Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Edebiyat

LuLu

Civciv Baykuş
Çaylak Kullanıcı
Yeni başladığım bir uğraşıyı sizinle paylaşmak isterim. Günde 3 sayfa yazı yazmaktayım. Belli bir plana sadık kalarak bu metinleri oluşturuyorum. Kelime haznem geniş olmadığı için sözlük ve imla kılavuzu kullanmamın yanı sıra uygun kelimeyi uygun şekilde kullanmanın mühim olduğunun farkındayım. Yazmak problem değil ancak düzeltmeler ve derlemeler gerçekten zor oluyor. Şu ana kadar 36 sayfa yazdım. Bir kitap olur mu bilmem. Okunur mu bilmem. Sadece kendi çarpık düşüncelerimi bir araya getirip ortaya bir ürün koymak gerekliliği hissettim. Yazmayı herkese öneririm. Günlük, senaryo, hikaye ne tür olursa olsun. Bir şey daha farkettim. Baya ölü zamanım olduğu. Gereksiz konularla gereksiz süreçlere epey zaman ayırdığım. Bu zamanı yazarak telafi etmeye çalışmak faydalı bir süreç olduğunu düşünmekteyim.

Ben de yazmak istiyorum düzenli olarak, okumaya da vakit ayırmak istiyorum ama hep planda kalıyor uygulamaya bir iki gün geçsem de üçüncü gün sekteye uğruyor. Yazma konusunda yetenekli olduğumu söylerler genelde umarım üzerine eğilebilirim.

Ben de yazmak istiyorum düzenli olarak, okumaya da vakit ayırmak istiyorum ama hep planda kalıyor uygulamaya bir iki gün geçsem de üçüncü gün sekteye uğruyor. Yazma konusunda yetenekli olduğumu söylerler genelde umarım üzerine eğilebilirim.
Ben senin yazılarını beğeniyorum gördüğüm kadarıyla. Okumayı isterdim bir kitap falan yazsan bence potansiyelin yüksek. Hem yazı dilin hemde edebi eserlere olan hakimiyetinden yola çıkarak diyorum bunu. Bende yazmayı severim ama düzenli olma konusunda zorluk çekiyorum aynı şekilde. Eğer üzerine eğilebilirsen güzel bir şeyler çıkabilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben senin yazılarını beğeniyorum gördüğüm kadarıyla. Okumayı isterdim bir kitap falan yazsan bence potansiyelin yüksek. Hem yazı dilin hemde edebi eserlere olan hakimiyetinden yola çıkarak diyorum bunu. Bende yazmayı severim ama düzenli olma konusunda zorluk çekiyorum aynı şekilde. Eğer üzerine eğilebilirsen güzel bir şeyler çıkar bence.
Eskiden az da olsa yazabiliyordum ama şu an mental durumum ve sağlık problemlerim sebebiyle tamamen koptum ve saldım her şeyi. İçimde gram mücadele duygusu kalmadı maalesef.

Teşekkür ederim, ben de senin yazılarını okumak isterim.

Yeni başladığım bir uğraşıyı sizinle paylaşmak isterim. Günde 3 sayfa yazı yazmaktayım. Belli bir plana sadık kalarak bu metinleri oluşturuyorum. Kelime haznem geniş olmadığı için sözlük ve imla kılavuzu kullanmamın yanı sıra uygun kelimeyi uygun şekilde kullanmanın mühim olduğunun farkındayım. Yazmak problem değil ancak düzeltmeler ve derlemeler gerçekten zor oluyor. Şu ana kadar 36 sayfa yazdım. Bir kitap olur mu bilmem. Okunur mu bilmem. Sadece kendi çarpık düşüncelerimi bir araya getirip ortaya bir ürün koymak gerekliliği hissettim. Yazmayı herkese öneririm. Günlük, senaryo, hikaye ne tür olursa olsun. Bir şey daha farkettim. Baya ölü zamanım olduğu. Gereksiz konularla gereksiz süreçlere epey zaman ayırdığım. Bu zamanı yazarak telafi etmeye çalışmak faydalı bir süreç olduğunu düşünmekteyim.
2017 yılından beri yazılar yazıyorum. Yazdığım yazıları ileride tekrar okuyup sonlarına tarihli notlar alıyorum. Bu önceden planladığım bir şey değildi ama çok güzel oldu. Defterimde mesela 2018 gibi yazdığım bir yazının sonuna 2019’da “utanç verici” yazmışım. 2020’de ise “fena değil” yazmışım. Buna benzer fikri değişimlerim çok fazla. Ama her sene “neden bunu yazdın” dediğim yazılar da var.
Bunun dışında taaa 2014 yılında bir blog açmıştım ve oraya yazılar yazmıştım. Sonra unuttum. Aradan 4 sene geçti ve bir anda bu blog aklıma geldi. Açtım ve o sıradaki kafamla 4 sene sonraki kafamın ne kadar farklı olduğunu gördüm. Gerçekten etkiledi beni. Bunları ifade eden bir yazı yazdım işte aradan 4 sene geçti diye. Daha ilginç kısım ise 2018 yılında yazdığım bu yazıyı tekrar 4 sene sonra yani bu sene 2022’de hatırlamam oldu. Tekrar açıp bütün yazıları okudum ve şu anda bambaşka bir adam olduğumu fark ettim. Yazımı yazdım, 4 sene daha unutmam gerekiyor. Hadi hayırlısı. :D
Bu arada sizin yazma işi nasıl gidiyor?