Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Pokemon

LuLu

Civciv Baykuş
Çaylak Kullanıcı
Türkiye’de bir dönem fırtına gibi esen, alınan bir karar sonrası birden unutulan oyun bazlı çizgi film serisi(anime diyemiyorum çünkü hitap ettiği kitle 8-12 yaş aralığı Shounen kategorisinde konu açtım ancak Shounen olarak görmüyorum neyse bunlar detay detay)

Seride bakıyoruz ki veletlere görev veriliyor ve onlarda maceraya çıkıyor. Hiç kimsede sormuyor bunlar ne yiyor ne içiyor paraya ihtiyaçları var mı pokeball ve diğer itemleri nasıl temin ediyorlar vs… Hadi bunları atlayalım bir şekilde ihtiyaçlarını doğadan temin ediyorlar itemleri ise sponsorlar karşılıyor felan…

Animede bakıyoruz ki hemşire joe pokemon kliniğinde çalışıyor polis joe ise asayişi sağlıyor. Hepsi de birbirinin benzeri. Ancak kimseden para almıyorlar maaşları gönüllüler tarafından veriliyor olsa gerek. Şöyle düşünün bir hayvan temin ediyorsunuz ilk yapacağınız iş veterinere gidip aşılarını tamamlamak olur. Veterinerlerin ve diğer hizmetlerin ücretsiz olduğu bir dünya hayal edin işte sana pokemon evreni. Paraya ihtiyaç olmayan değişik bir kominal toplum anlayışı hakim. (Çocukken bunları düşünmezdik ash ve pokemonların savaşlarına odaklanırdık) Yine aynı şekilde pokemonların yiyeceklerini temin etmek vs… Prof Oak hangi parayla binlerce pokemonun ihtiyacını karşılıyor muamma

Gelelim evrende kullanılan teknolojiye. Sene 97de pokemon evreninde görüntülü arama mevcut. Yine bakıyoruz ki genetik mühendisliği ileri safhada. Işınlanma teknolojisi mevcut. Madde olan pokeball’lar bir yerden bir yere rahatlıkla gönderilebiliyor. Pokemonlar ise ışık madde karışımı varlıklar. Pokeballın dışında madde içinde ışık olan enteresan mahluklar. Tam Einstein kafasını yansıtıyor senaristler.

Bir diğer husus 25 sene geçti ne pokemonlar yaşlandı ne de ash. Ancak çocuklar bunu pek dert etmiyor.

Pokemon evreni bir çok bölgeden oluşan muazzam bir dünya. Bu muazzam dünya bütün çoçukları büyüleyebilecek imkanlara sahip. Her bölgenin ligi mevcut aynı zamanda şampiyona turnuvası mevcut. Ash bugüne kadar bölge bölge gezip çeşitli pokemonlar yakalamak suretiyle bu bölgelerde lige katılır ve şampiyon olmaya çalışırdı. 7. Seride şampiyon olup 8. Seride world coronation adlı bir organizasyonda yer alır. Bu organizasyonda katılımcılar ranking sistemine göre dünya sıralaması alır ve denk müsabakalara çıkıp rankı geliştirirler. İşte ash dünyada 8. Sıralamaya kadar yükseldi. Master klasda yer alıyor.

Buraya son 25 yılın özetini çıkarmış birinin linkini bırakıyorum https://m.youtube.com/watch?v=w9LPCYgpB2s

Savaş olayları ise tam bir muamma o an senaristlerin kafasında ne varsa kimin kazanmasını istiyorsa o kazanıyor. Yani belli bir güç skalası yok.

Neyse ki ash’in hikayesi bitiyormuş aldığım habere göre

Anime bazlı olarak beni tatmin eden tek olay ilk filmdir. Yani MEWTWO. Mewtwo doğar doğmaz felsefe yapmaya başlıyor ben kimim neden buradayım gibi bir çok soruyu kendine soruyor. Aşırı güçlü olması telepati telekinezi gibi bir çok özelliği olması ve tabiki red/blue oyununun en inanılmaz pokemonu olması çoçukluk yıllarından beri sempati beslediğim ender pokemonlardan. Yine aynı şekilde bir çok efsane pokemonun gösterilmesi zamanı büken pokemonlar uzayı kontrol eden pokemonlar tanrı pokemon vs…. Bir çok hikaye anlatıldı ancak mewtwonun yeri bende ayrı. O her zaman benim için en güçlü pokemon olarak kalacaktır.
Mewtwo ile ilgili bir amw https://m.youtube.com/watch?v=GCJIE8AggQQ

Bu seri ile ilgili neredeyse tüm oyunları tükettim. Ta ki switch çıkana kadar. Tüm oyunlarındanda ayrı haz aldım.
Şurada oyunlar ile ilgili @Flyjin adlı arkadaşın bir entrysi mevcut linki bırakıyorum.

