Duyuru Yeni Üyelere Dair, Yeni Yaklaşım

Nabu

Ulu Baykuş
Yönetici
Ulu Baykuş
Arkadaşlar, maalesef bazı istenmediği yerde duran, kural nedir, forum nedir, toplum nedir, edep-erkan nedir bilmeyen, bunları tanımayan troller yüzünden; Yeni bir kullanıcı grubu açtık "Yeni Kullanıcı" adlı ve yeni kayıtlara artık konu açmak ve mesaj yazmak için yönetimden onay alma gerekliliği getiriyoruz.

Bundaki amaç zaten kendince nezih, ufak ve samimi olan bu foruma dingonun ahırı gibi muamele edilmemesini sağlamak. Anlayışla karşılayacağınızı düşünüyor ve şimdiden ilginiz için teşekkür ediyorum.

- Yeni bir eklenti ile artık bu kullanıcı grubu şahısların profillerine mesaj atamamaları da sağlanmış oldu.

:8bitünlem: Bu konuda yeni bir bilgilendirme daha yapacağım.

Son dönem (yaklaşık son 1 yıldır filan) çok yaygın bir trend var forumumuzda, O da şu;

- Kişi forumdaki bir VS konusu ya da bir tartışma konusu görüyor o konudaki mesajları okuyor. Sonra sırf o konuya mesaj vermek için üyelik açıp bir daha gözükmüyor ya da banlanana kadar kıllatıyor. Belki üyelerimiz bu olaya çok sık şahit olmuyorlar evet ancak bunun sebebi benim her gelen mesajı onaylamamamdan geliyor.

Nabu' Alıntı:
- Bundan mütevellit, şu andan itibaren kendini foruma tanıtmayan, sadece bir tartışmaya mesaj atmak için üye olan üyelerin mesajlarını onaylamayacağım. Koca forumu "geçerken bombalayayım bari" tarzı kullanıma çevirmeyelim lütfen. Seviyeli, arkadaş canlısı ve de anlayışlı bir şekilde tartışabilecek, paylaşabilecek bir yapınız varsa zaten foruma kalıcı bir üye olursunuz, ve bu üyelik konusunda da şeffaf olarak kendinizi foruma tanıtırsınız. Ya da en azından ilk mesajlarınızı daha sohbet içerikli bir konuya yapabilirsiniz (genel sohbet vs gibi) .

Nabu' Alıntı:
- Nitekim, foruma agresif ve atılgan girişleri bundan sonra onaylamayacağım. Onaylayacaklarım ancak ve ancak gerçekten bilgilendirici, detaylı ve de nazik bir dille yazılmış, içi dolu mesajlar olabilirler. Yoksa geçerken içimdekini kusayım mesajları bundan sonra onaylanmayacaklar. Ve Mesajlarınız onay almadığı sürece puan kazanamazsınız puan kazanamadıkça da mesajlarınızın onaydan geçme zorunluluğu sürecini geçiremezsiniz. Nitekim arafta kalırsınız böyle arkadaşlar.

- Elbette her üye bize künyesini okumak zorunda değil ya da her şeyiyle kendini tanıtmak zorunda değil. Ancak bir foruma da cumburlop tartışmadan girerseniz ve girme şeklinizde ancak 4-5 kelimeden ibaret olursa kusura bakmayın ama o zaman da benim sizin mesajınızı forumumda görünmesi için bir sebep bulmam oldukça güçleşiyor.

- Foruma ve forumu hali hazırda aktif bir biçimde kullanan küçük ama samimi KB Ailesine saygı ve sevgi gösterilmesini sağlamaktır amacım. Yoksa elbette her yeni katılımcıya kapılarımız ve de yüreklerimiz açık, ancak onlarınkinin de açık olması koşulu ile.

Hepinize İyi Günler...

:8bitünlem: Yeni bir güncelleme ve bilgilendirmem var.

Yukarıdaki mesajımda yazdıklarıma binaen zaman içinde bu kıllatmak için üye olan ya da tek bir konu için üye olan ya da üye olan ancak forumu kullanamayan üyeler epey biriktiler. Ve forumda avatarsız, mesajsız bir üye kalabalığı var. Başkası olsa "Ya dursun, forumu kalabalık gösterir" der. Ancak beni tanıyan, bilen tahmin edebilir ki bu bana ters.

Nitekim bugün biraz temizlik yaptım ve bundan sonrası için de uyarayım.

- Avatarı olmayan, 5 aydan daha uzun süredir mesaj atmamış, şaibeli email adı, kullanıcı adı ve hesaplarına sahip, kayıt olduktan sonraki en az 3 ay içinde kendini foruma hiç tanıtmamış üyelerin üyeliklerini siliyorum ve bundan sonra da silmeye devam edeceğim.

Üye sayısı isterse 50'ye, isterse 30'a düşsün. Kirli ve ne olduğu belirsiz 200-300 kişidense neci olduğu belli 30 kişi daha değerli benim için.

Geri