Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Hiruzen Takımı vs Akatsuki

Hangi Taraf Kazanır

• Hiruzen Takımı

Oy: 2 66.7%
  • Akatsuki

Oy: 1 33.3%

• Kullanılan toplam oy
    3

Flyjin

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı

Hiruzen Takımı

tumblr_inline_o0eyy3QrRv1sn2jje_500.gif

tumblr_nmq5ck35VS1tbecyho1_500.gifv

giphy.gif

Akatsuki

giphy.gif

d0141c035bd6a5a3956e5b8161bda71c.gif

*Akatsuki bilinen tüm üyelerine sahiptir. Orochimaru hariç. Bu takıma Tobi Akatsuki'yi yeniden yapılandırdıktan sonra manga'da geçerek gelenler dahildir.
*Obito'nun sağ gözünde bir Sharingan vardır.
*Pain dövüşte yoktur yerine Nagato olacak.
*Sasuke MS halindedir, yeni uyanmıştır. Ağabeyi ile ilgili malum olay olmadığından akildir. Ağabeyi ile barışıktır.
*Itachi sağlıklıdır.
*Sasori Hiruko ile başlar.
*Kakuzu 5 kalp ile başlar.
*Sırlar tanış seviyesinde bilinmektedir.
*Hiruzen Prime halindedir.
*Orochimaru Hashirama hücrelerini aldığı halindedir. Yani ET yapıp dövüşme konusunda pek sorun yaşamayacaktır.
*Harici bir kısıtlama yoktur.
*Orochimaru'nun ET'leri: Mû, Chiyo, Yagura, Third Raikage, Neji Hyûga, Hanzo ve Tobirama Senju.

Savaş Alanı
Amegakure
latest

Moderatör tarafında düzenlendi:
Edolar biraz daha zayıf olsaydı kesin Akatsuki derdimde böyleyken zor maç.Şimdi Eşleşmeler şu şekilde olsa;

Tobi-itachi-pain-MS sasuke>=Hiruzen Team

Geriye kalanlarda

Edo Team>=Akatsuki team gibi düşünüyorum

Bu durumda ana ekipte Akatsuki üstün geleceği için Akatsuki diyorum.

Tobi ve pain Sahanın en güçlü iki üyesi zaten itachi Bunlar ile birlikte olduğu zaman akatsuki’nin yenileceğini sanmıyorum

Edo seçimlerini beğenmedim yarısı featless.

Neji Hyûga, Pakura, Izuna Uchiha, Rasa, Yagura, Third Raikage, Shisui Uchiha, Sisin 7 Kılıcı ve Tobirama Senju.
Akatsuki'ye 2 tane de bijuu mu verdik şimdi :D

Bu şartlar altında Akatsuki alır gibi. Nagato + Tobi çok ağırlık koyuyorlar.

Edo seçimlerini beğenmedim yarısı featless.

Neji Hyûga, Pakura, Izuna Uchiha, Rasa, Yagura, Third Raikage, Shisui Uchiha, Sisin 7 Kılıcı ve Tobirama Senju.
Akatsuki'ye 2 tane de bijuu mu verdik şimdi :D

Bu şartlar altında Akatsuki alır gibi. Nagato + Tobi çok ağırlık koyuyorlar.
Abi Bijuu'lar sadece 2 kuyruk salınımındalar ama şimdi bakınca ben sadece Izuna var featless diyordum ama fazla kaçmış ayarlayayım.

@Nabu @Savior konu güncellenmiştir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Nagato ve Hiruzen'in, Tobi ile Tobirama'nın eşleşeceğini varsayarsak teknik seti sebebiyle en riskli isim Itachi. Onu da Jiraiya kantırlasa, ben oyumu Hiruzen takımına atarım. C4'ü zaten Neji bir şekil kurtarır.

Bu haliyle maç iki türlüde gidebilir ancak Hiruzen takımı rakibini çok iyi kantırlıyor. Hiruzen takımı alır.

Tobirama + herhangi biri > Tobi
Ve Sannin > Nagato olduğundan geriye kalan Hiruzen, Hanzo, Muu, A3,Yagura gibi isimler diğerleri yardıma dönene kadar fazlasyıla yetebilir duruyor.

Son düzenleme:
Nagato ve Obito evet çok güçlü ama karşı tarafta da Hiruzen, Hanzo, Muu, hücreli Orochimaru ve Tobirama gibi isimler var.

Jiraiya Itachi ve Tobirama da Obito için counter. Tobirama ve Orochimaru Obito'yu alsa, Hiriuzen, Hanzo ve Muu da Nagato ile eşleşse SM Jiraiya Itachi'yi orta zorlukla yener

Geriye kalan isimler Tsunade, 3. Raikage, Yagura, Chiyo, Neji vs Zetsu, Kisame, Deidara, Kakuzu, Sasori Sasuke, Konan, Hidan gibi bir şey oluyor. Burada Akatsuki üstün kalıyor ama işin içine Katsuyu, Manda ve işi bitiren Jiraiya vb girince bilemedim. Bir de Hiruzen ve diğer iki kage Nagato'ya fazla gelir. Usta ve öğrenci takımı kazanır.

