukla.
World Trigger- yeni bir nefes olacaktı... yakın dövüş anlamında kendine has bir havas vardı ama öldü gitti seri.

İlk mesajımdan bu zamana epey vakit geçmiş. Daha yeni olanlardan Sakamoto Days'i buraya kesin kes eklerim son 30-40 bölümdür okumasam da buraya rahatlıkla gireceğini söyleyebilirim.

Ve üzerinden zaman geçince tekrar bakıyorum olaya anime değil de manga olarak bakınca JJK gerçekten çizim ve panelleme açısından aşırı tutarsız. Yer yer neredeyse Naruto tadı veren sekanslar var ancak yer yer de Black Clover ya da Nanatsu no Taizai dahi edemeyecek kadar basit kalıyor.

Çizim tutarsızlığı ise HxH'den sonra belki de alemdeki en kötüsü.

Buraya bir de Ragna Crimson'ı eklemek istiyorum. Gerçekten güzel dövüşleri var.

Ben açıkçası haftalık çıkan battle shounen mangaların dövüşlerinden hiç zevk almıyorum. Birkaç istisna dışında işte Naruto, Hajime no Ippo(battle değil sport şonen ancak dövüş var sonuçta.), FMA gibi gibi. Özellikle konu battle shounen ise her zaman animeciyimdir çünkü mangada bu battle işini hiç kotaramıyorlar. Ancak işte her zaman anime de iyi olmayabiliyor. Zaten bu sebeple son yıllarda battle shounen serilerden iyice koptum. Konuda yazılan BnHa, JJK gibi serilerin manga dövüşlerini anlamakta çok zorlanıyorum. Spoiler yeme kaygım olmasa mangalarını hiç okumazdım.

Battle shounen değil ancak Vinland Saga ve Vagabond gördüğüm en temiz ve anlaşılır dövüşlere sahip mangalar. Aylık çıkan shounenlerden Claymore bayağı iyiydi. Ancak onda da yüzler birbirine çok benziyordu karıştırabiliyordun vesaire vesaire. Yine de en derli toplusu bu saydıklarm.

2021'de çıkmış Dandadan mangasının dövüş çizimlerini çok beğeniyorum. Murata'nın OPM çizimlerini beğeniyorsanız bu manganın da çizimlerini beğenirsiniz. Ana hikâyenin bel altı olması dışında pek bir olayı yok. Bu yan olayların ise bazılarının arka hikâyeleri güzel yazılmıştı. Son yan hikâye de güzel ilerliyor. Mangayı taşıyan üç unsur var zaten; komedisi, çizimleri ve yan hikâyeleri.

Yeni nesil arasında sanırım bu işin en iyisi Sakamoto Days. Bayağı iyi sekanslar çıkarıyorlar cidden çok sinematik.