Wiki Wonder Woman: Earth One

Feindbild

無欠の果て
Üstat Kullanıcı
earth_one.jpg

Başlangıç yılı: 2016

Yayıncı: DC Comics

Yazar: Grant Morrison

Çizer: Yanick Paquette

Renklendirici: Nathan Fairbairn

Ünlü yazar Grant Morrion'ın kaleminden çıkma Wonder Woman: Earth One serisi, Wonder Woman karakterini farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Karakterin ve Amazonların geçmişteki tasvirlerine de yeri geldiğinde eleştirel yaklaşan seri, aynı zamanda günümüz dünyasına kritik bir gözle bakan bir Wonder Woman ortaya koyuyor. Bunları da oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor. Kimi yerlerde dendiği gibi, herkese göre bir seri değil ve bondage dediğimiz durumla da alakalı pek çok şey içeriyor. Ancak, bunu düpedüz bir cinsel haz şeklinde değil fakat içeriği oldukça dolu bir şekilde ele alıyor. Bu konuda özellikle "loving submission / sevgi dolu boyun eğme" kavramı ilginç bir nokta. Bunların yanısıra, kendine özgü Wonder Woman çizimleri ve genel olarak oldukça başarılı görselliğiyle de göze çarpıyor. Son olarak, Wonder Woman'ın savaşçı ve özgüven dolu fakat gereksiz bir gurura sahip olmayan karakterinin oldukça iyi yansıtılmış olması, büyük bir artı. Bu denilenler, serinin kapağındaki çizimde bile kendini gayet belli ediyor.

Wonder Woman veya savaşçı kadın seviyor, ya da saf aksiyondan öte bir hikaye okumak istiyorsanız, bu hikaye hoşunuza gidecektir.

Serinin ilk cildi 2016 yılında çıkmıştır ve ikinci cilt, bu senenin Ağustos'undan yayınlanacaktır. Aynı zamanda, ilk cildi ülkemizde Wonder Woman: Yeni Dünya Cilt 1 olarak yayınlanmıştır.​

İlk iki cildi bende okudum ve bence Morrison'un en vasat işi olmuş Wonder Woman Earth One. İkinci cildi okuyalı aşağı yukarı bir yıl oluyor ve ben sanki asırlar önce okumuş gibi hissediyorum şimdi hatırlamaya çalıştıkça. İlk ciltte Herkül'ün kadın düşmanı bir kötü karakter olarak yazılmasını bir çok kişinin beğenmediğinden eminim, zaten Wonder Woman Earth One, Grant Morrison'un en az beğenilen işi yanılmıyorsam, özellikle internette Wonder Woman hayranlarının bu çizgi roman hakkındaki yorumlarına baktıkça, pekte beğenmediklerini görüyorum, özellikle bondage içeriğinden dolayı ve katılıyorum onlara, ama ben bir Wonder Woman hayranı değilim, severim Wonder Woman'ı ama olmasa da olur benim için. Herkül konusunda benim hoşuma gitmeyen kısım, Morrison'ın Herkül'ü Wonder Woman'ın babası yapması... Al sana yeni bir orjin daha, yani al burdan yak tarzında. HA HA Benim için Wonder Woman'ın en ideal orjini, Hippolyte tarafından amazonların adasının kumsalındaki kumlardan şekillendirilen bebek Diana'ya Hippolyte'nin bir çocuk isteği ile tanrılara dua etmesi sonucu tanrıların can vermesi. Başka yeni orjine gerek yok. Birinci cildin gerisi fena değildi. Amazonların hayatlarında ilk defa şişman bir kadın görüp, bunu çok tuhaf ve morbid bulmaları beni tebessüm ettirdi.

İkinci ciltte bondage dozu daha ağırdı, Wonder Woman her loving submition dediğinde güldüm... tam bir sadomazoşist dominatriksin söyleyeceği bir şey bu sevgi dolu dominetriksin wonder woman'a boyun eğ... HA HA ve yiyeceğin şaplaklara razı ol... HA HA içerikli söz. Sonra Etha Candy ve ekibinin gittikleri her yerde ne olur ne olmaz belki lazım olur diye sadomazoşit ağız bandı taşımları çok abzürttü... Tamam anladık bondage teması varda, bu kadar da saçma bir şekilde abartılmaz yani. Sonra çizgi romandaki tek kadın kötü karakter über fraulein'dı ve onun da beyni gelişmiş bir teknoloji ile ERKEKler tarafından yıkanmış, o yüzden kötü... Ne yani beyni gelişmiş bir teknoloji ile yıkanmadan (özellikle erkekler tarafından) kadınlar kötü olamıyor mu ??? Kadınlarda insandır ve gayet erkeklerin yapabileceği her çeşit kötülüğe kadirdirler.

Son olarak Kişisel puanım Wonder Woman Earth One'a :

Wonder Woman Earth One, 1. Cilt 6/10
Wonder Woman Earth One, 2. Cilt 4/10

Üçüncü ciltte elimde mevcut, ama henüz okumadım. Tabi birde Wonder Woman, DC'nin üç büyük karakteri arasında en az okuduğum karakter. Çünkü şaşırtıcı bir şekilde Wonder Woman'ı 19 yaşıma kadar hiç duymamıştım. Yani çocukluğumdan sevdiğim bir karakter değil. Okuduğum Wonder Woman ciltleri sadece Wonder Woman Odyssey, 1. cildi (vasattı daha hala 2. cildi okumadım) birde bu bahsettiğim Earth One Ciltlerini okudum ve bunlar dışında hiçbir şey okumadım, Wonder Woman hakkında. Daha çok çizgi filmlerden, Justice League çizgi romanından, Filmlerden ve konuk olduğu okuduğum diğer çizgi romanlardan bildiğim bir karakter.

Son düzenleme:
İkinci cildi bir süre önce okudum. Yine oldukça hoş olmuş ve güzel bir şekilde devam ediyor. WW'nin bu halini gerek görsel gerek de kurgu olarak aşırı sevdiğimi söyleyebilirim. Şimdiden, yazılmış en iyi WW hikayelerinden bir tanesi.

Üçüncü ciltle hikayenin sonuna geleceğiz sanırım.

Geri