Eski konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın ama görünce yazmak istedim :p

Valla çoğu kişi Hiruzen Takımı demiş ama bana Akatsuki ezer gibime geldi yani. Prime Hiruzen'in bir feati yok sadece söylemleri var o yüzden ben maksimum tek tek Sanninlerin üstüne koyarım onu. O da Nagato'yu almaya yeter mi? Hiiç zannetmiyorum. Nagato'yu yenmek için ortaya gelen ekip belli yani ki onda bile zaten Nagato kendisi savaşmıyordu ve mühürlemek zorunda kaldılar. Orochimaru desek 15 yaşındaki velet Itachi'den tek yemiş zaten zamanında. Ha biraz hazırlıksız yakalandı tabii onu es geçmemek lazım ama yine de kendisi de zaten Itachi'nin çok daha güçlü olduğunu söylüyordu. Summonların da tek amaterasuluk işi var Katsuyu harici. Bir de Karin de var savaşta yani Itachi'nin (veya Sasuke'nin) çakra sorunu da olmaz bu sefer normalde olduğu gibi. Edolarda ise sıkıntı olanlar Tobirama, 3. Raikage ve bir de Muu bence. Diğerleri çabuk düşer. Yagura'nın da tek amaterasuluk işi var aynı şekilde, Itachi olmasa bile Sasuke rahat halleder. Veya Kisame etkisiz hale getirir yani en kötü. 3. Raikage ve Muu da bence Akatsuki üyeleri tarafından halledilirler. Sasori'nin zehirli demir kumu veya Kisame'nin su hapishanesiyle halledilebilir. Ha Edo olduğundan mühürleme sıkıntısı var ama zaten bence buralara kadar gelemeden Orochimaru düşer gibime geliyor yani. Ya daha Obito'dan hiç bahsetmiyorum bile. Tobirama güçlü olsa da Tobi'yi alacak kadar değil yani bence. Minato bile Tobi'nin bu halinde sıkıntı yaşardı (yani mühürü yerleştirmediğini varsayıyorum). Çünkü Minato'nun yendiği Tobi daha veletti yani tecrübesi o kadar yoktu. Haliyle zaten Minato'dan zayıf olan Tobirama'nın orada Tobi'yi alabileceğini zannetmiyorum. Tsunade ve Jiraiya çok güçlü olsalar da bu kadar kalabalık ve güçlü isimlerin bulunduğu karşı takıma yetmez bence... Deidara'nın C4 veya C0 saldırılarından sağ çıkabilecek bir Allahın kulu yok orda :D Ne kimsede yıldırım elementi var ne de olsa bile sharinganları yok...

Yani bilmiyorum belki biraz abartılı konuşuyorumdur ama bu kadar çok yönlü ve ağır topun bulunduğu Akatsuki'yi bu takım alamaz bence. Nagato + Tobi + Itachi + Sasuke sadece dördü bile Hiruzen Takımı'na çok büyük dert bence (edolar olmadan)..

Akatsuki çökertir diyorum ben.

Valla çoğu kişi Hiruzen Takımı demiş ama bana Akatsuki ezer gibime geldi yani.
İki taraf için de ezmek söz konusu değil zaten.

Prime Hiruzen'in bir feati yok sadece söylemleri var o yüzden ben maksimum tek tek Sanninlerin üstüne koyarım onu.
Sannin üzerine olmak için 59 yaş hali yetiyor zaten. Kaldı ki 69 yaş hali bile hazırlıklı + destekli + ET'li Oroc'u neredeyse götürüyordu. Prime Hiruzen her hangi bir sanninin ciddi üzerinde birisi olarak resmedildi. Kimseye sırf Base Sannin +1 oldu diye "Profesör" ya da "Şinobi Tanrısı" denilmezdi.

Edolarda ise sıkıntı olanlar Tobirama, 3. Raikage ve bir de Muu bence. Diğerleri çabuk düşer.
Yagura Obito'nun kullandığı haliyle içine 3 kuyruk mühürlü halde çağırılacaksa o zaman o da çok büyük sıkıntı. Hanzo evet prime halinden çok çok düşük bir level ile geliyor edo iken ancak Mifune gibi Hanzo'nun zehrine bağışıklığı olan biri ile karşılaşmış olmasının da çok avantajını kullandılar. Orada bu seviyede bir zehre direnci olan yegane kişiler, Sasuke, Sasori ve hashi hücreleri ile Obito'dur diğer herkes için sıkıntı.

Neji ve Choji de Zetsu, Hidan, Suigetsu, Jugo, Sasori seviyesindeki üyeler için oldukça yeterli rakipler. Çer çöp demezdim.

Diğerleri çabuk düşer. Yagura'nın da tek amaterasuluk işi var aynı şekilde, Itachi olmasa bile Sasuke rahat halleder. Veya Kisame etkisiz hale getirir yani en kötü. 3. Raikage ve Muu da bence Akatsuki üyeleri tarafından halledilirler. Sasori'nin zehirli demir kumu veya Kisame'nin su hapishanesiyle halledilebilir. Ha Edo olduğundan mühürleme sıkıntısı var ama zaten bence buralara kadar gelemeden Orochimaru düşer gibime geliyor yani.
Bu kısımlar argümandan çok "temenni" gibi, yani tüm varsayımlar karşı tarafın oturup izlemesi üzerine. Sasori'nin zehri edo adama ne yapsın ? Kaldı ki karşı takımda Tsunade ile Oroc gibi zehir çıkartabilecek iki çar var. Kisame'nin su hapishanesi desen ? Devasa Su Domu'nu diyorsan onu çok yüklü miktarda çakralar çekmedikçe yapabildiğini hiç görmedik kaldı ki herhangi bir boss summon ile çıkılır ondan. Ha yok küçük su hapishanelerini diyorsan, onların seride kage level bir çar tutabildiğine hiç rastlamadık, Neji'yi bile tutamadı.

