Genel Yonca Krallığı'nın Boyu

Garou

Efsane Baykuş
Üstat Kullanıcı
Yabancı forumlarda ve tabii ki VsBW'de BC'ı olduğundan güçlü gösteren bir durum var. Nedir o? Yonca Krallığı'nın boyutu. Peki nasıl?

User blog:DemonGodMitchAubin/Black Clover: Clover Kingdom Destruction | VS Battles Wiki | Fandom

Uzun lafın kısası: Hesaplama ekibinden birileri dağ ve sarayın boyu istikrarsız olduğu için serinin başından kalma tek bir paneldeki tek bir söylemden ülkenin boyunu çıkarmaya karar vermiş. Başkentten yüzlerce kilometre ötede olduklarını söylüyor bir Kutsal Şövalye, ardından hesaplamayı yapanlar bu bölümün üzerinden yaklaşık 200 bölüm geçtikten sonra tanıtılan ülkelerin hava şartlarına göre, karakterlerin Yonca Krallığı'nda olmaları gerektiği sonucuna varmışlar. Burada da piksel hesaplamasıyla 501 km çaplı Yonca Krallığı çıkmış.

Bana kalırsa bu epey saçma bir hesaplama. Çünkü sırf saray ve dağ boyu tutarsız diye çok alakasız bir yerden hesaplamışlar krallığın boyunu. Kutsal Şövalye'nin söylemi de taaa 20'lerden kalma bir söylemdi. Diğer krallıklar iblis Zagred'den sonra tanıtıldı. O da 200'den sonraydı. Tabii ki yazarın 4 yıl önce çizdiği bir paneli hatırlayıp ona göre krallıkları tasarlamasını beklemiyoruz değil mi? Ve söylenilen sadece başkentten yüzlerce kilometre uzakta olduklarıydı. Yani anakarada olduklarına dair bir bilgi yok. Etraftaki adaların birine de ışınlanmış olabilirler. Ki işin ilginç yanı seride o noktada krallığın boyunu hesaplamaya yarayacak gösterim vardı zaten.

fMKmF2h.jpg
Burada Kutsal Şövalyelerden biri "Soylu/Asil Bölge"nin 3 boyutlu modelini yapıyor. Bu yetmediyse hemen ardından Kaptan Fuegoleon spesifik olarak Soylu bölgeyi çevreleyen bir bariyerden bahsediyor:
88MGl5C.jpg
Yani öyle ya da böyle Asil Bölge bir semt kadar ediyor en fazla. Peki Asil Bölge krallığın ne kadarını kaplıyor? Şu kadarını:
HrSg5tl.png
"Noble Realm" yazan yer orası. Yani epey büyük bir bölümünü kaplıyor.

Evet hesaplamayı yine ben yapıyorum. :D Öncelikle Julius ve Patri'nin bulunduğu kulenin genişliğini buluyoruz. Ama ben Julius'un boyunu hatırladığımdan (181 cm) yaptım. Orijinal boyu 180 cm imiş herhalde. Yani küçük bir hata payı var ama görmezden gelinebilir. Her küsüratı da almadığımı göz önünde bulundurursak kabaca aynı sonuç çıkıyor. :D Kulenin genişliği neredeyse 15 metre kadar. Oradan sarayı içine alan bir tek bu paneli bulabildim:
kHn8dRO.png
Sarayın genişliği aşağı yukarı 250 metre. Bütün krallığın gözüktüğü panel fazla büyük olduğundan mesajda gözükmüyor. :D O yüzden bağlantı bırakacağım. Başkentin genişliği 25.787 metre. Sanıyorum ki bu hem Soylu Bölge'nin hem de Sıradan Bölge'nin tamamını oluşturuyor. Buradan sonuç: Krallığın genişliği 28.631 metre.

Veya 142. bölümde Julius kulenin tepesinden bakarken krallığın ucundaki Hage Köyü'nü görüyor. Ufkun mesafesini hesaplayıp oradan da çıkarabiliriz ama şöyle bir sıkıntı var.
0142-009.png
Gördüğünüz gibi yükselti genel olarak azalsa da hala yamaç ve tepeler var yol üzerinde. Ve bu ufuk mesafesini hesaplamaya engel benim bildiğim kadarıyla. Yine de hesaplayalım. Sonuç, 490 km çapında bir Yonca Krallığı çıkıyor. Vaaay, bu diğer hesaplamayla şaşırtıcı derecede tutarlı... mı acaba? Hage Köyü'nün orada olduğunu nasıl anladım? Serinin başında anlatılan devasa iblisin kafatasından. Peki bu kafatası dağ mı mübarek 250 km öteden seçilebiliyor? Cevap: Hayır.
0001-011.png

İblisin kafatası devasa, yaklaşık 50 metre kadar (kafasının üzerindeki ilk Büyü Kralı'nın boyundan) ama o kadar uzaktan o kadar büyük görülecek kadar ahım şahım değil. Ve bu kafatasına yakın duran köylüler bile sarayı şöyle görüyor:
0001-010.png
Hiç yüzlerce kilometre var gibi durmuyor arada.