Pokemon Oyunları

Bundan 3-4 ay önce tcg (trading card game) başladım. Başta güzeldi sonra bazı sebeplerden ötürü sildim oyunu bir arkadaşın ısrarı üzerine tekrar yükledim. Oyunda bana epey yardım etti. Ona ait fazla olan işe yaramaz kartlar bana verilmiş bir hazine gibiydi. Oyunu satranç mantığı ile yaklaşırsanız size hitap edebilir. Discordda Türkiye’den oynayan bazı kimselerin grupları mevcut. Oyun bireysel olsa da sosyal olarakda devam edilebilir. + ları ve - leri aşırı fazla olan bir oyun. Yeni başlayanlar ya çok emek verecek ya para verecek ya da bırakacak. Bunlar en büyük dezavantajları.

Buraya konu açmamın sebebi ise bu. Eğer tcg başlamak isterseniz kahraman baykuş olarak kendi aramızda turnuva düzenleyebiliriz. Belki yeni bir topluluk oluşturabilir foruma yeni üyeler kazandırabiliriz vs…

Ne dersiniz?

Hocam Pokemon hakkında pek bir bilgim yok, bana bile inandırıcı gelmedi, bu tarz seriler sağılmak için uzatılır daha çok fan-service mantığını benimsemiş ürünler oluyorlar o yüzden pek inanasım gelmedi :)

Hocam Pokemon hakkında pek bir bilgim yok, bana bile inandırıcı gelmedi, bu tarz seriler sağılmak için uzatılır daha çok fan-service mantığını benimsemiş ürünler oluyorlar o yüzden pek inanasım gelmedi :)
Benim anlatmak istediğim husus ayrı. Burada bir çok kişi sevdiği comics/manga(+anime) alanında versus atıyor. Hayali olarak düzenlenen müsabakalarda senaristlerin karakterlere verdiği anlam üzerinden ortaya vakit harcamalık bir düzen çıkıyor. Ben diyorum ki madem versus atmak istiyorsunuz alın size platform. Kendi desteni oluşturup savaşabileceğin gibi oyunun sana verdiği sınırlı deckler ile de kapışılabilir. Ondan sonra versus hakkında gel burada tartış. Yine aynı şekilde forum ne yazık ki pek etkin değil. Etkinleştirmek için belki de farklı alanlara yoğunlaşmak gerekiyor.

Benim anlatmak istediğim husus ayrı. Burada bir çok kişi sevdiği comics/manga(+anime) alanında versus atıyor. Hayali olarak düzenlenen müsabakalarda senaristlerin karakterlere verdiği anlam üzerinden ortaya vakit harcamalık bir düzen çıkıyor. Ben diyorum ki madem versus atmak istiyorsunuz alın size platform. Kendi desteni oluşturup savaşabileceğin gibi oyunun sana verdiği sınırlı deckler ile de kapışılabilir. Ondan sonra versus hakkında gel burada tartış. Yine aynı şekilde forum ne yazık ki pek etkin değil. Etkinleştirmek için belki de farklı alanlara yoğunlaşmak gerekiyor.
Yok hocam ben onu anladım, sadece ash mevzusuna değinmek istedim, dediğiniz gibi forum fazla aktif değil ama ilgili olanlar çıkacaktır :)

2014ten sıkı takip ederim Pokemon'u. 8 yıl sonra kazandığını görmek çok güzel geldi.
Ben çocuk iken takip ederdim. Gereksiz uzatılan bir seriydi, şampiyon olmasına sevindiğimi söyleyemem. Aklıma sadece çocukluğumun mutlu günleri geldi. :D
He birde One Piece'in de aslında Pokemon gibi bir seri olduğunu fark ettim. :narutotears:

2014ten sıkı takip ederim Pokemon'u. 8 yıl sonra kazandığını görmek çok güzel geldi.
Ben çocuk iken takip ederdim. Gereksiz uzatılan bir seriydi, şampiyon olmasına sevindiğimi söyleyemem. Aklıma sadece çocukluğumun mutlu günleri geldi. :D He birde One Piece'in de aslında Pokemon gibi bir seri olduğunu fark ettim. :narutotears:
Oyun alacak param olmadığı için animeye sarıyordum ondan olabilir.

13 Ocak 2023'te Ash'e veda ediyoruz
Yeni Pokemon serisi Nisan 2023'te başlayacak. Şahsen hoşuma gitmedi ama çocuk animeleri hep böyle oluyor(tutan anime yap, seri bitince yüzlerce yeni jenerasyon getir. Örneğin Bayblade Burst.). Şahsen gençlere veya yetişkinlere yönelik bir Pokemon yapımı izlemek isterim ama göremeyeceğiz gibi duruyor. ;(
FkGBek5VQAEUjA-