Sıra sıra manga okurken (One Piece bitti başka serilere geçtim
) Black Clover'a vardım. Okurken bu ışık hızı mevzusunun yanlış anlaşıldığını (ya da en azından benim yanlış anladığımı) fark ettim. Elf arkındayım, kimse ışıktan hızlı falan değil.
Burada Yami, Patry'i hazırlıksız yakalayıp kestiği an hariç hiçbir şekilde vuramadığını, çünkü adamın ışık hızında kaçındığından bahsediyor. Demek ki ışık hızı Yami'nin her atağını mutlak şekilde savuşturmaya yetiyor. Aynı bölümde:
"Asla kaçınamayacağın bir hız." ve burada Patry ışık hızında bir büyüden bahsediyor. Yami de hakikaten çaresiz kalıyor bu büyüye karşı, çünkü ne nötralize edecek gücü ne de kaçacak hızı var. Saçma bir şekilde Gauche büyüsünü aktive edecek vakit bulabiliyor ama bu ark Gauche'nin karakter arkıydı, zaten kendisi de görememiş o yüzden Finral ışınladığı an o büyüsünü aktive etmiştir diyorum ve onu bir kenara koyuyorum.
"Ama adam ışık hızında hareket ediyor deniyor?"
Burada bir büyü kullanıldığını fark ettim. Işık hızı muhabbetinin geçtiği iki karakter Patry (ışık büyüsü) ve Raia (kopyalama -> ışık büyüsü). Bunlar ne zaman ışık hızında hareket etse bir "flash" efekti oluyor.
Vesselam, "moves at light speed" her hareketleri için değil bu spesifik özellikten bahsedilirken kullanılıyor. Elf arkına kadar bu ikisine bu büyüyü kullanırken dokunabilen olmadı. Ve bu dokunmaya çalışan insanlarda Ki'yle öngörü ya da atmosferdeki mana akışını hızlandırarak geleceği öngörme tarzı şeyler var.
Diğer saldırılarda "bu atak ışık hızında" denmiyor ve çoğunlukla ışıktan yapılma şeyler fırlatılıyor. Işıktan kılıç, top, kırbaç vs. yani ışık büyüsü diye ve "hızlı" deniyor diye her atak ışık hızında değil.
Nitekim ışık hızı Black Clover'daki herkes için baya hızlı ve muhtemelen önümüzdeki arklarda da öyle kalacak. Bir değişiklik olursa güncelleyebilirim yazıyı. Siz ne diyorsunuz, seriyi okuyup konuyu bilenler?
"Ama adam ışık hızında hareket ediyor deniyor?"
Burada bir büyü kullanıldığını fark ettim. Işık hızı muhabbetinin geçtiği iki karakter Patry (ışık büyüsü) ve Raia (kopyalama -> ışık büyüsü). Bunlar ne zaman ışık hızında hareket etse bir "flash" efekti oluyor.
Diğer saldırılarda "bu atak ışık hızında" denmiyor ve çoğunlukla ışıktan yapılma şeyler fırlatılıyor. Işıktan kılıç, top, kırbaç vs. yani ışık büyüsü diye ve "hızlı" deniyor diye her atak ışık hızında değil.
Nitekim ışık hızı Black Clover'daki herkes için baya hızlı ve muhtemelen önümüzdeki arklarda da öyle kalacak. Bir değişiklik olursa güncelleyebilirim yazıyı. Siz ne diyorsunuz, seriyi okuyup konuyu bilenler?