Deidara'nın C4 veya C0 saldırılarından sağ çıkabilecek bir Allahın kulu yok orda
Bu Akatsuki için de geçerli yalnız. Kaldı ki böyle etraftaki herkesi dost düşman ayırt etmeden teklemeye gidersek, Tobirama'nın sonsuz patlayıcı kağıt atağı ve Jiraiya'nın Kurbağa Şarkısı genjutsusu gibi tekniklerden de sağ çıkabilecek kimse yok.

Ne kimsede yıldırım elementi var ne de olsa bile sharinganları yok...
Sennin Mod ve Sensör Çakrası var. Ve Byakugan var yıldırım için ise 3. Raikage varken Deidara bayağı tehditkarlığını yitiriyor.

Tobirama + Muu gibi Tobi'yi kantırlamak için çok çok iyi olan bir ikili Obito'yu aradan çıkarsalar (Edo olmasa Tobirama'ya belki bu kadar güvenemezdim ama hem Muu hem Tobirama Edo iken yapabilecekleri çok fazlalaşıyor.

Hiruzen + Chiyo + Tsunade -> Nagato'yu oyalasalar ki yaparlar.

Itachi + Sasuke ikilisi için Jiraiya + Yagura oldukça yeterli. Hele de Jiraiya SM'e girerse, eğer Yagura Obito kullandığındaki gibi Jinc Edo ise zaten aşırı fazla gelir MS kardeşlere.

Akatsuki'nin geriye kalanı

Orochimaru ve 3. Raikage gibi iki öldürülmesi en zor çarlardan ikisini nasıl indirecek hem de hashi hücreli orochimaru ? Hashi hücresinden önce bile ölmek bilmeyen biriydi bu adam.

Bir de bu ikiliye Hanzo yardım etse Oroc ve 3. Raikage o zehre dayanabilirken, rakipler dayanamayacağı için çok sıkıntı çıkaracak. Ayrıca Hanzo için "su altında hareket hızında evrende eşi benzeri yok" denilmişti. Nitekim, Kisame bir göl yaparsa sadece Hanzo'yu güçlendirmiş olacak.

Neji de ihtiyacı olan takıma ekleme olarak saha da değişken davranabilir. Mühürleme bilmedikleri için Neji, Hidan, Jugo, Suigetsu, gibi düşük seviyelerin alayını teke tekte alabilecektir. Yani bu durumda Hiruzen takımının en zayıfı karşı tarafın en zayıf 4-5 çarından daha güçlü oluyor.

Zaten bu üçlü (Oroc + 3. Raikage + Hanzo) Akatsuki'nin geri kalanını tutabilse ki tutar. Geriye kalan eşleşmelerden birini bile Hiruzen ekibi üyeleri kazansa ibre bu tarafa döner.

Bir diğer durum da Hiruzen tarafında çok fazla support var. Katsuyu, Gamabunta, Gamaken, Gamahiro, Fukasaku & Shima, 8 Başlı Yılan, Manda, Enma, Taş Golemi, olası 3 kuyruk dönüşümü derken etraf canavardan geçilmez. Hidan, Suigetsu, Jugo, Sasori, Konan gibi tipler resmen çapraz ateşte ölürler.

Nitekim, evet Akatsuki de kazanabilir kolay değil, ancak Akatsuki'nin 2'li takımlar halinde dövüşmesinin bir sebebi var. Hiç biri takım olarak savaşmak için eğitilmemiş. Deidara bir terör bombacısı, yakınında yöresinde olmaman gerekir. Sasori desen random zehir saçıyor etrafa keza yakınında olmak istemezsin. Kisame ortaya ufak bir göl koysa ? Hidan gibi akrobasi ihtiyacı olan ya da Sasori gibi kuru zemin ihtiyacı olan çarlar ne yapacak ?

Nagato dev shinra tensei ve chibaku tensei son dakikaya kadar kullanamaz. Itachi ve Sasuke dikkat etmeden Amaterasu sıka sıka gezemezler. Yani bunlar suikastçı tipler, aralarında Nagato, Obito biraz da Kakuzu ile Kisame hariç (ki onlarda eşleşmeye bağlı) alan savaşı götürebilecek birisi yok.

Öte yandan Tobirama -> Hiruzen -> Sannin şeklinde giden bir ortak miras var bunlar usta-çırak. Zaten mükemmel bir uyum var. Muu ve 3. Raikage herkesle kombo yapabilir kişiler bunu savaş arkında Onoki ve 4. Raikage ile gördük ki 4. Raikage 3. ye göre çer çöp.

Burada takım savaşına uygun olmayan tek çar Hanzo. Onun haricinde uyumluluk ve takım oyununda rakiplerine çok büyük üstünlükleri var.

Haa ben Hiruzen takımı %100 favori demiyorum bence ortada bir maç. Benim için, galibiyeti Hiruzen tarafına verebilmemin en büyük sebebi. Hiraishin'in Obito'yu en iyi kantırlayan şey olması ve saha da bunu yapabilen ölümsüz bir Tobirama var. Bu avantaj ile Obito'nun başına 4-5 kişi yığmadan da onu yenebilme lüksü doğuyor bu lüks sayesinde ibre benim açımdan Hiruzen takımına kayıyor.

Tobirama yerine edo karakter başka bir kage olsaydı Ya da 8. Kapı yasaklı Gai vs olsaydı Akatsuki'ye yaklaşırdım. Ama Tobirama + Muu bildiğin Obito kantırı bir ikili.

İkisi de sensör, ikisi de aşırı mobil. İkisi de edo, ikisi de acımasız. Böyle bir edo ikilisi olmasa idi bu kadar kolay Hiruzen takımı galibiyetine inanmazdım. Bir de Oroc Hashi hücresi buff'ında iken Itachi'ye kalın geleceği kanaatindeyim, keza aynı şekilde SM'e girmiş bir Jiraiya da orada Obito ve Nagato hariç herkese teketek de çok kalın gelir.

