Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Manga Bleach Mangası Genel Tartışma Başlığı

Feindbild

無欠の果て
Üstat Kullanıcı
2hf2hdc.jpg

Küçüklüğünden beri ruhlarla iletişim kurabilen Kurosaki Ichigo, bir gün, bir ölüm tanrısı, yani shinigamiyle tanışır. Bununla beraber bütün hayatı değişir ve kendisini, yaşam ile ölümün çarpıştığı, kavramların anlamının değiştiği bir dünyada bulur.

Tür: Shonen, Aksiyon, Doğaüstü, Süpergüç

Yayın Süresi: 7 Ağustos 2001 - 22 Ağustos 2016

Manga-ka: Tite Kubo

Dergi: Shonen Jump

Toplam satılan cilt: 120 milyon

Bölüm sayısı: 686

Cilt sayısı: 74

Anime ve mangayla biraz ilgilenmiş herkes, Bleach'i takip etmemiş olsa bile duymuştur. Satılan 120 milyon cilt sayesinde, tüm zamanların en çok satan dokuzuncu mangasıdır. 15 sene boyunca süren ve seveni olduğu kadar, sevmeyeni de olan bu mangayla alakalı her şeyi, bu başlıkta konuşabilirsiniz.

Bazı yerleri okuyorum da İchigo, Grimmjow'u ne kadar saçma bir şekilde yenmiş.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bir aydır bleach izliyorum. Sıkılarak hatta kendimi zorlayarak izledim. Hep aynı şeyleri anlatıyor gibi geldi bana. İlk olarak soul societyden Rukia yı kurtardılar. Arada Bountu atlarsak Sonra hueco mundodan İnoue yi kurtardılar şimdide bir assasin grubundan prensesi kurtarma olayı mevcut. Animenin geri kalanı da aynı şekil mi yoksa anlattığı bir şeyler mevcut mu?
Genel olarak ben beğenmedim. Aşırı güç farkları mevcut. Mesela aizen neden tüm kaptanlardan çok daha güçlü anlamış değilim. Yine İchigo bir sürü power up alıyor ancak normal insan olan chad veya assasinler neredeyse ichigo seviyesindeler. Toplu olarak mı power uplıyorlar burayıda anlamış değilim.

Yukarıda rakatas yazmış grimjow ile ilgili. Bence haklı. Espadanın 6 numarasından daha güçlü bir savaş vermesi beklenirdi. Ancak İchigo hollow formuyla zorlanmadan yendi. Bence Grimjowa hakaret ediyor yazar.

Bir aydır bleach izliyorum. Sıkılarak hatta kendimi zorlayarak izledim. Hep aynı şeyleri anlatıyor gibi geldi bana. İlk olarak soul societyden Rukia yı kurtardılar. Arada Bountu atlarsak Sonra hueco mundodan İnoue yi kurtardılar şimdide bir assasin grubundan prensesi kurtarma olayı mevcut. Animenin geri kalanı da aynı şekil mi yoksa anlattığı bir şeyler mevcut mu?
Genel olarak ben beğenmedim. Aşırı güç farkları mevcut. Mesela aizen neden tüm kaptanlardan çok daha güçlü anlamış değilim. Yine İchigo bir sürü power up alıyor ancak normal insan olan chad veya assasinler neredeyse ichigo seviyesindeler. Toplu olarak mı power uplıyorlar burayıda anlamış değilim.

Yukarıda rakatas yazmış grimjow ile ilgili. Bence haklı. Espadanın 6 numarasından daha güçlü bir savaş vermesi beklenirdi. Ancak İchigo hollow formuyla zorlanmadan yendi. Bence Grimjowa hakaret ediyor yazar.
Battle şonenleri seven birinin Biliç'in SS-Karakura War'a kadar olan kısmı beğenmemesi ihtimalini çok zayıf buluyorum ben. Acaba diğer battle serilerde de mi aynı sıkıntıyı yaşadınız, atıyorum One Piece, Naruto vs o da aynı şekil hissettirdi yoksa sadece Biliç için mi böyle düşündünüz?

Çünkü Arrancar Saga'dan sonra seri çok bozuluyor, en iyi kısımlarını sevmemişseniz bilemedim yani.

Bir de nasıl Chado falan İçigo seviyesinde yaw? Ana ekibe aşırı fark atıyor İçigo, Uryuu dahil.

@Uncle Paulie başları güzeldi soul society olayı ile farklı bir boyutta savaş felan hoştu ancak seri kendini tekrar ediyor sürekli birini kurtarma olayı mevcut. Rukia Ishida İnoue prenses derken sıkmaya başladı. şuan hueco mundo yu yeni bitirdim new captain arcına geçtim. Chad burada bir Espada ile savaşıyor. Yani an itibariyle Chad İchigo seviyesine yakın. Normal bir insanın shinigami seviyesine gelmesini absürt karşıladım. Bunlar benim naçizane fikirlerim. Bleachi küçük yaşta izlesem muhakkak beğenirdim bu kesin ancak şu an itibari ile pekte muazzam bir iş gelmiyor.

