Çok az medya ürünü vardır ki bizim içimizi ısıtıp, onca gösterdiği dramatik olaya rağmen bizi başında mutlu ayıran. Çok az eser vardır ki bu kadar içimizden, sıradan bir konu ele alabilen. Çok az konu vardır ki genci,ergeni,orta yaşlısı,yaşlısının bu kadar empati kurabileceği karakterler barındıran. Çok az seri vardır ki duygusal betimlemeleri bu kadar iyi olan hem çizim, hem müzik, hemde anlatış biçiminden.
Serinin konusuna geleceksek kiriyama rei adında orta okulda profesyonel olmuş bir shogi oyuncusu üvey ailesinin yanından bir nedenden ötürü ayrılmış, kendi başına yaşamaktadır. Shogi için zamanında liseyi bırakmış olsa da sonra dönme kararı almıştır. Hiç arkadaşı olmayan, aşırı suskun iyi kalpli olan bu çocuk, zeki ve içine atan bir tiptir. Bu yüzden hayatını çok az yemek yiyerek bir deri bir kemik geçiren intihar eşiğinde olan mutsuz bir ergendir aslında. Bir gün annelerini kaybetmiş, babaları tarafından terk edilen ve japon tatlıları yapan bir dükanı işleten dedeleri tarafından bakılan 3 kardeş ile tanışır. Bu 3 kardeş reinin durumunu anlamış ona yardımcı olmak istemiştir ve kendi fakirhanelerinde akşam yemeğinde davet etmektedirler. Aynı zamanda shogi kariyeride çalkantılı giden rei üvey ailesinden niye ayrılmıştır? Momo niye bu kadar tatlı?;
Fazla uzatmak istemiyorum çünkü bu seri kendinizin yaşaması gereken,mutlaka kendinizden birşeyler bulacağınız muhteşem bir eser. Bu kadar iyi, insanı tanıyabilmiş yazar ise 50li yaşlarında tatlı bir teyze olma eşiğinde kadın zaten. Hem kadın olması, hemde yaşının getirdiği tecrübeyle bu kadar iyi, insanları ele aldığını düşünüyorum. Özellikle 2. sezonda reinin dışında yan karakterlere daha çok odaklanıp 30 yaşındaki bir insandan 20 yaşındakine, 50 yaşındakinden 70 yaşındakine insanların psikolojik durumunu çok iyi anlatmıştır. Büyük ihtimal o yüzden 2. sezonu daha yüksek puan alsa da, reinin hikayesine odaklanan ilk sezon benim daha çok sevdiğim bir sezon oldu. 2. sezonda reinin kısımlarına gelelim oldum biraz. 3. sezonunda mı 4. sezonunda mı final yapar bilemiyorum ama finaline göre bende yeri ya çok yukarlarda yada direk en tepede bitirecek seridir kendileri. Son olarak ostleri;
Ve çok iyi olan openingi;
Buda shaftın bir animesiydi. Son olarak en popüler serisi olan monogatari serisini kendimce neden izlemeliyiz açıklarım gibi. Tabi ilerde shaft bir şaheser daha çıkarmazsa