Yani şöyle diyeyim SM Jiraiya yanına herhangi bir edo çar takviyesi ile (misal Chiyo ya da Yagura) Dojutsu dörtlüsü hariç (Nagato, Obito, Itachi, Sasuke) geriye kalan tüm Akatsuki'yi tutabilir, tutmayı geçtim bazılarını aradan dahi çıkarabilir.

Akatsuki'dee OBito ve Nagato hariç kimse de bu denli bir alan dominasyonu yok. Kisame + Nagato + Obito hariç kimse de bu denli çakra da yok. Zamana oynasalar. Edolu , Sennin Modlu, Hashi Hücreli ekip avantaj da.

Neyse çok uzattım. Kimse kimseyi ezemez burada.

Muu, 3. Raikage, Yagura bunlar Dojutsu dörtlüsü haricindeki her akatsukiliden ciddi anlamda üstünler teketek de . Nagato, Obito, Sasuke, Itachi ekseninde olaya bakıp insanın aklı oraya kayabilir. Ancak Akatsuki'nin aşağıları öbür tarafın aşağılarından çok zayıf kalıyor.

Yani şöyle diyeyim. Hiruzen ekibinde 3. Raikage 7. adam falan güç sıralamasında, Yagura bijuu su ile beraber ise 8. liği bile konuşulabilir. Öbür tarafın 7. 8. adamı kim ? Kakuzu , Sasori

Uçurum var arada 2 Kakuzu ve 3 Sasori beraber dalsa 3. Raikage'yi alamaz. Bilmem durumu anlatabildim mi ?

Edit: Ben kararsızlığımdan bu konuda oy dahi kullanmamışım. Yani taraf tutuyormuş gibi algılanmasın.

Yagura bijuulu ise oyum net Hiruzen takımına gider , değilse biraz daha ortada bir maç.

@Flyjin Yagura'nın durumu nedir ?

Son düzenleme:
İki taraf için de ezmek söz konusu değil zaten.

Sannin üzerine olmak için 59 yaş hali yetiyor zaten. Kaldı ki 69 yaş hali bile hazırlıklı + destekli + ET'li Oroc'u neredeyse götürüyordu. Prime Hiruzen her hangi bir sanninin ciddi üzerinde birisi olarak resmedildi. Kimseye sırf Base Sannin +1 oldu diye "Profesör" ya da "Şinobi Tanrısı" denilmezdi.

Yagura Obito'nun kullandığı haliyle içine 3 kuyruk mühürlü halde çağırılacaksa o zaman o da çok büyük sıkıntı. Hanzo evet prime halinden çok çok düşük bir level ile geliyor edo iken ancak Mifune gibi Hanzo'nun zehrine bağışıklığı olan biri ile karşılaşmış olmasının da çok avantajını kullandılar. Orada bu seviyede bir zehre direnci olan yegane kişiler, Sasuke, Sasori ve hashi hücreleri ile Obito'dur diğer herkes için sıkıntı.

Neji ve Choji de Zetsu, Hidan, Suigetsu, Jugo, Sasori seviyesindeki üyeler için oldukça yeterli rakipler. Çer çöp demezdim.

Bu kısımlar argümandan çok "temenni" gibi, yani tüm varsayımlar karşı tarafın oturup izlemesi üzerine. Sasori'nin zehri edo adama ne yapsın ? Kaldı ki karşı takımda Tsunade ile Oroc gibi zehir çıkartabilecek iki çar var. Kisame'nin su hapishanesi desen ? Devasa Su Domu'nu diyorsan onu çok yüklü miktarda çakralar çekmedikçe yapabildiğini hiç görmedik kaldı ki herhangi bir boss summon ile çıkılır ondan. Ha yok küçük su hapishanelerini diyorsan, onların seride kage level bir çar tutabildiğine hiç rastlamadık, Neji'yi bile tutamadı.

Bu Akatsuki için de geçerli yalnız. Kaldı ki böyle etraftaki herkesi dost düşman ayırt etmeden teklemeye gidersek, Tobirama'nın sonsuz patlayıcı kağıt atağı ve Jiraiya'nın Kurbağa Şarkısı genjutsusu gibi tekniklerden de sağ çıkabilecek kimse yok.

Sennin Mod ve Sensör Çakrası var. Ve Byakugan var yıldırım için ise 3. Raikage varken Deidara bayağı tehditkarlığını yitiriyor.

Tobirama + Muu gibi Tobi'yi kantırlamak için çok çok iyi olan bir ikili Obito'yu aradan çıkarsalar (Edo olmasa Tobirama'ya belki bu kadar güvenemezdim ama hem Muu hem Tobirama Edo iken yapabilecekleri çok fazlalaşıyor.

Hiruzen + Chiyo + Tsunade -> Nagato'yu oyalasalar ki yaparlar.

Itachi + Sasuke ikilisi için Jiraiya + Yagura oldukça yeterli. Hele de Jiraiya SM'e girerse, eğer Yagura Obito kullandığındaki gibi Jinc Edo ise zaten aşırı fazla gelir MS kardeşlere.

Akatsuki'nin geriye kalanı

Orochimaru ve 3. Raikage gibi iki öldürülmesi en zor çarlardan ikisini nasıl indirecek hem de hashi hücreli orochimaru ? Hashi hücresinden önce bile ölmek bilmeyen biriydi bu adam.

Bir de bu ikiliye Hanzo yardım etse Oroc ve 3. Raikage o zehre dayanabilirken, rakipler dayanamayacağı için çok sıkıntı çıkaracak. Ayrıca Hanzo için "su altında hareket hızında evrende eşi benzeri yok" denilmişti. Nitekim, Kisame bir göl yaparsa sadece Hanzo'yu güçlendirmiş olacak.

