Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece 1189 Tartışma / 1190 Öngörü

Bölüm nasıldı?

• İyi

Oy: 0 0.0%
  • Ortalama

• Çok kötü

• Kullanılan toplam oy
    2
Abi, boş sohbet için çok fazla konuşma balonu var yav xD Gene de geçen bölümlere göre hem çizim hem panel konusunda daha iyi bir bölümdü, Hikayeye gelrisek gene klasik arkası yarınlı klişe dolu OP içeriği, hayırlısı bakalım. Gaban ne yapacak burada, ölecek mi yoksa başka yardımlar da mı yetişecek.

Her arc benzer senaryolar görüyoruz cidden. Luffy'nin yenilmesinin bir esprisi de kalmadı. En azından Gaban ölürse biraz farklılık olur. Imu buradayken birilerinin gözden çıkarılması lazım artık.

Ben dedim abi Imu şov yapmadan bitmez bu arc diye. Gear 5 Luffy'i soktuğu durum büyük güç göstergesi oldu. Gaban olmasa ölüyormuş cidden. Imu Ace ve Sabo'yu da aşağıladı durduk yere. Luffy reisin bu lafları yanına bırakmaması lazım.

Animede gördüğüm kadarıyla zaten Gyaban Luffy+Zoro'dan güçlüydü. O yüzden şaşırtıcı değil hem adada Loki ve Gyaba hariç güçlü biri yok. Başka kim gelecekti yardıma zaten. Gyaban tutar Mu'yu.

Önceden Sommers & Killingham yenilir, Imu zayıflar ve geri çekilmek zorunda kalır diye düşünüyordum. Hala bu fikre sıcağım ama bu durumda bizimkilerin elde edeceği bir şey olmaz. O yüzden Killingham & Sommers & Imu buradan başarıyla ayrılmalılar. Çocukları kaçırmalılar ki, bizimkilere Mariejois' saldırmak için bir sebep yaratsınlar. Aksi halde "dövdük, postaladık, bir daha gelemzler" diyecek kadar rahat davranırlar.

Diğer olay ise eğer Mariejois'e bizimkiler çocuklar kaçırıldı diye savaş açacaklarsa ortak nokta balık adam adası olacaktır. Balıkadam adası Redline'in (MarieJois'in) tam altında bulunuyor. Madam Sharyly de zaten kehanette Luffy'nin balık adam adasını doğrudan/dolaylı bir şekilde yakacağını söylemişti. Peki neden yanacak? Aklıma üç-dört seçenek geliyor.

1- Mariejois'e gideceğini öğrenen denizciler Balık Adam adasında Luffy'e pusu kuracak, orada Akainu ile savaşacak ve Akainu tarafından balık adam adası yanmaya başlayacak.
2- Balıkadam adasında "Sunlight Tree Eve" var. Kökleri balık adam adasının altına, tepesi ise Mariejois'in üstüne çıkıyor. Imu'nun Mariejois'den ayrılmama sebebinin gücünü bu ağaçtan almasına bağlıyorum. Haliyle bu ağacı Luffy kökünden yakarsa, Imu'yu zayıflatacak ve yenilmesine zemin hazırlayacak. Belki de ölümsüzlüğünü kaybetmeesi bu ağaca bağlıdır.
3- Savaş sonrası balıkların da yeryüzünde yaşaması ve ayrım olmaması için zorla göç ettirmek amacıyla yakacak.
4- Yine savaş sonrası Red Line'i yok ederse balık adam adası da yanmaya başlar (mecazen belki)

Bu yüzden burada bizimkiler tamamen ağır bir yenilgi alacaklar ama ölmeyecekler muhtemelen. Mariejois baskını için bu gerekiyor. Ben yukarıdaki seçeneklerden 2. maddedekine daha yakınım. Imu'nun zayıflatılabilmesinin yolu balık adam adasının yanmasından geçiyordur. Belki Blackbeard yukarıda Imu ile savaşırken bi anda ağaç yangınından dolayı Imu'nun zayıfladığını görüp tüm gücünü hüpletir. Bakalım, her şey mümkün gibi.

