Genel "X" Karakteri bunu yapabilir mi?

Shrimp

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Comicvine da "Can "X" do this" adlı bir konu var.Ben de burada da neden olmasın diye düşünüp açayım dedim.

Başlıktan da anlayabileceğimiz üzere, herhangi bir kurgusal karakterin "şunu yapabilir mi acaba?" diye aklınızdan geçen soruları sorabileceğimiz bir başlık.Birkaç örnek vereyim.

images (5).jpeg

Saitamanın yok ettiği bu meteoru, herhangi bir jutsu,kurama chakrasi ve senjutsu kullanmayan, base yetişkin Naruto sadece fiziksel gücüyle yok edebilir mi?

Bu tarz bir soru sorulabileceği gibi başlıkla çok da sınırlamadan kendimizi "şu feati, şu evrenden kim veya kimler başarabilir" tarzı sorular da sorulabilir.Mesela;
"Vaste Lord Ichigo'nun, 2. salınındaki Ulqioranın Lanza'sını eliyle tutuyodu.Bunu Dc/Marvel evrenlerinde yapabilecek en zayıf karakter sizce kim?"

Herhangi bir soruya cevap verirken, verdiginiz cevabın sorulan soruyu kesin olarak cevapladıgını düşüyosanız, arkasındaki sebebi veya sebepleri belirtin.Değilseniz de yaptığınız çıkarımın arkasındaki sebepleri söyleyeseniz yeter.

Sorduğunuz soruların doğrudan ilgili olduğu alt başlıklar olabilir.Detaylı bir cevap bekliyosanız oraya da sorabilirsin tabi.

İlk soruyu ben sorayım o zaman.

images (6).jpeg

Bleach'in seri başındaki fodder shinigamilerinden birisi bunu yapabilir mi?

Comicvine da "Can "X" do this" adlı bir konu var.Ben de burada da neden olmasın diye düşünüp açayım dedim.
Harika düşünmüşsün. :D O konuyu ben de görmüştüm de buraya açmak hiç aklıma gelmedi. Orada olduğu gibi sabitleyebiliriz belki.

Valla hafızam beni yanıltmıyorsa o Shinigami'ler hep featless. Anormal boya sahip olanlar hariç diğerlerinin pek bir şey yapabileceğini sanmıyorum. Tabii bu dediklerim fodder Shinigamiler için geçerli.

Valla hafızam beni yanıltmıyorsa o Shinigami'ler hep featless. Anormal boya sahip olanlar hariç diğerlerinin pek bir şey yapabileceğini sanmıyorum. Tabii bu dediklerim fodder Shinigamiler için geçerli.
EWjwGpAXYAAdLil.jpeg

Şöyle bi sayfa vardı Soul Society arcında.Orihime karate'de iyi olduğu için 2 Shinigami'ye shit diff atıp kıyafetlerini alıyodu.
Bu panele göre fodder Shinagamiler kılıç tutan normal insanlar gibi.Fakat Orihime'yi tamamen normal insan olarak yorumlamak ne kadar doğru bilemiyorum.

Şöyle bir bakış açısıda sunulabilir.Bu shinigamiler noname Hollow'ların elinde bile ölebiliyor.Yine seri başında vardı bu tarz bi muhabbet.En zayıf hollow'ları düşününce, normal bi insanın bile 1-1'de şansı olabileceği hollowlar hatırlıyorum.

Bana geliyor ki, fodder shinigamilerin, atletik normal bir insandan çok da farkları yok.

Valla Bleach çok hatırlamıyorum ama ss arcında bi dev kapı bekçisi vardı ichigo ile dövüşen eğer fodder sayılıyorsa o olabilir ama onun dışında pek hatırlayamıyorum. Ama konuyu buraya açmakla iyi düşünmüşsün.Burayı sık sık kullanırım. :D

Hatta ilk sorumu sorayım hulkun bu yaptığını başka hangi mcu karakterleri saf fiziksel gücü ile yapabilir (Tanrısal karakterler hariç tabi Arishem,Dormammu vs.)

she-hulk-throw-rock-hulk-throw-rock.gif

Çok güzel konu olmuş.. Bleach bilmediğim için sorunu cevaplayamayacağım :D

Naruto bence o meteoru Saitama'nın yok ettiği gibi yok edemez. En azından kendi saf gücüyle. Elbette parçalar ama Saitama'nın yaptığı gibi tamamen yok edemez bence. Tabii ben yetişkin Naruto'yu çok bilmiyorum.