Neji de ihtiyacı olan takıma ekleme olarak saha da değişken davranabilir. Mühürleme bilmedikleri için Neji, Hidan, Jugo, Suigetsu, gibi düşük seviyelerin alayını teke tekte alabilecektir. Yani bu durumda Hiruzen takımının en zayıfı karşı tarafın en zayıf 4-5 çarından daha güçlü oluyor.

Zaten bu üçlü (Oroc + 3. Raikage + Hanzo) Akatsuki'nin geri kalanını tutabilse ki tutar. Geriye kalan eşleşmelerden birini bile Hiruzen ekibi üyeleri kazansa ibre bu tarafa döner.

Bir diğer durum da Hiruzen tarafında çok fazla support var. Katsuyu, Gamabunta, Gamaken, Gamahiro, Fukasaku & Shima, 8 Başlı Yılan, Manda, Enma, Taş Golemi, olası 3 kuyruk dönüşümü derken etraf canavardan geçilmez. Hidan, Suigetsu, Jugo, Sasori, Konan gibi tipler resmen çapraz ateşte ölürler.

Nitekim, evet Akatsuki de kazanabilir kolay değil, ancak Akatsuki'nin 2'li takımlar halinde dövüşmesinin bir sebebi var. Hiç biri takım olarak savaşmak için eğitilmemiş. Deidara bir terör bombacısı, yakınında yöresinde olmaman gerekir. Sasori desen random zehir saçıyor etrafa keza yakınında olmak istemezsin. Kisame ortaya ufak bir göl koysa ? Hidan gibi akrobasi ihtiyacı olan ya da Sasori gibi kuru zemin ihtiyacı olan çarlar ne yapacak ?

Nagato dev shinra tensei ve chibaku tensei son dakikaya kadar kullanamaz. Itachi ve Sasuke dikkat etmeden Amaterasu sıka sıka gezemezler. Yani bunlar suikastçı tipler, aralarında Nagato, Obito biraz da Kakuzu ile Kisame hariç (ki onlarda eşleşmeye bağlı) alan savaşı götürebilecek birisi yok.

Öte yandan Tobirama -> Hiruzen -> Sannin şeklinde giden bir ortak miras var bunlar usta-çırak. Zaten mükemmel bir uyum var. Muu ve 3. Raikage herkesle kombo yapabilir kişiler bunu savaş arkında Onoki ve 4. Raikage ile gördük ki 4. Raikage 3. ye göre çer çöp.

Burada takım savaşına uygun olmayan tek çar Hanzo. Onun haricinde uyumluluk ve takım oyununda rakiplerine çok büyük üstünlükleri var.

Haa ben Hiruzen takımı %100 favori demiyorum bence ortada bir maç. Benim için, galibiyeti Hiruzen tarafına verebilmemin en büyük sebebi. Hiraishin'in Obito'yu en iyi kantırlayan şey olması ve saha da bunu yapabilen ölümsüz bir Tobirama var. Bu avantaj ile Obito'nun başına 4-5 kişi yığmadan da onu yenebilme lüksü doğuyor bu lüks sayesinde ibre benim açımdan Hiruzen takımına kayıyor.

Tobirama yerine edo karakter başka bir kage olsaydı Ya da 8. Kapı yasaklı Gai vs olsaydı Akatsuki'ye yaklaşırdım. Ama Tobirama + Muu bildiğin Obito kantırı bir ikili.

İkisi de sensör, ikisi de aşırı mobil. İkisi de edo, ikisi de acımasız. Böyle bir edo ikilisi olmasa idi bu kadar kolay Hiruzen takımı galibiyetine inanmazdım. Bir de Oroc Hashi hücresi buff'ında iken Itachi'ye kalın geleceği kanaatindeyim, keza aynı şekilde SM'e girmiş bir Jiraiya da orada Obito ve Nagato hariç herkese teketek de çok kalın gelir.

Yani şöyle diyeyim SM Jiraiya yanına herhangi bir edo çar takviyesi ile (misal Chiyo ya da Yagura) Dojutsu dörtlüsü hariç (Nagato, Obito, Itachi, Sasuke) geriye kalan tüm Akatsuki'yi tutabilir, tutmayı geçtim bazılarını aradan dahi çıkarabilir.

Akatsuki'dee OBito ve Nagato hariç kimse de bu denli bir alan dominasyonu yok. Kisame + Nagato + Obito hariç kimse de bu denli çakra da yok. Zamana oynasalar. Edolu , Sennin Modlu, Hashi Hücreli ekip avantaj da.

Neyse çok uzattım. Kimse kimseyi ezemez burada.

Muu, 3. Raikage, Yagura bunlar Dojutsu dörtlüsü haricindeki her akatsukiliden ciddi anlamda üstünler teketek de . Nagato, Obito, Sasuke, Itachi ekseninde olaya bakıp insanın aklı oraya kayabilir. Ancak Akatsuki'nin aşağıları öbür tarafın aşağılarından çok zayıf kalıyor.

Yani şöyle diyeyim. Hiruzen ekibinde 3. Raikage 7. adam falan güç sıralamasında, Yagura bijuu su ile beraber ise 8. liği bile konuşulabilir. Öbür tarafın 7. 8. adamı kim ? Kakuzu , Sasori

Uçurum var arada 2 Kakuzu ve 3 Sasori beraber dalsa 3. Raikage'yi alamaz. Bilmem durumu anlatabildim mi ?