@Nabu @Ascalon @Mihawk @Uncle Paulie @Ronny @Rakatas @Homelander @Shrimp @Flyjin @Trao @Ordinario ve diğer herkes buyurunuz. :D

Bu konuyu discord'da konuşmuştuk, burada da daha farklı ayrıntılarla güzel derlemişsin Muhammed. Eline sağlık.

Bu konuyu discord'da konuşmuştuk, burada da daha farklı ayrıntılarla güzel derlemişsin Muhammed. Eline sağlık.
Eyvallah. :D DC'deki konuşma kısa sürmüştü. Buraya taşıyayım dedim. Senin fikirlerin neler?
Katılıyorum, belirtmiştim daha önce de. Ancak ben bunun biraz da mangakalardaki çizim dengesini oturtamamaya bağlıyorum, asıl amaçları bu tartışmalar olmadığı için tutarsız çizimler yapabiliyorlar ya da söyledikleriyle çizdikleri uymayabiliyor.

Yakın vakit yeniden başladım BC'ye ve şatonun boyu için güzel bir referans buldum.

Ele geçirilmiş Langris kale kapısına bir delik açıyor ve bu uzaktan seçilebilir bir delik. Kapının tam dibinde olan birini henüz bulmadım eğer daha iyi bir şey olursa atabilirim buraya tekrar.
W0KAKFg.png
Adamın boyunun görünen kısmını 2 metre aldım, hem resmi bir ölçü olmadığı hem de kapıya biraz daha mesafesi olabileceğinden.
u4WkUUJ.png
Yukarıdaki hesaplamalardaki gibi şato genişliği düzenli olarak 200 ila 250 metre arası geliyor.

Düzenleme: Evet bunu dedim ve bir sonraki sayfa daha uygunmuş. :D Ah bu benim tez canlılığım. :D
0173-014.png
Duvara yapışmış adamlardan hesaplamayla kapının boyu daha da küçük gelecek gibi. Fark etmez, biz böyle bırakalım. :D

BC evrenindeki ışık hızının sadece havalı gelsin diye söylendiğini düşünme sebebim bu kalenin ufak tefekliği ve bu çok da matah olmayan kalenin şehir merkezinin çok büyük bir kısmını kaplaması ve savaşlarda bu şehiri geçerken milletin çok vakit kaybetmesidir. Güzel özetlemişsin eline sağlık.

BC evrenindeki ışık hızının sadece havalı gelsin diye söylendiğini düşünme sebebim bu kalenin ufak tefekliği ve bu çok da matah olmayan kalenin şehir merkezinin çok büyük bir kısmını kaplaması ve savaşlarda bu şehiri geçerken milletin çok vakit kaybetmesidir.
Ya ben hız meselesinde seyahat hızıyla, dövüş/reaksiyon hızını bambaşka görüyorum. Çünkü çoğu seri de benzer bir muamelede bulunuyor. OP'deki gibi silahlarla problem yaşama ya da rakamsal olarak hızı verilmiş bir adama yenilme gibi şeyler olmadığı sürece LS civarı kabulümdür.

Yani evet biliyorum ışık hızı çok hızlı ve daha etkili bir şekilde gösterilebilir ama çoğu seri sadece "LS" deyip bırakıyor. O yüzden seyahat hızını boş veriyorum, dövüş içindeki patlayıcılıkla ortaya çıkan hareketlere uyarlıyorum o söylemi.

Güzel özetlemişsin eline sağlık.
Eyvallah. :D

Ya ben hız meselesinde seyahat hızıyla, dövüş/reaksiyon hızını bambaşka görüyorum. Çünkü çoğu seri de benzer bir muamelede bulunuyor. OP'deki gibi silahlarla problem yaşama ya da rakamsal olarak hızı verilmiş bir adama yenilme gibi şeyler olmadığı sürece LS civarı kabulümdür.
Valla ben de tam tersini düşünuyorum.Reaksiyon hızı kavramı, o serinin fanları tarafından taraflı yorumlanıp çok kolay manipüle ediliyor.O yüzden direk seyahat hızı neyse onu 3le -5le çarpıp reaksiyon hızı da budur diye varsayıyorum.Eğer ortada gerçekten çok net bi reaksiyon hızı feati varsa iş değişir tabi.

Ya ışık hızını geçtim; Luffy,Naruto,Ichigo ya da her kimse MFTL+ diyor pek çok kişi sırf bu karakterleri sevdiğinden veya featleri yanlış yorumladıklarından.Valla sadece Dc-Marvel tartısmalarının ilgimi çektiği zamanlari özledim anime/manga fanları yüzünden.Comicvine vb sitelerden soğuttular baya beni

Geri