Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Jonin Sıralaması - Şu İsimleri Sıralar mısınız ?

Nabu

Ulu Baykuş
Yönetici
Ulu Baykuş
Fanverse de bir "Asuma çılgınlığı" yaşanıyor. Bunun son örneği olan konu ise şu; https://www.fanverse.org/threads/asuma-vs-bos-sasuke-can-asuma-do-better-than-yamato.1372176/

8d4f0b566e487a7511438cec67ae65d1f8e29b83.gif

Asuma'yı çok sevsem ve underrated bulsam da bence Yamato, Darui, Mangetsu, Kitsuchi, Kurotsuchi, Samehadasız Kisame, Hidan, Hiashi, IA Kakashi, 5G Gai falan gibi low kageliğe göz kırpan elite joninler ile bir tutamıyorum ben şahsen.

Kendisinin daha fazla Zabuza, Kimimaro, P1 Kabuto, Baki, Kurenai, WA Temari, WA Kankuro, WA Neji, Choza falan ile içli dışlı olduğunu düşünüyorum. Ama Asuma'ya böyle bir "hidden low kage" gözüyle bakan bir kesim portladı xD Bu da beni burada da bir test konusu açmaya itti. Size aşağıda Jonin sınıfı bazı ninjalar vereceğim ve bunları en güçlüden en zayıfa sıralamanızı isteyeceğim. Denk olduğunu düşündüğümüz isimleri aynı sıraya koyabilirsiniz.​

Asuma
P1 Kabuto
WA Temari
WA Kankuro
Chiyo Nene
WA Hiashi
WA Neji
Sulak Bölgede Suigetsu
Jugo
Kolsuz Hasta Orochimaru (Manda ve Hidra Çağıramaz)
Kitsuchi
Torune
Sai
Yamato
Darui
Base Jiraiya (Bunta kadar büyük kurbağaları çağıramaz)
Base Killer Bee
Jonin Minato (Bunta kadar büyük kurbağalar çağıramaz, rasengan yok)
PA Kakashi
Baki
Genma
Chojuro
Choza Akimichi
Shikaku Nara

Bakalım ne sonuç çıkacak, merak ediyorum.

Ya Naruto'nun mangayı bir ara sıfırdan okumam lazım ama hatırımda kalandan gidersem:
  1. Minato
  2. Bee
  3. Jiraiya
  4. Oroc
  5. Sulak Suigetsu
  6. Neji
  7. Hiashi
  8. Juugo
  9. Temari
  10. Darui
  11. Yamato
  12. Kitsuchi
  13. Kakashi
  14. Torune
  15. Choza
  16. Asuma
  17. Sai
  18. Kankuro
  19. Chiyo
  20. Baki
  21. Kabuto
  22. Shikaku
  23. Genma
Yani Torune ve üstündeki hemen hemen kimseyi alabileceğini sanmam Asuma'nın. Tabii liste yarım yamalak hissettirdi ama aşağı yukarı böyle gibi.

1. Jonin Minato -> Aslında burası Jiraiya'nın yeri de olabilir pek emin değilim. Jiraiya daha çok yönlü ama Minato hızı sebebiyle (ve kurbağaların kısıtlanması nedeniyle) biraz daha ön planda benim için. Ama rasenganın kısıtlanmış olması da Minato'yu eksik bırakmıyor değil. Yani 1v1 durumunda iki türlü de gidebilirdi. Jiraiya daha tecrübeli ve kendini çok güzel savunabileceği jutsuları da var ama yine de Minato diyorum az buçuk farkla.
  2. Base Jiraiya -> Killer Bee de çok güçlü olsa da dönüşümleri olmadan Jiraiya'nın üstü değil bence.
  3. Base Killer Bee
    - Bu üçü birbirine aşağı yukarı denk, yerleri değiştirilebilecek isimler. Diğerlerinin ise aşırı bir farkla üstündeler. -
  4. PA Kakashi -> Kamuili MS, raikiri varyasyonları ve aşırı bir zeka benim için onu buraya koymaya yetiyor. Tek sıkıntısı chakrasının yetersizliği.
  5. Kolsuz Hasta Orochimaru -> Orochimaru hala Orochimaru :D Ancak bu haliyle Kakashi'yi yenebileceğini düşünmüyorum. Evet Kakashi, Sasuke kadar kolay kazanamaz belki ama bu haline karşı da kaybetmezdi.
  6. Sulak Bölgede Suigetsu -> Listedeki bazı karakterler belki bu halini bile yenebilirdi element avantajıyla ancak genel güç seviyesi olarak bence en az burda. Hatta Orochimaru'nun üstünde bile olabilir emin değilim.
    - fark -
  7. Darui
  8. Torune
  9. Kitsuchi
  10. Yamato
    Bu 4'ü aşağı yukarı birbirine denk bence.
    - azcık fark -
  11. WA Hiashi -> Daha yukarda olabilir çok emin değilim.
  12. Jugo
  13. Chiyo Nene
    - azcık fark -
  14. Asuma -> Öteki genç joninlere kıyasla daha tecrübeli olduğu için buraya koydum. Yoksa ortalama güç olarak Temari'nin altı da olabilir.
  15. WA Neji
  16. Chojuro
  17. WA Temari
  18. Sai
  19. Shikaku
  20. Choza Akimichi
  21. WA Kankuro
  22. P1 Kabuto -> Aslında Kabuto'yu çok hatırlamıyorum o yüzden buraya koydum. Ama en fazla 18'de olurdu o da gibime geliyor.
    - çok fazla fark -
  23. Genma
  24. Baki

Asuma'ya gelirsek, çok fazla bir gösterimi bulunmadığı için fazla yukarılara koyamadım açıkçası. Kisame'ye çektiği ufak ayar dışında biraz belirsiz. Ancak o kadar fark edeceğini de zannetmiyorum. Sonuçta kendisi en güçsüz Akatsuki üyesine yem olmuş birisi. En fazla Jugo'nun üstüne koyardım ama yine Hiashi'nin altında olurdu.

1. Grup

Jonin Minato > Base Jiraiya >> Hasta-Kolsuz Oroc

2. Grup

Base Bee > Kitsuchi >= PA Kakashi > Darui >= Yamato >= WA Hiashi

3. Grup

WA Neji >= Sulak Suigetsu >= WA Temari >= Torune >= Chiyo Nene > WA Kankuro >= Jugo (Jugo çok garip aşağı gruba da girebilir, üst gruba da çıkabilir duruma göre) >= Sai

4. Grup

Asuma >= P1 Kabuto (asker hapı falan varsa yanında Kabuto'yu öne korum) > Shikaku > Choza > Genma = Baki