Edit: Ben kararsızlığımdan bu konuda oy dahi kullanmamışım. Yani taraf tutuyormuş gibi algılanmasın.

Yagura bijuulu ise oyum net Hiruzen takımına gider , değilse biraz daha ortada bir maç.

@Flyjin Yagura'nın durumu nedir ?
Yagura bijuusuz bijuusu olsa zaten perfect dönüşümle ve sanninlerle fazla gelebilirdi.

Yagura bijuusuz bijuusu olsa zaten perfect dönüşümle ve sanninlerle fazla gelebilirdi.
OK o zaman daha kararsızım. Yine de Bijuu olmadan da kage seviyesi olduğu söylenen birisi Yagura, Mei'den zayıf değildir. Gene de en kötü senaryo da low kage bir çar.

Gene Kakuzu, Sasori, Hidan gibi tiplere biraz fazla kaçabilir.

@Nabu Maşallah hocam, ben nasıl cevap vereyim her şeye tek tek :D Neyse ama artık ortama bi giriş yaptık hiçbir şey demeden de çıkılmaz ;)

Öyle olsa bile Nagato'dan daha güçlü olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki "Shinobi Tanrısı" ünvanı biraz abartı gibi bence, o ünvana sahip olan diğer kişileri düşündüğümüzde yani :D
Yagura Obito'nun kullandığı haliyle içine 3 kuyruk mühürlü halde çağırılacaksa o zaman o da çok büyük sıkıntı.
Neden sıkıntı olsun ki? Yani hiçbir işe yaramaz demiyorum tabii ama Sasuke tek amaterasuyla 3 kuyrukludan çok daha güçlü olan 8 kuyrukluya tek attı zaten. Veya Kisame dediğimiz adam Killer Bee ile dövüşmüştü teke tekte. Onun bile Yagura'yı alamayacağını düşünmek benim için güç.
Hanzo evet prime halinden çok çok düşük bir level ile geliyor edo iken ancak Mifune gibi Hanzo'nun zehrine bağışıklığı olan biri ile karşılaşmış olmasının da çok avantajını kullandılar. Orada bu seviyede bir zehre direnci olan yegane kişiler, Sasuke, Sasori ve hashi hücreleri ile Obito'dur diğer herkes için sıkıntı.
Ya bu nasıl baktığımıza göre değişir yani bence. O Hanzo, Mifune'ye kaybetti eninde sonunda. Hidan'ın onu yenememesinin hiçbir sebebi yok benim gözümde. (Ha canlı Hanzo olsa başka tabii)
Teke tek olarak baktığımızda evet olabilir (Sasori hariç). Ama Jugo, 4. Raikage'ye dalıyordu; Suigetsu'da su formundayken bijuu bombası tanklamıştı. Yani o kadar da kolay olmaz. Ha ama tabii bunların edo olması durumu daha farklı kılıyor o ayrı.
Sasori'nin kumu yavaşlatır diye dedim. Kisame'nin de devasa su domunu diyordum evet. Valla evet görmedik ama Kisame'nin zaten normalde yüksek çakra rezervleri vardı diye hatırlıyorum. Öyle olmasa bile zaten orada devasa çakralar çekebileceği Yagura da var.
Nagato, Itachi, Sasuke gibileri C4'ten, Tobi'de C0, patlayıcı kağıtlar ve kurbağa genjutsusundan sağ çıkabilirdi bence. Hatta bir göz feda etmeleri durumunda Itachi ve Sasuke'de çıkabilir izanagi sayesinde. Bir de o genjutsu kişiyi sadece hareketsiz kılıyor (yani Jiraiya ve kurbağaları ölse jutsu iptal olur diye diyorum) ve anında olan bir şey de değil (ha c4 ve c0 da değil o ayrı ama bundan kaçması daha kolay olurdu diye dedim).
Hmm evet onları düşünmedim doğru.
Valla diğerlerine pek bir şey diyemeyeceğim ama buraya katılmıyorum. Jiraiya evet ikisinden daha güçlü ama Yagura'nın pek bir etken olduğunu düşünmüyorum ben. Dediğim gibi tek amaterasuya bakacak, bir de orada Kisame'de var yani Yagura o kadar etkili olamaz bence.
Bence de 3. Raikage bayağı sıkıntılı, Oroc'u düşürmeleri lazım onu halletmek için ya da Totsuga kılıcı.
Bir diğer durum da Hiruzen tarafında çok fazla support var. Katsuyu, Gamabunta, Gamaken, Gamahiro, Fukasaku & Shima, 8 Başlı Yılan, Manda, Enma, Taş Golemi, olası 3 kuyruk dönüşümü derken etraf canavardan geçilmez.
Nagato'nun da summonları var özellikle çoğalan başlı köpek bayağı sıkıntı bir şey. Bir de dediğim gibi summonların çoğu yine amaterasuyla gider veya Deidara'nın havadan bombalaması, Sasori'nin zehirli kumu gibi opsiyonlar da var. Çoğu da o kadar güçlü değil zaten. Bir tek Katsuyu sıkıntı.
Itachi ve Sasuke dikkat etmeden Amaterasu sıka sıka gezemezler
Diğerlerine bir şey diyemiyorum ama amaterasu etrafa yayılabilse de zaten hedef bazlı bir şey. Itachi ve Sasuke ikisi de rakibi snipe etmek için kullanıyor. O kadar da sıkıntı olmaz.
Bir de Oroc Hashi hücresi buff'ında iken Itachi'ye kalın geleceği kanaatindeyim