Ek olarak, Elbaf'da da Treasure Tree Adam var. Elbafdaki Adem ağacı, Mariejois'deki Havva ağacı.
Joyboy'un verdiği söz neydi acaba? Bu iki ağacın köklerini birleştirip One Piece yaratmak mı? Eve ağacını yok etmek mi?

nBChYgY.jpeg

Gabanın İmu’yu tutması saçmalığını şöyle söyleyeyim Yaşlı Hiruzenin Kaguya tutması gibi bir şey.Sonraki bölüm tek yemezse geçmiş olsun İmu balonu patlamıştır o vakitten sonra

Yaşlı Hiruzenin Kaguya tutması gibi bir şey.
Bence bu çok doğru bir örnek değil. Imu o kadar dokunulmaz bir hava çizmedi zaten. Bir de OP'nin en üst tier'i ile geri kalanları arasında Naruto'daki gibi bir uçurum var mı emin değilim. Yani G5 Luffy bir kaç hafta önce yorulmuş, yaralanmış Kaido'yu high diff alabiliyordu anca.
Daha bir kaç gün önce ise uyanışsız, Luffy'i ciddiye almayan, kafası karışı Kizaru'ya kanını aldırtıyordu, Kizaru adaya girdi diye yüzünün aldığı şekil değişiyordu. Luffy şu an Gaban'dan fersah fersah üstün bir çar değil ki. Gaban aksine adama hakin yetersiz dedi (Gerçi Kaido'yu yenen Haki nasıl yetersiz o da ayrı bir saçmalık)

Yani Oda öyle boktan bir scaling yapıyor ki (Kubo'yu bile arattırır) Imu'nun anlık olarak Gaban tarafından durdurulması bence dert değil.

Ama şu bir dert olabilir, bu adamın güya filosu var xD Luffy WanO'da öldü geri dirildi, bu yüzden vivre card'ı yanıp kül olmuş ya da tam kül olacak iken yeniden geri gelmiş olabilir bunu gören filo üyeleri fillik fillik Luffy arıyor olmalı idi. Eea aynı filodan şimdi bir de Law'ın tayfasının yok edildiği tüm dünyaya duyuruldu.

Filo üyelerinden Hajrudin de burada abi nerede bu filo ? Nerede bu dragon nerede bu Cross Guild vs yani, Brook-Gunko flashback'i yazana kadar şu adaya bir iki tane daha taştaşlı tip atılabilirdi.

O yüzden şaşırtıcı değil hem adada Loki ve Gyaba hariç güçlü biri yok. Başka kim gelecekti yardıma zaten.
Aga bu seride yardımlar sadece o an adada olanlardan geliyor diye bir şey yok ki. Dragon geldiğinde biz Loguetown'da olduğunu bilmiyorduk, Shanks Marineford'a geldiğinde yolda olduğundan bile haberimiz yoktu. Aokiji, Punk Hazard'da Smoker'ı kurtardığında keza aynı şekilde.

Yani Adada Gaban ile Loki'den güçlü başka tayfa dışı bir figür yok evet ama adaya birileri gelebilirdi. Milletin bence beklentisi o sanırım. Dragon'dur, Sabo'dur, Filo üyeleridir vs gelir diye umdular sanırım.

Bence bu çok doğru bir örnek değil. Imu o kadar dokunulmaz bir hava çizmedi zaten. Bir de OP'nin en üst tier'i ile geri kalanları arasında Naruto'daki gibi bir uçurum var mı emin değilim. Yani G5 Luffy bir kaç hafta önce yorulmuş, yaralanmış Kaido'yu high diff alabiliyordu anca.
Daha bir kaç gün önce ise uyanışsız, Luffy'i ciddiye almayan, kafası karışı Kizaru'ya kanını aldırtıyordu, Kizaru adaya girdi diye yüzünün aldığı şekil değişiyordu. Luffy şu an Gaban'dan fersah fersah üstün bir çar değil ki. Gaban aksine adama hakin yetersiz dedi (Gerçi Kaido'yu yenen Haki nasıl yetersiz o da ayrı bir saçmalık)

Yani Oda öyle boktan bir scaling yapıyor ki (Kubo'yu bile arattırır) Imu'nun anlık olarak Gaban tarafından durdurulması bence dert değil.

Ama şu bir dert olabilir, bu adamın güya filosu var xD Luffy WanO'da öldü geri dirildi, bu yüzden vivre card'ı yanıp kül olmuş ya da tam kül olacak iken yeniden geri gelmiş olabilir bunu gören filo üyeleri fillik fillik Luffy arıyor olmalı idi. Eea aynı filodan şimdi bir de Law'ın tayfasının yok edildiği tüm dünyaya duyuruldu.

Filo üyelerinden Hajrudin de burada abi nerede bu filo ? Nerede bu dragon nerede bu Cross Guild vs yani, Brook-Gunko flashback'i yazana kadar şu adaya bir iki tane daha taştaşlı tip atılabilirdi.

Aga bu seride yardımlar sadece o an adada olanlardan geliyor diye bir şey yok ki. Dragon geldiğinde biz Loguetown'da olduğunu bilmiyorduk, Shanks Marineford'a geldiğinde yolda olduğundan bile haberimiz yoktu. Aokiji, Punk Hazard'da Smoker'ı kurtardığında keza aynı şekilde.

