Wiki Wonder Woman (2011)

Feindbild

無欠の果て
Üstat Kullanıcı
1426264bcefd4c5727e5959c64103bd4_god_of_war_david_finch.jpg

Yayın Yılları: 2011-2016

Yayıncı: DC Comics

Wonder Woman Kimdir?

Psikolog William Moulton Marston (rumuzu Charles Moulton) tarafından yaratılmış Wonder Woman, DC'nin ikonik karakterlerinden bir tanesidir. Oldukça yüksek güce, insanüstü hıza, çok iyi silah bilgisine vs. sahip bir kahramandır ve en iyi Amazon savaşçısıdır. Savaşçı ruhunun yanısıra, oldukça barışçıl ve masum bir tarafı da vardır. Bununla uyumlu şekilde, öldürmekten olabildiğince kaçınsa da, Superman veya Batman gibi "Asla öldürmeyeceğim," diye bir kuralı yoktur. Yeri geldiğinde, bu tutumunu eyleme de döker.

New 52

Kiminizin bildiği gibi, Flashpoint Paradox ile bir kaç yıl önce DC evrenine bir format atılmıştı. Bu format sonrası, elli iki çizgi roman ile New 52 isimli bir evrene başlanıldı. New 52, ömrü beş yıl olsa da, oldukça ilginç olaylara konu olmuştur. Wonder Woman için de, değişen bir orijin hikayesiyle başlıyor. Sıradaki kısım, hikayeden kimi bilgileri içerecektir.

En başta, Diana artık kilden yaratılmış bir Amazon değil. Babası var ve bu kişi bizzat Zeus'un kendisi. Bunun sonucu olarak serideki dinamikler oldukça değişiyor ve Diana, tanrısal güçlere de sahip oluyor. Aynı zamanda, Ares ile arasındaki dinamik de değişmiş durumda ve bu pek çok şeyi etkiliyor. Klasik Wonder Woman'dan farklı olarak, Olimpus odaklı bölümler oldukça yoğunlukta.

Olimpus demişken, seri bu hikayede First Born isimli yeni bir kötü karakter de tanıtıyor. Kendisini aşağıdaki kapakta görebilirsiniz.

ww26a.jpg

Rebirth ile beraber Wonder Woman'a ne olduğunu ve Rebirth'ün, New 52 Wonder Woman için ne ifade ettiğini öğrenmek istiyorsanız şu konuyu (tıkla) okuyabilirsiniz.​

Getirdiği değişik Olimpos Tanrı konsepti ve tasarımlarıyla Dc'nin son yıllarda çıkardığı en iyi ana akım çizgi roman serilerinden bir tanesi. Yazar Brian Azzarello'yu bu konuda tebrik etmek lazım.

Getirdiği değişik Olimpos Tanrı konsepti ve tasarımlarıyla Dc'nin son yıllarda çıkardığı en iyi ana akım çizgi roman serilerinden bir tanesi. Yazar Brian Azzarello'yu bu konuda tebrik etmek lazım.
Evet, Olimpos tasarımı oldukça hoştu ve Wonder Woman'a güzel bağladı. Diana'nın tanrılık olayını bir çok açıdan güzel işlediler ve bir Amazon ile bir tanrı olarak arada kaldığı kısımlar da çok hoştu. Hele bir de Justice League görevlerinin yükü de eklendiği sıralarda. Bununla beraber, oldukça kritik kimi yerleri iyi bağlayamadılar.

Ares'in dönüşü ile Zeus'un dönüşü pek iyi yapılmamıştı. Ares'in dönüşü bir deus ex machina olarak gerçekleşti. Oldukça gerilimli olaylar yaşanıyordu ve Diana işin içinden nasıl çıkacak diye okuyordum. Derken "Bam!" diye Ares döndü ve her şey tatlıya bağlandı. Bu hareket yüzünden seriyi okumayı bir sene kadar bıraktım. Zeus'un dönüşü ise sonlarda çok aceleye gelmiş. Rebirth ile yine format atıldığı için bir yere de bağlanamadı serinin kendi içinde. Bu zorunlu olarak bir eksi değil, bakalım Rebirth'te ne olacak.

Ares'in, döndükten sonra, Diana ile savaşı da oldukça garip olmuş. Aralarında gelişmiş olan dinamiği bir yerde yok ediyor sanki.

Yanlış anlaşılmasın, genel olarak hoştu ama özellikle belli bir yerden sonra göze oldukça çarpan eksileri de vardı.

Açıkçası Gal Gadot'ı sevdiğim için filmine daha çok aşinayım. Hoş olduğu kadar olmasa bile itici gelen kısımları da var. Comic olarak söylüyorum bunları tabii.

@Rakatas
@Nabu
@ChildofLightness
@Darbeli matkap

Ve okuyan veya fikir belirtmek isteyen başka kim varsa.
İlk seçtiğimiz hikayenin hali hazırda açılmış konusu olduğundan yeni konu açmadım,fikir belirtmek için burayı kullanabiliriz.

Öncelikle şunu söyleyeyim.Hikayenin tamamı 40 sayıya yakın oldugu için ilk olarak 23 sayılık kısmı seçmiştim.Gelen dönüşe göre, bu hikayeyi bitirebiliriz veya farklı bir hikaye seçebiliriz.

Hikayeye gelirsek.Önce biraz daha "geek" tarafımdan yani "kim kimi döver" bakış açısından bakacam :D . Hikayede bizi gösterişli savaşlar ve savaşırken yok olan şehirler, ülkeler falan beklemiyor.Savaşlar tanrılar arasında olsa bile, sanki şehir bloğu seviyesi meta insanların savaşı seviyesinde tutulmuş.Bunu çok beğenmedim.Çünkü tanrılar arasındaki savaşlardan bahsediyosak,
daha görkemli şeyler bekliyor insan.

Bunun haricindeki kısımları ise çok beğendim.Hikayenin akıcılığı,yan karakterler, karakter zengiliği, Wonder Woman'ın diğer karakterlere ilişkileri ve kararlı duruşu bunlar en beğendiğim kısımlardı.
Bazı tanrıların tasarımına bayıldım,fakat bazılarını da hiç beğemedim.Çizimler konusunda ise kararsızım.Beğendiğimi pek söyleyemem fakat kötü de değillerdi sanki.

Daha önce okuduklarım gibi değildi bu hikaye. Olaylar yırtın dondan fırlar gibi gelişti benim için.
Tanrıların bir çoğunun görünüşü hoşuma gitti (Apollo, Savaş(adını bilmiyorum hep böyle diyodular), Hephaestus özellikle). Poseidon ve İlk doğanın görünümleri ise hiç güzel değildi.
Çizimlerde ise wonder womeni Şu konuda gördükten sonra bu hikayedeki hoş bir izlenim bırakmadı. :D

Hikayeyi pek sev(e)medim. Bir çocuk doğdu diye birbirlerine girdiler. Ama hikaye etkileyici yani sonunda ne oluyor merak uyandırdı.
Apollo'nun kral olmasından yanayım. Adam bi kere asaletin renginde. Mor.

Geri