Yani evet Hiruzen Takımının zayıf halkaları Akatsuki'nin zayıf halkalarından daha güçlü ama Nagato, Itachi, Tobi'de karşı takımın ağır toplarından daha güçlü. Oroc'da her ne kadar hashi hücresi de olsa bu sefer Itachi'nin yanında medic ninja da var yani. Bir de o hücreler genelde MS kullanıcısı olan birine daha çok yarar diye düşünüyorum. Orochimaru zaten ölümsüz gibi bir şey normalde zaten, çok da işine yaramaz bence. Itachi 1v1'de hem Tsunade'den hem de Orochimaru'dan daha güçlü; Nagato, Hiruzen'den (ya da hiç değilse eşit); Tobi de, Jiraiya'dan daha güçlü. Onlara en yakın kişiler de Tobirama, 3. Raikage, Muu vs. Sasuke, Deidara, Kisame. Deidara, Muu ile cenk edebilir. Kisame biraz etkisiz kalıyor normalde ama o da 3. Raikage'ye karşı iş yapar. Sasuke'de her türlü Tobirama'dan daha iyi zaten bence. Bir tek edo olmaları sıkıntı.

--------------------------------
Açıkçası hala Akatsuki'den yanayım ama evet çekişmeli bir maç olurmuş ona ikna oldum :D Abartmışım.

Bir de bir daha Naruto'lu bir konuya yazarsam ne olayım bu adamla cenk edilmez :p:p

Bir de bir daha Naruto'lu bir konuya yazarsam ne olayım bu adamla cenk edilmez
Estağfurullh yav ne cengi, ufaktan bir argümanlaşma işte xD Lütfen yaz gene istediğin gibi. Hoş geldin bu arada.

Sasuke tek amaterasuyla 3 kuyrukludan çok daha güçlü olan 8 kuyrukluya tek attı zaten.
Tek atmadı. Bee orada yeniliyor numarası yaptı Raikage'nin sıkı yönetiminden kaçmak için. Ki iş o noktaya gelene kadar da Bee ona iki kere tek attı.

Hidan'ın onu yenememesinin hiçbir sebebi yok benim gözümde. (Ha canlı Hanzo olsa başka tabii)
Hidan'ın pür savaş becerisi Mifune kadar iyi değil ama ölümsüzlüğü ile zehire direnebilir tabi.

Nagato'nun da summonları var özellikle çoğalan başlı köpek bayağı sıkıntı bir şey.
Normalde olabilirdi. Ama Jinton ve Asit gibi topunu birden yok edebilecek opsiyonlar varken manasız.

Diğerlerine bir şey diyemiyorum ama amaterasu etrafa yayılabilse de zaten hedef bazlı bir şey. Itachi ve Sasuke ikisi de rakibi snipe etmek için kullanıyor. O kadar da sıkıntı olmaz
Sorun rakibin bunu kullanması, amaterasu bir projectile şeklinde gitmese de nişanlama süreci birebir öyle, o yüzden Raikage dodgeladığında arkasındaki samurayı vurmuştu. Benzer bir şekilde iki amaterasu sıkan adam kendi adamlarını da gayet vurabilir, ve dediğin gibi yayılıyor da bu melet.

Sasuke'de her türlü Tobirama'dan daha iyi zaten bence.
Yapma ! Dostum bu Sasuke'yi eline alan her kage bir kere ölüme götürdü. Raikage karşılıklı ölüme götürdü Gaara kurtardı, Mei öldürecekti Zetsu kurtardı, Onoki öldürecekti, Tobi kurtardı. Danzo tam güç dalamadı gene sebebi Tobi idi. Bee öldürdü iki kere karin + jugo kurtardı.

Tobirama'dan daha güçsüz kage seviyesi tipler bile Sasuke'yi ekstrem şartlara götürdüler defalarca. Taka Sasuke , Edo-Tobirama karşısında bir etmen bile değil bence.

Nagato ile ilgili şöyle bir şey var, bu canlı nagato edo değil, yani sıfır mobilite, Pain bedenleri yoksa aslında daha güçsüz.

Yani Nagato'nun zayıf bir formda olması + Tobi'nin karşısına Hiraishin kullanıcısı koyabilme lüksü gibi etmenler sayesinde zaten ben de Hiruzen takımı diyebiliyorum.

Itachi 1v1'de hem Tsunade'den hem de Orochimaru'dan daha güçlü;
Hashi hücreli adama genjutsu yedirebilmesi çok daha zor hele de etrafta bu kadar fazla takım arkadaşı varken. 1 v 1 senaryosu buraya birebir uygulanabilir değil.

Muu vs. Sasuke, Deidara, Kisame. Deidara, Muu ile cenk edebilir.
Hiç biri Muu ile denk cenk edemez. Belki biraz Sasuke ama o bile daha zayıf Onoki'den tekini yemek üzere idi.

Deidara desen, Onoki'yi görünce altına sıçmıştı, Kabuto kurtardı Onoki'nin elinden. Muu daha güçlü. Kisame ise bir etmen bile değil Muu karşısında benim açımdan.

Açıkçası hala Akatsuki'den yanayım
Tamamen karşı çıkmam buna gayet mantıklı.

Nagato ile ilgili şöyle bir şey var, bu canlı nagato edo değil, yani sıfır mobilite, Pain bedenleri yoksa aslında daha güçsüz.

Yani Nagato'nun zayıf bir formda olması + Tobi'nin karşısına Hiraishin kullanıcısı koyabilme lüksü gibi etmenler sayesinde zaten ben de Hiruzen takımı diyebiliyorum.
Eyvaahhlar olsun :D Ben baştan beri Nagato'yu edo halindeki gibi düşünüyorum. Yani canlı ama felç olmayan hali. Böyle olunca da Nagato çok bir şey yapamaz gibi zaten :D Durum böyleyse ben de Hiruzen Takımı derim.