Yani Adada Gaban ile Loki'den güçlü başka tayfa dışı bir figür yok evet ama adaya birileri gelebilirdi. Milletin bence beklentisi o sanırım. Dragon'dur, Sabo'dur, Filo üyeleridir vs gelir diye umdular sanırım.
Olay zaten o anlık öldürücü darbeyi durdurmak. Shanks ne yapıyor yazar ne planlıyor belli değil. Dragon yüksek ihtimal Kutsal Topraklarda olabilir, Shamrock da orası karışık diye ayrıldı. Bunlar bu raddede seriye sokmak istememiş olabilir. Bunlar dışında kaldığında en uygun aday Loki ya da Gyaban zaten.

Ha ben de izleyici olarak artık Shanks ve Dragon'u ekşında görmek isterim, Gyaban'dan daha heyecan uyandırır. Yine Gyaban düştüğünde gelmeyeceklerinin de garantisi yok. Ama anlık öldürücü darbeyi durdurmak için ömrü boyunca baltayla savaşmış bir efsanenin de baltalı bir ilahı durdurması da ok bence. Heyecanlandırdı mı? Hayır. Dragon ya da Mihowk çok çok daha hype ama yazar henüz sokmak istemiyor olabilir. Uzun süre dayanamaz zaten Gyaban da büyük ihtimal. Anlık çözüm olarak iyi.

@Nabu Kubo yerine Fairy Tail'i örnek vermelisin. Tam uyuyor. Natsu bir bölüm önce dayak yediğine bi anda üstün geliyor. :D

Shanks dünya hükümetini indirmeye çalışıyorsa o zaman niye bu adam devrimcilerle hiç iletişime geçmemiş(Şu ana kadar gördüklerimize bakarsak aralarında bir bağlantı yok Dragonun Bebe Shanksı kurtarması dışında) Dünya hükümetine savaş açan bir örgüt var ve sen gidip de İmu nun varlığı gibi önemli bir bilgiyi paylaşmıyorsun.
Ben bu burda bi art niyet ararım ağa xd bu herifi hiç sevmiyorum(Babasını da sevmezdim zaten xd)

Shanks dünya hükümetini indirmeye çalışıyorsa o zaman niye bu adam devrimcilerle hiç iletişime geçmemiş(Şu ana kadar gördüklerimize bakarsak aralarında bir bağlantı yok Dragonun Bebe Shanksı kurtarması dışında) Dünya hükümetine savaş açan bir örgüt var ve sen gidip de İmu nun varlığı gibi önemli bir bilgiyi paylaşmıyorsun.
Ben bu burda bi art niyet ararım ağa xd bu herifi hiç sevmiyorum(Babasını da sevmezdim zaten xd)
Bi de devrimcilerin gizli ve asıl lideri Shanks çıkıyormuş. İnsan içine çıkamazsın. xd :D

@Nabu Kubo yerine Fairy Tail'i örnek vermelisin. Tam uyuyor. Natsu bir bölüm önce dayak yediğine bi anda üstün geliyor. :D
Dragon Ball en kötüsü bence, de güç dengesi dediğiniz şey önemsiz bir şey zaten keyif versin izlerken yeterli. FT fanları olarak durumdan memnunuz bizim sıkıntımız yok. :p Yakında Laxus babaya da seri geliyor akacağız ki.

01cafceb4d6ff4c39fe2572475a328f4.jpg

Bu açıklama yeterli başka bir şeye gerek yok. :p

Dragon Ball en kötüsü bence, de güç dengesi dediğiniz şey önemsiz bir şey zaten keyif versin izlerken yeterli. FT fanları olarak durumdan memnunuz bizim sıkıntımız yok. :p Yakında Laxus babaya da seri geliyor akacağız ki.

01cafceb4d6ff4c39fe2572475a328f4.jpg

Bu açıklama yeterli başka bir şeye gerek yok. :p
FT'yi güç dengesi için okuyan zaten hiçbir şey okumamalı. Fairy tail okumak için büssürü sebebimiz var. Erza bunlardan ikitanesi. :love:

Her arc Dagon'un gelip günü kurtarmasını bekleyenler biraz yanlış bir beklenti içindeler bence. Eskiden ben de bunu bekliyordum ama artık farkına vardım ki Dragon böyle bir adam değil. Serinin başında, ilk çıktığı an dışında hiçbir zaman böyle bir harekette bulunmadı onca fırsatı olmasına rağmen. Onun için devrim planı her şeyden daha önde muhtemelen. Kendi oğlundan bile.