İki taraf için de ezmek söz konusu değil zaten.
Sannin üzerine olmak için 59 yaş hali yetiyor zaten. Kaldı ki 69 yaş hali bile hazırlıklı + destekli + ET'li Oroc'u neredeyse götürüyordu. Prime Hiruzen her hangi bir sanninin ciddi üzerinde birisi olarak resmedildi. Kimseye sırf Base Sannin +1 oldu diye "Profesör" ya da "Şinobi Tanrısı" denilmezdi.
Yagura Obito'nun kullandığı haliyle içine 3 kuyruk mühürlü halde çağırılacaksa o zaman o da çok büyük sıkıntı. Hanzo evet prime halinden çok çok düşük bir level ile geliyor edo iken ancak Mifune gibi Hanzo'nun zehrine bağışıklığı olan biri ile karşılaşmış olmasının da çok avantajını kullandılar. Orada bu seviyede bir zehre direnci olan yegane kişiler, Sasuke, Sasori ve hashi hücreleri ile Obito'dur diğer herkes için sıkıntı.
Neji ve Choji de Zetsu, Hidan, Suigetsu, Jugo, Sasori seviyesindeki üyeler için oldukça yeterli rakipler. Çer çöp demezdim.
Bu kısımlar argümandan çok "temenni" gibi, yani tüm varsayımlar karşı tarafın oturup izlemesi üzerine. Sasori'nin zehri edo adama ne yapsın ? Kaldı ki karşı takımda Tsunade ile Oroc gibi zehir çıkartabilecek iki çar var. Kisame'nin su hapishanesi desen ? Devasa Su Domu'nu diyorsan onu çok yüklü miktarda çakralar çekmedikçe yapabildiğini hiç görmedik kaldı ki herhangi bir boss summon ile çıkılır ondan. Ha yok küçük su hapishanelerini diyorsan, onların seride kage level bir çar tutabildiğine hiç rastlamadık, Neji'yi bile tutamadı.
Bu Akatsuki için de geçerli yalnız. Kaldı ki böyle etraftaki herkesi dost düşman ayırt etmeden teklemeye gidersek, Tobirama'nın sonsuz patlayıcı kağıt atağı ve Jiraiya'nın Kurbağa Şarkısı genjutsusu gibi tekniklerden de sağ çıkabilecek kimse yok.
Sennin Mod ve Sensör Çakrası var. Ve Byakugan var yıldırım için ise 3. Raikage varken Deidara bayağı tehditkarlığını yitiriyor.
Tobirama + Muu gibi Tobi'yi kantırlamak için çok çok iyi olan bir ikili Obito'yu aradan çıkarsalar (Edo olmasa Tobirama'ya belki bu kadar güvenemezdim ama hem Muu hem Tobirama Edo iken yapabilecekleri çok fazlalaşıyor.
Hiruzen + Chiyo + Tsunade -> Nagato'yu oyalasalar ki yaparlar.
Itachi + Sasuke ikilisi için Jiraiya + Yagura oldukça yeterli. Hele de Jiraiya SM'e girerse, eğer Yagura Obito kullandığındaki gibi Jinc Edo ise zaten aşırı fazla gelir MS kardeşlere.
Akatsuki'nin geriye kalanı
Orochimaru ve 3. Raikage gibi iki öldürülmesi en zor çarlardan ikisini nasıl indirecek hem de hashi hücreli orochimaru ? Hashi hücresinden önce bile ölmek bilmeyen biriydi bu adam.
Bir de bu ikiliye Hanzo yardım etse Oroc ve 3. Raikage o zehre dayanabilirken, rakipler dayanamayacağı için çok sıkıntı çıkaracak. Ayrıca Hanzo için "su altında hareket hızında evrende eşi benzeri yok" denilmişti. Nitekim, Kisame bir göl yaparsa sadece Hanzo'yu güçlendirmiş olacak.
Neji de ihtiyacı olan takıma ekleme olarak saha da değişken davranabilir. Mühürleme bilmedikleri için Neji, Hidan, Jugo, Suigetsu, gibi düşük seviyelerin alayını teke tekte alabilecektir. Yani bu durumda Hiruzen takımının en zayıfı karşı tarafın en zayıf 4-5 çarından daha güçlü oluyor.
Zaten bu üçlü (Oroc + 3. Raikage + Hanzo) Akatsuki'nin geri kalanını tutabilse ki tutar. Geriye kalan eşleşmelerden birini bile Hiruzen ekibi üyeleri kazansa ibre bu tarafa döner.
Bir diğer durum da Hiruzen tarafında çok fazla support var. Katsuyu, Gamabunta, Gamaken, Gamahiro, Fukasaku & Shima, 8 Başlı Yılan, Manda, Enma, Taş Golemi, olası 3 kuyruk dönüşümü derken etraf canavardan geçilmez. Hidan, Suigetsu, Jugo, Sasori, Konan gibi tipler resmen çapraz ateşte ölürler.