Valla daha çok tartışacak bir şey yok gibi ama bir kaç şey daha yazmak istiyorum :D
Yapma ! Dostum bu Sasuke'yi eline alan her kage bir kere ölüme götürdü. Raikage karşılıklı ölüme götürdü Gaara kurtardı, Mei öldürecekti Zetsu kurtardı, Onoki öldürecekti, Tobi kurtardı. Danzo tam güç dalamadı gene sebebi Tobi idi. Bee öldürdü iki kere karin + jugo kurtardı.

Tobirama'dan daha güçsüz kage seviyesi tipler bile Sasuke'yi ekstrem şartlara götürdüler defalarca. Taka Sasuke , Edo-Tobirama karşısında bir etmen bile değil bence.
Sasuke'nin o durumlara düşmesinin sebebi öfkesinden sağlıklı düşünemiyor olması, tek odağının Danzo olması idi. Yoksa o Sasuke, Raikage'ye karşı o durumlara düşecek birisi değil. Mei ile olan durumu ise şartlar çok fazla Mei'den yana olduğu için öyle oldu. Sasuke ona saldırmayı denememişti bile aslında, bir de Raikagelerin ve Gaaraların arasından çıkıp gelmişti. Onoki'ye de aynı şekilde çok hazırlıksız yakalandı, bir anda karşısında belirdi Jinton'u çaktı ne olduğunu anlayamadı bile. Çok bir savaş denmez ona. Danzo ise sadece Kotoamatsukami'yi sakladı ki o tekniğe karşı sağ çıkabilecek çok az kişi var Naruto evreninde. Bee ise açık ara Tobirama'dan güçlüydü bana göre.

Tobirama savaşta yaptığı çoğu şeyi edo olduğu için yapabildi. Yoksa bu adamın nasıl öldüğü de belli yani, biraz tutarsız. Ama sizin dediklerinizi de anlamıyor değilim. Sadece Tobirama güç konusunda bana çok etkileyici gelmiyor. En azından milletin söylediği kadar. Comicvine veya reddit gibi yerlerde Minato'yu falan alacağını söylüyorlar ama bence Minato'nun attığı çizik bile olamaz yani :D Ama karakter olarak çok severim orası ayrı, aşırı havalı bir abimiz bence.

Estağfurullh yav ne cengi, ufaktan bir argümanlaşma işte xD Lütfen yaz gene istediğin gibi. Hoş geldin bu arada.
Hoş buldum abi :D Buralardayım ya kaybolmadım, sadece eskisi kadar forumlara yazmıyorum ama unutmadım yani burayı :p

Nagato felçli. Zaten sağlam Nagato olsa konu pek tartışma olmazdı.
Sağlam olsa gene tartışma olur bence ama tabi ibre biraz daha oraya döner. Yani yaşayan Anten Nagato ise Arka sıralarda durup skill ve support basan bir çara dönüşüyor.

Bu durumda hala güçlü olsa da tehditkarlığı epey düşüyor.

Sasuke'nin o durumlara düşmesinin sebebi öfkesinden sağlıklı düşünemiyor olması, tek odağının Danzo olması idi. Yoksa o Sasuke, Raikage'ye karşı o durumlara düşecek birisi değil.
Dostum, Raikage'de kardeşinin katili ile yüzleştiği için öfkesini kontrol edemiyordu. Yani mental olarak denkler. Diğer kagelere gelince, Kage toplantısını 2. jenerasyondan beri ilk defa birileri basmış, içlerinden biri hainlik yapmış. Ortam gergin, yani orada kimse böyle sakin, aklı başında vs değil.

Mei ile olan durumu ise şartlar çok fazla Mei'den yana olduğu için öyle oldu.
Tek tek alıp incelersek böyle mazaretler buluruz elbet. Onoki ile olanın ani olması vs de buna girer. Ancak hikayedeki bağlam şu; her bir kage bu çocuğu alıp ölüme götürebildi. Sadece Mei yapsa, deriz ki ya şartlar falan hepsi bunu yaptı. Zaten benim iddiam her birinden teke tekte daha zayıf olduğu değil ancak MS acemisi olması, genel savaş tecrübesizliği ile vs, her kage level çar bunun kestanesini çizebiliyordu, bu çok net gösterildi. Yani kendini "Madara" olduğuna inandığı bir adama saklayan Danzo'yu bile high diff alabildi. Tobirama'dan üstün olması imkansız gibi bir şey, Tobirama öttürür.
Danzo ise sadece Kotoamatsukami'yi sakladı ki o tekniğe karşı sağ çıkabilecek çok az kişi var Naruto evreninde.
Sadece Koto saklamadı adam çakrasını da saklamaya gayret etti. Karin'e bile dur bunun için çakra harcamayayım diye tekme attı. Yoksa rüzgar bıçağı ile öldürebilirdi. Adam bu denli baskı altında idi.

Bee ise açık ara Tobirama'dan güçlüydü bana göre.
Base Bee değil ve Sasuke Base Bee'yi yenemiyordu diğerleri olmasa.

Tobirama savaşta yaptığı çoğu şeyi edo olduğu için yapabildi.
Zaten şu anda da Edo ya zaten xD

Comicvine veya reddit gibi yerlerde
Oralardakiler kadar güçlü bulmuyorum ben de Tobirama'yı. Bence de Minato net çok daha üstün olan çar.

Hoş buldum abi :D Buralardayım ya kaybolmadım, sadece eskisi kadar forumlara yazmıyorum ama unutmadım yani burayı
Eyv. aman unutma xD Özletmeyin kendinizi.