Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Spoiler Naruto Hakkında Düşünceleriniz

Feindbild

無欠の果て
Üstat Kullanıcı
Masashi Kishimoto'nun mangası "Naruto" hakkındaki düşüncelerinizi, bu başlıkta paylaşabilirsiniz.

Bu başlık, serinin geneli hakkında eleştirileriniz veya övgüleriniz içindir. Konuşmak istediğiniz diğer konular için Naruto Serisi Genel Tartışma Başlığı'na başvurabilir veya yeni konu açabilirsiniz.

Spoiler içerir.

[img='https://images.wallpaperscraft.com/image/naruto_naruto_shippuden_yondaime_namikaze_minato_sarutobi_hiruzen_kakashi_hatake_jiraiya_61954_1920x1080.jpg',none,882][/img]​

Editör kastırmaları, Kishi'nin omurgasızlığı, felaket kronolojik hatalar, evrene atılan retcon vede temel bazı ideolojik değşiklikler gibi seriyi kendi janrasındaki tanrısal konumundan indirip ölümlülerin katına indiren bu dangalak hatalarına rağmen yine de ölümlü rakipleri arasında sana en çok şey verebilen ve de en çok sohbet, tartışma, paylaşım, popüler kültür referansı ortamı sağlayan sevdiğimiz ama bir o kadar da sövdüğümüz eserdir.

Boruto'yu işin içine katma kardeş :D

• Beğen
Tepkiler: Sae
Ya bu aralar saçma bir şekilde naruto reaksiyon videoları izlerken buluyorum kendimi ve bazen gözlerim yaşarıyor. Yani 35 yaşında bir sürü gerçek hayat problemi ve gayeleri olan biri için biraz lame gelebilir ancak şunu demem lazım. Boruto faciasını katmazsak geçen zaman içinde Naruto gittikçe kıymetleniyor benim için. Güncel okurken bu kadar sevmiyordum. Ancak yarattığı karakterler, hikayeler, epik anlar üretebilme, ideolojik yerleştirmeler, inanılmaz cool ve özgün kombatı, harika karakter tasarımları. Bilemiyorum ya yani zamanında kendini sövmekten alamadığım Savaş Arkından bile acaip inanılmaz anlar çıkmış geriye dönüp bakınca.

One Piece'in geldiği nokta, Bleach'in bitiş şekli, World Trigger ve Hunter x Hunter'ın istikrarsızlığı ve de yeni nesilin kapasitesizliğini düşününce bu bahsettiğim değer daha da bir artıyor gözümde.

Sövülesi yeri gerçekten çok ama çok sövülesidir. Ancak sanırım uzun metrajlı battle shounen janrasının goat'u Naruto'dur. Tüm günahlarına ve bir underacheiver oluşuna rağmen.

Ya bu aralar saçma bir şekilde naruto reaksiyon videoları izlerken buluyorum kendimi ve bazen gözlerim yaşarıyor.
Ben de 2 haftadır falan her gün 1 saat en az bu dediğini yapıyorum.Zabuza&Hakuya dün ağlamaklık oldum tekrardan izlerken mesela.

One piece izliyordum aslında şu anda 200. bölümlere kadar geldim oldukça da sevdim ama asla ve asla Naruto'nun yerini tutamıyor.Şuana kadar HunterxHunter'ın ilk yarısında ve Bleach'de kısmen Naruto'yu aramadım ama hepsini toplasan yine bi Naruto etmiyor benim için.Yani "favori 50 anime karakterim gibi liste" yapsam 40 tanesi falan Naruto karakteru olur.Neden,ne zaman böyle bir bağ kurdum bilmiyorum.Öyle eskiden beri anime izleyici falan da değilimdir 3 yıl falan olmuştur en fazla , Narutoyu da 2-3 ayda bitirmiştim.Nostaljik bir bağım da yok yani.

