Wiki Wonder Woman (2016)

Feindbild

無欠の果て
Üstat Kullanıcı
WonderWomanRebirth1.jpg

Başlangıç yılı: 2016

Yayıncı: DC Comics

Wonder Woman Kimdir?

Psikolog William Moulton Marston (rumuzu Charles Moulton) tarafından yaratılmış Wonder Woman, DC'nin ikonik karakterlerinden bir tanesidir. Oldukça yüksek güce, insanüstü hıza, çok iyi silah bilgisine vs. sahip bir kahramandır ve en iyi Amazon savaşçısıdır. Savaşçı ruhunun yanısıra, oldukça barışçıl ve masum bir tarafı da vardır. Bununla uyumlu şekilde, öldürmekten olabildiğince kaçınsa da, Superman veya Batman gibi "Asla öldürmeyeceğim," diye bir kuralı yoktur. Yeri geldiğinde, bu tutumunu eyleme de döker. Hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Rebirth

Kiminizin bildiği gibi, DC iki yıl önce tekrar bir evrene format atılması işine soyundu ve Rebirth çizgi romanları doğdu böylece. Peki, bu Wonder Woman için ne demek oluyor? New 52'de gerçekleşen olaylar tamamen çöpe mi atıldı? Şöyle ki, hayır fakat aynı zamanda hepsi geçerli de değil. DC evreninde tam olarak neyin gerçek, neyin hayal olduğu belli değil şu anda ve bu WW çizgi romanları için de geçerli. Bunu işlediği konuya da iyi bir şekilde yedirmiş durumda. New 52, hatta daha öncesiyle ilgili durumlar da mevcut fakat bunları okumak yararlı olacak olsa da, bunlar okumadan da 2016 serisine başlanabilir.

Okuma Sırasıyla İlgili

Önceki çizgi romanlarından farklı olarak, 2016 serisi başlarda iki farklı hikaye sırasını aynı anda işliyor. Tek sayılar, The Lies (Yalanlar) ile başlayarak, yeni bir hikaye anlatırken, çifti sayılar Year One (Birinci Yıl) hikayesini, yani orijin hikayesini anlatıyor. Bu durum sonsuza kadar sürmüyor elbet, 23. bölümde sona eriyor.​

Valla güncele yakın olarak okuduğum Rebirth serilerinden Batman, Flash ve Justice League i bıraktım.

Batman ve Justice League çok kötü yazdığından. Flash'da da kardeşi kardeşe kırdıracaklarını duydum duyalı soğudum bıraktım. Güncel Superman ve Green Arrow var yeni bir iki seri daha okumam gerek.. Wonder Woman adaylarım arasında şu Year One sayıları muhabbetini bildiğim iyi oldu. Ellerine sağlık.

Valla güncele yakın olarak okuduğum Rebirth serilerinden Batman, Flash ve Justice League i bıraktım.

Batman ve Justice League çok kötü yazdığından. Flash'da da kardeşi kardeşe kırdıracaklarını duydum duyalı soğudum bıraktım. Güncel Superman ve Green Arrow var yeni bir iki seri daha okumam gerek.. Wonder Woman adaylarım arasında şu Year One sayıları muhabbetini bildiğim iyi oldu. Ellerine sağlık.
Ben henüz 24. bölümdeyim ve Year One kısmını çok az okudum fakat okuduğum kısımları bayağı güzeldi. Özellikle sembolizm, mistik hava, ve kimi yerlerde Wonder Woman'ın cevapları çok hoşuma gitti. Karakterini iyi yansıtmışlar.

@Death

ASgC1vqhTF8aAAAAAElFTkSuQmCC.png

WW, Serisi kendi içinde farklı hikayeleri anlatıyor. tekli sayılar güncel, çiftli sayılar geçmişi ele alıyor. Bu da bu ele alınan 4 ayrı hikayenin okuma sırası.

İk 25 bölüm + Annual bölüm için en azından böyle.. Devamını oraya gelince bakarız :)

Hocam peki bu yeni dünya(earth one) , rebirth dönemi wonder woman ile bağlantılı değil mi?
Yoksa "yeni dünya" farklı bir hikayeyi mi anlatıyor, başka bir olayla mı ilgili?

Hocam ben year one ile earth one karıştırıp yanlış yazmışım kusuruma bakmayın.
Hocam, bilgilendirme için sağolun.
Hocam birde sizin verdiğiniz linkte yazının sonunda türkiye de adı yeni dünya olarak çevrilmiştir diyor.

Bir şeyi çok merak ediyorum. Rebith döneminde de Wonder Woman Zeus'un çocuğu mu yoksa yine kilden mi yapıldı?

Yine modern çağdaki Wonder Woman'ın orijini diyorsun yani, peki emin misin?

@Garou
Tamamdır.

@Child of Darkness
Hocam siz bile bilmiyor musunuz? Şaşırdım doğrusu. Siz sonuçta Wonder Woman gurmesisiniz. Bilmemenizin sebebi acaba çizgi romanlarda hala açıklanmaması mı?

@Batman Who Laughs

Yok ya, bu konuyu açtıktan sonra Rebirth'e devam etmedim :D Hala 25'te falanım. Hatta bu konulardan sonra okuduğum tek yeni şey, Wonder Woman: Earth One Cilt 2 oldu. Artık uzun soluklu çizgi romanlara pek bakasım gelmiyor.

Geri