@Mihawk
Tutarsızlıkları dışarıda tutarsak eğer; Thanos, Captain Marvel, Thor, Hulkbuster Iron Man gibileri yapabilir herhalde.

Şöyle bi sayfa vardı Soul Society arcında.Orihime karate'de iyi olduğu için 2 Shinigami'ye shit diff atıp kıyafetlerini alıyodu.
Bu panele göre fodder Shinagamiler kılıç tutan normal insanlar gibi.Fakat Orihime'yi tamamen normal insan olarak yorumlamak ne kadar doğru bilemiyorum.

Şöyle bir bakış açısıda sunulabilir.Bu shinigamiler noname Hollow'ların elinde bile ölebiliyor.Yine seri başında vardı bu tarz bi muhabbet.En zayıf hollow'ları düşününce, normal bi insanın bile 1-1'de şansı olabileceği hollowlar hatırlıyorum.

Bana geliyor ki, fodder shinigamilerin, atletik normal bir insandan çok da farkları yok.
Shinigami'den Shinigami'ye değişir ama genel olarak evet, bence de normal insandan pek farklı değiller. Yalnız fodder Hollow'lar bile genelde sağda solda minik krater açıp duvar yıkabilen tipler. O yüzden hiçbir insanın şansı olduğunu sanmıyorum. Chad'ın durumu farklıydı tabii ki. Adam elektrik direğini kopartıp onunla dövüyordu. :D

Bu arada normal insan diyoruz ama kurgu eserde "normal" in sınırları biraz gevşek olduğu için Duvar Seviye'ye kadar yolları var zayıf olanların da.

Hatta ilk sorumu sorayım hulkun bu yaptığını başka hangi mcu karakterleri saf fiziksel gücü ile yapabilir (Tanrısal karakterler hariç tabi Arishem,Dormammu vs.)
Valla aşırı dengesizler o yüzden herkes yapabilir. :D Neyse olması gerekeni düşünürsem muhtemelen Thanos ve Thor yapabilir. Belki Hulkbuster Iron Man de yapabilir.

she-hulk-throw-rock-hulk-throw-rock.gif
She Hulk ile Hulk ufak bi kapışmışlardı ilk bölümde.Denk gözüktüler birbirlerine.She Hulk yapabilir bunu bence.

Thanos kesin olarak yapar.Saf fiziksel gücüyle Hulk'un bileklerinden tutup kollarını iki yana açabiliyodu Infinity war filminin başında.

Hulkbuster Iron man yapabilir.Fiziksel olarak tam eşleniği gibiydi savaştıklarında.

Ant man max boyutundayken belki yapabilir ama çok düşük ihtimal.

Captain Marvel ve Thor'un kendilerini enerji ve yıldırım ile boostlamadıgı sürece yapabileceğini düşünmüyorum.

Thanos'un Black Order ekibinde fiziksel olarak güçlü gözüken birisi vardı.Adı gelmedi aklıma ama onun da yapabilme ihtimali var

Hela, Odin, Gorr gibi Hulk'tan çok daha üstün karakterler bu tarz bi fiziksel beceri göstermediler.Yapar veya yapamaz diyemiyorum o yüzden.Surtur'u saymıyorum base hali featless, son hali de zaten tanrısal seviye gibiydi.

Naruto sadece fiziksel gücüyle yok edebilir mi?
Yani, The Last featlerini sayacaksak belki çünkü orada içindeki tüm çakra çekilmiş Base Naruto devasa bir patlamadan ve epey yüksek bir düşüşten neredeyse sıyrıksız çıktı. Bedeninde deformasyon yoktu tek sorun çakrasızlık idi o yüzden 1 gün yatmıştı.