@Uncle Paulie başları güzeldi soul society olayı ile farklı bir boyutta savaş felan hoştu ancak seri kendini tekrar ediyor sürekli birini kurtarma olayı mevcut. Rukia Ishida İnoue prenses derken sıkmaya başladı. şuan hueco mundo yu yeni bitirdim new captain arcına geçtim. Chad burada bir Espada ile savaşıyor. Yani an itibariyle Chad İchigo seviyesine yakın. Normal bir insanın shinigami seviyesine gelmesini absürt karşıladım. Bunlar benim naçizane fikirlerim. Bleachi küçük yaşta izlesem muhakkak beğenirdim bu kesin ancak şu an itibari ile pekte muazzam bir iş gelmiyor.
Fillerları da izlemişsin. Filler listesine göz atıp izleseydin keşke. Chado'nun savaştığı espada dediğin kişi espada değil. Espada değil onu geçtim her Espada aynı değil. Barraggan ile Zammori bir mi?

d23e8c7ab3c37bd1549d63a3bd43646f--pop-art-art-manga.jpg

Espadalar bunlar.

Haklısın Espada değil. Ancak bu insanüstü power up almasını değiştirmiyor. Tekrardan baktım hallow tekniği kullanıyormuş seytanın sol eli mi ne. Her neyse ben söylemek istediğimi dile getirmiş oldum.

Haklısın Espada değil. Ancak bu insanüstü power up almasını değiştirmiyor. Tekrardan baktım hallow tekniği kullanıyormuş seytanın sol eli mi ne. Her neyse ben söylemek istediğimi dile getirmiş oldum.
Çok kendini tekrar ediyor o konuda haklısın. Tabii ki insan üstü bir power up alıyor ancak doğa üstü bir seri sonuçta. Görüşlerini belirtebilrsin tabii o konuda bir sıkıntı yok. Sadece fillerları falan da araya katmışsın. :D Onu söyleyeyim dedim.

Animelerde sevmediğim bir olay bu kurtarma mevzusu. Japonlar insana çok fazla mı değer veriyor yoksa öyle mi görünmek istiyorlar bilmiyorum. Ancak sana bir örnek vereyim. En sevdiğim animelerden biri code geass dır. 1. Sezon finalinde Zero Japonya savaşının ortasında savaşı bırakıp nunaly i kurtarmaya gidiyor. Bunuda seride haklı göstermek adına nunaly için daha iyi bir dünya diye kendine amaç ediniyor. Orada milyonlarca Japon esaret altında. insanlık için değil de bir kişi için daha iyi bir dünyayı amaçlayınca kurgunun mantığı yok diyorum.

Nasıl ki animelerde bu kurtarma olayı çok fazlaysa oyunlarda da kuryelik çok fazla bunu şuraya götür onu buraya getir şeklinde bu da benim sinirleri mi zıplatıyor. Bu oyunu tasarlayan mühendis mi yoksa kurye mi diye. Bir çok oyundan bu yüzden haz alamıyorum. En bariz örneklerinden biri assasin creed. Dünyaca ünlü bir oyun ancak içi bana göre olduğu gibi boş

Animenin geri kalanı da aynı şekil mi yoksa anlattığı bir şeyler mevcut mu?
Anime zaten fullbringer arc sonrası bitiyor. Yani sonuna yakınsınız zaten. Son arkı işleyecek olan devam animesi yakında geliyor. Onu da eklersek değerlendirmeye evet "hadi gidip kurtaralım" tekrar ediyor ancak aynı şekilde değil. Ancak son ark öyle bir ark ki, sıkıldım dediğiniz arrancar sagasını böyle mumla ararsınız :D :D

Espadanın 6 numarasından daha güçlü bir savaş vermesi beklenirdi
Bence yazar Grimmjow'a hakaret etmiyor da siz "Espada" denen şeyi çok abartıyorsunuz. Espada içinden üç kişiyi çek (Starkk, Ulqi ve Barragan) gerisi cidden anlamsız.

Yani an itibariyle Chad İchigo seviyesine yakın.
Değil. Yakınından dahi geçemez :D

@LuLu

Kurtarma olayı tekrarlanınca bayan bir şey. Ayrıca bir de kurtarma bir tema ve bir setup olmalı bence, anlatının takendisi olmamalı. Yani OP öveceğim (ki son yıllarda nadiren olur) bu konuda; Robin'i kurtarmak ile geçen Water 7 ver Ennies Lobby arkları çok çok iyidir. Çünkü Robin'i kurtarmanın haricidne biiiiir çok başka motifler, sebepler, lore parçacıkları, yeni tayfa üyesi katılımı, dünya hükümetine ilk defa karşı geliniş, Luffy Vs Usopp çatışması vs vs vs yani bir sürü şeyle bezeli. Bu setup içinde Robin'i kurtarmak batmıyor. Aksine Robin'i kurtarma aşırı epik bir şeye dönüştü.

Öte yandan Ichigo arkadaşlarını korumak gibi diğer tüm şonen baş karakterlerinde (hatta tüm iyi niyetli insanlarda) standart donanım olan bir şeyin "ana itici motivasyon" olduğu bir karakter olduğu için. Arkadaş kurtarma maceraları bu adamın kendini en uç noktalara ittiği maceralar oluyor. Çünkü motif eksikliği var seride :D Motif yok, haliyle adamlar Ichigo'yu harekete geçirebilmek için habire arkadaşlarını risklere sokuyorlar bu da çok yavan bir anlatım elbette. Aizen ve Urahara da olmasa seri de motif yok gibi bişi. Ancak sorun Aizen niye olduğu kişi ve dediğin gibi neden o kadar güçlü ? Ve bunca yıl neden Aizen gibi düşünen ya da Aizen'in düşüncesinin yakınlarında dolanan bir başka allahın kulu daha olmamış ? Peygamber gibi tepeden inme bir güç , bir zeka ve bir plan :D