Nitekim, evet Akatsuki de kazanabilir kolay değil, ancak Akatsuki'nin 2'li takımlar halinde dövüşmesinin bir sebebi var. Hiç biri takım olarak savaşmak için eğitilmemiş. Deidara bir terör bombacısı, yakınında yöresinde olmaman gerekir. Sasori desen random zehir saçıyor etrafa keza yakınında olmak istemezsin. Kisame ortaya ufak bir göl koysa ? Hidan gibi akrobasi ihtiyacı olan ya da Sasori gibi kuru zemin ihtiyacı olan çarlar ne yapacak ?
Nagato dev shinra tensei ve chibaku tensei son dakikaya kadar kullanamaz. Itachi ve Sasuke dikkat etmeden Amaterasu sıka sıka gezemezler. Yani bunlar suikastçı tipler, aralarında Nagato, Obito biraz da Kakuzu ile Kisame hariç (ki onlarda eşleşmeye bağlı) alan savaşı götürebilecek birisi yok.
Öte yandan Tobirama -> Hiruzen -> Sannin şeklinde giden bir ortak miras var bunlar usta-çırak. Zaten mükemmel bir uyum var. Muu ve 3. Raikage herkesle kombo yapabilir kişiler bunu savaş arkında Onoki ve 4. Raikage ile gördük ki 4. Raikage 3. ye göre çer çöp.
Burada takım savaşına uygun olmayan tek çar Hanzo. Onun haricinde uyumluluk ve takım oyununda rakiplerine çok büyük üstünlükleri var.
Haa ben Hiruzen takımı %100 favori demiyorum bence ortada bir maç. Benim için, galibiyeti Hiruzen tarafına verebilmemin en büyük sebebi. Hiraishin'in Obito'yu en iyi kantırlayan şey olması ve saha da bunu yapabilen ölümsüz bir Tobirama var. Bu avantaj ile Obito'nun başına 4-5 kişi yığmadan da onu yenebilme lüksü doğuyor bu lüks sayesinde ibre benim açımdan Hiruzen takımına kayıyor.
Tobirama yerine edo karakter başka bir kage olsaydı Ya da 8. Kapı yasaklı Gai vs olsaydı Akatsuki'ye yaklaşırdım. Ama Tobirama + Muu bildiğin Obito kantırı bir ikili.
İkisi de sensör, ikisi de aşırı mobil. İkisi de edo, ikisi de acımasız. Böyle bir edo ikilisi olmasa idi bu kadar kolay Hiruzen takımı galibiyetine inanmazdım. Bir de Oroc Hashi hücresi buff'ında iken Itachi'ye kalın geleceği kanaatindeyim, keza aynı şekilde SM'e girmiş bir Jiraiya da orada Obito ve Nagato hariç herkese teketek de çok kalın gelir.
Yani şöyle diyeyim SM Jiraiya yanına herhangi bir edo çar takviyesi ile (misal Chiyo ya da Yagura) Dojutsu dörtlüsü hariç (Nagato, Obito, Itachi, Sasuke) geriye kalan tüm Akatsuki'yi tutabilir, tutmayı geçtim bazılarını aradan dahi çıkarabilir.
Akatsuki'dee OBito ve Nagato hariç kimse de bu denli bir alan dominasyonu yok. Kisame + Nagato + Obito hariç kimse de bu denli çakra da yok. Zamana oynasalar. Edolu , Sennin Modlu, Hashi Hücreli ekip avantaj da.
Neyse çok uzattım. Kimse kimseyi ezemez burada.
Muu, 3. Raikage, Yagura bunlar Dojutsu dörtlüsü haricindeki her akatsukiliden ciddi anlamda üstünler teketek de . Nagato, Obito, Sasuke, Itachi ekseninde olaya bakıp insanın aklı oraya kayabilir. Ancak Akatsuki'nin aşağıları öbür tarafın aşağılarından çok zayıf kalıyor.
Yani şöyle diyeyim. Hiruzen ekibinde 3. Raikage 7. adam falan güç sıralamasında, Yagura bijuu su ile beraber ise 8. liği bile konuşulabilir. Öbür tarafın 7. 8. adamı kim ? Kakuzu , Sasori
Uçurum var arada 2 Kakuzu ve 3 Sasori beraber dalsa 3. Raikage'yi alamaz. Bilmem durumu anlatabildim mi ?
Edit: Ben kararsızlığımdan bu konuda oy dahi kullanmamışım. Yani taraf tutuyormuş gibi algılanmasın.
Yagura bijuulu ise oyum net Hiruzen takımına gider , değilse biraz daha ortada bir maç.
@Flyjin Yagura'nın durumu nedir ?