Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Comics DC mi Marvel mi?

Hangisi?

• DC Comics

Oy: 13 72.2%
  • Marvel Comics

Oy: 5 27.8%

• Kullanılan toplam oy
    18

Earendill

Ölümsüz Baykuş
Üstat Kullanıcı
DC comics mi, Marvel comics mi? Hangi tarafı daha fazla seviyorsunuz? Hangi karakterleri başarılı buluyorsunuz?

Yorum yapmak için comics okumuş olmaya gerek yok.

D_NQ_NP_667711-MLV20605278561_022016-O.webp

Moderatör tarafında düzenlendi:
Marvel tabii ki. DC'de Superman denilen dallama var. Ona olan haterlığım diğer karakterlere olan sevgimin önüne geçiyor. :evil:

Çizgi roman okumuyorum. Filmde Marvel çizgi filmde DC diyorum.

Ben hep Marvel okudum oyüzden Marvel. Him gibi Superman gibi aşırı karakterler yüzünden ısınamadım DC ye:D

Comics -> DC
Filmler -> Son 10 yıl marvelda olsa da bundan önceki 60 yıl DC'deydi nitekim bu alanın öncüsü olduğundan kıl payı farkla DC ama MCU mu ? DCEU mu ? diye sorsanız her türlü MCU tabi
Animasyon -> DC'nin en çok ezdiği alan
Karakterler -> Subjektif bir kısım olacak ancak DC'yi daha epik, etik, öncü ve de edebi buluyorum. Marvel genelde karakterleri konusunda biraz fazla steryotipik ve tek yönlü bir yaklaşıma sahip.
Ekol -> DC bu tamamen neyi sevdiğinize bağlı ben, DC'nin erdem ve duygu anlayışına vede Karakterlerin birbiri arası ilişkilerine (son yıllarda bu konuda çok dehşet hasar almış olsa da ) daha iyi adapte olabiliyorum okurken. DC'nin genel olarak ekolü de daha iyi baktığınız zaman daha iyi yazar ve çizerler daha istikrarla COmics'in altın çağında DC için çalışmışlar (TAbi marvel armut toplamamış onlarda çok harika sanatçılarla çok harika işler yapmışlar ) .

Hayran Kitlesi / Fanbase -> İkisinin de hayran kitlesinin içerisinde çok kanser edici kafalar ve oluşumlar var. Bu konuda berabereler.

Ortaklıkları -> Son 20 yıl için Disney >>> WB denilebilir ondan önce bu kadar manyak değildi WB. Şİmdilik Marvel'ın ailesi ve ortakları çok daha iyi.

Sonuç: DC

Ben hep Marvel okudum oyüzden Marvel. Him gibi Superman gibi aşırı karakterler yüzünden ısınamadım DC ye:D
En aşkın varlığın Marvel'de olduğunu hatırlatırım. :D

Kendi açımdan yorumlayacak olursam Marvel'e hep bir antipatim, DC'ye ise sempatim olmuştur.

Bence DC'de Marvel'de olmayan karakterler var ancak bunları gençlere tanıtamıyor. Bu sebepten kaybediyor.

Açıkçası ben de geçenlerde Discord gruplarından birinde söylemiştim, DC karakterleri artık çok klasik geliyor insanlara. Mesela hayatta Superman veya Batman filmi yeni çıksa bile izlemem, ancak daha geçenlerde eski Spiderman serisini zevkle tekrar etmiştim.

DC animasyon evreninde gerçekten iyiydi, orası ayrı. Ancak günümüzde sinema evreni parayı kontrol ediyor. Marvel de bu işte iyi. DC'den (ç)aldığı pek çok karakter ve gruplar şu anda sinema evreninde boy gösterip kar elde etti ve ediyorlar. (Misal karakter olarak Thanos, Magneto, Ultron, Deadpool, DR Strange, Ant Man) (Grup olarak X Men)

Yani diyeceğim o ki Marvel'i çok daha başarılı buluyorum. Yine de DC diyeceğim.

@him benim de o konuda Batman'a antipatim var. :D

Marvel'de okurum ama DC'yi fazla okuyorum.. Ben ilk başta Marvel okuyordum. Yani ilk Marvel'e başlamıştım ve bazı hikayeleri güzel olsa da genelde sıkıcı geliyordu bana.. DC'ye başlayayım dedim hem daha akıcı hemde daha eğlenceli geldi bana (eğlenceden kastım espiri felan değil hikaye bakımından)..

MCU vs DCEU dersen tabi ki MCU derim..

Animasyonlarda DC üstün her türlü

Benim için DC

Comics -> DC
Filmler -> Son 10 yıl marvelda olsa da bundan önceki 60 yıl DC'deydi nitekim bu alanın öncüsü olduğundan kıl payı farkla DC ama MCU mu ? DCEU mu ? diye sorsanız her türlü MCU tabi
Karakterler -> Subjektif bir kısım olacak ancak DC'yi daha epik, etik, öncü ve de edebi buluyorum. Marvel genelde karakterleri konusunda biraz fazla steryotipik ve tek yönlü bir yaklaşıma sahip.
Ekol -> DC bu tamamen neyi sevdiğinize bağlı ben, DC'nin erdem ve duygu anlayışına vede Karakterlerin birbiri arası ilişkilerine (son yıllarda bu konuda çok dehşet hasar almış olsa da ) daha iyi adapte olabiliyorum okurken. DC'nin genel olarak ekolü de daha iyi baktığınız zaman daha iyi yazar ve çizerler daha istikrarla COmics'in altın çağında DC için çalışmışlar (TAbi marvel armut toplamamış onlarda çok harika sanatçılarla çok harika işler yapmışlar ) .

Hayran Kitlesi / Fanbase -> İkisinin de hayran kitlesinin içerisinde çok kanser edici kafalar ve oluşumlar var. Bu konuda berabereler.

Ortaklıkları -> Son 20 yıl için Disney >>> WB denilebilir ondan önce bu kadar manyak değildi WB. Şİmdilik Marvel'ın ailesi ve ortakları çok daha iyi.

Bu kadar uzatmak yerine DC fanıyım deseydin ya. :D Bak ben haterim, hater olduğum için uzatmadım. :D

Comics -> DC

Bu kadar uzatmak yerine DC fanıyım deseydin ya. :D Bak ben haterim, hater olduğum için uzatmadım. :D
aahahah:D

Dışardan bir gözlemimi paylaşacağım. Çünkü ikisininde evrenlerine hakim olacak kadar kadar okumadım. Sevdiğim bazı karakterlerin çizgi romanlarını okuyorum oda genelde dc oluyor. Yani yazılarım göz önünde olan karakterleri gözlemim olarak paylaşacağım.

Azıcık güçle, sorunlar yaşayan veya bir takım kötü zaafları yüzünden sorunlu olan karakterleri okumayı ben sevmiyorum açıkçası. Bu konuda tek severek okuyabildiğim karakter spidermandir ki oda karakterinden gelen sorundan değil, süper kahraman kimliğinin gerçek kimliğine olan müdahelesi ile sorun yaşayan bir karakter. Dc de ise amiral gemisi olan karakterlerin hepsi belirli ideal tanımlar üzerinden asla taviz vermeyen bir haldeler. Ve bu karakterler hep taviz vermesi gereken durumlara maruz kalıyor, buda onlar ilginç kılan taraf benim gözümde. Ama bu onları yazması daha zor hale getiriyor açıkçası. Ayrıca dcnin elinde vertigo gibi ilginç işlerin çıkabildiği bir alt kuruluşta var. Birde dcnin evreninde olan bu aşırı güçler çizim bakımından büyük bir avantaj sağlıyor. Üzerinde düşünmesi eminim ki bir sanatçı için çok çok daha zevkli bir evrendir dc.

Onun dışında çizgi romanlarla mangalardan sonra tanıştığım için hala bana mantıksız gelen yönlere sahip. Koca iki dergiyi kıyaslamak namümkündür manga aleminde misal. Çünkü her dergi kendi yolunda gider ve birbirine özenen, rekabet halinde olacağı karakterler yapmaktan çok hep alternatifi olarak yer alırlar. Böyle bakınca dc ve marvel aslında birbirine çok benzediği için sürekli kıyas halindeler ve elinde sonunda ya marveldan şu güzel dcden çok güzel ama dcden daha çok seviyorum gibi dcnin ortak hikayeleri daha ilgimi çekiyor(veya tam tersi) o zaman dc diyeyim de kalıyor gibi. Yani bana içinde olan bir insan için ikisi arasında net bir tercih mümkün değil gibi geliyor. İkisi de birbirinden esinlenen ve birbirinin eksikliklerinden beslenen kurumlar elinde sonunda, dcnin daha büyük tecrübesi benim gözümde onu daha iyi hale getiriyor. Üzerinde daha uzun düşünülmüş karakterlere sahip sonuçta.

Bir aralar Cosmic Armor Superman = OAA diyen vardı. O aralar bayağı soğumuştum.
Son zamanlarda daha çok DC okumaya başladım. Bence DC daha eğlenceli.
Çizgi romanlarda DC, filmlerde ezici üstünlükle Marvel diyorum

Filmlerde Marvel'den yana olsam da animasyon konusunda DC oldukça iyi gerçi şu aralar pek takip etme fırsatım olmuyor.

DC sevdiğim karakterlerin hemen hepsi orada hem filmlerinden daha çok zevk alıyorum. Marvelde Thor ve Iron Man sevdiğim karakterler. DC’de neredeyse her karakteri seviyorum.

Marvel filmlerine bayılıyorum ama animasyon ve karakter gelişimleri açısından dc evreni daha iyi gibi. Her ne kadar yeni yapım filmlerde göz ardı edilse de bir Clark Kent hayranı olarak DC diyorum. DC evrenine ve dolayısıyla Süpermene hayat veren Clark Kent'tir. Umarım bu unutulmaz ve filmlerde hakettiği değeri görür.

Filmler-DC=Açıkçası ben görselliğe bakarım her şeyden önce.Görsellik derken yanlış anlaşılmasın Transformers 5 adlı seriye hakaret film ve benzeri filmler değil.Benim elime ne veriyor o önemli.O filmde yaratıcılık,özgünlük kamera açılarından tut sinematografi ile süslenmiş görsellerden bellidir.Misal Dark Knight çizgi romanında Batman'in gökyüzünde ki o duruşu.O şövalye duruşu kendinin ne kadar iyi olduğunu göstermişti.Görsellik sadece epik sahneler ile sınırlı değil.Görsellik bütün filmdir.Örneğin Dali.Yada Pablo Picasso.Şimdi onların yaratıcılığı o hayal dünyası.Anca Sandman gibi romanlarda bulunuyor o tür sanatsal işler.Yani yaratıcılık benim için her şey.Ama ne yazık ki artık sadece "Epik" görüntülerden oluşan sahneler var.Bu epik sahne işinin soyunu Zack Snyder devam ettirmekde.Detective Comics bana bunu veriyor filmlerde.Tabi ki Zack Snyder sayesinde.Marvel görsel efekt konusunda DCEU'dan daha başarılı.Ama tek görsellik yetmez.Felsefe lazım.Ayrıca Marvel gibi Karakterin başına bir şey gelir sonra düşman ile beraber eşit derecede güç kazanırlar tam kahraman kaybeder ki bir mucize olur kazanır formülünü tekrarlamıyorlar.

Abbow baya uzun yazmışım kısa bir özet geçeyim.Ya ben Marvel karakterlerini Batman özentisi buluyorum.Detective Comics değil Batman özentisi.Yani öyle süper gücüm oldu şimdi bir garip bulayım bu gücü ertesi gün kankama kimliği mi belli ederim zaten popüler olurum araya Adana draması katarım olur biter kafasında hikayeler sevmiyorum.Ben J.R.R Tolkien fanı değilim lakin evreni düzenli olan özene bezene yaratılmış tek evren bile diyebileceğim bir LOTR serisine sahip.Tabi sorunları var.Star Wars'ın bile var.Ama onlar o masalsı dünyada bizim istediğimiz hayatı yaşıyorlar.Onlarla kolayca bağ kurabiliriz onlarda kusurlu çünkü kendi evrenlerinin kusurları var.Ama DC ve Marvel'da bile kahramanların yaşadığı dünya yokmuş hissine kapılıyorum.Onlar sadece can sıkıntısı sonucunda yazılmış karakterler gibi hissediyorum.Böyle olmamalı.İlla kendi dünyamızı yansıtmak istiyorsan koy V For Vendetta gibi efsaneleri olsun bitsin.Detective Comics tam olarak bunu başarsı.Hep ilham kaynağı karakter ile "Kendi" dünyalarını yarattılar.Tabi her ne kadar aman aman derecede başarılı olmasalar bile.Yani Detective Comics = Çizgi roman sektörünün %85 kısmı.Sonuç olarak Marvel daha sayamadığım onlarca aşamayı geçememiş bir firma.