Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Bir Şarkıyı Ne İçin Dinlersiniz?

RedSkull

Müdavim Baykuş
Tecrübeli Kullanıcı
Bir şarkıyı ne için dinlersiniz? Ritmi / melodisi için mi yoksa sözleri için mi? Haydi tartışalım.

Genel olarak bende ritmi için dinlerim.sözleri kötü melodisi hoş şarkılar dinlediğim oluyor

Edit:Ha bu demek değil ki sözleri sevmiyorum Sadece melodisi güzel olduktan sonra sözleri çok güzel olmasada olur

Moderatör tarafında düzenlendi:
Öncelikle sözleri önemli, ritmi önemli. Ama bazı şarkıları anlamadan da dinlerim. Rusça şarkı dinlerim misal, Japonca da dinlerim Japoncadan da anca Anime'den aşina olduklarım aklımda kalıyor o kadar. İngilizce şarkıların bazıları da anlaşılmıyor ileri seviye İngilizce gerektiriyor ama genel olarak anlarım.

Bunların dışında tamamen ruh halime bağlı. Ama tür olarak favorim Anadolu Rock.

Cem Karaca dinle hocam, benim Şu An Ne Dinliyorsunuz? konusuna attığım linklere bakın :D Ben genellikle melodisi için dinlerim sözler ilgimi çekmiyor hatta enstrümantal müzikleri çok severim.
Zaten Anadolu Rock'ı sevdirenlerden birisidir bana Cem Karaca. Onunla birlikte Barış Manço, Barış Akarsu ve Erkin Koray dinlerim genellikle. Evet yeniliğe biraz kapalıyım bu konuda. Ama sebebi de genelde hüsranla bitmesi. Bu grupta 1 kişi yaşıyor o da 78 yaşında :D.

Şarkı benim için hayal gücü demek.Ne zaman stres olsam şarkı açarım.Hayal gücü olayında ise o ritim akıcılıktan yararlanırım.En son dinlediğim müzik şarkı artık ne dersiniz Flash Theme idi ben böyle şarkılar seviyorum.Seviliyorsun Snyder :D .Yani şarkı demek sonu gelmez fikir demek benim için.Ayrıca uyandığım zaman bir şarkı açar dinlerim o şarkı nasılsa bende öyle eğlenirim.Melodisi için yani.