Hani durability = Strength kafası ile gidersek. Beeeeeelki. Meteor'u yok edemese ya da buharlaştıramasa da parçalar gibi. Ancak Boruto da ki Adult Naruto ise o meteora gerek yok iri bir çekirdek tanesi bile bir yerini delebilir yani :p :D

Genel olarak bakarsak base olarak saf fiziksel kuvvet ile böyle bir şey yapabileceğini aklım kesmiyor. Yapamaz gibi. Bu esas soru değilmiş sonradan anladım :D :D

Hiç sanmam, iyi dövüşebilen insan liseliler tokatlıyordu bunları. Shinigami'ler hep elit tierlere bakılıp çok abartılan bir konsept olsa da aslında genel ortalama da epey traş.

MCU sorusuna gelince bir şey demek o kadar zor ki. :D Hulk'un bile eski filmlerde bunun yakınından geçen bir feati yok :D

Bankai Zaraki Erzanın kestiği Meteor'u kesebilirmiydi ?
Manga versiyonundan gördüğüm kadarıyla Erza'nın kestiği meteor çok daha küçük ama çok daha hızlı. Kenpachi'nin meteorundan daha fazla KE'ye sahiptir muhtemelen.

Baktım biraz featlere. Erza'nın meteor Sub-Rel hızlarda girmiş ve Küçük Ülke Seviye+ hesaplanmış. Zaraki'nin meteorunu söylemlere göre hesaplamışlar o yüzden onu elden geçirmek lazım.

Boruto serisindeki Baryon Mod Naruto, Naruto orijinal serisindeki Rikudou Mod Naruto'yu yenebilir miydi?

:funnyurahara:

Boruto serisindeki Baryon Mod Naruto, Naruto orijinal serisindeki Rikudou Mod Naruto'yu yenebilir miydi?
Bu konu vs konusu aga bildiğin :D Onun yeri ayrı olur sanırım.

Ancak Baryon Mod ne kağıt üzerinde ne de featler olarak RSM Naruto'nun yakınından geçemez.

Temel olarak 2 temel bakış açısı var bence:

Mantıklı ve realist bakış açısı;
"Boruto ne kadar boktan olsa da Naruto'nun devami ve Hokage Naruto zaten RSM Naruto'nun yetişkin hali.Baryon Mode ile de daha üstüne koyduğundan daha güclü olmalı."

Duygusal bakış acışı;
"Boruto'yu, Naruto'nun devami veya Canon kabul etmiyorum.Bu yüzden Naruto'daki featler Boruto'yu ilgilendirmez."Bu bakış açısından bakınca, Boruto'da herhangi bi karakter zaten RSM Naruto'nun 10'da biri kadar bile etkileyici bir şey yapmamıstır.

Şahsi fikrim, Boruto'yu ciddiye almıyorum takip etmeyi de bıraktım zaten.Fakat eğer zaten Naruto'da olan bir karakterin Boruto'da ne kadar güçlü olduğunu veya neler yapabileceğini düşüneceksek, Naruto'dan tamamen de ayrı olarak ele almamalıyız o karakteri.

:funnyurahara:
Boruto'yu canon sayıyorsak (kishi yazdığına göre canondur zaten)yenebilmeli.Ama feat olarak Gamabuntayı yener mi o bile şüpheli :D Şahsen ben canon olarak görmüyorum o yüzden yenemez

Bu konu vs konusu aga bildiğin :D Onun yeri ayrı olur sanırım.
Ancak Baryon Mod ne kağıt üzerinde ne de featler olarak RSM Naruto'nun yakınından geçemez.
Troll amaçlı sormuştum la, cidden vs konusuna dönmüş :D
Benim şahsi görüşüm, Boruto'daki hiçbir karakter RS Naruto'nun yanına yaklaşamaz. :D

Geri