@Shrimp

giphy.gif

İzlediğim ve okuduğum ilk uzun soluklu shounen serisiydi o yüzden yeri bende ayrıdır. Her ne kadar bir noktadan sonra eski heyecanımla takip etmesemde finalinin üzerinden zaman geçmesinden sonra boşluğunu hissetmeye başlamış ve yerini diğer serilerle doldurmaya çalışmıştım. Yeni bir seriye başlarken ki temennim insanı Naruto kadar yakalayıp kendine bağlayabilmesi oluyordu.

Bu konuda üç büyükler arasında ilk tavsiye edeceğim seri olmuştur her zaman. One Piece'de aynı şekilde insana dokunabilen birçok hikayeye sahip fakat onun absürtlüğü herkese uymayabiliyor, kimileri eserin içine girmekte zorlanabiliyor. O yüzden Naruto battle shounen izlemeye/okumaya yeni başlayan birisi için daha ideal diye düşünüyorum. Sonuç olarak iyisiyle kötüsüyle çok güzel anılar bıraktı, hâlâ da dönüp baktığım sahneleri vardır.

Animez TV'de görüp internetten devam etmiştim Naruto'ya. İlk izlediğim animelerden kendisi.

Naruto izlemeyeli baya olmuştu. Baktım artık Naruto ilgili bir şey göremiyorum pek internette. Dedim ki Naruto da artık tat vermiyo heralde millete ki konuşulmayı bıraktı. Benim de pek bakasım gelmiyodu. La yeter artık ne kadar bakıcan diyodum kendime.
Bu sabah bi Pain vs Naruto izleyim dedim 3 saat olmuş hala Naruto izliyorum.
Böyle delikanlı bi seri Naruto :D .

İzlerken dikkatimi bir şey çekti. Naruto'da çok fazla FB varmış.

Naruto hep villain karakterleri ile övülür ama çoğunun da sonunu berbat şekilde bitiriyor. Orochimaru gibi ilk partın ana düşmanı olan bir adam Uchiha kardeşler tarafından folloş ediliyor, Madara çok pis bir şekilde harcanıyor, Obito yeterince altı doldurulmadan taraf değiştiriyor, Pain'de çok iyi başlayıp benzer şekilde bitiyor. Kaguya başlı başına fiyasko zaten de o kudretine rağmen çabuk aradan çıkarılıyor. Hidan ve Kakuzu'da hemen aradan çıkarılmıştı. Şöyle bir bakınca hikayesi hakkıyla işlenen ve harcanmayan villain çok az. Serinin eleştirilmesi gereken yanlarından biride bu bence.

Seri ile ilgili şikayetçi olduğum bir konu var o da Jinchurikiler. Böyle güzel bir konsept yaratıp bir iki karakter dışında neden işlemezsin ki? Hepsi ilgi çekiciydi benim için ama doğru düzgün göremedik maalesef. Kimini hiç göremedik hatta off screen savaşlarla hikayeden çıktılar. Bence zaman ayrılması gereken karakterlerdi her biri. Manga için konuşuyorum tabi.

@Ronny +1500. Ayrıca hemen hepsi, görsel tasarım ve de beceriler olarak çok iyi sergilendi ama işlenmedi.

Chuunin sınavlarının olduğu bölümleri çok seviyorum. Shikamaru, Jiraiya ve Tobirama gibi karakterlerin seriyi sevmeme büyük etkisi oldu. Ayrıca seriyi ilk takip ettiğimde liseli olduğumdan dolayı Rock Lee ve Gai-sensei beni acayip gaza getiriyordu. :D

Seride sevmediğim şey kötü karakterlerin hep geçmişte üzücü olaylar yaşamaları, acı çekmeleri. Sanki bir insan acı çekmediği sürece kötü olamazmış gibi... Bu bana göre saçma , kötü olmak için acı çekmene gerek yok.
Manganın sonu da sıkıntılı. Naruto'yu Hokage olarak savaştığını görmek isterdim. (Boruto'da savaşıyor mu bilmiyorum. Sadece ilk bölümlerde kaçırılıyordu sonra kısa bir dövüş oluyordu o kadar.)
Yan karakterleri yeterince iyi işlemiyor bir de.

Moderatör tarafında düzenlendi: